LCD vs. Plasma TVs

Αιμένα πάντος κωντέβη να με ποίσει το παλεικάρι και θα το ξαναδό το θαίμα...
σκέφτομαι μάληστα να εγκατασίσω και βιομηχανικό φωτισμό με λάμπες φθορισμού στο ταβάνι μου, ώσται να έχο μόνιμα τις σηνθύκες φοτισμού των πολυκαταστημάτων και να εκτιμώ τα προσόντα των LCD.

Πιθανόν να αγοράσω και κόκκινα γυαλιά για να δω τον κόσμο με άλλο μάτι και να πάψουν να μπλεδίζουν οι περισσότερες LED που βλέπω.

Αιμένα πάντος κωντέβη να με ποίσει το παλεικάρι και θα το ξαναδό το θαίμα...
σκέφτομαι μάληστα να εγκατασίσω και βιομηχανικό φωτισμό με λάμπες φθορισμού στο ταβάνι μου, ώσται να έχο μόνιμα τις σηνθύκες φοτισμού των πολυκαταστημάτων και να εκτιμώ τα προσόντα των LCD.

Πιθανόν να αγοράσω και κόκκινα γυαλιά για να δω τον κόσμο με άλλο μάτι και να πάψουν να μπλεδίζουν οι περισσότερες LED που βλέπω.

Φιλτατε Andre,δεν ξερω αν θα σε πεισει η οχι το παλληκαρι για την τηλεοραση,αλλα σε παρακαλω γραφε τις αποψεις σου κατα το δυνατο σε ελληνικη γλωσσα

Φιλτατε Andre,δεν ξερω αν θα σε πεισει η οχι το παλληκαρι για την τηλεοραση,αλλα σε παρακαλω γραφε τις αποψεις σου κατα το δυνατο σε ελληνικη γλωσσα

Συγνώμη , έχεις δίκιο, αλλά νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχει( ή να μην υπάρχει) η ίδια ανοχή ανορθογραφίας προς όλους, γιατί και εγώ υποφέρω να διαβάσω κάποια σχόλια. Συγνώμη για το off-topic αλλά δεν άντεξα άλλο την ανορθόγραφη εκστρατεία υπέρ των καταπληκτικών LCD :bigcry:

"εφχωμαι να δειται μια ταινια σε μια 3ντη LCD που ειναι πολη δυνατες στο 2ντη να δειται τη χανεται τωσα χρωνια
μη σας βαλω να δειται της philips cinema εκει απλα θα το ζησεται οπιο εργακη και να δειται
"

(και καλύτερα να σβηστεί το ποστ μου, δεν εξυπηρετεί την κουβέντα αλλά χρωστούσα τη "συγνώμη" στους διαχειριστές)

τη μαρκα ηταν ?
samsung f86 και θεωρειτω η καλυτερη lcd τοτε.εκανα δωρο μετα απο λιγο καιρο μια px80 στο πεθερο μου και επαιζε καλυτερα και μετα μισα χρηματα.

καλα μετα απο τα τελευταια ποστ και εγω που φοβομουν τις πλασμα, τωρα δεν εχω καμια αντιρρηση.

Αιτσι ?
;)

καλα μετα απο τα τελευταια ποστ και εγω που φοβομουν τις πλασμα, τωρα δεν εχω καμια αντιρρηση.

Αιτσι ?
;)

Για μένα ότι πάρεις σε πλασμα για να βρεις την ίδια ποιότητα εικόνας σε lcd,lcd-led θέλεις τριπλάσια χρήματα...

Έχουν μετανιώσει πολύ που έιχαν παλιά lcd όταν αργότερα πήραν πλασμα και είδαν τi έχαναν με τις lcd τόσα χρόνια...

Ένα τρανό παράδειγμα:
Διάβασε τα σχόλια του Yperion πριν 1-2 χρόνια και διάβασε και μερικά τώρα.Και θα καταλάβεις.

Με ειχαν κερδισει και εμενα τα εντυπωσιακα χρωματα και η μεγαλη φωτεινοτητα των LCD στα καταστηματα σε σχεση με την εικονα των πλασμα που μου φαινονταν βαρετες.

Εως οτου πηρε φιλος μου LG πλασμα 1024x768 και την ειδα οτι εδειχνε πολυ καλυτερα απο την LCD Sony που ειχα διπλασιας τιμης. Μαλιστα σε τηλεοπτικο σημα αμφιβαλω αν υπαρχει καν LCD ακομη και σημερα που να την φτανει.

Με ειχαν κερδισει και εμενα τα εντυπωσιακα χρωματα και η μεγαλη φωτεινοτητα των LCD στα καταστηματα σε σχεση με την εικονα των πλασμα που μου φαινονταν βαρετες.

Εως οτου πηρε φιλος μου LG πλασμα 1024x768 και την ειδα οτι εδειχνε πολυ καλυτερα απο την LCD Sony που ειχα διπλασιας τιμης. Μαλιστα σε τηλεοπτικο σημα αμφιβαλω αν υπαρχει καν LCD ακομη και σημερα που να την φτανει.

Ναι αυτό το κόλπο στα καταστήματα(δηλαδή πάντα ακόμα και η χειρότερη lcd να δείχνει καλύτερα απο την καλύτερη plasma) είναι ένα τρικ για να πουλήσουν τις πανάκριβες lcd.

Στο σπίτι όμως βλέπεις τι ισχύει πραγματικά.

Βασικά καλή ιδέα είναι αυτή: Όπως πέρνεις ένα αυτοκίνητο για test drive να δεις αν σου αρέσει έτσι πρέπει να μας δίνουν και τηλεοράσεις να τις δοκιμάζουμε στο χώρο μας να δούμε τι λένε...

Ναι αυτό το κόλπο στα καταστήματα(δηλαδή πάντα ακόμα και η χειρότερη lcd να δείχνει καλύτερα απο την καλύτερη plasma) είναι ένα τρικ για να πουλήσουν τις πανάκριβες lcd.

Στο σπίτι όμως βλέπεις τι ισχύει πραγματικά.

Βασικά καλή ιδέα είναι αυτή: Όπως πέρνεις ένα αυτοκίνητο για test drive να δεις αν σου αρέσει έτσι πρέπει να μας δίνουν και τηλεοράσεις να τις δοκιμάζουμε στο χώρο μας να δούμε τι λένε...

Δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο τα καταστήματα, απλά το πολύ φως ξεπλένει το πάνελ μιας πλάσμα. Ανάλογα τον χώρο και την πλάσμα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο σπίτι. Σε εμένα π.χ. συμβαίνει με την U20. To πρωί/μεσημέρι η εικόνα της είναι άτονη, λείπει αντίθεση.

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο τα καταστήματα, απλά το πολύ φως ξεπλένει το πάνελ μιας πλάσμα. Ανάλογα τον χώρο και την πλάσμα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο σπίτι. Σε εμένα π.χ. συμβαίνει με την U20. To πρωί/μεσημέρι η εικόνα της είναι άτονη, λείπει αντίθεση.

+1 (βαρέθηκα πλέον να τα γράφω...)

Οι πλάσμα (όλες) την ημέρα δεν βλέπονται...

Οι LCD (όλες) την νύχτα είναι για κλάματα...

Αυτο που συμβαινει στα καταστηματα ειναι οτι το φως και πολλες φορες οι λαμπες φθοριου (πλαισιο) "εξουδετερωνει" τον οπισθιο φωτισμο των led και νομιζεις οτι βλεπεις μαυρο.

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

+1 (βαρέθηκα πλέον να τα γράφω...)

Οι πλάσμα (όλες) την ημέρα δεν βλέπονται...

Οι LCD (όλες) την νύχτα είναι για κλάματα...

Διακρίνω μια μικρή δόση υπερβολής... -bye-
Υπάρχουν πλάσμα που μπορείς να τις ανεχτείς και την ημέρα, όπως υπάρχουν και LCD που είναι ανεκτές και την νύχτα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων...

Ας μας πούν τα παιδιά "πόσο" μαύρο έβλεπαν κάτω από αυτές τις συνθήκες με φιμέ γυαλιά στην καλύτερη plasma που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή...

Για τις LCD τι να πώ? έχουν χιλιοειπωθεί...

Προφανώς δεν είναι τραγικά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζω αλλά οι διαφορές και οι ατέλειες και για τις δύο τεχνολογίες είναι εμφανείς ιδιαίτερα κάτω από τις διαφορετικές συνθήκες φωτισμού που αναφέρω...

:ernaehrung004:

Νίκο,με φως άνετα βλέπεις την VT20,και εάν περιορίσεις τον οπίσθιο φωτισμό..επίσης άνετα βλέπεις το βράδυ σε μια C8000 ή C750.Οι Plasma πάντα θα είναι καλύτερες στο σκοτάδι...αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και lcd που έχουν καλή εικόνα.