LCD vs. Plasma TVs

Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Θα ξαναπώ γιατί το είδα και στο θέμα με το άνοιγμα του saturn δίπλα.Παιδιά εκεί η διαφορά είναι εκτυφλωτική υπέρ των περυσινών samsung led.Προσωπικά βλέπω από sony 52x3500 και δεν έχω ούτε μισή samsung στο σπίτι.

Εγω εχω και Sony 46W4000 (μοντελο ενα χρονο μετα την Χ3500) και 50U10 και μπορω να κανω συγκρισεις μακρυα απο τους εκτυφλωτικους προβολεις του καθε Saturn...αν και ουσιαστικα δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ των δυο σε εικονα...

Μηπως εχουμε βγει off topic?δεν νομιζω οτι εχει σχεση η υπερασπιση των plasma με το line up της sony....

Οντως είναι θέμα ματιών και γούστου .Σταματάω

ΥΓ.Δεν είμαι και ξετρελαμένος με την sony μου

Εγω εχω εγκαταλειψει την ελπιδα οτι θα δουμε ποτε LCD χωρις τα γνωστα μειονεκτηματα σε κινηση , γωνια θεασης και ομοιομορφια οθονης γι'αυτο και μετα απο Sony 32S2010 , Sony 40D3000 και Sony 46W4000 που αγορασα τα τελευταια 5 χρονια (την 46W4000 την εχω ακομη) το γυρισα στις πλασμα...

Εγω εχω εγκαταλειψει την ελπιδα οτι θα δουμε ποτε LCD χωρις τα γνωστα μειονεκτηματα σε κινηση , γωνια θεασης και ομοιομορφια οθονης γι'αυτο και μετα απο Sony 32S2010 , Sony 40D3000 και Sony 46W4000 που αγορασα τα τελευταια 5 χρονια (την 46W4000 την εχω ακομη) το γυρισα στις πλασμα...

Εγω παλι τις βρισκω τις plasma ''σκοτεινες'' ,βγαζουν το φως με το σταγονομετρο....και μην μου πεις ειναι κινηματογραφικες και αλλα τετοια....
Ενταξει δεν λεω για θεαση ελληνικων καναλιων και DVD οι plasma υπερτερουν με διαφορα.αλλα σε HD υλικο στις LCD το ευχαριστιεμαι πιο πολυ με την πιο ''χειρουργικη'' αναλυση τους

Εγω παλι τις βρισκω τις plasma ''σκοτεινες'' ,βγαζουν το φως με το σταγονομετρο....

Πρακτικα αυτο που λες δεν ισχυει , αν τερματισεις το ρυθμιστικο της φωτεινοτητας δινουν πανω απο 180 cd/m2 και η εικονα ειναι πολυ φωτεινη σε σημειο που να μην μπορεις να δεις...

Το μονο αρνητικο ειναι οι ανακλασεις αλλα πλεον τετοιες εχουν και οι περισσοτερες LCD...

Και παλι Γιαννη βγαινεις εκτος θεματος,σε παρακαλώ να σταματησετε εδω την αντιπαραθεση.δεν χρωσταμε σε τιποτα να παρακολουθούμε μια αντιπαραθεση lcd vs plasma

Αντιπαραθεση υφισταται σε κατι που ειναι αμφιλεγομενο , εδω εχουμε ξεκαθαρο νικητη που μαλιστα αυξανει και συνεχεια την αποσταση απο τον δευτερο και καταιδρωμενο...

ΥΓ. Τελος το off topic...

Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Καλά, τα σημάδια φωνάζουν Sharp. Τα παράπονα στο trailing μου θύμισαν λίγο την 9704 στην έκθεση... :flipout:
Επίσης το purplish black. Το μόνο που δεν μου ταιριάζει, είναι το χαμηλό μαύρο, που φωνάζει SPVA. Εκτός και αν έχει UV2A panel, και αυτά βγουν όντως με τόσο χαμηλό μαύρο...
Από την άλλη, με backlight στο 2, δεν ξέρω πως θα δείχνουν, μιας και η philips που έχει χρόνια Sharp panels, δεν έχει ρύθμιση του backlight.

α)Είδες trailing(Samsung) στην 9704.....να σου θυμίσω ότι αυτό δεν το είχες ομολογήσει μέχρι τώρα....:flipout::flipout::flipout: ....;;;;;;

β)purplish black(samsung-Toshiba)

γ)Αυτό να σου πώ την αλήθεια δεν το είχα προσέξει αλλά μάλλον έτσι εξηγείται τουλάχιστον αυτό.....
Brightness.....127 cd/m2

Re: Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

α)Είδες trailing(Samsung) στην 9704.....να σου θυμίσω ότι αυτό δεν το είχες ομολογήσει μέχρι τώρα....:flipout::flipout::flipout: ....;;;;;;

β)purplish black(samsung-Toshiba)

γ)Αυτό να σου πώ την αλήθεια δεν το είχα προσέξει αλλά μάλλον έτσι εξηγείται τουλάχιστον αυτό.....
Brightness.....127 cd/m2

Πλάκα μου κάνεις Γεώργιε;; :flipout:
Δεν έχουμε πει επανειλημμένα ότι είδαμε χάλια κίνηση στην 9704, και μείναμε με την απορία αν φταίει το υλικό ή τη τηλεόραση; Η 9731 που έχω έχει θέμα με το trailing, οπότε δένει με το πάνελ της sharp. Υποθέτοντας ότι αυτό που είδαμε στην 9704 είναι λόγω πάνελ. Δεν έχω δει 9704 από την έκθεση και μετά, αλλά σαν υπόθεση ίσως στέκει. :smash:

β) Εμένα το μαύρο των SPVA μου φαίνεται μπλεδίζων, όχι μωβίζων. :ears:

γ) Είναι και η παράμετρος τι κάνουν αυτά τα UV2A, που είναι μια άγνωστη παράμετρος ακόμα για μένα. Ελπίζω να μάθουμε σύντομα. (Κάτι ψήνει ο Μάνος στο fullhd.gr...)

Ωχ λες να έχω αρχίσει να ξεχνάω ......

Μάλλον κακές παρέες κάνω.....:BDGBGDB55:

Μα μπορεί κανείς να τα θυμάται και όλα;;
(Εδώ εγώ ξέχασα πως είναι η κλητική του Γιώργος... :flipout:
Μου έρχονταν μόνο το Γιώργη, και έβαλα καθαρεύουσα. Το "Γιώργο" ούτε που μου πέρασε από το μυαλό. Αλλά θα το ρίξω στην αρχή απονεύρωσης που έκανα το μεσημέρι... :flipout:)

Τετοιο μαυρο edge LED LCD μονο με dimming (global βεβαια) μπορει να δωσει...

Το 0.06-0.05 είναι τυπικό των SPVA. Τόσο μετρήθηκαν οι περσινές σόνυ/σάμσουνγκ. Με το dimming έφτασαν και χαμηλότερα...

Το 0.06-0.05 είναι τυπικό των SPVA. Τόσο μετρήθηκαν οι περσινές σόνυ/σάμσουνγκ. Με το dimming έφτασαν και χαμηλότερα...

Μου αρεσει να μου παραδιδει μαθηματα καποιος που δεν ειχε ποτε τηλεοραση με SPVA ενω εγω ειχα ΤΡΕΙΣ...:D

Ειναι αυτο που λεμε "ελα παππου να σου δειξω τα χωραφια σου"...:smash:

ΥΓ. Στα 0.30 nits ειχε μετρηθει η Sony Z5500 περυσι...παρομοια τιμη εχει η C8000 φετος...

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/1217-sony-kdl-40z5500.html

ΥΓ. Συγκριση W4000 (υποτειθεται 0.07 cd/m2 , προφανως με dimming γιατι τοσο καλο μαυρο δεν ειδα ποτε) με τα 0.03 cd/m2 πραγματικα της U10 δεν υφισταται...

0,05 ειχε η W4000 μας Γιαννη,δεν ξερω τι εβλεπες και τι βλεπεις αλλα το μαυρο της ακομα κραταει πολυ καλα(υποψιν οτι η Ζ5500 εχει μετρηθει στα 0,06 και οχι στα 0,30 του μανου)

το θεμα δεν ειναι η λογικη του νουμερου,διοτι ειλικρινα δεν δινω δεκαρα για το αν η U10 η οποιαδηποτε πλασμα εχει 0,03,διοτι πολυ απλα για να δεις τη διαφορα πρεπει να υπαρχει απολυτος σκοταδισμος και παλι αν θα φαινεται...αν ειναι να μπουμε στη λογικη των αριθμων εγω σου λεω οτι η ΝΧ700 με dimming ρυθμισεις πεφτει και στο 0,02

Υπαρχουν νουμερα με dimming και χωρις..

Οταν ενεργει το dimming δεν φαινεται τιποτα στις φωτεινες περιοχες της εικονας καθως πεφτει μαυρο σκοταδι παντου αρα ουσιαστικα οι τιμες τυπου 0.05 ειναι μονο για να ξεγελανε τους καταναλωτες...

Υπαρχουν αλλωστε τα νουμερα απο την EX700...

4.jpg

0.17 cd/m2 στην καλυτερη περιπτωση και αντιθεση στο "ιλιγγιώδες" νουμερο 500:1....

Το 0.02 με dimming (βλεπε πανω μετρηση) πρακτικα ειναι αχρηστο...

εγω δεν χρησιμοποιω στοιχεια του μανου,το 0,05 ειναι απο το HD TV TEST και μαλιστα το νουμερο αυτο για την W4000 ειναι χωρις dimming.

Μου αρεσει να μου παραδιδει μαθηματα καποιος που δεν ειχε ποτε τηλεοραση με SPVA ενω εγω ειχα ΤΡΕΙΣ...:D

Ειναι αυτο που λεμε "ελα παππου να σου δειξω τα χωραφια σου"...:smash:

ΥΓ. Στα 0.30 nits ειχε μετρηθει η Sony Z5500 περυσι...παρομοια τιμη εχει η C8000 φετος...

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/1217-sony-kdl-40z5500.html

ΥΓ. Συγκριση W4000 (υποτειθεται 0.07 cd/m2 , προφανως με dimming γιατι τοσο καλο μαυρο δεν ειδα ποτε) με τα 0.03 cd/m2 πραγματικα της U10 δεν υφισταται...

Δηλαδή διαφωνείς με το hdtvtest;

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z5500-20091107159.htm

Με auto-dimming, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες. Από το review της B7000:

Because of the presence of auto-dimming, it’s only fair that we qualify our black level figures with the Average Picture Levels (APLs) under which they are measured. On a totally black screen (video black), the Samsung UE40B7000’s calibrated black level – enhanced by auto-dimming – was measured at 0.01 cd/m2, a superb figure that is beaten only by 9G Pioneer Kuro plasmas (e.g. the PDP-LX5090) and Samsung local-dimming LED-backlit LCD TVs like the F96, A786 and A956 series. On an ANSI checkerboard test pattern, we recorded a still excellent 0.06 cd/m2.

In [Game Mode] where auto-dimming is disabled by switching off [Dynamic Contrast], calibrated black level was 0.04 cd/m2, matching that measured on the CCFL-backlit LE40B650 LCD TV.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40b7020-ue40b7000-20090502147.htm

Οι τιμές στο 0.06 είναι χωρίς dimming...

Και εγώ έχω τηλεόραση με SPVA, την R86. Πιάνει;;; :flipout:
Και 2 SPVA για μόνιτορ (Dell 2709 & xblack sony laptop)... :HTEHETH63:

Χώρια που συγκρίναμε G10 με τοσίμπα SPVA στο συγκριτικό. Ούτε αυτό πιάνει; :ears:

Και που το ξερουμε οτι ειναι χωρις dimming?

Στοιχεία από το fullhd.gr:

B8000: http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/1313-samsung-ue46b8000-review.html
Mε την οθόνη ρυθμισμένη, η στάθμη μαύρου κινείται στα 0.001 nits, δηλαδή κάτω από τα όρια μέτρησης του οργάνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και 0,0000001 nits (να η πρώτη διαφορά με την UE46B7000) και η φωτεινότητα αγγίζει τα 120 nits, πράγμα που σημαίνει ότι ο λόγος αντίθεσης ξεπερνά κατά το ελάχιστο το 12000:1 ή και το 120000:1 (να και η δεύτερη διαφορά), ενώ ο συντελεστής gamma αριστεύει τόσο σε τιμή στο 1.95 όσο και σε μορφή ανύσματος.

B7000: http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/1016-samsung-ue46b7000.html
Με την οθόνη ρυθμισμένη, η στάθμη μαύρου κινείται στα 0.2 nits, η φωτεινότητα στα 195 nits, o λόγος αντίθεσης φλερτάρει με το 900:1, ενώ ο συντελεστής gamma αριστεύει τόσο σε τιμή στο 1.96 όσο και σε μορφή ανύσματος.

Με dimming οι τιμές είναι πολύ χαμηλές...

Απάντηση: - SONY TV Line-up 2010 -

Ρε συ Γιώργο, για πες μας τι λένε όσοι μετράνε και καλιμπράρουν τηλεοράσεις σχετικά με τις μετρήσεις του μαύρου ???...μιας και στο έχουν εξηγήσει πρόσφατα!!!

H μέτρηση μαύρου που παίρνουν σε καρτέλα με 0 IRE πόση αντιστοιχία έχει με την πραγματικότητα που παρακολουθεί κάποιος ???....π.χ. ένα μαύρο σορτσάκι κατά την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα ... :drummer:

Re: Απάντηση: - SONY TV Line-up 2010 -

Ρε συ Γιώργο, για πες μας τι λένε όσοι μετράνε και καλιμπράρουν τηλεοράσεις σχετικά με τις μετρήσεις του μαύρου ???...μιας και στο έχουν εξηγήσει πρόσφατα!!!

H μέτρηση μαύρου που παίρνουν σε καρτέλα με 0 IRE πόση αντιστοιχία έχει με την πραγματικότητα που παρακολουθεί κάποιος ???....π.χ. ένα μαύρο σορτσάκι κατά την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα ... :drummer:

Εγώ είμαι από τους πρώτους που αμφισβητώ τις μετρήσεις από φθηνούς αισθητήρες και την σύγκριση μεταξύ site. Αν αφήσουμε τους αισθητήρες, μπορείς να θυμηθείς το μαύρο στο συγκριτικό του avclub; Αν βλέπαμε την πανασόνικ και τη τοσίμπα από τις 0 μοίρες, πως θα χαρακτήριζες τις διαφορές; Χαοτικές, ή ισοδύναμες;