LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Και οι πλασμα εχουν μειονεκτηματα , καινε περισσοτερο ρευμα , εχουν περισσοτερες ανακλασεις , απο πολυ κοντα (μισο μετρο και λιγοτερο) θα δει καποιος pwm noise κτλ.

Ας σταθμιστουν αυτα ομως εναντια σε motion blur , artifacts, "πλαστικων" χρωματων, ανυπαρκτου μαυρου και φτωχης αντιθεσης (πλην καποιων local dimming 200+ περιοχων που ομως πασχουν απο halo)...

Προς τα που κλινει η ζυγαρια ας το αποφασισει ο καθενας μονος του...

Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Cinemusic - Ανδρέας εννοώ αυτό που έχω γράψει και παλιότερα (δεν φταίω εγώ αν δεν το έχεις διαβάσει) ότι... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1259759#post1259759

Κατ' αρχήν, για να μην μπερδευόμαστε κανείς δεν λέει ότι οι plasma είναι πιο ανθεκτικές σε πολύωρες στατικές εικόνες, από τις LCD, γι' αυτό και όλα είναι σχετικά. Οι κατασκευαστές θέτουν τις προδιαγραφές με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να βγάλουν την ουρά τους σε περίπτωση προβλήματος και για το burn in σε LCD δεν το κάνει μόνο η Samsung το κάνουν όλοι.

SAMSUNG

SONY

LG

PHILIPS

SHARP

--------------------------------------------------------

α) Όπως είπα και στην αρχή οι LCD είναι αναμφισβήτητα πιο ανθεκτικές και δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκευαστεί plasma panel σε μικρές διαστάσεις, το ότι γράφει ο κατασκευαστής τις προφυλάξεις δεν σημαίνει ότι θα πάθει οπωσδήποτε κάποια LCD burn in και ισχύει το ίδιο και για τις plasma.

ε) Οι LCD είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη λύση και λόγω μεγαλύτερης ανθεκτικότητας σε στατικές εικόνες και πολύ χαμηλότερου κόστους κατασκευής, με μεγαλύτερα κέρδη.
--------------------------------------------------------

Όλα εξαρτώνται από την χρήση, γι' αυτό και είπα ότι όλα είναι σχετικά.

Να ´σαι καλά, μου έλυσες πολλές απορίες, ευχαριστούμε για την ενημέρωση και την αντικειμενικότητα που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου...

...μιας και γνωρίζεις, δεν μου απαντάς και το παρακάτω που σε ρώτησα???..ό,τι μαθαίνουμε καλό είναι....

Δεν ξέρω να μετράω και είμαι όλος αυτιά για το πως συμπεριφέρεται από τα 70 IRE και πάνω και για το τι θέμα έχει το gamma, ρωτάω για να μάθω εσένα που ξέρεις, δεν είναι κακό ό,τι μαθαίνουμε καλό είναι.

Εσύ που ξέρεις.... έχεις μετρήσει την δική σου???...την καλιμπράρισες μόνος σου???...ή στην καλιμπράρισε άλλος???

...ή από την πολύ ψυχραιμία σου 'διέφυγε'???.....-bye-

Last edited:
Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Εγώ πάντως πιστεύω ότι και οι κκ Yperion & Cinemusic - Ανδρέας κάνουν πολύ καλή δουλειά πληροφορώντας ασχέτως αποτελέσματος ή επιλογών του καθενός. Πρέπει να ακούγονται και οι δυο απόψεις και ο καθένας ας επιλέξει ότι του αρέσει. Εξάλλου λίγο να ψάξει κανείς θα βρεί όποια τηλ. του ταιριάζει που στην τελική αυτό είναι και το ζητούμενο...

:award: και στους δυο κυρίους.....:award:

Αααα Cinemusic - Ανδρέας.... ξέχασα να βάλω το διάγραμμα της 46G10 ...για να μου εξηγήσεις το θέμα με το gamma και πρόβλημα από τα 70 IRE και πάνω.

Ξεκινάω με τις μετρήσεις που πήραμε στην εργοστασιακή ρύθμιση του Cinema, με θερμοκρασία χρώματος Θερμό και την τιμή του gamma στο 2.0:

attachment.php

Με αυτές τις ρυθμίσεις το πάνελ δίνει μέγιστη φωτεινότητα (λευκό) 87 nits και ελάχιστη φωτεινότητα (μαύρο) 0.034 nits. ....Το αποτέλεσμα των παραπάνω μετρήσεων είναι ένα πολύ καλό contrast γύρω στα 2600:1.

Να δούμε και πως συμπεριφέρεται η κλίμακα του γκρι. Οι παρατηρητικοί θα είδαν ήδη τις τιμές deltaE στο παραπάνω πινακάκι οι οποίες για οut of the box μέτρηση είναι εξαιρετικές και αποτυπώνονται στο παρακάτω διάγραμμα:

attachment.php

Από το 10% και πάνω το deltaE δεν ξεπερνά το 3 και σε όλη την κλίμακα το κόκκινο υπερισχύει ελαφρώς δίνοντας ένα χρωματισμό λίγο πιο θερμό από το ιδανικό.

Η default ρύθμιση του gamma είναι στο 2.0 και δίνει την παρακάτω μέτρηση:

attachment.php

Το gamma κινείται μεταξύ 1.9 και 2.0 από τα 10% ως τα 90% IRE, που είναι αρκετά κάτω από τον στόχο που είναι το 2.22. Ευτυχώς στα φετινά μοντέλα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του gamma οπότε επιλέξαμε την αμέσως μεγαλύτερη τιμή 2.2 και πήραμε το παρακάτω διάγραμμα με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 2.1 και 2.2 :a0210:

attachment.php

Μετά από (μικρές) αλλαγές στις ρυθμίσεις καταλήξαμε στα παρακάτω διαγράμματα:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

--------------------------------------

Εν πάση περιπτώσει τσαμπα το παιδεύω ..

Ψυχραιμία…

+1000000 ...ορίστε συμφωνούμε και σε κάτι.... -bye-

Last edited:

Cinemusic - Ανδρέας εννοώ αυτό που έχω γράψει και παλιότερα (δεν φταίω εγώ αν δεν το έχεις διαβάσει) ότι... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1259759#post1259759

Να ´σαι καλά, μου έλυσες πολλές απορίες, ευχαριστούμε για την ενημέρωση και την αντικειμενικότητα που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου...

...μιας και γνωρίζεις, δεν μου απαντάς και το παρακάτω που σε ρώτησα???..ό,τι μαθαίνουμε καλό είναι....

...ή από την πολύ ψυχραιμία σου 'διέφυγε'???.....-bye-

Για να υπάρξει διαλογος που θα εχει προοπτική για κάποιο συμπέρασμα θα πρεπει να υπάρχει εύκρατο έδαφος…
Όταν ο αντίλογος είναι του τυπου να βγούμε με τις δάδες στα χέρια, τοτε να μένει…

Και οσον αφορα το ειρωνικό υφάκι προτίμησε την επομενη φορα να λείπει η να το χρησιμοποιήσεις σε κάποιον που τον γνωρίζεις και εχεις το θάρρος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Προς τα που κλινει η ζυγαρια ας το αποφασισει ο καθενας μονος του...

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλα καλο είναι όταν μας ρωτάνε να τα λέμε όλα …

Για καποιους αυτό είναι δυσκολο

Για να υπάρξει διαλογος που θα εχει προοπτική για κάποιο συμπέρασμα θα πρεπει να υπάρχει εύκρατο έδαφος…
Όταν ο αντίλογος είναι του τυπου να βγούμε με τις δάδες στα χέρια, τοτε να μένει…

Εσύ ρώτησες αν έχω δει πρόβλημα πάνω από το 70 IRE στο gamma κι εγώ επειδή δεν ξέρω ρώτησα για τo τι πρόβλημα (όχι ότι περίμενα να απαντήσεις, αλλά λέμε τώρα...να κι άλλο ένα που συμφωνούμε... 'θα πρεπει να υπάρχει εύκρατο έδαφος…')

Και οσον αφορα το ειρωνικό υφάκι προτίμησε την επομενη φορα να λείπει η να το χρησιμοποιήσεις σε κάποιον που τον γνωρίζεις και εχεις το θάρρος.

Ενώ εσύ με ξέρεις και έχεις το θάρρος και το δικαίωμα να με κάνεις quote και να λες...

Ψυχραιμία…-bye-

....δεν είπα τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από σένα....όταν χρησιμοποιείς υφάκι και ειρωνεία, να περιμένεις και υφάκι και ειρωνεία...

Ψυχραιμία...-bye-

Last edited:

Άνθρωπε μου δεν γνωρίζεις από κανόνες διάλογου τι να μιλήσω μαζι σου…
Πετας την ειρωνεία σου και θελεις και απαντηση;
Αφου δεν σε ενδιαφέρει η απάντηση
Και από πανω μου λες μάλιστα ότι σε ειρωνεύτηκα ( πουλαμε και τρέλα )

Εντάξει λοιπον εχεις δικιο…
Μπράβο..

Αν θεωρείς ότι δεν ειρωνεύτηκες με υφάκι και δημιουργήθηκε παρεξήγηση από τον κακό δαίμονα του πληκτρολογίου και από λάθος μου, τότε θεώρησε και το δικό μου υφάκι-ειρωνεία, ως μην γενόμενο...:grinning-smiley-043

Υ.Γ. 1: Αυτή τη φορά, ψυχραιμία χωρίς κανένα υφάκι και καμία ειρωνεία...:grinning-smiley-043

Υ.Γ. 2: Μ' ενδιαφέρει η απάντηση γι' αυτό και έβαλα τα διαγράμματα που είχαμε πάρει από την 46G10...:operator:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλα καλο είναι όταν μας ρωτάνε να τα λέμε όλα …

Για καποιους αυτό είναι δυσκολο

Αλλο να αποκρύπτει καποιος κατι (αν και δεν νομιζω οτι αποκρυπτω τιποτα) και αλλο να γραφει σεναρια για καμμενα Pixel , εντονο image retention , gamma , θορυβο απο τα 2 μετρα κτλ.

Το πρωτο ειναι πλημμέλημα , το δευτερο κακουργημα...

ΥΓ. Αν θελεις να κατηγορησεις τις πλασμα ψαξε να βρεις παλιοτερα ποστ μου...και εγω τα ιδια και χειροτερα ελεγα...δυστυχως αποδειχθηκε οτι στα περισσοτερα εκανα λαθος...-bye-

Άνθρωπε μου δεν γνωρίζεις από κανόνες διάλογου τι να μιλήσω μαζι σου…
Πετας την ειρωνεία σου και θελεις και απαντηση;
Αφου δεν σε ενδιαφέρει η απάντηση
Και από πανω μου λες μάλιστα ότι σε ειρωνεύτηκα ( πουλαμε και τρέλα )

Εντάξει λοιπον εχεις δικιο…
Μπράβο..

Πέρα από τις αντιπαραθέσεις και το φανατισμό...έχεις κάτι να πείς σχετικά με την ποιότητα εικόνας μεταξύ των δύο. Γιατί τι νόημα έχει να ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις όταν αγοράζουμε τηλεοράσεις ανά 2-3 χρόνια περίπου. Εγώ είχα πάρει μια LCD Samsung 100 hz (οι πρώτες που είχαν βγεί με τυμπανοκρουσίες) πρίν 4 χρόνια με 2.000 και η εικόνα της σήμερα δεν βλέπεται.....

Οπότε προς τι η κουβέντα για τεχνουργήματα ή ποιότητα κατασκευής ή για οτιδήποτε, όταν μιλάμε για καθαρά consumer προϊόντα!

Πραγματικά πιστεύω πως προτειμούν τις LCD μόνο όσοι δεν έχουν αποκτήσει τουλάχιστον μία φορά Plasma!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Αλλο να αποκρύπτει καποιος κατι (αν και δεν νομιζω οτι αποκρυπτω τιποτα) και αλλο να γραφει σεναρια για καμμενα Pixel , εντονο image retention , gamma , θορυβο απο τα 2 μετρα κτλ.

Το πρωτο ειναι πλημμέλημα , το δευτερο κακουργημα...

ΥΓ. Αν θελεις να κατηγορησεις τις πλασμα ψαξε να βρεις παλιοτερα ποστ μου...και εγω τα ιδια και χειροτερα ελεγα...δυστυχως αποδειχθηκε οτι στα περισσοτερα εκανα λαθος...-bye-

Επίσης κακούργημα είναι και η συκοφαντία πραγμα που κανεις αυτή τη στιγμη υπονοώντας πως αυτά που γράφω ανηκουν στη σφαίρα της φαντασιας μου…
Έκατσες ποτε να αναρωτηθεις μηπως τελικά δεν είναι σενάρια αυτά που αναφερω αλλα πραγματικά γεγονοτα η δεν σε αφήνει η απόλυτη αποψη σου για τα θεματα που αφορούν τις plasma;

Αγαπητε μου δεν εχω κανενα κόλλημα και κανενα νταλκά να κατηγορήσω τις plasma.
Κάθε άλλο.
Μάλιστα πριν λιγο καιρο ημουν έτοιμος να μπω στο τρυπακι να αγορασω την νεα Panasonic vt20 ( λογω 3D και όχι μονο) και αυτό με έβαλε στην διαδικασία να ξανα αναμοχλεύω τα προτερήματα και μειονεκτήματα της και το κατά ποσο εξακολουθούν να υφίστανται.

Την αποψη μου μετα την γύρα μου την εχω γραψει και μπορει να μην σου αρέσει η να μη σου κολλάει καλα στο ματι , αλλα είναι η αποψη καποιου που ειχε ολη την καλη διαθεση αλλα στο τελος εφυγε απογοητευμένος .

Τωρα σχετικα με τα σεναρια που αναφέρεις δες σε αυτό το Link ( υπαρχουν και φωτογραφίες) το θεμα που αφορα τα κολλημένα Pixel.
Σχετικα με το gamma θα παραθέσω μετρήσεις μολις βρω χρονο να μετρήσω και τη vt20 .
Και τέλος όσον αφορα το θόρυβο και το image retention στην πρωτη περίπτωση η απόσταση που ηταν ευδιάκριτο το φαινομενο μετρήθηκε με μεζουρα ενώ για το δεύτερο ισχύουν ότι εχω πει ως τη τελευταία λεξη ( και δεν τα έβλεπα μονο εγω)…

Τέλος και μεχρι να επανέλθω στα σχετικα με το Gamma και για να μην χαλάμε άλλο το θεμα θα πω μονο πως οι μετρήσεις που παραθέτονται παραπάνω είναι γνωστές και φυσικα στις περισσότερες των περιπτώσεων δινουν από μέτριες μεχρι πολύ καλες καμπύλες gamma..
Το θεμα όμως είναι πως οι μετρήσεις δεν γίνονται σε full field πατερνακια αλλα σε windows ( δηλαδη ένα τετράγωνο φωτεινό σημειο στο κέντρο της οθόνης)…
Αυτό δυστυχώς δεν λεει την αλήθεια γιατι άλλη ένταση φωτεινότητας παίρνουμε σε full field πατερνακια και αλλη σε windows.
Ακομα και χωρις οργανο είναι ορατο σε patern 100 Ire πως η ένταση φωτεινότητας μεταξυ full field και windows διαφέρει σημαντικά στην ενταση τους με φανερη πτώση στα full field.
Περισσότερα όταν θα εχω τους αριθμούς…

Ανδρέα sorry για τις μαζεμένες ερωτήσεις...

.....έχεις διαγράμματα (όπως της 46G10) από τις μετρήσεις σου στην Α956 (άσχετα με το παράθυρο)???

...με τι όργανο την είχες μετρήσει???

...βλέπεις με τις ρυθμίσεις που έκανες μόνος σου???...τις σύγκρινες με άλλες που έγιναν στη δική σου τηλεόραση???...κι αν ναι ποια η σχέση μεταξύ των δικών σου και των άλλων???

Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Το θεμα όμως είναι πως οι μετρήσεις δεν γίνονται σε full field πατερνακια αλλα σε windows ( δηλαδη ένα τετράγωνο φωτεινό σημειο στο κέντρο της οθόνης)…

Στις plasma έτσι γίνονται οι μετρήσεις.....

Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Οποια πλασμα και αν εχω δει από φιλους και γνωστούς εχουν τα ιδια θεματα με το συνεχόμενο image redetion .Δεν προλαβαίνει να σβησει το ένα αποτυπωμα από το τηλεοπτικό logo και να σου το επομενο πχ από το σκορ του ποδοσφαιρικού αγωνα…
Δεν προλαβαίνει να σβησει με την σειρα του και να οι μαύρες μπαρες από ταινια 2:35…
Μεσα σε ένα οκτάωρο υπαρχουν τοσα αποτυπωματα το ένα πανω στο άλλο που δεν ξερεις τελικα ποια είναι η σημασία και η αξια του γεγονότος ότι το image redetion μετα από λιγη ωρα προβολής διαφορετικής εικονας , χάνεται…..

Aυτά τα έχω διαπιστώσει σε Sony plasma του 2003. Σε όσες plasma έχω δει τα τελευταία δύο χρόνια, και πίστεψέ με έχω δει αρκετές, δεν υφίστανται τέτοια φαινόμενα.

Τα τελευταία μοντελα ολων των εταιριών χρησιμοποιούν γρηγορα πάνελ των 100 η 200 hz με ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα ομαλοποίησης της κίνησης.

Frame Interpolation.... Μπλιαχ!! Πάει περίπατο όλη η κινηματογραφική αίσθηση..... :bigcry:

Τωρα σχετικά με το κόκκο που ειδες, πρόκειται για το παραμελημένο φαινόμενο ονόματι pwm noise που καποτε μπορει να χρειαζόταν να κόλλησης τη μουρη σου στη οθονη για να το δεις , αλλα σήμερα στα τελευταία μοντελα ( ιδιαίτερα της Panasonic ) παρουσιάζει έντονη αύξηση σε σημειο να φαίνετε ακομα και από την θέση θέασης (2-3 μέτρα )

Στα τελευταία μοντέλα και ειδικά της Panasonic αν καταφέρεις να δεις PWM noise απ' τα 2 μέτρα, μάλλον έχεις πέσει σε ελλατωματικό κομμάτι. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα....

Η αναφορα για τις μη στατικές εικονες εχει να κανει με την περίοδο στρωσίματος…
Είναι λαθος όταν συμβουλεύετε στους καινούργιους κατόχους στις πρώτες ωρες λειτουργίας να είναι πιο προσεκτικοί στις στατικές εικόνες;

Εχω γράψει επανηλειμμένως εδώ, ότι στην δική μου απ' την πρώτη στιγμή δεν πήρα σχεδόν κανένα μέτρο προφύλαξης. Από την πρώτη μέρα έβλεπα ταινίες με μαύρες μπάρες και τηλεοπτικό σήμα με τα λογότυπα των καναλιών. Το μόνο που έκανα ήταν η χρήση της επιλογής movie στις ρυθμίσεις εικόνας.

Ότι όπως οι plasma ετσι και οι lcd διατρέχουν τους ιδιους κινδύνους μονίμων η προσωρινών αποτυπωμάτων;;;;

Μάλλον ναι..... Τουλάχιστον οι Sony....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

Ανδρέα sorry για τις μαζεμένες ερωτήσεις...

.....έχεις διαγράμματα (όπως της 46G10) από τις μετρήσεις σου στην Α956 (άσχετα με το παράθυρο)???

...με τι όργανο την είχες μετρήσει???

...βλέπεις με τις ρυθμίσεις που έκανες μόνος σου???...τις σύγκρινες με άλλες που έγιναν στη δική σου τηλεόραση???...κι αν ναι ποια η σχέση μεταξύ των δικών σου και των άλλων???

Η ρύθμιση στη τηλεόραση μου ,εγινε από τον Μανωλη αλλα δεν θυμάμαι με πιο οργανο, και από αυτή τη ρύθμιση εχω κάποια διαγράμματα του πριν και μετα που αναφέρονται στο χρωματικό τρίγωνο και στη καμπύλη του gamma.
Αυτή ειναι και η ρύθμιση που χρησιμοποιώ …
Η δικη μου δεν μου αρεσε καθως αδυνατούσα να φερω τα χρώματα και περιμενα ευλαβικά τον Μανωλη για να με γλιτώσει από την μαντζετίλα της A956..

Περιμένω σύντομα κάποιο καλύτερο φωτόμετρο από αυτό που ειχα χρησιμοποιήσει στη αρχή για να μετρήσω την αντίθεση της ( δανεικό όχι δικο μου) ώστε να εχω πιο ολοκληρωμένα στοιχεία .

Απ' ότι ξέρω ο Μανώλης έχει data base για όλες τις τηλεοράσεις που καλιμπράρει, οπότε αν μας διαβάσει κάποια στιγμή μπορεί να μας ανεβάσει τα διαγράμματα και τις μετρήσεις που έχει από την δική σου Α956 με το πριν (δική σου ρύθμιση) και το μετά (δική του ρύθμιση), ώστε να δούμε/συγκρίνουμε κάποια πράγματα.

Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Aυτά τα έχω διαπιστώσει σε Sony plasma του 2003. Σε όσες plasma έχω δει τα τελευταία δύο χρόνια, και πίστεψέ με έχω δει αρκετές, δεν υφίστανται τέτοια φαινόμενα.

Εγω δεν εχω δει παρα πολλες αλλα οσες εχω δει το τελευταίο καιρο ειχαν ακριβως το πρόβλημα που περιγράφω…
Να υιοθετήσω την άποψη του Jl ότι μάλλον οι τηλεοράσεις αγοράστηκαν από συγγενή του Μητσοτάκη;;
Τι άλλο να πω;;… :nounder:

Frame Interpolation.... Μπλιαχ!! Πάει περίπατο όλη η κινηματογραφική αίσθηση..... :bigcry:
Χωρις αυτό και η καλύτερη τηλεοραση εχει εμετική κίνηση ( εκει ναι να ξερασω)
Στη vt20 το σύστημα λειτουργεί εξαιρετικά και δεν δινει καμια αίσθηση ψεύτικης κίνησης..

Στα τελευταία μοντέλα και ειδικά της Panasonic αν καταφέρεις να δεις PWM noise απ' τα 2 μέτρα, μάλλον έχεις πέσει σε ελλατωματικό κομμάτι. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα....
Εχω δει δυο Vt20 συν μια που αναφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη της στο αντίστοιχο τοπικ…
Στο υποκατάστημα Πλαισίου Ευκαρπία Θεσσαλονίκης , εχω αναφερθεί ξανα πως το φαινόμενο είναι ορατο από τα δυο μέτρα και είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να το διαπιστώσει με τα ιδια του ματια..
Το ιδιο και ακομα χειροτερα συνέβαινε στην TX-P42U10E καθως με μολις 42 ιντσες το φαινόμενο ηταν ορατο από τα δυο μετρα

Εχω γράψει επανηλειμμένως εδώ, ότι στην δική μου απ' την πρώτη στιγμή δεν πήρα σχεδόν κανένα μέτρο προφύλαξης. Από την πρώτη μέρα έβλεπα ταινίες με μαύρες μπάρες και τηλεοπτικό σήμα με τα λογότυπα των καναλιών. Το μόνο που έκανα ήταν η χρήση της επιλογής movie στις ρυθμίσεις εικόνας.
Αρα είναι υπερβολικές οι συμβουλές για χαμηλη φωτεινοτητα στην αρχη της λειτουργίας τους και η προσοχή που προτείνεται στις στατικές εικονες;;

Απ' ότι ξέρω ο Μανώλης έχει data base για όλες τις τηλεοράσεις που καλιμπράρει, οπότε αν μας διαβάσει κάποια στιγμή μπορεί να μας ανεβάσει τα διαγράμματα και τις μετρήσεις που έχει από την δική σου Α956 με το πριν (δική σου ρύθμιση) και το μετά (δική του ρύθμιση), ώστε να δούμε/συγκρίνουμε κάποια πράγματα.
Τα εχω τα διαγράμματα αλλα δεν κατάλαβα τι θελεις να συγκρίνεις;
Τη ρύθμιση μου με αυτή του Μανωλη;
Θελεις να πέσει το ταβανι να με πλακώσει;