LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Καμια αλλαγη δεν εγινε και ουτε ελαττωματική θεωρήθηκε…
Την εχει στην κατοχη του μεχρι σήμερα με τα προβληματα που αναφέρω παραπάνω.
Αν συμμετείχε στο φορουμ θα έγραφε τις παρατηρήσεις του ( για το Gamma των plasma , το θόρυβο και το συνεχόμενο image redetion ) και επειδή τον ξερω καλα δεν θα μασουσε να γράψει αυτά που βλεπει χωρις να επηρεάζεται από το φαινόμενο του κατοχου που τα βλέπει όλα μελι γαλα.

....και επειδή τον ξερω καλα δεν θα μασουσε να γράψει αυτά που βλεπει χωρις να επηρεάζεται από το φαινόμενο του κατοχου που τα βλέπει όλα μελι γαλα.

Δλδ όσοι δεν συμφωνούν μαζί σου, ανήκουν στους κατόχους που τα βλέπουν όλα μέλι-γάλα??....:hmmmm2:

EDIT: Θύμισε μου ποια Samsung LED έχεις, την ??Α9??

.... για το Gamma των plasma ...

Δηλαδή???...τι θέμα έχει το gamma των plasma???...και τι διαφορά έχει από το gamma των LCD - LED/LCD??... :hmmmm2:

Last edited:
Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Αυτό είναι το λιγότερο υπερβολή..δλδ όσοι βλέπουν μουντιάλ τον τελευταίο μήνα, βλέπουν μόνο το ένα ημίχρονο, λόγω του scoreboard ή λόχω του λογότυπου της ΝΕΤ???...ήμαρτον, 600+ μέλη βλέπουν εδώ και τρία χρόνια μια ώρα τηλεόραση για να μην πάθουν burn in?? (γι´αυτό φαίνεται δεν έχουν πάθει ακόμα!!!!!!)

Δεν είναι υπερβολή γιατι η συγκεκριμένη οδηγία αναφέρεται στις πρώτες ωρες λειτουργίας των οθονών πλάσμα την περίοδο του στρωσίματος ( όπως γραφω στην συνέχεια της πρότασης που απομόνωσες )

Δεν είπε κανένας ΠΟΤΕ ότι δεν το γράφει στο εγχειρίδιο, ας απαντήσουν λοιπόν πόσοι βλέπουν σε plasma παραπάνω από 1 ώρα με στατική εικόνα για να δούμε τελικά αν είναι υπερβολή , ρώτησα και...

1) Στην LED που έχεις πόση ώρα σου λέει η Samsung ότι μπορείς να προβάλεις στατική εικόνα?? .... (Θύμισε μου ποια Samsung LED έχεις, την ??Α9??)

2) Δλδ όσοι δεν συμφωνούν μαζί σου, ανήκουν στους κατόχους που τα βλέπουν όλα μέλι-γάλα??

3) Δηλαδή???...τι θέμα έχει το gamma των plasma???...και τι διαφορά έχει από το gamma των LCD - LED/LCD??

EDIT

Πες βρε συ και στον φίλο σου να γραφτεί στο avclub, για να γράψει και κάποιος που δεν τα βλέπει όλα μέλι γάλα... :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Δεν ξέρω για τις LG αλλα μπορώ να πώ με βεβαιότητα οτι τουλάχιστον οι φετινές Panasonic δεν καταλαβαίνουν τίποτα Δεν έχω καταλάβει τί ειναι το IR παρα μόνο απο αυτά που διαβάζω Ουδέποτε είδα σκιά ή αποτύπωμα στην TV μου αν και είναι 230 ώρες άρα ο φώσφορος θεωρητικά πιο ευπαθής
Βλέπω κανονικά 2:35:1 δεν την ξεπλένω και αφήνω το ίδιο κανάλι όση ώρα θέλω
Ξέχασα και το media player ανοιχτό (χωρίς screensaver)αλλα τίποτα ούτε σημάδι
H Panasonic το ξεπέρασε οριστικά αυτό το θέμα
Θεωρώ ούτε στρώσιμο δεν χρειάζονται

Απλά πράγματα....

POLL....

Βλέπω στην plasma μου παραπάνω από 1 ώρα στατική εικόνα.:

1.JL
2.czoun
3.Yperion
4.SERGIOSK

Δλδ όσοι δεν συμφωνούν μαζί σου, ανήκουν στους κατόχους που τα βλέπουν όλα μέλι-γάλα??....:hmmmm2:
Εχεις μια ταση να παρερμηνεύεις τα γραφομενα μου…
Από πού βγαινει το συμπέρασμα αυτου που γράφεις ; ( προφανως από πουθενα)

Δηλαδή???...τι θέμα έχει το gamma των plasma???..

Εχεις μετρήσει ποτε την τηλεόραση σου ( ένα απλο φωτόμετρο χρειάζεσαι) χρησιμοποιώντας όμως foul field πατερνακια ;
Αν ναι πως σου φανηκε η συμπεριφορά της από τα 70 ire και πάνω;

Δεν είπε κανένας ΠΟΤΕ ότι δεν το γράφει στο εγχειρίδιο, ας απαντήσουν λοιπόν πόσοι βλέπουν σε plasma παραπάνω από 1 ώρα με στατική εικόνα για να δούμε τελικά αν είναι υπερβολή , ρώτησα

Μα καλα δεν προσέχεις τι γραφω;;

Σου ξαναγράφω λοιπον η αναφορα για τις μη στατικές εικονες εχει να κανει με την περίοδο στρωσίματος…
Είναι λαθος όταν συμβουλεύετε στους καινούργιους κατόχους στις πρώτες ωρες λειτουργίας να είναι πιο προσεκτικοί στις στατικές εικόνες;

Αν και δεν βλέπω τι σχέση εχει ( η μάλλον βλεπω ) εχω την Α956

Εχεις μια ταση να παρερμηνεύεις τα γραφομενα μου…
Από πού βγαινει το συμπέρασμα αυτου που γράφεις ; ( προφανως από πουθενα)

Από αυτό...

Αν συμμετείχε στο φορουμ θα έγραφε τις παρατηρήσεις του ( για το Gamma των plasma , το θόρυβο και το συνεχόμενο image redetion ) και επειδή τον ξερω καλα δεν θα μασουσε να γράψει αυτά που βλεπει χωρις να επηρεάζεται από το φαινόμενο του κατοχου που τα βλέπει όλα μελι γαλα.

..μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το 'προφανώς από πουθενά' ας το κρίνουν όσοι μας διαβάζουν.

-------------------------------------------------------------------

Εχεις μετρήσει ποτε την τηλεόραση σου ( ένα απλο φωτόμετρο χρειάζεσαι) χρησιμοποιώντας όμως foul field πατερνακια ;
Αν ναι πως σου φανηκε η συμπεριφορά της από τα 70 ire και πάνω;

Δεν ξέρω να μετράω και είμαι όλος αυτιά για το πως συμπεριφέρεται από τα 70 IRE και πάνω και για το τι θέμα έχει το gamma, ρωτάω για να μάθω εσένα που ξέρεις, δεν είναι κακό ό,τι μαθαίνουμε καλό είναι.

Εσύ που ξέρεις.... έχεις μετρήσει την δική σου???...την καλιμπράρισες μόνος σου???...ή στην καλιμπράρισε άλλος???

Last edited:

Μα καλα δεν προσέχεις τι γραφω;;

Σου ξαναγράφω λοιπον η αναφορα για τις μη στατικές εικονες εχει να κανει με την περίοδο στρωσίματος…
Είναι λαθος όταν συμβουλεύετε στους καινούργιους κατόχους στις πρώτες ωρες λειτουργίας να είναι πιο προσεκτικοί στις στατικές εικόνες;

Αν και δεν βλέπω τι σχέση εχει ( η μάλλον βλεπω ) εχω την Α956

Μα καλά δεν προσέχεις τι γράφω??

Πόσες ώρες σου λέει στο εγχειρίδιο της Α956, ότι μπορείς να βλέπεις στατικές εικόνες??...και τι σου λέει να κάνεις όταν βλέπεις στατικές εικόνες???

Για πάντα και όχι στην περίοδο του στρωσίματος (οι LCD δεν θέλουν στρώσιμο).

Τελικά βλέπεις ή δεν βλέπεις τι σχέση έχει??

Απλά πράγματα....

POLL....

Βλέπω στην plasma μου παραπάνω από 1 ώρα στατική εικόνα.:

1.JL
2.czoun
3.Yperion
4.SERGIOSK

Μιας και δεν κατάλαβα, αλλαγή του POLL

Πόσοι βλέπατε στην plasma σας παραπάνω από 1 ώρα στατική εικόνα, στην περίοδο στρωσίματος (πρώτες 200 ώρες), χωρίς να αντιμετωπίσετε πρόβλημα μετά??:

1.JL
2.czoun
3.Yperion
4.SERGIOSK

Εγώ έχω KURO τελευταίας γενιάς περίπου 8 μήνες και μέχρι τώρα τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής :

1.) έχει pwn noise αλλά πρέπει να φέρεις την μούρη σου 20 πόντους από την οθόνη για να το δείς

2.) Image retention έχει μόνο στους τίτλους τέλους των ταινιών και αυτό το λέω όχι επειδεί κάνει μπάμ αλλά όταν έκανα δοκιμή και επέλεξα picture off από το menu (όσοι κάτοχοι διαβάζεται ξέρετε γιατί πράγμα μιλάω) τότε ο φώσφορος ναι αργούσε να αποφορτιστεί. Επίσης όταν βγείς από το κεντρικό menu του PS3 επιλέγοντας είτε παιχνίδι είτε ταινία. Αλλά μην φανταστείτε κανα 10λεπτό, μιλάμε για 2~3 δευτερόλεπτα. Και αυτά μόνο σε σκοτεινό περιβάλλον, δλδ κατά της 10 το βράδυ στο σαλόνι χωρίς φώτα

3.) Η τηλεόραση δεν είναι καλιμπραρισμένη (τουλ. όχι ακόμα) αλλά μετά από αυτήν δεν μπορώ να δώ εικόνα σε καμια άλλη μη plasma. Όλες οι LCD μου φαίνονται με ψεύτικα χρώματα και χάνουν πολύ σε λεπτομέρεια

4.) Στατικές εικόνες ΔΕΝ ΒΑΖΩ για κανένα λόγο. Αν και λιώνω στο grand turismo (το τρίωρο είναι για πλάκα). Για τον μόνο λόγο ότι έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά και θεωρώ κακακία να μην την προσέχω λίγο. Αν μην τι άλλο τα λεφτά που δώσαμε για να την πάρουμε τα δουλέψαμε δεν τα βρήκαμε.... Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την ευχαρίστηση που νιώθεις βλέποντάς την.

5.) Όλοι μα όλοι που έχουν έρθει σπίτι να δούμε ταινία ή για κανα παιχνίδι μένουν με το στόμα ανοιχτό....

Το συμπέρασμα μου; Αν διέθετα πάλι τα λεφτά για τηλεόραση σήμερα πάλι plasma αβλεπεί.....

Εγω ενα εχω να πω "οσα δεν φτανει η αλεπου" τα βγαζει κρεμασταρια...

Και εγω αν ειχα αγορασει ενα προιον με Α λεφτα και εβλεπα οτι ενα με Α/3 ειναι καλυτερο θα προσπαθουσα να το βγαλω σκαρτο...ειναι θεμα ψυχολογιας...

ΥΓ1. Εξαφανιστηκε και το motion blur απο τις LCD? Τοτε να σβησουμε το νημα αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385

ΥΓ2. Το response time μετρημενο...ναι αυτο που ειναι πλεον πολυ μικρο...

Το πραγματικο response time σε μερικα συγχρονα μοντελα...

latency_42LH7000.gif

latency_42PFL9664H.gif

latency_40Z5500.gif

latency_40B7000.gif

latency_40B8000.gif

Οποιος βρει τα 2 και 3 msec που δηλωνουν οι κατασκευαστες παρακαλειται να μας το πει...

Ρε παιδιά, δεν εχει νοημα να αρπαζομαστε.
Κουβεντα κανουμε και ειδικα περιμενουμε οι μη τοσο ειδημονες αλλα τρελλαμενοι με την τεχνολογια (εγω) , την αποψη απο αυτους που γνωρίζουν, ξέρουν και μπορούν να πουνε μια γνωμη παραπανω (εσας)

Το θεμα δεν ειναι ποια τεχνολογια ειναι καλυτερη , η ποια τηλεοραση εχει καλυτερη εικονα συμφωνα με τον Χ , Ψ...

Το τελειο δεν υπαρχει ποσο μαλλον οταν μιλαμε για τηλεορασεις που μπαινει ο υποκειμενικος παραγοντας...το θεμα λοιπον ειναι να βρεις αυτη την οποια για εσενα που θα την αγορασεις να εχει τα λιγοτερα δυνατα μειονεκτηματα...

Μετα απο 3 LCD που ειχα (εχω την μια ακομη) και βλεποντας δεκαδες LCD και πλασμα σε καταστηματα και ειδικα σε φιλους-γνωστους (οπου παιζουν με πιο νορμαλ ρυθμισεις χωρις να ξεγελουν τα εντονα φωτα) σου ειπα την αποψη μου απο εκει και περα διαβασε και τις αποψεις των υπολοιπων (και ειδικα αυτων που εχουν απο τις δυο τεχνολογιες) και αποφασιζεις...

Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Καμια αλλαγη δεν εγινε και ουτε ελαττωματική θεωρήθηκε…
Την εχει στην κατοχη του μεχρι σήμερα με τα προβληματα που αναφέρω παραπάνω.

Eγώ το τελευταίο που ήξερα από τον Παναγιώτη, ήταν πως είχε κανονίσει αντικατάσταση από το κατάστημα. Συσκευή με τουλάχιστον 8 προβληματικά εικονοστοιχεία και κοντά 50% διακύμανση λευκου μεταξύ window και full field με τη ρύθμιση της αντίθεσης στο 30, είναι ελλατωματική. Αν κάποιος τον έπεισε για το αντίθετο, λυπάμαι πολύ...

Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Η "θολουρα" στα δεντρα δεν ειναι motion blur αφου το φαινομενο αυτο δεν υφισταται πια...

3.) Η τηλεόραση δεν είναι καλιμπραρισμένη (τουλ. όχι ακόμα) αλλά μετά από αυτήν δεν μπορώ να δώ εικόνα σε καμια άλλη μη plasma. Όλες οι LCD μου φαίνονται με ψεύτικα χρώματα και χάνουν πολύ σε λεπτομέρεια.

Μην τα λες αυτα γιατι θα αρχισουν οι ιστοριες με τα καμενα pixel και το image redention παλι...-bye-

Μα καλά δεν προσέχεις τι γράφω??

Πόσες ώρες σου λέει στο εγχειρίδιο της Α956, ότι μπορείς να βλέπεις στατικές εικόνες??...και τι σου λέει να κάνεις όταν βλέπεις στατικές εικόνες???

Για πάντα και όχι στην περίοδο του στρωσίματος (οι LCD δεν θέλουν στρώσιμο).

Τελικά βλέπεις ή δεν βλέπεις τι σχέση έχει??

Δηλαδή για να καταλάβουμε… τι εννοεις με το παραπάνω;;;
Ότι όπως οι plasma ετσι και οι lcd διατρέχουν τους ιδιους κινδύνους μονίμων η προσωρινών αποτυπωμάτων;;;;
Το εχεις ξαναπαίξει το επιχείρημα με το εγχειρίδιο των τηλεοράσεων και δεν το εδωσα σημασία αλλα καλο θα ήταν να μη επιμείνεις σε αυτό ..
Είναι πολυ ευκολο να αντικρουστεί .

Εν πάση περιπτώσει τσαμπα το παιδεύω ..
Το θεμα εξ αρχης δεν ηταν ποια είναι καλυτερη από τις δυο τεχνολογίες αλλα να δοθεί στο ενδιαφερόμενο μελος ( που καπου στην αρχη του τοπικ ρώτησε) πιο σφαιρική η καλύτερα πλήρη ενημέρωση των συν και των πλην των δυο τεχνολογιών.
Προφανώς και οι δυο τεχνολογίες εχουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα τους
αλλα δυστυχώς με το που θα παει να γράψει καποιος αρνητικά στοιχεια των plasma γινετε αμέσως κοντρα των δυο τεχνολογιών…( και εγω πλεον τις βαριέμαι)

Το θεμα είναι να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση και όχι μονόπλευρη…
Δεν γίνεται σε κάθε μήνυμα που ρωτα κάποιος για την μια τηλεόραση lcd να γράφονται μονο τα αρνητικά της ( που φυσικα υπάρχουν ) να υπερμεγεθύνονται με υπερβολές, και από την άλλη σε ότι αφορα τα αρνητικά των Plasma ξαφνικα να εχουν εκλείψει και να είναι όλα ομορφα και ωραια…
Καλο θα ειναι κάποιοι υποστηρικτές να ελέγξουν το επίπεδο αντικειμενικότητας τους αν θελουν να προσφέρουν ορθή ενημέρωση .

Το τελευταίο ειδικα απευθύνετε σε σενα Υperion που με την φόρα που εχεις παρει εισαι πολύ κοντα ακομα και για πρόταση καλης εσπρεσιέρας να υποδείξεις την νεα σουπερ-ντουπερ plasma Tv λόγω του ότι το lcd display της πάσχει από εμετικό motion blur…

Ψυχραιμία…-bye-