οσοι θέλετε να δειτε απο κοντα το συγκριτικο ειστε ευπρόσδεκτοι
δηλωστε συμμετοχη εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65996
δηλωστε συμμετοχη εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65996
Ενδιαφέρον. Dithering και PWM Noise, έχουν βέβαια και οι DLP...![]()
Εγώ δεν μίλησα για ακίνητη εικόνα.
Έπαιζε κανονικά bluray.
Γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ πλασμα και λεντ.
Οπότε εγώ προτείνω ή κλασσική LCD ή Plasma μέχρι να έχουμε OLED!
Ποια είναι η "κλασσική" LCD;
Αυτές εννοώ, τις μή-led-οφωτιζόμενες...Με οπίσθιο φωτισμό ccfl θα ενοεί.
Το burn in που είχανε παλιά οι plasma tv υπάρχει ακόμα και αν ναι μου προτείνετε να αγοράσω μια τηλεόραση plasma αν την θέλω και για χρήση η/υ?Καλησπέρα σας.
Επειδή θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση 37 ιντσών για χρήση ταινιών, παιχνιδιών(Xbox360), υπολογιστή.
Θέλω να μάθω τα συν και τα μείον της κάθε τεχνολογίας ωστε να αποφασίσω ποια από τις δυο τεχνολογίες να προτιμήσω και γιατί.
Αν μπορείτε να μου πείτε ποια μάρκα τηλεοράσεων είναι η καλύτερη στη κάθε τεχνολογία, γιατί και ποια έχει τα καλύτερα πανελς τηλεοράσεων(Δεν ενδιαφέρομαι για τηλεοράσεις μάρκας Sony & Lg)
Επομένως όποιος γνωριζει κάτι επί του θέματος να μου ανοίξει τα ματια καθότι εντελώς νέος στο θέμα τον παρακαλώ να μου δώσει τα φώτα του.
Το burn in που είχανε παλιά οι plasma tv υπάρχει ακόμα και αν ναι μου προτείνετε να αγοράσω μια τηλεόραση plasma αν την θέλω και για χρήση η/υ?
H plasma δείχνει τον καλό εαυτό της (ή τα... δόντια της αν θέλετε), αν προορίζεται για χρήση home cinema. Εγώ εκεί έχω καταλήξει!
Για οποιαδήποτε άλλη χρήση, οι καλές plasma κινούνται σε ρηχά νερά σε σχέση με μια καλή lcd (και χωρίς LED φωτάκια από πίσω).
Και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανεις διαβάζοντας τα σχετικά threads...
Τώρα για τις λοιπές χρήσεις, ίσως να είναι στα + η καλή απόκριση στα games αλλά θέλει προσοχή για burn in. Για χρήση ως monitor δεν προτείνεται καθόλου, αλλά και πόσοι είναι αυτοί πραγματικά που θέλουν 50 ίντσες μόνιτορ H/Y, πιστεύω ότι είναι κουραστικό και μόνο για φιγούρα σε κανένα φίλο εξυπηρετεί.
Για τηλεοπτικό, όπου είναι και η κύρια χρήση μιας τηλεόρασης σε πολύ κόσμο νομίζω η LCD έχει το πάνω χέρι γιατί προσφέρει καλύτερη φωτεινότητα στην διάρκεια της ημέρας και αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση.
Εγώ τάσσομαι πάντως (όπως έγραψα και παραπάνω), υπέρ των OLED και έχω ήδη αφήσει έναν τοίχο κενό όπου θα βάλω μια 200ρα OLED για ταπετσαρία!
![]()
![]()
![]()
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.