LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εδω λεμε ειδα ποια;;;Την U30 και ειχε καλυτερη εικονα σε BR απο κατι D8000 και κατι αλλες...Ποσο μαλιστα η VT30(Λογικα θα ειναι κλασης ανωτερη απο την U30)!!!!!!!
Καμιά φορά βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, και ξεχνάμε κάποιες παραμέτρους, και γινόμαστε υπερβολικοί. Λέω εγώ τώρα.
Σε σένα ίσως να μην ισχύει αυτό, αλλά μήπως και ναι; Το λέω όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί μας διαβάζουν πολλοί.
Μήπως το τόσο απόλυτο που λες, ειδικά σε κάποια μοντέλα σαν τα παραπάνω, δεν είναι έτσι ακριβώς;
Απλά αναρωτιέμαι εγώ τώρα;
Πολύ πολύ φιλικά
Λεωνίδας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καμιά φορά βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, και ξεχνάμε κάποιες παραμέτρους, και γινόμαστε υπερβολικοί. Λέω εγώ τώρα.
Σε σένα ίσως να μην ισχύει αυτό, αλλά μήπως και ναι; Το λέω όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί μας διαβάζουν πολλοί.
Μήπως το τόσο απόλυτο που λες, ειδικά σε κάποια μοντέλα σαν τα παραπάνω, δεν είναι έτσι ακριβώς;
Απλά αναρωτιέμαι εγώ τώρα;
Πολύ πολύ φιλικά
Λεωνίδας.

Φιλε Λεωνιδα εχω παρεξηγηθει και μαλιστα κατηγορηθει σε νημα για την D8000,μονο και μονο επειδη ειπα οτι την ειδα καποιες ωρες και απογοητευτηκα...Απο ελει και περα ο καθενας εχει διαφορετικα κριτηρια ωστε να βγαλει το συμπερασμα ποια ειναι καλη και ποια οχι..Προσωπικα ΝΑΙ στα δικα μου ματια ηταν καλυτερη σε ενα καπως φωτεισμενο χωρο που οντως εκει χανουν οι Plasma..Και ομως η U30 ηταν καλυτερη απο ολες τις αλλες...Και με διαφορααααααααααα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε Λεωνιδα εχω παρεξηγηθει και μαλιστα κατηγορηθει σε νημα για την D8000,μονο και μονο επειδη ειπα οτι την ειδα καποιες ωρες και απογοητευτηκα...Απο ελει και περα ο καθενας εχει διαφορετικα κριτηρια ωστε να βγαλει το συμπερασμα ποια ειναι καλη και ποια οχι..Προσωπικα ΝΑΙ στα δικα μου ματια ηταν καλυτερη σε ενα καπως φωτεισμενο χωρο που οντως εκει χανουν οι Plasma..Και ομως η U30 ηταν καλυτερη απο ολες τις αλλες...Και με διαφορααααααααααα
Σέβομαι την άποψή σου και τα γούστα σου, και πιστεύω πως τώρα, κατά την ταπεινή μου άποψη , λέγοντας << στα δικά μου μάτια >> και σίγουρα και σε πολλών άλλων, το έθεσες πιο σωστά.
Όμως πιστευω, και νομίζω δε θα διαφωνήσεις σε αυτό, οτι οι πλάσμα δείχνουν πιο καλά ακόμα και χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις, και οι καλές led lcd, αν δεν είναι πολυ πολύ καλά ρυθμσμένες, δεν δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, και αυτό σίγουρα είναι ενα μειονέκτημα.
Αυτό εννοούσα όταν σου είπα οτι παραβλέπεις κάποιες παραμέτρους.
Για να σου πω και τη δική μου άποψη, έχω τη βεβαιότητα ότι με τις καλλύτερες δυνατές ρυθμίσεις και οι δύο ( U30 & D8000 ), δεν θα είχαν αυτή τη διαφορά που λές, ίσως και να έβλεπες καλλύτερη τη D8000, αν ήσουν και μπορούσες, εντελώς ανεπηρέαστος από την έτσι και αλλιώς προτίμησή σου στις πλάσμα, που ξαναλέω για μένα είναι απολύτως σεβαστή, ίσως όμως και πάλι να είχες την ίδια άποψη.
Για να καταλάβεις και εγώ στην επόμενη αγορά μου, μάλλον σε πλάσμα θα ξαναπάω , απο τη 46c8000 που έχω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος ειδικά μετά την επαγγελαμτική της ρύθμιση. Γιατί τώρα στάθηκα πολύ τυχερός και δεν έχω τα προβλήματα clounding και άλλα παρόμοια, αλλά δε ξέρω τι θα γίνει στην επόμενη, οπότε θα προσπαθήσω να τα αποφύγω.
Όμως με όλα όσα σου λέω παραπάνω πιστεύω πως αδικείς την D8000.
Επίσης να πω πως πιστευω ακράδαντα οτι η σύγκριση μεταξύ VT30 kai D8000 είναι σίγουρα υπέρ της VT30 και μάλιστα κατά αρκετά περισσότερο, γιατί τις έχω δει και τις δύο, έχω παίξει πολύ μαζί τους , και κατέληξα σε αυτό που γράφω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις -

Σέβομαι την άποψή σου και τα γούστα σου, και πιστεύω πως τώρα, κατά την ταπεινή μου άποψη , λέγοντας << στα δικά μου μάτια >> και σίγουρα και σε πολλών άλλων, το έθεσες πιο σωστά.
Όμως πιστευω, και νομίζω δε θα διαφωνήσεις σε αυτό, οτι οι πλάσμα δείχνουν πιο καλά ακόμα και χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις, και οι καλές led lcd, αν δεν είναι πολυ πολύ καλά ρυθμσμένες, δεν δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, και αυτό σίγουρα είναι ενα μειονέκτημα.
Αυτό εννοούσα όταν σου είπα οτι παραβλέπεις κάποιες παραμέτρους.
Για να σου πω και τη δική μου άποψη, έχω τη βεβαιότητα ότι με τις καλλύτερες δυνατές ρυθμίσεις και οι δύο ( U30 & D8000 ), δεν θα είχαν αυτή τη διαφορά που λές, ίσως και να έβλεπες καλλύτερη τη D8000, αν ήσουν και μπορούσες, εντελώς ανεπηρέαστος από την έτσι και αλλιώς προτίμησή σου στις πλάσμα, που ξαναλέω για μένα είναι απολύτως σεβαστή, ίσως όμως και πάλι να είχες την ίδια άποψη.
Για να καταλάβεις και εγώ στην επόμενη αγορά μου, μάλλον σε πλάσμα θα ξαναπάω , απο τη 46c8000 που έχω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος ειδικά μετά την επαγγελαμτική της ρύθμιση. Γιατί τώρα στάθηκα πολύ τυχερός και δεν έχω τα προβλήματα clounding και άλλα παρόμοια, αλλά δε ξέρω τι θα γίνει στην επόμενη, οπότε θα προσπαθήσω να τα αποφύγω.
Όμως με όλα όσα σου λέω παραπάνω πιστεύω πως αδικείς την D8000.
Επίσης να πω πως πιστευω ακράδαντα οτι η σύγκριση μεταξύ VT30 kai D8000 είναι σίγουρα υπέρ της VT30 και μάλιστα κατά αρκετά περισσότερο, γιατί τις έχω δει και τις δύο, έχω παίξει πολύ μαζί τους , και κατέληξα σε αυτό που γράφω.
Φιλε μου πιστεψε με..Εχω βαρεθει να μιλαω για την D8000...Ελεος πια με αυτη την μετριοτητα και αλλη μια για μενα απο την Samsung...Γιατι να την θεωρησω εγω κορυφαια οπως πολλοι αλλοι;Για το μετριοτατο μαυρο της;;;Για το Clouding που εχει;;;Για ποιο λογο;;;Α ναι ξεχασα..Ισως επειδη πραγματι εχει εκπληκτικο desing και κινηση...Μπαααα..Αυτα τα 2 πραγματακια εμενα δεν με καλθπτουν για να πω οτι ειναι μια κορυφαια τηλεοραση...Εννοειτε ουτε λογος συγκρισης δεν πρεπει να γινεται μεταξυ D8000 και μιας πολυ καλης Plasma...Το εχω πει παμπολλες φορες οτι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Led που ΙΣΩΣ κανει την διαφορα και να μπορει να κοντραριστει στα ισια με μια πολυ καλη Plasma,ειναι η Toshiba Led 55ZL1 με 512 ζωνες ελεγχου του Local Dimming..Αυτη και μονο αυτη..Και ας αφησουμε καποιους να μιλανε για τις τελειες μετριοτητες...

Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πρεπει και θελω να τονισω οτι οσα λεω ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ και εννοειτε δεν επεται οτι ολοι συμφωνουν και θα εχουν την ιδια...Ο καθενας μπορει να εκφρασει ελευθερα την γνωμη του,οποια και αν ειναι αυτη..Και ας ΧΑΛΙΟΥΝΤΑΙ μερικοι μερικοι...Την 42U30 την ειδα διπλα απο αλλες 11 τηλεορασεις,σε φωτεισμενο χωρο που εκει λογικα επρεπε να χανει συγκριτικα με τι περισσοτερες και ομως η ευρεια γωνια θεασης,τα εξαιρετικα χρωματα,το εκπληκτικο μαυρο ηταν ΕΚΕΙ...Οχι ξεθωριασματα και πλυσηματα που ειχαν ολες σχεδον οι αλλες..Η ρυθμιση ηταν στο Dynamic και αυτος ηταν και ο λογος που δεν εχανε σε αυγκρυσι με τις αλλες γιατι ξαναλεω ο χωρος ειχε αρκετο φως...Το μονο που τις ελειπε για μενα,ηταν το IFC...Αλλα η κινηση και χωρις αυτο,ηταν πολυ καλη...Κατυθειαν το πεωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο,ηταν το εξης..Φανταζομαι πως θα παιζει η VT30!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Φιλε μου πιστεψε με..Εχω βαρεθει να μιλαω για την D8000...Ελεος πια με αυτη την μετριοτητα και αλλη μια για μενα απο την Samsung...Γιατι να την θεωρησω εγω κορυφαια οπως πολλοι αλλοι;Για το μετριοτατο μαυρο της;;;Για το Clouding που εχει;;;Για ποιο λογο;;;Α ναι ξεχασα..Ισως επειδη πραγματι εχει εκπληκτικο desing και κινηση...Μπαααα..Αυτα τα 2 πραγματακια εμενα δεν με καλθπτουν για να πω οτι ειναι μια κορυφαια τηλεοραση...Εννοειτε ουτε λογος συγκρισης δεν πρεπει να γινεται μεταξυ D8000 και μιας πολυ καλης Plasma...Το εχω πει παμπολλες φορες οτι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Led που ΙΣΩΣ κανει την διαφορα και να μπορει να κοντραριστει στα ισια με μια πολυ καλη Plasma,ειναι η Toshiba Led 55ZL1 με 512 ζωνες ελεγχου του Local Dimming..Αυτη και μονο αυτη..Και ας αφησουμε καποιους να μιλανε για τις τελειες μετριοτητες...
Εντάξει, νομίζω οτι είσαι πάρα πολύ αυστηρός, και τη στιγμή που από ότι καταλαβαίνω, δεν την έχεις δει μετά από επαγγελματική αυστηρή ρύθμιση.
Είναι πράγματι πιστεψέ με το πριν και το μετά, μέρα με τη νύχτα. Το έζησα με τη δική μου και το ξέρω. Ήταν πραγματι από την αρχή αρκετά καλή, αλλά όσες προσπάθειες και να έκανα, μετά την επαγγελαμτική της ρύθμιση, ήταν άλλη τηλεόραση.
Για αυτό σου λέω κράτα κάποιες επιφυλάξεις, εκτός και αν την έχεις δει έτσι όπως σου λέω, οπότε πάω πάσο, όμως δε νομίζω, γιατί αν ήταν θα το είχες αναφέρει.
Αν σου τύχη λοιπόν , δες έτσι, και μετά να βγάλεις συμπεράσματα, διότι τότε μάλλον θα είσαι πολύ πιο επιεικείς.
Πάντα πολύ φιλικά Λεωνίδας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχει περίπτωση να μην παρατήρησες το dithering, το dynamic false contouring, και το εφέ του APL limiter;

@ imjp1982
Στο The Mall - Public μου συνέβη το αντίθετο :smile:
Και βέβαια όταν το έγραψα μου επισημάνθηκε να μην κρίνω από αυτά που βλέπω στα μαγαζιά. Κάτι διάβασα και για μη μυημένο "μάτι" αλλά δε βαριέσαι... καλή καρδιά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Είναι πράγματι πιστεψέ με το πριν και το μετά, μέρα με τη νύχτα. Το έζησα με τη δική μου και το ξέρω. Ήταν πραγματι από την αρχή αρκετά καλή, αλλά όσες προσπάθειες και να έκανα, μετά την επαγγελαμτική της ρύθμιση, ήταν άλλη τηλεόραση.

Συμφωνω με αυτα που γραφεις αλλα γιατι να παω να αγορασω μια τηλεοραση οταν δεν μπορει να δωσει αυτα που πρεπει αν δεν καλιμπραριστει και να μην παω σε καποια αλλη που μπορει?

Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα με τις εντυπώσεις, γιατί είναι λίγο υποκειμενικό το θέμα. Παίζει ρόλο πόση εμπειρία έχεις από τηλεοράσεις, τι φαινόμενα έχεις δει, και αν ξέρεις να τα εντοπίζεις. Δυστυχώς, όσο περισσότερο το ψάχνεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να σου αρέσει (οποιαδήποτε) τηλεόραση.

Οπότε για μένα, όλες οι γνώμες είναι σωστές, με την έννοια ότι το κάθε μέλος πιστεύω ότι πιστεύει αυτά που γράφει.

Για παράδειγμα, το 2007 που είχα δει την πρώτη τηλεόραση local dimming της φίλιπς σε έκθεση που συμμετείχε και το φόρουμ, μόλις είχα γνωρίσει τα μέλη czoun και Γιώργος, και με ρώταγαν πως μου φαίνεται το halo. Εγώ δεν είχα δει τίποτα, μέχρι που μου το έδειξαν...

Αν δεν μου το είχαν δείξει, θα έλεγα ότι δεν είχε halo η φίλιπς, και θα το πίστευα κιόλας...

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Αν δεν μου το είχαν δείξει, θα έλεγα ότι δεν είχε halo η φίλιπς, και θα το πίστευα κιόλας...

Αν το έκανες αυτό (δηλαδή, να λες ότι κάτι δεν υπάρχει χωρίς κιόλας να γνωρίζεις τι είναι), τότε θα ήσουν πηγή παραπληροφόρησης και όχι απλώς μια υποκειμενική άποψη...-bye-

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Αν το έκανες αυτό (δηλαδή, να λες ότι κάτι δεν υπάρχει χωρίς κιόλας να γνωρίζεις τι είναι), τότε θα ήσουν πηγή παραπληροφόρησης και όχι απλώς μια υποκειμενική άποψη...-bye-

Ναι, αλλά πάλι θα ήταν η άποψη μου. Απλά, θα βρισκόταν ένας που ήξερε καλύτερα, και θα με διόρθωνε...

Για εμένα παραπληροφόρηση είναι όταν κάνεις κάτι σκόπιμα, δηλαδή λες κάτι ανάποδα για κάποιο λόγο. Αν πιστεύεις αυτό που λες, δεν έχω να προσάψω κάτι... Είναι λίγο δουλίτσα για τους υπόλοιπους που προσπαθούν να δείξουν το λάθος, αλλά για αυτό δεν έχουμε τα φόρουμ;

Φιλε Πεταση φενεται το εμπειρο το ματι πιανει πουλια στον αερα βλεπει και συγκρινει τηλεορασεις με φως.Αρε Ελλαδα γεμισες ειδημονες,γνωστες και ξερολες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Ναι, αλλά πάλι θα ήταν η άποψη μου. Απλά, θα βρισκόταν ένας που ήξερε καλύτερα, και θα με διόρθωνε...

Για εμένα παραπληροφόρηση είναι όταν κάνεις κάτι σκόπιμα, δηλαδή λες κάτι ανάποδα για κάποιο λόγο. Αν πιστεύεις αυτό που λες, δεν έχω να προσάψω κάτι... Είναι λίγο δουλίτσα για τους υπόλοιπους που προσπαθούν να δείξουν το λάθος, αλλά για αυτό δεν έχουμε τα φόρουμ;

Δηλαδή, στην περίπτωση του παραπάνω παραδείγματος:

1. Δεν ξέρεις τι είναι το halo effect
2. Βλέπεις μία τηλεόραση τίγκα στο halo και μετά βγαίνεις στο φόρουμ και λες δεν έχει καθόλου,
3. Σε ρωτάνε οι άλλοι ''ξέρεις τι είναι?'' και απαντάς ''δεν έχει σημασία, πάντως, μια φορά δεν έχει''
4. Δεν θεωρείς παραπληροφόρηση την επιμονή στην έλλειψη γνώσης και
5. Πρέπει οι άλλοι να σου δείξουν κάτι που ούτε ξέρεις ούτε θέλεις να μάθεις?

Δεν παραπληροφορεί εκείνος που δεν γνωρίζει μεν τεχνικά κάποια πράγματα, αλλά, μπορεί να τα περιγράψει με τη βοήθεια των συμφορουμιτών, εφόσον τα βλέπει. Σε τεχνικά θέματα δεν χωρεί πολλές φορές η φράση ''άποψή μου''. Ή το ξέρεις και το βλέπεις ή το ξέρεις και δεν το βλέπεις. Αν δεν το ξέρεις, φροντίζεις πρώτα να το μάθεις και μετά να γράψεις την ''άποψή σου''....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Δεν παραπληροφορεί εκείνος που δεν γνωρίζει μεν τεχνικά κάποια πράγματα, αλλά, μπορεί να τα περιγράψει με τη βοήθεια των συμφορουμιτών, εφόσον τα βλέπει. Σε τεχνικά θέματα δεν χωρεί πολλές φορές η φράση ''άποψή μου''. Ή το ξέρεις και το βλέπεις ή το ξέρεις και δεν το βλέπεις. Αν δεν το ξέρεις, φροντίζεις πρώτα να το μάθεις και μετά να γράψεις την ''άποψή σου''....

Δεν συμφωνώ με αυτό. όλοι έχουν άποψη, και είναι ελεύθεροι να την εκφράσουν. Σωστή/λάθος, δεν παύει να είναι άποψη.
Χώρια που αν δεν εκφραστεί, πώς θα μάθει ο κάτοχος αν είναι λάθος ή όχι;

Φιλε Πεταση φενεται το εμπειρο το ματι πιανει πουλια στον αερα βλεπει και συγκρινει τηλεορασεις με φως.Αρε Ελλαδα γεμισες ειδημονες,γνωστες και ξερολες.

Mπα, δεν έχουμε και πολλούς... Πού να δεις τί γίνεται στην Αγγλία, Γερμανία και ΗΠΑ από "χρυσομάτηδες", "ειδήμονες", "γνώστες" και "ξερόλες"... :laugh:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Δεν συμφωνώ με αυτό. όλοι έχουν άποψη, και είναι ελεύθεροι να την εκφράσουν. Σωστή/λάθος, δεν παύει να είναι άποψη.
Χώρια που αν δεν εκφραστεί, πώς θα μάθει ο κάτοχος αν είναι λάθος ή όχι;

Συμφωνώ ότι όλες οι απόψεις πρέπει να γράφονται, αρκεί να συνοδεύονται και από διευκρινήσεις του τύπου "δεν έχω αρκετή εμπειρία", "είναι η πρώτη μου LCD" κτλ (όταν φυσικά ισχύουν) ώστε να μπορούν να αξιολογούνται από αυτόν που τις διαβάζει και να λαμβάνονται υπόψη με συγκεκριμένο "συντελεστή βαρύτητας". (Το δικό μου πάντως συντελεστή τον θέτω ακόμη κάπου στο 0,5 βαριά):coool: