LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Ενδιαφέρον. Dithering και PWM Noise, έχουν βέβαια και οι DLP... :D

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.
Το αστείο που έκανα είχε να κάνει με την "κινηματογραφικη αίσθηση" -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Εγώ δεν μίλησα για ακίνητη εικόνα.
Έπαιζε κανονικά bluray.

Αυτο μπορει να σημαινει επεξεργασια του σηματος 1080p κατι που ειναι καταστροφικο κατα την γνωμη μου καθως μειωνει την λεπτομέρεια.

Unfortunately, one of the first things I noticed on the Samsung UE46C8000 was the fact that the finest high-frequency grain and noise textures were not being cleanly reproduced. This is a characteristic that the Samsung UE46C8000 shares with the LE40C650 which we reviewed recently, and we really wish that the company would allow the user to turn off all forms of noise reduction should they wish. (These TVs do feature a Noise Filter setting which does have an “Off” option, only setting it “Off” does not stop this subtle blurring from taking place).

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue46c8000-ue40c8000-20100529695.htm

Σήμερα είδα την 50αρα samsung PS50 C7000 plasma καθώς και την panasonic plasma VT20.
Λοιπόν PWM noise είχαν και οι 2 αλλά αμελητεο, τόσο που έπρεπε να πλησιάσεις αρκετά την οθόνη για να το δεις.
Πραγματικά δεν ήταν ενοχλητικό όπως το PWM noise της 63 samsung C7000 που ανέφερα προηγουμένως.
Ουτε καν υπήρχαν οι κοκκινοι-μπλε κόκκοι.
Στην 63αρα έβγαζαν μάτι.
Μήπως ξέρετε που υπάρχει η 63αρα samsung στημενη να παω να την δω, μήπως και αυτή που είδα είχε κάποιο πρόβλημα;

Καλησπέρα σας.

Επειδή θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση 37 ιντσών για χρήση ταινιών, παιχνιδιών(Xbox360), υπολογιστή.

Θέλω να μάθω τα συν και τα μείον της κάθε τεχνολογίας ωστε να αποφασίσω ποια από τις δυο τεχνολογίες να προτιμήσω και γιατί.
Αν μπορείτε να μου πείτε ποια μάρκα τηλεοράσεων είναι η καλύτερη στη κάθε τεχνολογία, γιατί και ποια έχει τα καλύτερα πανελς τηλεοράσεων(Δεν ενδιαφέρομαι για τηλεοράσεις μάρκας Sony & Lg)

Επομένως όποιος γνωριζει κάτι επί του θέματος να μου ανοίξει τα ματια καθότι εντελώς νέος στο θέμα τον παρακαλώ να μου δώσει τα φώτα του.

εμενα μια απορια μου δημιουργειται...

Γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ πλασμα και λεντ.

πχ στις 50 " , οι πλασμα κυμαινονται απο 700 - 1300 ενω οι λεντ ξεκινανε απο 1200 !

στις 55" η στις 60" εκει μη το συζηταμε καν.

Γιατι συμβαινει αυτο?

Πολλοί και διάφοροι λόγοι, εμπορικής κυρίως πολιτικής. Oταν αντί για την εικόνα ο κόσμος ενδιαφέρεται πρωτίστως για το design (λεπτός σχεδιασμός, βουρτσισμένα αλουμίνια, λεπτά πλαίσια κ.λ.π.) και εφόσον δεν υπάρχουν plasma σε μεγέθη μικρότερα των 42" τα οποία είναι και η μεγάλη πίτα των πωλήσεων, λογικό είναι να διαμορφώνονται ανάλογα οι τιμές. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και ένα σωρό καινοτομίες που σκαρφίζονται οι κατασκευαστές για να αποδώσουν αξιοπρεπή εικόνα μειώνοντας τα προβλήματα των υγρών κρυστάλλων.
Και όσο τα βαριά ονόματα της αγοράς (Philips, Sony) εξακολουθούν να έχουν τις τιμές τους στα ύψη, θα ακολουθούν από κοντά και οι υπόλοιποι.

Last edited:
Γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ πλασμα και λεντ.

Οσο πιο πολυπλοκο ειναι κατι τοσο πιο πολυ κοστιζει.

Πχ. συγκρινε Toyota Auris με Toyota Prius.

Aσε που οι "LED" πασαρονται σαν νεο ειδος τηλεορασης οποτε πωλουνται ακομη ακριβοτερα.

Βλακείες...και οι LED, LCD είναι.
Πραγματικές LED ακόμα δεν έχουμε *σε αξιοπρεπείς ίντσες τουλάχιστον!*

Οπότε εγώ προτείνω ή κλασσική LCD ή Plasma μέχρι να έχουμε OLED!

Με οπίσθιο φωτισμό ccfl θα ενοεί.
Αυτές εννοώ, τις μή-led-οφωτιζόμενες...
Όχι ότι οι "led" είναι άσχημες, αλλά μας παίρνουν τα λεφτά τζάμπα...

Πόσο καλύτερα δείχνει δηλαδή η C8000 από την C750?

Ακόμα και αν δείχνουν ίδια, μια από τις 2 έχει πλεονέκτημα στην κατανάλωση (και την εκλυόμενη θερμοκρασία).

Sorry για το άσχετο , αλλά έτσι μου ήλθε...
Στο ερώτημα , LCD η Plasma στο τηλεοπτικό σήμα από την εμπειρία μου απαντάω.
Plasma ( μάλλον Panasonic ) σε ψηφιακά κανάλια!

εγω ψηφιζω LCD γιατη ειναι στα παντα καλητερη απο μια Plasma
δεν θα παρω ποτε Plasma
δεν εχω εντηποσιαστη ως τορα απο πλασμα
και γενηκα δεν αξιζη σε τιποτα η φτωχη εικονα της πλασμα
αν βαθμολογούσα της δυο τεχνολογίες θα εβαζα
LCD = 9.9
Plasma = 5.9

Καλησπέρα σας.

Επειδή θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση 37 ιντσών για χρήση ταινιών, παιχνιδιών(Xbox360), υπολογιστή.

Θέλω να μάθω τα συν και τα μείον της κάθε τεχνολογίας ωστε να αποφασίσω ποια από τις δυο τεχνολογίες να προτιμήσω και γιατί.
Αν μπορείτε να μου πείτε ποια μάρκα τηλεοράσεων είναι η καλύτερη στη κάθε τεχνολογία, γιατί και ποια έχει τα καλύτερα πανελς τηλεοράσεων(Δεν ενδιαφέρομαι για τηλεοράσεις μάρκας Sony & Lg)

Επομένως όποιος γνωριζει κάτι επί του θέματος να μου ανοίξει τα ματια καθότι εντελώς νέος στο θέμα τον παρακαλώ να μου δώσει τα φώτα του.
Το burn in που είχανε παλιά οι plasma tv υπάρχει ακόμα και αν ναι μου προτείνετε να αγοράσω μια τηλεόραση plasma αν την θέλω και για χρήση η/υ?

Το burn in που είχανε παλιά οι plasma tv υπάρχει ακόμα και αν ναι μου προτείνετε να αγοράσω μια τηλεόραση plasma αν την θέλω και για χρήση η/υ?

Για χρήση μόνιτορ, δεν προτείνεται η plasma. Για περιστασιακή χρήση δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά, για ''βαριά'' χρήση, πας σε LCD.

H plasma δείχνει τον καλό εαυτό της (ή τα... δόντια της αν θέλετε), αν προορίζεται για χρήση home cinema. Εγώ εκεί έχω καταλήξει!
Για οποιαδήποτε άλλη χρήση, οι καλές plasma κινούνται σε ρηχά νερά σε σχέση με μια καλή lcd (και χωρίς LED φωτάκια από πίσω).
Και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανεις διαβάζοντας τα σχετικά threads...
Τώρα για τις λοιπές χρήσεις, ίσως να είναι στα + η καλή απόκριση στα games αλλά θέλει προσοχή για burn in. Για χρήση ως monitor δεν προτείνεται καθόλου, αλλά και πόσοι είναι αυτοί πραγματικά που θέλουν 50 ίντσες μόνιτορ H/Y, πιστεύω ότι είναι κουραστικό και μόνο για φιγούρα σε κανένα φίλο εξυπηρετεί.
Για τηλεοπτικό, όπου είναι και η κύρια χρήση μιας τηλεόρασης σε πολύ κόσμο νομίζω η LCD έχει το πάνω χέρι γιατί προσφέρει καλύτερη φωτεινότητα στην διάρκεια της ημέρας και αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση.
Εγώ τάσσομαι πάντως (όπως έγραψα και παραπάνω), υπέρ των OLED και έχω ήδη αφήσει έναν τοίχο κενό όπου θα βάλω μια 200ρα OLED για ταπετσαρία!
:) :) :) :)

H plasma δείχνει τον καλό εαυτό της (ή τα... δόντια της αν θέλετε), αν προορίζεται για χρήση home cinema. Εγώ εκεί έχω καταλήξει!
Για οποιαδήποτε άλλη χρήση, οι καλές plasma κινούνται σε ρηχά νερά σε σχέση με μια καλή lcd (και χωρίς LED φωτάκια από πίσω).
Και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανεις διαβάζοντας τα σχετικά threads...
Τώρα για τις λοιπές χρήσεις, ίσως να είναι στα + η καλή απόκριση στα games αλλά θέλει προσοχή για burn in. Για χρήση ως monitor δεν προτείνεται καθόλου, αλλά και πόσοι είναι αυτοί πραγματικά που θέλουν 50 ίντσες μόνιτορ H/Y, πιστεύω ότι είναι κουραστικό και μόνο για φιγούρα σε κανένα φίλο εξυπηρετεί.
Για τηλεοπτικό, όπου είναι και η κύρια χρήση μιας τηλεόρασης σε πολύ κόσμο νομίζω η LCD έχει το πάνω χέρι γιατί προσφέρει καλύτερη φωτεινότητα στην διάρκεια της ημέρας και αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση.
Εγώ τάσσομαι πάντως (όπως έγραψα και παραπάνω), υπέρ των OLED και έχω ήδη αφήσει έναν τοίχο κενό όπου θα βάλω μια 200ρα OLED για ταπετσαρία!
:) :) :) :)

Για τα bold, εχω ακριβως την αντιθετη αποψη.

Και βασικα, τι διαφορα εχει μια ταινια που θα την εχει ενα καναλι σε σχεση με να την δεις σε ενα br (εκτος απο ηχο, και αναλυση με οσα συνεπαγωνται απο αυτο?)