LCD vs. Plasma TVs

Φιλε Γιωργο αντιστοιχη αποψη ειχα και εγω,εκανα ομως ενα σχετικο search στο google και ειδα οτι ακομα και στην Αμερικη οι lcd πουλανε πλεον σαν τρελες εναντι των plasma...Εκει που οι plasma ακομα "κρατανε" ειναι οι 50+ ιντσες.Υπαρχουν μαλιστα καποιες μελετες(για αμερικη μιλαω παντα) που αναφερουν τη δραματικη πτωση των πωλησεων μεχρι το 2009 και ισως και για σταδιακη καταργηση των plasma-panel(απο το 2009).

(κακα τα ψεματα η υπερβολικη καταναλωση ρευματος δεν ειναι ενα θεμα που θα εμενε αδιαφορο στην εποχη μας και ισως να ειναι και ο βασικος παραγωντας για τη σταδιακη "πτωση" των plasma).

Φιλε Γιωργο αντιστοιχη αποψη ειχα και εγω,εκανα ομως ενα σχετικο search στο google και ειδα οτι ακομα και στην Αμερικη οι lcd πουλανε πλεον σαν τρελες εναντι των plasma...Εκει που οι plasma ακομα "κρατανε" ειναι οι 50+ ιντσες.Υπαρχουν μαλιστα καποιες μελετες(για αμερικη μιλαω παντα) που αναφερουν τη δραματικη πτωση των πωλησεων μεχρι το 2009 και ισως και για σταδιακη καταργηση των plasma-panel(απο το 2009).

Oι πωλησεις LCD στην πλεον ανταγωνιστικη κατηγορια των 40-42 ιντσων εχουν πλεον ξεπερασει τις Plasma παγκοσμιως. Οι τελευταιες κρατανε ακομη στις 50+ ιντσες.

If the trend continues, LCDs will account for 48 per cent of TVs shipped in 2009, while CRTs will only account for 42 per cent. By 2010, LCDs will account for 56 per cent of TVs shipped. Meanwhile, sales of rear-projection TVs and plasmas will remain a small part of the overall market. Rear-pro TVs will account for 3 per cent of the market by 2009, the same as it does now, while plasma will climb from 3 per cent to 7 per cent.

http://news.cnet.co.uk/televisions/0,39029698,49276080,00.htm

What does plasma's future hold?

Remember back at the turn of century when the bubble was bulging and flat panels were something found only on Cribs. This was back when plasmas had a bad rap due to rumors were flying around about refilling the gases and HAZMAT accidents, but still, everyone wanted one - except their five digit price tag. Times sure have changed and now the future of plasmas is questionable. Every manufacturer, except Matsushita (Panasonic), is scaling back production due to the increase in demand for plasma's arch-rival, LCD. This is according to iSuppli who also states that Matsushita might not be cutting back since they have more at stake in the PDP market than others. So far, Matsushita has the biggest plasma market share and they should, they spend the most on the technology. Their fifth facility opens up this year with the construction tally reaching $2.4 billion. We just wonder if there is room in the flat panel world for both plasma and LCD. One thing is for sure though, as long as consumers shop for the best picture, the future of plasma should stay bright.
http://www.engadgethd.com/2007/08/15/what-does-the-plasmas-future-hold/

Αυτό το τελευταίο νομίζω τα λέει όλα!

Παντού πουλάνε σαν τρελλές οι LCD παγκοσμίως. Στην Αμερική μάλιστα πρώτη σε πωλήσεις κατασκευάστρια LCD είναι η Vizio.

H .. ποιά ? Ναι αυτή -bye-

Δύο πράγματα ήθελα να επισημάνω με το προηγούμενο post. Πρώτον την διαφορά της ελληνικής (ευρωπαικής) αγοράς από την αντίστοιχη της αμερικής. Δεύτερον το γεγονός πως οι plasma δεν είναι ξεπερασμένη τεχνολογία.

Μία σύγκριση των Editor's top rated televisions μεταξύ των Cnet.com και Cnet.co.uk ίσως πείσει και για τις δύο παραπάνω επισημάνσεις. Στα TOP12 προιόντα του Αμερικάνικου site υπάρχουν 7 plasma έναντι μόνο 2 LCD. Στο Ευρωπαικό η αναλογία είναι ισορροπημένη, 6 plasma με 5 LCD. Η διαφορά των δύο αγορών είναι εμφανής νομίζω. Το γεγονός πως στο αμερικάνικο TOP12 υπάρχουν και 3 προβολικές (καμία στο Ευρωπαικό) αποδεικνύει πως στην Αμερική το μέγεθος μετράει και για αυτό η σημαντική διαφορά υπέρ των plasma.
Τα νούμερα επίσης δείχνουν πως είτε οι plasma δεν είναι ξεπερασμένες ή στην Pioneer και την Panasonic έχουν μαγικές ικανότητες και φτιάχνουν κορυφαίες τηλεοράσεις με ξεπερασμένη τεχνολογία. Εγώ θα διαλέξω το πρώτο.

Ας υποθέσουμε πάλι πως σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει plasma ούτε για δείγμα και αν πας σε κατάστημα και ζητήσεις plasma να σε εκτελούν επί τόπου.:flipout:

Είναι αυτό κάτι που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη σε περίπτωση που θέλουμε να πάρουμε τηλεόραση σήμερα ? Για να είμαι με το "στρατόπεδο" των νικητών σε 5 χρόνια ? Συγνώμη αλλά μου φαίνεται αστείο.

Υ.Γ Στο link περί κατανάλωσης η μόνη στήλη στην οποία μπορείς να βγάλεις συγκρίσιμα συμπεράσματα είναι αυτή που λαμβάνει υπόψη και το μέγεθος της τηλεόρασης (watt Per sq. inch). Η μέση τιμή για τις LCD είναι 0,30 και για τις plasma 0,33 (περίπου 10% διαφορά). Αυτό το 10% σε δεν πρέπει να είναι πάνω από 15-20 τον χρόνο ανάλογα με τις ίντσες.

Για να αποφύγουμε σχόλια του στυλ "υποστηρίζεις τις plasma", "είσαι προκατειλημένος" κλπ κλπ , να επισημάνω πως δεν είμαι της άποψης πως κάποια από τις δύο τεχνολογίες υπερέχει. Για την ακρίβεια σκεφτόμουν σαν πιθανή αγορά μέχρι και τις νέες προβολικές της Sony, αλλά τελικά μάλλον δεν θα έρθουν Ευρώπη.
Είμαι της άποψης πως κάθε τεχνολογία έχει τις ιδιαιτερότητες της και κάθε άνθρωπος τις δικές του ανάγκες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μελετήσουμε και τα δύο και να αποφασίσουμε ποιά επιλογή είναι καλύτερη για μας.

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Είμαι της άποψης πως κάθε τεχνολογία έχει τις ιδιαιτερότητες της και κάθε άνθρωπος τις δικές του ανάγκες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μελετήσουμε και τα δύο και να αποφασίσουμε ποιά επιλογή είναι καλύτερη για μας.

Σωστός
+1

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Για να αποφύγουμε σχόλια του στυλ "υποστηρίζεις τις plasma", "είσαι προκατειλημένος" κλπ κλπ , να επισημάνω πως δεν είμαι της άποψης πως κάποια από τις δύο τεχνολογίες υπερέχει. Για την ακρίβεια σκεφτόμουν σαν πιθανή αγορά μέχρι και τις νέες προβολικές της Sony, αλλά τελικά μάλλον δεν θα έρθουν Ευρώπη.

Πολυ σωστα. Αλλωστε οπως εχω ξαναπει το τελειο για εμενα θα ηταν μια πλασμα και μια LCD , η καθεμια για διαφορετικη χρηση. Ταινιες στην plasma , τηλεοπτικο προγραμμα και παιχνιδια στην LCD.

με το ζαπινγκ που κανω δεν προλαβαινω να τα δω εγω ποσο μαλλον για κινδυνο Burn in:flipout:

και για να σοβαρευτουμε ποσες ωρες πρεπει να παιζει ενα καναλι για να εμφανιστει αυτο το φαινομενο?

Και κάτι φρέσκο σχετικό με τα μεγέθη:

"Large screen plasma sales are booming, according to a new report from Quixel Research. It says sales of PDPs between 50 and 59-inches are now outselling 42-inch models, which have come under pressure from comparable sized LCDs. The big screens now account for 48 per cent of all plasma sales.
Says Tamaryn Pratt, of Quixel Research: “PDP manufacturers are moving to higher ground as the LCD TV competition continues to press on and the 50-inch and above space is where PDP can offer consumers values right now.”

http://avzombie.com/

και για να σοβαρευτουμε ποσες ωρες πρεπει να παιζει ενα καναλι για να εμφανιστει αυτο το φαινομενο?

Δεν ξερω ακριβως παντως φανταζομαι πολλες ωρες.

Υποψην οτι οι Panasonic ειναι ο τηλεορασεις που εχουν το μικροτερο προβλημα με το burn in συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει.:grinning-smiley-043

Οι LG και Samsung αλλα και οι Pioneer σειρα 7 εχει αναφερθει να εχουν πολλα τετοια προβληματα Image retention. Ειδικα οποιος τις χρησιμοποιει για video games παιζει με την φωτια.

Παντως στην Pioneer σειρα 8 δεν εχουν αναφερθει προβληματα.

Δεν ξερω ακριβως παντως φανταζομαι πολλες ωρες.

Υποψην οτι οι Panasonic ειναι ο τηλεορασεις που εχουν το μικροτερο προβλημα με το burn in συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει.:grinning-smiley-043

Οι LG και Samsung αλλα και οι Pioneer σειρα 7 εχει αναφερθει να εχουν πολλα τετοια προβληματα Image retention. Ειδικα οποιος τις χρησιμοποιει για video games παιζει με την φωτια.

Παντως στην Pioneer σειρα 8 δεν εχουν αναφερθει προβληματα.

ακριβως φιλε μου ετσι, για να μην τρελαθουμε ολοι μαζι, με αυτο το burn in.

υ.γ το ειχα ψαξει αρκετα πριν προχωρησω στην αγορα της panny.

sorry για το offtopic

επειδη ενδιαφερομαι για μια 50+
και για να μην ανοιγω καινουριο thread σκεφτηκα να ζητησω τα φωτα σας
για το κλασσικο πλεον θεμα απασχολησης του "μεσου" ελληνα
αξιζει να προχωρησω στην αγορα μιας Panasonic TH-50PZ700E Plasma Full HD (γυρω στα 2800 απο ιντερνετομαγαζο) η να κινηθω προς LCD μερια samsung M86 series ας πουμε
γενικα προτιμω τις πλασμα ακομα και σε χαμηλοτερες αναλυσεις
την προοριζω για καθημερινη χρηση ειδησεις-κανενα ματσακι ...τα γνωστα που και που κανενα dvd

Φιλε PARKOS και εγώ στην ίδια θέση βρίσκομαι με εσένα! Και εγώ θέλω μια 50+ και πιθανότατα θα είναι Pasma, όμως όπως ξανά είπαμε το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ καυτό γιατί πολλές εταιρίες θα παρουσιάσουν νέα μοντέλα και κατά την άποψη μου είναι άδικο να μην περιμένεις. Για παράδειγμα η Panasonic ΤΗ-50PZ700E που ανάφερες αντικαθίσταται από την 50PZ750 και όχι μονο, περιμένουμε νέα μοντέλα από την Panasonic, Sony, Pioneer κλπ. Για νέα μοντέλα θα βρείς πληροφορίες εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=13434
Και κάτι άλλο, έχω παρατήρηση ότι μάλλον δεν θα τις κανεις χρήση για FULL HD, τότε ποιος ο λόγος να αγοράσεις FULL HD? Και τέλος Σήμερα η κορυφαία 50άρα είναι Pioneer 508, δεν είναι FULL HD αλλα από τα reviews που διαβάζουμε βάζει γιαλλιά σε όλες τις FULL HD που κυκλοφορούν!

Κανε ένα search στο forum και θα βρείς πολλές πληροφορίες για αυτά που ζητάς. Και καλύτερα να αφήσουμε αυτό το Thread για LCD vs. Plasma TVs μονο.

ok παιδια ευχαριστω
θα επανελθω οταν θα εχω ολοκληρωμενη αποψη -bye-