LCD vs. Plasma TVs

Ανάλογα τις απαιτήσεις...

Για τι δικές μου δεν ισχύουν αυτά που λές... Η VT20 στον επάνω όροφο είχε χειρότερο μαύρο σε σημείο να την χαρακτηρίζω ακατάλληλη για θεάσεις την ημέρα...
άσε που θα τρέμει το φιλοκάρδι σου αν βάλεις κανένα παιχνιδάκι να πάιξεις...

Kαι η Philips του Γιώργου είχε τα θέματά της στο κάτω όροφο... Τα έχω γράψει για να μην επανέρχομαι...

Έχω ένα μαντήλι στο καθιστικό και ένα στο υπνοδωμάτιο (ένα και για τις δύο δεν φτάνει) και ανάλογα που βρίσκομαι "κλαίω"...

Να δω τι θα κάνω όταν θα ξαναχρειαστεί να αγοράσω...

:ernaehrung004:

Bρε παιδιά τί να πω,τα έχετε κάνει τραγικά τα πράγματα χωρίς λόγο, οι lcd δεν βλέπονται το βράδυ..ήμαρτον δηλαδή. Μου φαίνεται ότι έχουμε καταντήσει η χαρά της κάθε Samsung,Sony,Lg, με το τόσο ψύρισμα στα πάντα που αφορούν μια tv, λες και όποιος αγοράζει νέα τηλεόραση αυτομάτως σε ένα χρόνο να είναι για πέταμα και να πρέπει να πάει σε καινούργια. Απολαύστε αυτό που προσφέρουν και μην πηγαίνετε στο άλλο άκρο συνεχώς.

Έχεις δίκιο και γι' αυτό ανέφερα ότι είναι θέμα απαιτήσεων...

Εγώ πχ θέλω να βλέπω στην LCD τη νύχτα όπως βλέπω και με την plasma μου τη νύχτα και το ανάποδο...

Τι να κάνω? Να πω ότι είμαι ευχαριστημένος ή ότι είναι μια χαρά και οι δύο?

Εννοείται ότι τις ταινίες μου τις χαίρομαι, αλλά μόνο αν επιλέγω τηλεόραση ανάλογα με την ώρα που θέλω να τις δω ή κλείνω τα πατζούρια και πάω στη plasma... :nounder:

Eυτυχώς παιγνίδια δε παίζω γιατί θα είχαμε και άλλα να λέμε τώρα...

Και οι 2 τεχνολογίες έχουν τα αρνητικά τους.Δεν μπορούμε να κρίνουμε ποιά είναι η καλύτερη με τίποτα.Αλλά μπορούμε να ζυγήσουμε το πόσο σημαντικό είναι για εμάς ένα αρνητικό μιας Plasma Πχ(IR).Οπότε και ανάλογα με τις απαιτήσεις σου διαλέγεις.Είναι ανώφελο να σχολιάσουμε οτιδήποτε επιπλέον.

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Είναι ανώφελο να σχολιάσουμε οτιδήποτε επιπλέον.
:grinning-smiley-043

Ας διαβάσουμε όλοι μας τα (+) και (-) και ας διαλέξουμε με ποιά από τις δύο θα κάνουμε τις λιγότερες υποχωρήσεις...

(Και μη τσακώνεστε! Δεν ανακάλυψε κανείς από εμάς αυτές τις τεχνολογίες ούτε βγάζει μεροκάματο από αυτές...)

-bye-

Σεμνά και ταπεινά να αναφέρω κι εγώ την δική μου άποψη.

Πρώην κάτοχος μιας απο τις καλύτερες Led 2009, ίσως και η καλύτερη. Της Samsung B8000. Eίχα δώσει αν θυμάμαι καλά 2100 περίπου για την 46άρα τον Σεπτέμβρη του 2009. Εξαιρετική στο τηλεοπτικό, σε όλα τα κανάλια, το μόνο που με χαλούσε ήταν στα κανάλια novacinema ότι φαινόταν σαν 3D να το πω, η κίνηση μου έμοιαζε σαν τα extras των dvd που δείχνουν πλάνα απο την κάμερα του σκηνοθέτη.. Το ίδιο ίσχυε και στο dvd.Μια περίεργη, smooth κίνηση στην εικόνα, που ειλικρινά δεν ξέρω αν μου άρεσε η όχι πάντως ήταν κάτι το διαφορετικό. Μπορεί άλλοι να γουστάρουν με τρέλα αυτό. Ξέφευγε όμως απο τα cinema πρότυπα, αυτό είναι ξεκάθαρο..

Νυν κάτοχος αυτή τη στιγμή της Panasonic G20 50''. Oι διαφορές που βλέπω λοιπόν είναι οι εξής,

στο τηλεοπτικό υστερεί, υστερεί και μετά απο λειτουργία 6+ μηνών πλέον που υποτίθεται ότι έχει βγάλει τον καλύτερό της εαυτό όσον αφορά την εικόνα. Όταν λέω υστερεί, εννοώ πάντα σε σχέση με την Samsung που είχα, έτσι, διότι αν το δούμε απο γενικής απόψεως μια χαρά τηλεοπτικό έχει, ούτε θολούρες και ξεβαψίματα ούτε να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στα σκοτάδια του "Νησιού". Δεν παίζει αυτό.

Στην κίνηση- μάυρο υπερέχει, και στα αθλητικά αλλά και στις ταινίες και σε Novacinema και σε DVD. Σε Bluray δεν μπορώ να συγκρίνω καθότι έχω δει μόνο στην Panasonic οπότε θα είναι άδικη για την Samsung οποιαδήποτε αναφορά-εκτίμηση και θέλω να είμαι δίκαιος.

Και επίσης δεν βλέπω αυτό που ανέφερα και παραπάνω στην led αυτή την περίεργη κινηση σαν την καμερα του σκηνοθέτη, στα κανάλια novacinema και σε DVD Bluray βλέπω μία κίνηση που μου αρέσει πολύ, δλδ μοιάζει σαν 3D πάλι αλλά είναι 100% κινηματογραφική και δεν χάνει πουθενά. Όσοι έρχονται σπίτι μου και τους βάζω Novacinema παθαίνουν πλάκα και νομίζουν ότι τους έχω βάλει DVD να παίξει. Επίσης τους κάνει περισσότερη εντύπωση η κίνηση πλέον σε όλα τα επίπεδα.

Αυτές είναι οι γενικές μου εντυπώσεις-συγκρίσεις μεταξύ της πρων Led μου και νυν Plasma. Σίγουρα η κάθε μια τεχνολογία έχει τα + και - της αλλά αν με ρωτήσετε σχετικά, θα σας έλεγα ότι αν μου προσθέτανε μόνο την ποιότητα εικόνας τηλεοπτικού της Samsung (Deinterlacing σωστά το λέω?) στην G20 θα είχα την απόλυτη τηλεόραση στα δικά μου πάντα πρότυπα και στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή βέβαια..

Last edited:
Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Γιώργο ένα παράδειγμα από κάθε μία?

Εγώ θεωρώ ότι τα κορυφαία μοντέλα από κάθε τεχνολογία είναι αξιοπρεπή σε συνθήκες που δεν αριστεύουν τα φθηνότερα μοντέλα. Οι πλάσμα είναι πολύ καλές σε θέαση σε σκοτεινό χώρο, αλλά η VT20 είναι ικανοποιητική και σε φωτεινότερους χώρους. Από την άλλη οι LCD παίζουν ακόμα και με τον ήλιο να πέφτει πάνω τους, αλλά οι ακριβές (π.χ. η 9705) θα σε αφήσουν να δεις και ταινία σε σκοτεινό χώρο. Από κάθε τεχνολογία φυσικά θα κάνεις και μερικές υποχωρήσεις στον χώρο που δεν ειδικεύονται...

Από την άλλη, οι φθηνές είναι μόνο για χώρους που ειδικεύονται. Στην αντίπερα όχθη, το τίμημα είναι μεγάλο... -bye-

Γιώργη τα ίδια λέμε... απλά αυτό το "ικανοποιητικές" παίρνει πολλές διαβαθμίσεις και ερμηνείες!:flipout:

Γιώργη τα ίδια λέμε... απλά αυτό το "ικανοποιητικές" παίρνει πολλές διαβαθμίσεις και ερμηνείες!:flipout:

Μα φυσικά... Για αυτό έβαλα αυτή την λέξη... :BDGBGDB55:
Το τι ικανοποιεί τον καθένα είναι σύνθετο...

Εγώ θεωρώ ότι τα κορυφαία μοντέλα από κάθε τεχνολογία είναι αξιοπρεπή σε συνθήκες που δεν αριστεύουν τα φθηνότερα μοντέλα. Οι πλάσμα είναι πολύ καλές σε θέαση σε σκοτεινό χώρο, αλλά η VT20 είναι ικανοποιητική και σε φωτεινότερους χώρους. Από την άλλη οι LCD παίζουν ακόμα και με τον ήλιο να πέφτει πάνω τους, αλλά οι ακριβές (π.χ. η 9705) θα σε αφήσουν να δεις και ταινία σε σκοτεινό χώρο. Από κάθε τεχνολογία φυσικά θα κάνεις και μερικές υποχωρήσεις στον χώρο που δεν ειδικεύονται...

Από την άλλη, οι φθηνές είναι μόνο για χώρους που ειδικεύονται. Στην αντίπερα όχθη, το τίμημα είναι μεγάλο... -bye-
+1

οραια ειμαι ενα παιδακη με 700 ευρο παραδειγμα
και θελω να παρω τηλεωραση να βλεπο ταινιες-παιχνιδια-υπολογηστη-δορηφορο-καναλια ψηφιακα

τη θα μου προτηναται πλασμα η LCD

μησω μησω δεν παιζη μια απο της δυο και γιατη

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

οραια ειμαι ενα παιδακη με 700 ευρο παραδειγμα
και θελω να παρω τηλεωραση να βλεπο ταινιες-παιχνιδια-υπολογηστη-δορηφορο-καναλια ψηφιακα

τη θα μου προτηναται πλασμα η LCD

μησω μησω δεν παιζη μια απο της δυο και γιατη

Δεν ξέρω, φίλε μου, τι θα προτιμήσεις να πάρεις.....αυτό που ξέρω είναι ότι χρειάζεται μια μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους σου ώστε να μπορέσεις να εκφραστείς χρησιμοποιώντας την ελληνική γλώσσα στο γραπτό σου λόγο. Σε παρακαλώ, λοιπόν, να ενσωματώσεις στον περιηγητή σου ένα ορθογραφικό προγραμματάκι που είναι και εύκολο στον χειρισμό και βοηθάει ταυτόχρονα και μας να διαβάζουμε τα ποστ σου.

Στο γράφω με όλη την καλή διάθεση και χωρίς καμμία πρόθεση υποτίμησης. Δεν είναι κάτι δύσκολο και θα βοηθηθείς και 'συ αλλά και 'μεις.

ξεχνατε ομως (ευτυχως οχι ολοι !) οτι πλεον στην εποχη μας που ολοενα και περισσοτερο κοσμος ανεβαινει σε ιντσες και ξεφευγει απο την 42", οι πλασμα ειναι μονοδρομος τοσο σε οικονομικο οσο και σε ποιοτικο επιπεδο.

60" σονυ λεντ στα 5000 ευρω με 60" πλασμα στα 1900 ειναι απο μονος του λογος αποφυγης λεντ. Δε παει να χει την εικονα του παραδεισου (που δεν εχει σε τετοιο μεγεθος!)

Επειδή διανύουμε δύσκολους οικονομικά καιρούς και το budget είναι συχνά περιορισμένο βλέπουμε συχνά να ρωτάνε εδώ μέσα νέοι και παλιοί χρήστες τι να πάρω με 700 ευρώ

Καλά τα λένε τα revιew αλλά εγώ καλώς η κακώς εμπιστεύομαι περισσότερο τα μάτια μου Τελευταία πήρε ένας φίλος μια LG PK550 (Plasma) στα χρήματα αυτά
Λογικό είναι σε τόσες ίντσες να κάνεις υποχωρήσεις στο τελικό αποτέλεσμα

Ελα που δεν είναι έτσι τα πράγματα Είδα στο καπάκι 2 mkv και η εικόνα ήταν ΠΑΡΑ πολύ καλή , Κινηματογραφική , σωστά χρώματα καλό μαύρο

Προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου τι παίρνεις έστω σε 46'' με 700 ευρώ σε LCD και δεν μου έρχεται κάτι εκτός απο την απόλυτη μετριότητα
Και μιλάω για το συγκεκριμένο μοντέλο γιατι αυτό είδα
Είμαι σίγουρος οτί ανάλογη θα είναι πχ η U10

Θα μου πείτε ΟΚ αλλά λιώνω στο PS3 και συνδέω PC
Εγώ θεωρώ οτί η TV ήταν και είναι μέσο απεικόνισης Καλά και τα extra αλλά να έχεις εξασφαλίσει το βασικό που είναι η εικόνα

Σίγουρα καλές LCD υπάρχουν αλλά πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και το αποτέλεσμα θα είναι δυσανάλογο

ξεχνατε ομως (ευτυχως οχι ολοι !) οτι πλεον στην εποχη μας που ολοενα και περισσοτερο κοσμος ανεβαινει σε ιντσες και ξεφευγει απο την 42", οι πλασμα ειναι μονοδρομος τοσο σε οικονομικο οσο και σε ποιοτικο επιπεδο.

60" σονυ λεντ στα 5000 ευρω με 60" πλασμα στα 1900 ειναι απο μονος του λογος αποφυγης λεντ. Δε παει να χει την εικονα του παραδεισου (που δεν εχει σε τετοιο μεγεθος!)

Δεν διαφωνεί κανείς με αυτό, απλά έγραψες "οι πλασμα ειναι μονοδρομος τοσο σε οικονομικο οσο και σε ποιοτικο επιπεδο", το οποίο μετά αναίρεσες "Δε παει να χει την εικονα του παραδεισου". Εγώ κατανοώ ότι είναι πιο οικονομικές, αλλά οι ακριβότερες πλάσμα θα παίζουν καλύτερα από τις οικονομικές.
Η εντύπωση ότι οι φθηνές πλάσμα παίζουν τόσο καλά όσο και οι ακριβές πλάσμα, για εμένα δεν είναι σωστή...

Δεν διαφωνεί κανείς με αυτό, απλά έγραψες "οι πλασμα ειναι μονοδρομος τοσο σε οικονομικο οσο και σε ποιοτικο επιπεδο", το οποίο μετά αναίρεσες "Δε παει να χει την εικονα του παραδεισου". Εγώ κατανοώ ότι είναι πιο οικονομικές, αλλά οι ακριβότερες πλάσμα θα παίζουν καλύτερα από τις οικονομικές.
Η εντύπωση ότι οι φθηνές πλάσμα παίζουν τόσο καλά όσο και οι ακριβές πλάσμα, για εμένα δεν είναι σωστή...

Μα αυτή η εντύπωση δεν είναι για κανέναν σωστή κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο.Αυτό που λέμε είναι ότι μία φθηνή plasma είναι ανάλογη κάποιας led,lcd με τα διπλάσια χρήματα το οποίο είναι και αλήθεια.

Κανείς για παράδειγμα δεν θα συγκρίνει την vt20 με την u10,s20.
Αν και για μένα η vt20 θεωρείται πανάκριβη και χίλιες φορές να χτυπήσω μια 60άρα lg.

το (ειρωνικο) εικονα του παραδεισου παει για 60αρα led.
Ετυχε και ειδα προσφατα για αυτο το λεω.
Αποτυχια σκετη , ειδικα σε τηλεοπτικο

Γιατι ψεμα ειναι αυτο?

Στο συγκριτικο μια LCD υπηρχε και καταποντιστηκε.

Δεν ήταν οικονομικές οι πλάσμα του συγκριτικού...
Επίσης, το "καταποντίστηκε" είναι δική σου εκτίμηση...