LCD vs. Plasma TVs

Δεν ξέρω τι έχετε πάθει όλοι σας με τις πλάσμα;
Εγώ ξέρω ότι χθές στο public έβλεπα πολλές τηλεοράσεις δίπλα δίπλα να παίζουν το ίδιο έργο, μάλλον σε HD, και δεν είδα σοβαρές διαφορές ούτε σε μαύρο, ούτε σε εικόνα. Το μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση (αρνητική) ήταν μια Panasonic Plasma U10 η οποία ΕΤΡΕΜΕ!!!!
Μετά από λίγο πονούσε το κεφάλι σου. Ενώ δεν συνέβαινε το ίδιο με τις υπόλοιπες LCD τηλεοράσεις.
Μάλιστα μια LG 42LH5000, σε παρόμοια τιμή με την U10, είχε εξίσου καλή εικόνα από άποψη χρωμάτων και δεν έτρεμε κιόλας.
Δεν μιλάμε για τις led που ήταν κλάσεις ανώτερες.
Πρέπει να προσέξεις πολύ για να δεις μια ανεπαίσθητη διαφορά στην φυσικότητα των χρωμάτων, υπέρ των πλάσμα (και των led), αλλά αν είναι να τρέμουν τι να το κάνω!!!

Δεν ρωτας καλυτερα , τι τηλεορασεις εχουμε σπιτι μας και ειμαστε σε θεση να εχουμε αποψη ? Πιστεψε με , εχουμε και πολυ καλυτερες LCD απο την LH5000 που αναφερεις και σιγουρα το οτι ολοι θεωρουμε τις πλασμα μας καλυτερες δεν αποτελει ομαδικη αυθυποβολη...
:ernaehrung004:
 
Παιδια εγω παντως που εχω την 42U10 αυτο το τρεμουλιασμα το εχω παρατηρησει μονο σε αποσταση γυρω στο 1 μετρο και μονο σε αναλογικα καναλια...Δλδ σε κανονικες συνθηκες θεασης (~2,5 μετρα) δεν το εχω δει ποτε...:ernaehrung004::ernaehrung004: :ernaehrung004:
 
Παιδια εγω παντως που εχω την 42U10 αυτο το τρεμουλιασμα το εχω παρατηρησει μονο σε αποσταση γυρω στο 1 μετρο και μονο σε αναλογικα καναλια...Δλδ σε κανονικες συνθηκες θεασης (~2,5 μετρα) δεν το εχω δει ποτε...:ernaehrung004::ernaehrung004: :ernaehrung004:
Βρε μου φαίνεται θα με πείσετε και θα την πάρω και εγώ :ernaehrung004:ι αλλά αν τελικά κουνιέται και πονάει το κεφάλι της δικιάς μου "θα πηδηχτώ από το παράθυρο" :Banane0:
 
130+ άτομα έχουν εδώ την U10. Δεν πας να δεις καμία από κοντά σε σωστές συνθήκες; Ολο και κάποιος θα σου ανοίξει το σπίτι του και θα σε κεράσει κι ένα καφέ....
 
Έγώ γιατί έχω την εντύπωση πως ο φίλος klong δεν αναφέρεται στο flickering, αλλά σε judder; ;)
 
Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Δεν ξέρω τι έχετε πάθει όλοι σας με τις πλάσμα;
Εγώ ξέρω ότι χθές στο public έβλεπα πολλές τηλεοράσεις δίπλα δίπλα να παίζουν το ίδιο έργο, μάλλον σε HD, και δεν είδα σοβαρές διαφορές ούτε σε μαύρο, ούτε σε εικόνα. Το μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση (αρνητική) ήταν μια Panasonic Plasma U10 η οποία ΕΤΡΕΜΕ!!!!
Μετά από λίγο πονούσε το κεφάλι σου. Ενώ δεν συνέβαινε το ίδιο με τις υπόλοιπες LCD τηλεοράσεις.
Μάλιστα μια LG 42LH5000, σε παρόμοια τιμή με την U10, είχε εξίσου καλή εικόνα από άποψη χρωμάτων και δεν έτρεμε κιόλας.
Δεν μιλάμε για τις led που ήταν κλάσεις ανώτερες.
Πρέπει να προσέξεις πολύ για να δεις μια ανεπαίσθητη διαφορά στην φυσικότητα των χρωμάτων, υπέρ των πλάσμα (και των led), αλλά αν είναι να τρέμουν τι να το κάνω!!!
Φιλε μου η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση…
Πριν λιγες μερες κάποιος φιλος με ρωτησε τι να παρει , plasma η lcd led…
Κοντοστάθηκα για μια στιγμη γιατι δυσκολεύτηκα να δωσω μια ευκολη απαντηση (παρε αυτό η παρε εκείνο)
Τελικα εκεί που θα επρεπε να αρχίζω να βγαζω λόγο με τα συν και τα κατά , προτίμησα να μην απαντήσω.
Υπαρχουν αρκετα πράγματα που πρεπει να λαβουμε υπόψη πριν καταλήξουμε σε αυτό που μας ταιριάζει και όταν ζηταμε βοήθεια σε ένα δημόσιο φόρουμ είναι πολύ ευκολο να μπερδευτούμε όταν μαλιστα ο καθενας μας απαντα με κριτήριο τα προσωπικά του γούστα και όταν η ερώτηση μας είναι περιορισμένη μονο στο τι είναι καλύτερο… LCD η Plasma;;
 
Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Εδώ και μια εβδομάδα έχω πάρει μια LG LE 8500 47 λόγο ότι ήμουν φανατικός των LCD.αλλα η TV με απογοήτευσε εντελώς.έχει χαλια ανομοιομορφία στον οπίσθιο φωτισμό και δεν ήταν μοναχα η δικη μου αλλα και ενός φίλου που πήρε την ίδια.Τελικά είδα μια Panasonic πλάσμα σε ένα άλλο φίλο μου και έπαθα πλακα.καμια σχέση με οποια LCD είχα δει και είχα έως τώρα,και σε πληροφορώ ότι έχω αλλάξει αρκετές. οποτε παρήγγειλα εχτές το απόγευμα στο πλαίσιο την Panasonic ντ 20 και θα την πάρω σήμερα το απόγευμα πρώτα ο θεός.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1206397&postcount=77
 
Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

3D.jpg


Με τον όρο crosstalk, οι μηχανικοί των εταιρειών ερμηνεύουν τον χαμηλό διαχωρισμό που παρατηρείτε στην τρισδιάστατη εικόνα, με αποτέλεσμα ο θεατής να αντιλαμβάνεται είδωλα. Τελικά οι LCD ή οι Plasma είναι περισσότερο κατάλληλες για 3D;

Το μεγάλο ερώτημα ποια τεχνολογία (LCD ή Plasma) είναι σε θέση να αποδώσει καλύτερα τρισδιάστατη εικόνα, είναι νωρίς για να το απαντήσουμε.

Ήδη όμως από τις πρώτες 3D εικόνες, έχει παρατηρηθεί ότι οι LCD τηλεοράσεις υποφέρουν περισσότερο από το φαινόμενο crosstalk, μειωμένου διαχωρισμού δηλαδή των δύο εικόνων που προβάλλονται για το κάθε μάτι, ώστε ο εγκέφαλος μας να δημιουργήσει την εντύπωση του βάθους.

Οι επιπτώσεις του Crosstalk, καταπονούν το ανθρώπινο σύστημα όρασης, μειώνουν την τρισδιάστατη αίσθηση σε κάποια σημεία ή ακόμα και σε όλη την εικόνα, ενώ μειώνουν και εν γένη την ποιότητα της εικόνας.

Το παράδοξο μάλιστα είναι ότι ενώ οι LCD τηλεοράσεις απαιτούν σάρωση στα 200Hz για να αποδώσουν τρισδιάστατη εικόνα, οι Plasma κάνουν το ίδιο με μόλις 100Hz

Το γεγονός αυτό ανάγεται στην θεωρία προβολής κάθε τεχνολογίας.

Η LCD υποφέρει από το λεγόμενο χρόνο διατήρησης (Hold-time). Εδώ η κάθε εικόνα δεν προβάλλεται με την μία αλλά λαμβάνει χώρα σάρωση ανά γραμμή όλων των στοιχείων εικόνας. Αφού δημιουργηθεί η εικόνα, μέχρι να έρθει η επόμενη, διατηρείτε στην οθόνη ένα διάστημα το οποίο δεν είναι διόλου αμελητέο και ισούται με αρκετά msec.

Το στοίχημα που τίθεται λοιπόν στις LCD τηλεοράσεις είναι να μειωθεί αυτός ο χρόνος στο ελάχιστο δυνατό και για αυτό το λόγο η απαιτούμενη σάρωση έχει αυξηθεί στα 200Hz.

Στις plasma τηλεοράσεις τώρα, η εικόνα προβάλλεται όλη μαζί. Δεν λαμβάνει χώρα σάρωσης ανά γραμμή, αλλά όλα τα στοιχεία εικόνας ‛γεμίζουν' ταυτόχρονα. Στην συνέχεια η οθόνη σβήνει , ξαναγεμίζει κ.ο.κ.

Εξαιτίας αυτού του τρόπου οδήγησης οι 100 αυτόνομες εικόνες το δευτερόλεπτο (50 για κάθε μάτι) είναι αρκετές για να δημιουργηθεί η τρισδιάστατη αίσθηση.

Το πρόβλημα όμως που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί έχει να κάνει με το afterglow εφέ. Βάσει αυτού μετά το πέρας του κύκλου δημιουργίας κάθε εικόνας, ο φώσφορος εξακολουθεί να ακτινοβολεί για ένα μικρό διάστημα.

Για να αντιμετωπισθεί αυτό, αφενός έχουν επιστρατευθεί νέα υλικά για την επίστρωση των κελιών, όπως και νέες διατάξεις οδήγησης οι οποίες επιφέρουν γρηγορότερη και πιο ελεγχόμενη οδήγηση.

Παρόλο που στην θεωρία, η τεχνολογία Plasma δείχνει πιο προσεγγιστική στην δημιουργία τρισδιάστατης εικόνας, με την προβολή ξεχωριστών εικόνων για το κάθε μάτι, αφού στην ουσία και αυτή διαχειρίζεται αυτόνομες εικόνες, εν τούτοις η τεχνολογία LCD υποστηρίζεται από περισσότερες εταιρείες, ενώ παράλληλα προβάλλει και αυτή τα δικά της προτερήματα σχετικά με τα δυναμικά, τα ποσοστά φωτεινότητας, την δυνατότητα αύξησης ακόμα περισσότερο της σάρωσης κ.α.

Η τρισδιάστατη εικόνα, ακόμα είναι σε βρεφική ηλικία και το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να της δώσουμε τον κατάλληλο χρόνο για να αναπτυχθεί...


http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/3988-3d-crosstalk.html
 
Είναι αυτό που λένε μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις... :flipout:
[Που πας και τα θυμάσαι όλα αυτά, εμένα μου πήρε 20 λεπτά να καταλάβω τι είχα γράψει και τι εννοείς... :grinning-smiley-043]
 
Εγώ από το λίγο που έχω ψάξει, έχω καταλήξει στο εξής:
αν δεν φοβάσαι το φαινόμενο του burn-in, και δεν είσαι φανατικός οικολόγος, πάρε πλάσμα.
Στην αντίθετη περίπτωση, lcd.

Τώρα τα περί "led" εγώ τα ακούω βερεσέ, μέχρι να έρθουν οι OLED στο προσκήνιο, ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια τεχνολογία με άλλο οπίσθιο φωτισμό...σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα σε κάποιον "πάρε "led" ".

Εγώ που θέλω κάποια στιγμή να φτιάξω htpc, πιστεύω ότι η lcd ήταν μονόδρομος και η 46B750 δεν με έχει απογοητεύσει, σε κανέναν τομέα, παρόλο που θα μπορούσα σε plasma να έχω ίδια εικόνα με 400 λιγότερα.
 
Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Οποτε για αυτη τη χρηση εσεις τι προτείνετε?

Να σας πω το εξης: Εχω ενα χουι.
Κοιμαμαι σχεδον καθημερινα με ανοικτη την τηλεοραση και δε θελω σε καμια περιπτωση η συνηθεια αυτη να αποβει μοιραια για ενδεχομενο burn in

:FSGSFGS4:

Παμε να το συζητήσουμε το θέμα λοιπόν

Επισης οι ματροσκες που βλεπω (ξενα σιριαλ), σχεδον εχουν παντα το λογοτυπο του (hd) ξενου καναλιου αριστερα η δεξια της οθονης ακινητο.

Αυτο δεν ειναι επιφοβο στις πλασμα?
Η τωρινη lcd δε σκαμπαζει χρονια τωρα απο αυτο

Πριν καταλήξεις εχε υπόψη σου καποια πραγματα για τις τηλεοράσεις plasma…

Ολες οι οθόνες με βάση τον φώσφορο (CRT & Plasma) εχουν μια γνωστή
ευπάθεια να "απομνημονεύουν" κάποια μόνιμα είδωλα στην οθόνη. Αυτό το "κάψιμο' ( προσωρινό η όχι) είναι μια φυσική ιδιότητα του φωσφόρου και του τρόπου που αντιδρά στο φώς και τα ηλεκτρικά φορτία.

Το Image Redetion η χειρότερα burn-in είναι αποτέλεσμα χαλασμένων πιξελς τα οποία εχασαν την πλήρη φωτεινότητα τους, απέκτησαν μια μνήμη (προσωρινή η μόνιμη) στην λειτουργία τους και θυμούνται την χρωματική πληροφορία που "ταΐζονταν" για ένα μεγάλο διάστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να "ξεχασουν" την εικόνα που σχημάτιζαν. Τα στατικά λογότυπα καναλιών είναι ίσως ο σοβαρότερος κίνδυνος, οι μπάρες αριστερά και δεξιά όταν βλεπουμε 4:3 υλικό σε 16:9 οθόνη, μια παγωμένη εικόνα απο DVD, μια παγωμένη εικόνα απο δορυφορικό δέκτη, εικόνα και μενού απο βιντεοπαιχνίδι αποτελουν τα μέγιστα προβλήματα καψίματος.

Image Redetion εχουν ολες οι plasma άλλες περισσότερες άλλες λιγότερο και είναι φαινόμενο που δεν μπορει να αποφευχθεί..
Αντιθέτως μπορει να αποφευχθεί το μόνιμο κάψιμο (burn-in) ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Βασική συμβουλή: μην αφήνεις στατικές εικονες να πάιζουν για πάνω απο 1ώρα στην οθονη σου. Σβήσε την τηλεόραση αν δεν την βλέπεις. Μην χρησιμοποιείς το pause στο dvd player για μεγαλο χρονικό διαστημα.

Εχε υπόψη πως οι πρώτες 200 ώρες λειτουργίας είναι κρίσιμες. Οταν ο φώσφορος είναι "φρέσκος" αντιδρά εντονότερα στις ηλεκτρικές διεγέρσεις. Αυτό απο μόνο του μας οδηγεί στο συμπέρασμα οτι οι φρέσκες μόλις αγορασθείσες οθόνες εχουν μεγάλύτερο φόβο για μόνιμο κάψιμο.

Ρύθμισε το επίπεδο αντίθεσης, στο 50% ή και λίγο κάτω απο αυτό. Οι περισσότερες πλάσμα ερχονται προρυθμισμένες με την αντίθεση σχεδόν στο 99%. Οσο λιγότερη είναι η αντιθεση τόσο γρηγορότερα επανέρχονται στα νορμάλ επίπεδα τους τα πίξελς. Μετά τις πρώτες 200 ώρες μπορείς αφοβα να ρυθμίσεις σωστά την αντίθεση της τηλεόρασης σου

Στο ιδιο διάστημα καλο είναι να μην παρακολουθείς 4:3 σήματα σε 16:9 οθόνες με την λειτουργία 4:3 ενεργοποιημένη. Οι μάυρες μπάρες αριστερά και δεξια είναι καταστροφικές.
Προτίμησε να εχεις παντα γεμάτη την οθόνη σου και ας βλέπεις κοντόχοντρους ηθοποιούς λογο της παραμόρφωσης.
 
Re: Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Υπαρχουν καποια τεστ απο ξενο site στα οποια αφησαν την ιδια εικονα επι ωρες ολοκληρες και η πλασμα δεν επαθε τιποτα...απλως μετα απο ενα μικρο διαστημα κανονικης χρησης επανηλθε στην κανονικη της λειτουργια χωρις ιχνη...

Τωρα αν καποιος παιζει Modern Warefare 2 ολη μερα επι ενα μηνα λογικο ειναι να κινδυνευει να καψει την τηλεοραση του...αρα στις ακραιες αυτες περιπτωσεις οι LCD ειναι καλυτερες...

Τωρα αν μιλαμε για 55SL8500 με 50/60PK550 μεταξυ των δυο συγκριση σε εικονα δεν υπαρχει...καταρχην οποιος καθησει μπροστα απο τοσο μεγαλη LCD για πανω απο 10 λεπτα τον πιανει αισθημα ναυτιας απο το motion blur...
 
Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Οποια πλασμα και αν εχω δει από φιλους και γνωστούς εχουν τα ιδια θεματα με το συνεχόμενο image redetion .Δεν προλαβαίνει να σβησει το ένα αποτυπωμα από το τηλεοπτικό logo και να σου το επομενο πχ από το σκορ του ποδοσφαιρικού αγωνα…
Δεν προλαβαίνει να σβησει με την σειρα του και να οι μαύρες μπαρες από ταινια 2:35…
Μεσα σε ένα οκτάωρο υπαρχουν τοσα αποτυπωματα το ένα πανω στο άλλο που δεν ξερεις τελικα ποια είναι η σημασία και η αξια του γεγονότος ότι το image redetion μετα από λιγη ωρα προβολής διαφορετικής εικονας , χάνεται…
Ε και;;
Αφου το πιθανότερο είναι η διαφορετική εικονα να αφήσει και αυτή το αποτυπωμα της .
Είναι τοσο διαδοχικές οι εμφανίσεις και εξαφανίσεις των αποτυπωμάτων που προσωπικά δεν βρισκω ανησυχητική την μόνιμη ζημια.αφου ετσι και αλλιως το συγκεκριμένο φαινομενο είναι μόνιμο.
Ημουν στο σπιτι ενος φιλου πριν δυο βδομάδες και η πλασμα του ειχε τοσα σημάδια στην εικονα που απορούσα…
Βεβαια δεν ανησυχούσε γιατι την επομενη όλα θα έφευγαν αλλα από την άλλη και την επομενη μετα από μερικες ωρες παλι παρομοια σημάδια ειχε.
Και ας μη αναφερθω στο θορυβο της εικονας ορατό από τα δυο μετρα ( 42αρα ) και το αστείο gamma .
Τα παραπάνω αναφέρονται στη Panasonic TX-P42U10E

Τωρα σχετικα με το "αδιαμφισβήτητο" γεγονός ότι ολες οι Lcd πανω των 46 ιντσών πάσχουν από clouding ή υπάρχει έντονο Motion blur ( ειδικα τωρα) δεν χρειάζεται να πω τιποτα .
Απλως ,Υperβολές…
Καλο είναι όταν ενημερώνουμε καποιον υποψήφιο αγοραστη να λεμε ολη την αληθεια .
Η επιτηδευμένη υπογράμμιση των αρνητικών της μιας τεχνολογίας και από την άλλη η επιτηδευμένη υπογράμμιση μονο των θετικών της άλλης , δεν προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση.
 
Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Ημουν στο σπιτι ενος φιλου πριν δυο βδομάδες και η πλασμα του ειχε τοσα σημάδια στην εικονα που απορούσα…
Βεβαια δεν ανησυχούσε γιατι την επομενη όλα θα έφευγαν αλλα από την άλλη και την επομενη μετα από μερικες ωρες παλι παρομοια σημάδια ειχε.
Και ας μη αναφερθω στο θορυβο της εικονας ορατό από τα δυο μετρα ( 42αρα ) και το αστείο gamma .
Τα παραπάνω αναφέρονται στη Panasonic TX-P42U10E

Περίεργο, έχω κι εγώ μια TX-P42U10E και δεν έχω παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα... :nounder:

Kαι τις τελευταίες εβδομάδες, έχω παρακολουθήσει περίπου 20 ταινίες σε 4:3 με μαύρες μπάρες... :flipout: :flipout:

To Burn-in των φωσφόρων και το image retention, αποτελούν δύο φαινόμενα με εντελώς διαφορετική αιτιοπαθογένεια και συμπτωματολογία:

Το image retention δεν έχει καμμία σχέση με τους φωσφόρους, αφορά μόνο την τεχνολογία Plasma και εμφανίζεται μόνο όταν η τηλεόραση είναι σε λειτουργία. Όταν προβάλλεται στατική εικόνα, στα σημεία της εικόνας που η φωτεινότητα είναι υψηλή, αρχίζουν σιγά-σιγά να συσσωρεύονται φορτία στην προστατευτική επίστρωση MgO του διηλεκτρικού. Αν στη συνέχεια προβάλλουμε μαύρη εικόνα, τα φορτία αυτά δεν θα αποσυσσωρευτούν ταχέως, αλλά θα ανεβάσουν την τάση των παλμών erase στις συγκεκριμένες περιοχές, δημιουργώντας εντονότερες αποφορτίσεις του αερίου και την οπτική εντύπωση του ειδώλου.

Αν η συσσώρευση φορτίων είναι πολύ μεγάλη, λόγω μακροχρόνιας προβολής στατικής εικόνας, τότε έχουμε επίμονο image retention, το οποίο φεύγει μεν, δύσκολα δε, ενώ μπορεί να επηρεάσει γενικά την τάση και των παλμών sustain, κάνοντας το είδωλο να φαίνεται και σε φωτεινή εικόνα και στο λευκό, ως μία αχνή διαφανή σκιά.

Αν η συσσώρευση φορτίων είναι υπερβολική, λόγω εξαιρετικά μακροχρόνιας προβολής στατικής εικόνας, τότε η επίστρωση MgO δύναται να πάθει δομική αλλοίωση, γεγονός που αλλάζει τοπικά τις αντιστάσεις, μετατρέποντας το image retention σε μόνιμο, το οποίο και πάλι εμφανίζεται ως αχνή διαφανή σκιά και στα φωτεινά πλάνα.



To burn-in αφορά όλες τις τεχνολογίες απεικόνισης που χρησιμοποιούν φωσφόρους και πρόκειται για πέραν ενός σημείου τοπική ανομοιομορφία στη φθορά τους, που προκαλείται από μακροχρόνια προβολή στατικής εικόνας τις πρώτες ώρες λειτουργίας ή εξωφρενικά μακροχρόνια προβολή στατικής εικόνας σε μεταγενέστερο στάδιο λειτουργίας. Εδώ, το είδωλο ξεκινάει από μία έντονη, σκούρη σκιά και καταλήγει μέχρι και σε χρωματικές αλλοιώσεις, ενώ είναι ορατό και με τη συσκευή κλειστή σε φωτεινό περιβάλλον...
 
Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Εγώ απλά θα απαντήσω το εξής.

Ας μου βρεί κάποιος μια LCD των 800 να έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας απ' την Plasma LG PK 550 και το συζητάμε για τα υπέρ και τα κατά. Οι LCD έχουν ένα εκατομμύριο τεχνοτροπίες και πατέντες για να πλησιάσει η εικόνα στα επίπεδα της LG ή των αντιστοίχων τιμών TV της Panny και σε μικρότερες πάντα ίντσες, που κοστίζουν μια περιουσία και με την πάροδο του χρόνου θεωρούνται ξεπερασμένες.

Το συμπέρασμα και η συμβουλή μου είναι πάρτε μια Plasma κοντά στο χιλιάρικο και θα μείνετε άφωνοι με την εικόνα που θα δείτε και σε λίγα χρονάκια την αλλάζετε, αν σας παίρνει, με κάτι αντίστοιχα καλό και φθηνό. Μακάρι να κόστιζαν και οι LCD όσο οι αντίστοιχες Plasma για να συζητάγαμε για τα υπέρ και τα κατά αλλά είναι πανάκριβες και υπερτιμημένες με βάση την ποιότητα εικόνας που προσφέρουν.

Οπότε κατεμέ μονόδρομος η αγορά Plasma για την εποχή μας!
 
Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Εγώ απλά θα απαντήσω το εξής.

Ας μου βρεί κάποιος μια LCD των 800 να έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας απ' την Plasma LG PK 550 και το συζητάμε για τα υπέρ και τα κατά. Οι LCD έχουν ένα εκατομμύριο τεχνοτροπίες και πατέντες για να πλησιάσει η εικόνα στα επίπεδα της LG ή των αντιστοίχων τιμών TV της Panny και σε μικρότερες πάντα ίντσες, που κοστίζουν μια περιουσία και με την πάροδο του χρόνου θεωρούνται ξεπερασμένες.

Το συμπέρασμα και η συμβουλή μου είναι πάρτε μια Plasma κοντά στο χιλιάρικο και θα μείνετε άφωνοι με την εικόνα που θα δείτε και σε λίγα χρονάκια την αλλάζετε, αν σας παίρνει, με κάτι αντίστοιχα καλό και φθηνό. Μακάρι να κόστιζαν και οι LCD όσο οι αντίστοιχες Plasma για να συζητάγαμε για τα υπέρ και τα κατά αλλά είναι πανάκριβες και υπερτιμημένες με βάση την ποιότητα εικόνας που προσφέρουν.

Οπότε κατεμέ μονόδρομος η αγορά Plasma για την εποχή μας!

Σωστα τα λες φιλε μου , εχεις πιασει ακριβως το νοημα...

Βεβαια υπαρχουν παντα αυτοι που θα δυιλιζουν τον κωνωπα και καταπινουν την καμηλο...
 
Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Περίεργο, έχω κι εγώ μια TX-P42U10E και δεν έχω παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα... :nounder:

Πραγματι περίεργο ( σε σημειο να θελω να δω και τη δικη σου Pan) αλλα μηπως δεν ηταν το ιδιο περίεργο πριν λιγο καιρο όταν γνωστός κάτοχος της συγκεκριμένης tv ανακάλυπτε κάθε μερα κολλημένα-καμένα πιξελς ( θα θυμάσαι σε ποιον αναφέρομαι)

αναφερθηκε για υψηλο motion blur

Ειδα 5300 (55") , επαιζε το Avatar HD 1080p και επειδη εκατσα πολυ ωρα επιτηδες, δεν ειδα ΚΑΝΕΝΑ motion blur.Αντιθετως η εικονα ηταν σχεδον αναγλυφη!

Ατιθετως στις Πανασονικ , (ειδα s + u20) , εβλεπα κοκκο μεσα .
Δε μπορω να το περιγραψω καλυτερα αλλα ηταν σα τα iso των ψηφιακων.

Φιλε μου δεν τίθεται θεμα με Motion blur…
Αυτά συνέβαιναν πριν μερικά χρόνια
Τα τελευταία μοντελα ολων των εταιριών χρησιμοποιούν γρηγορα πάνελ των 100 η 200 hz με ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα ομαλοποίησης της κίνησης.

Τωρα σχετικά με το κόκκο που ειδες, πρόκειται για το παραμελημένο φαινόμενο ονόματι pwm noise που καποτε μπορει να χρειαζόταν να κόλλησης τη μουρη σου στη οθονη για να το δεις , αλλα σήμερα στα τελευταία μοντελα ( ιδιαίτερα της Panasonic ) παρουσιάζει έντονη αύξηση σε σημειο να φαίνετε ακομα και από την θέση θέασης (2-3 μέτρα )
 
Re: Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Πραγματι περίεργο ( σε σημειο να θελω να δω και τη δικη σου Pan) αλλα μηπως δεν ηταν το ιδιο περίεργο πριν λιγο καιρο όταν γνωστός κάτοχος της συγκεκριμένης tv ανακάλυπτε κάθε μερα κολλημένα-καμένα πιξελς ( θα θυμάσαι σε ποιον αναφέρομαι)

Τωρα σχετικά με το κόκκο που ειδες, πρόκειται για το παραμελημένο φαινόμενο ονόματι pwm noise που καποτε μπορει να χρειαζόταν να κόλλησης τη μουρη σου στη οθονη για να το δεις , αλλα σήμερα στα τελευταία μοντελα ( ιδιαίτερα της Panasonic ) παρουσιάζει έντονη αύξηση σε σημειο να φαίνετε ακομα και από την θέση θέασης (2-3 μέτρα )

Τελικά, το συμπέρασμα είναι πως όσοι φίλοι σου αγόρασαν Plasma, Ανδρέα, μάλλον τους τις πούλησε ο Μητσοτάκης... :flipout: :flipout::ernaehrung004:

Ορατό PWM Noise από τέτοια απόσταση, προσωπικά έχω δει μέχρι στιγμής μόνο στην ιστορική Philips του 1997 και σε κάτι Sony της περιόδου 2002-03...

Η τηλεόραση του Παναγιώτη, ήταν ελλατωματική και πήγαινε για αλλαγή, θα βάλουμε και τις χαλασμένες τώρα στις συγκρίσεις; :BDGBGDB55:
 
Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Βασική συμβουλή: μην αφήνεις στατικές εικονες να πάιζουν για πάνω απο 1ώρα στην οθονη σου.

Αυτό είναι το λιγότερο υπερβολή..δλδ όσοι βλέπουν μουντιάλ τον τελευταίο μήνα, βλέπουν μόνο το ένα ημίχρονο, λόγω του scoreboard ή λόχω του λογότυπου της ΝΕΤ???...ήμαρτον, 600+ μέλη βλέπουν εδώ και τρία χρόνια μια ώρα τηλεόραση για να μην πάθουν burn in?? (γι´αυτό φαίνεται δεν έχουν πάθει ακόμα!!!!!!)

Στην LED που έχεις πόση ώρα σου λέει η Samsung ότι μπορείς να προβάλεις στατική εικόνα??
 
Last edited: