LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Το αρθρο ειναι γραμμενο απο σοβαρες εταιριες και οι 2 εχουν μεγαλη βαρυτητα στην αγορα ηλεκτρονικων

Το άρθρο είναι "ανεξάρτητη" έρευνα που παρήγγειλαν δύο εταιρίες που τα μεγαλύτερα τους συμφέροντα είναι στις πλάσμα.

Ας το θεσουμε αλλιως υπαρχει lcd που να συγκρινεται με την pionner kuro?

Γιατί υπάρχει πλάσμα που να συγκρίνεται με τις Kuro ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Γιατί υπάρχει πλάσμα που να συγκρίνεται με τις Kuro ?

Αυτη ειναι μια σωστη παρατηρηση.

Αλλο Κuro και αλλο η "x" plasma.

Μην μπερδευουμε τα ρολει με το τρολει. Μερικες πλησιαζουν αλλα και παλι...

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Και μην πει κανεις οτι ειναι αποτελεσμα διαφημισης , πωλητων κτλ. γιατι ο κοσμος δεν ειναι και τοσο χαζος , εχει ματια και βλεπει.

Εγώ θα πω...

...σαφώς ο κόσμος δεν είναι χαζός.... διαλέγει αυτό που του αρέσει καλύτερα στα μάτια του...άλλος LCD...άλλος plasma..

....αλλά μερίδιo των αυξημένων πωλήσεων LCD ...παίζει και η διαφήμιση...

....μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...είναι νεότερη τεχνολογία...και σαφώς προωθείται...

....σε οποιαδήποτε νέα τεχνολογία...δεν θα υπήρχε εξέλιξη, αν δεν επιτυγχάνονταν η απόσβεση του ποσού που δαπανήθηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα...από τις πωλήσεις του τεχνολογικού επιτεύγματος...

..σιγά-σιγά έρχεται η σειρά της επόμενης τεχνολογίας από τις LCD ....εδώ θα είμαστε πάλι....και θα δούμε αν θα πάει η διαφήμιση σύννεφο...

Υ.Γ.: Δεν αναφέρομαι μόνο σε τηλεοράσεις ....

Βλεπω πχ. την PX80 η την PG6000 να εχουν αρκετες πωλησεις. Οταν ομως στην αγορα υπαρχουν πχ. 10 μοντελα πλασμα και 100 μοντελα LCD λογικο ειναι ο κοσμος να πηγαινει προς το στρατοπεδο αυτο.

Και οσο περναει ο καιρος τοσο οι διαθεσιμες πλασμα λιγοστευουν. Η Pioneer το γυρισε στις μικρες ιντσες στις LCD , η Hitachi μπορει και να κλεισει εντελως τον τομεα τηλεορασεων...κτλ...

http://www.iht.com/articles/ap/2008/05/13/business/AS-FIN-EARNS-Japan-Hitachi.php

Για να αγοραζει τοσος κοσμος LCD και να τις προτιμα απο τις πλασμα κατι θα βλεπει παραπανω. Αν δεν ειναι στην εικονα , θα ειναι στην αξιοπιστια , στο κοστος χρησης η καπου αλλου.

Ισως και οι πλασμα να πληρωνουν τις ατελειες του παρελθοντος οπως burn in , την ανομοιομορφη γήρανση του πανελ , καταναλωση ρευματος-θερμοτητα , μειωμενη αξιοπιστια κτλ.

Λεω του παρελθοντος γιατι τα πιο πολλα ζητηματα εχουν πλεον ληθει αλλα ισως τωρα η τεχνολογια αυτη να εχασε το τρενο και να ειναι πολυ αργα.

Προσωπικα βλεπω τις πλασμα να εχουν θεση μελλοντικα σε ενα μερος της αγορας αλλα θα εχουμε και την εισοδο των OLED που θα συμπιεσουν τις τιμες και των LCD πολυ προς τα κατω.

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

X 2

Εγω ενα δεν καταλαβαινω , αφου οι plasma ειναι καλυτερες απο τις LCD απο ολες τις αποψεις οπως λενε μερικοι γιατι το μεριδιο αγορας τους πεφτει συνεχως?

Και μην πει κανεις οτι ειναι αποτελεσμα διαφημισης , πωλητων κτλ. γιατι ο κοσμος δεν ειναι και τοσο χαζος , εχει ματια και βλεπει.

Συγνωμη τοτε εσυ γιατι δεν αγορασες Kuro?

ειναι πολλα τα λεφτα δυστυχως εδω τα παντα με καπελο τα πληρωνουμε οταν μια kuro στην αμερικη κοστολoγειται 2300 $ αν ειχε τα ιδια εδω της π...ς θα γινοτανε
Το VW πουλαει περισσοτερο απο την ferrari ειναι καλυτερο?
Η το wii επισης οσο για το κοσμο επετρεψε μου να εχω αποψη την χειροτερη αφου και μονος σου αν δεις σε ποσα προιοντα επικροτει και σς ειναι μετρια
Παρε παραδειγμα στιw κονσολες και διακιολογησε μου γιατι ο κοσμος παιρνει wii επειδη ειναι καλυτερο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Το VW πουλαει περισσοτερο απο την ferrari ειναι καλυτερο?

Το παραδειγμα ειναι λανθασμενο γιατι οι τιμες των πλασμα ειναι συνηθως χαμηλότερες απο μια αντιστοιχη LCD.

Πάντως, και κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, οι LCD δεν σας βγάζουν έστω και λίγο την αίσθηση του μόνιτορ; Έστω και μεγάλου. Οι πλάσμα είναι πιό "κινηματογραφο-τηλεοπτικές" όπως έχουμε συνηθίσει.

Βλεπω πχ. την PX80 η την PG6000 να εχουν αρκετες πωλησεις. Οταν ομως στην αγορα υπαρχουν πχ. 10 μοντελα πλασμα και 100 μοντελα LCD λογικο ειναι ο κοσμος να πηγαινει προς το στρατοπεδο αυτο.

Και οσο περναει ο καιρος τοσο οι διαθεσιμες πλασμα λιγοστευουν. Η Pioneer το γυρισε στις μικρες ιντσες στις LCD , η Hitachi μπορει και να κλεισει εντελως τον τομεα τηλεορασεων...κτλ...

http://www.iht.com/articles/ap/2008/05/13/business/AS-FIN-EARNS-Japan-Hitachi.php

Για να αγοραζει τοσος κοσμος LCD και να τις προτιμα απο τις πλασμα κατι θα βλεπει παραπανω. Αν δεν ειναι στην εικονα , θα ειναι στην αξιοπιστια , στο κοστος χρησης η καπου αλλου.

Ισως και οι πλασμα να πληρωνουν τις ατελειες του παρελθοντος οπως burn in , την ανομοιομορφη γήρανση του πανελ , καταναλωση ρευματος-θερμοτητα , μειωμενη αξιοπιστια κτλ.

Λεω του παρελθοντος γιατι τα πιο πολλα ζητηματα εχουν πλεον ληθει αλλα ισως τωρα η τεχνολογια αυτη να εχασε το τρενο και να ειναι πολυ αργα.

Προσωπικα βλεπω τις πλασμα να εχουν θεση μελλοντικα σε ενα μερος της αγορας αλλα θα εχουμε και την εισοδο των OLED που θα συμπιεσουν τις τιμες και των LCD πολυ προς τα κατω.

καταρχιν

α)οι πλασμα ειναι φτηνοτερες και καλλιτερες με βαση αποδοσης /τιμης
β)φαινομενα δεν παρουσιαζουνε burn in
γ)οι περισσοτεροι ψωνιζουν γουρουνι στο σακι απο πολυκαταστηματα χωρις να εχουν δει τις δυο τεχνολογιες δεν μιλαω για το forum μιλαω γενικα
δ)δεν πουλανε πλασμα γιατι στα περισσοτερα μαγαζια προωθουνε τις lcd ισως για λογους κερδων

ε)Οταν αγοραζουμε κατι απο βιδα μεχρι ελικοπτερο το ελεγχουμε λεπτομερως, το γεγονος ειναι οταν μεταβαινουμε στην αγορα ενος καινουργιου προιοντος δεν πρεπει να μας φαινεται ΚΑΛΟ κανοντας συγκριση με το παλιο που ειχαμε αλλα να ψαξουμε να βρουμε το καλλιτερο με βαση τα λεφτα που θα δωσουμε

μονο τον τελευταιο κανονα να εφαρμοζανε οι περισσοτεροι να εισαι σιγουρος στα περισσοτερα προιοντα θα ειχανε καλλιτερες τιμες και ανταγωνισμο απο οτι εχουνε σημερα.

Οι καταναλωτες διαμορφωνουν τιμες οχι οι επιχειρηματιες , οι μισοι εστω να παιρνανε πλασμα να εισαι σιγουρος οτι σημερα θα αγοραζες πολυ φτηνες lcd και πλασμα φυσικα , ειναι προσφορα και ζητηση απλα τα πραγματα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Το παραδειγμα ειναι λανθασμενο γιατι οι τιμες των πλασμα ειναι συνηθως χαμηλότερες απο μια αντιστοιχη LCD.

δεν εχει να κανει με την τιμη , στο πρατηριο Pumα της γειτονιας μου οι γνησεις μπλουζες εχουν 8 ευρω στη ερμου εχουν 16 σημαινει οτι τις ερμου ειναι καλλιτερες?

Ενα προιον οταν πολυδιαφημιζεται πολυ σε εντυπα και μedia ειναι παντα ακριβοτερο εστω και αν ειναι χειροτερο πως θα βγουν τα εξοδα της διαφημισης?

Ειδες καμια διαφημιση ποτε της plasma ολο lcd βλεπω τωρα και με το χελακη εγιναν σουπερ μοδα στο euro:fahne90:

Δεν διαφωνώ σε τίποτα από τα παραπάνω...αλλά

...ή εγώ δεν κατέθεσα σωστά την αποψή μου ...ή εσύ δεν κατάλαβες τι θέλω να πω...ή κάνεις πως δεν κατάλαβες.....τεσπα...ας το ξαναπώ...

..εσύ είπες...

Rivers: Και μην πει κανεις οτι ειναι αποτελεσμα διαφημισης , πωλητων κτλ. γιατι ο κοσμος δεν ειναι και τοσο χαζος , εχει ματια και βλεπει.
...εγώ είπα..

czoun: ....αλλά μερίδιo των αυξημένων πωλήσεων LCD ...παίζει καιη διαφήμιση...
Δεν μίλησα....

... ούτε για το πόσες plasma κυκλοφορούν....

...ούτε για το πόσες θα κυκλοφορήσουν....

...ούτε για το πόσες θα μείνουν .....

...ούτε για εικόνα, αξιοπιστία, κόστος χρήσης....

...ούτε για ατέλειες παρελθόντος, burn in, ανομοιόμορφη γήρανση του πάνελ, κατάναλωση ρεύματος-θερμότητα, μειωμένη αξιοπιστία κλπ....

...ούτε αν η τεχνολογία plasma έχασε το τρένο και είνα αργά....

....ούτε αν η τεχνολογία plasma, έχει θέση μελλοντικά στην αγορά....

ΩΠΑ, ΩΠΑ ΕΔΩ ΠΑΤΑΩ ΦΡΕΝΟ......είπα...

czoun: ..σιγά-σιγά έρχεται η σειρά της επόμενης τεχνολογίας από τις LCD ....εδώ θα είμαστε πάλι....και θα δούμε αν θα πάει η διαφήμιση σύννεφο...
...εσύ είπες...

Rivers: αλλα θα εχουμε και την εισοδο των OLED που θα συμπιεσουν τις τιμες και των LCD πολυ προς τα κατω.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .......ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ..!!!!!

czoun: Υ.Γ.: Δεν αναφέρομαι μόνο σε τηλεοράσεις ....
Δεν συγκρίνω LCD με plasma....

....για την διαφήμιση και την πλύση εγκεφάλου που γίνετε στο κοσμάκη είπα....για οποιαδήποτε νέα τεχνολογία...

1)http://www.google.com/translate?u=h...acts.eu/facts/size/&hl=el&ie=UTF8&sl=en&tl=el ας βρεις τροπο να δικαιολογησεις ολα αυτα και υστερα μπορουμε να κανουμε συζητηση.

2)Ψευτοαριθμοι και αερολογιες δεν χωρανε στην τεχνολογια και απο εβγαλες το συμπερασμα οτι μια lcd μπορει να ειναι καλλιτερη απο Plasma?

3)Aπο τις πωλησεις η μηπως απο τις κριτικες του κοσμου εχεις στοιχεια να αντιπαραθεσεις οπως τα παραπνω αλλιως εσυ λες αερολογιες

1)Φιλε μου... τετοια αρθρα διαβαζω χρονια στο ιντερνετ και γελαω... εσυ τα παιρνεις σαν ευαγγελιο... οπου επισης σου (χαμο)γελαω...
(Σου διεφυγαν μαλλον τα δυο banner...)
SPONSORED BY...
panasonic.gif
pioneer.gif

Ειναι σαν να ρωτας τον Bush, αν επρεπε να μπει στο Iraq...!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

2) Δες πρωτα την TV που ειπα οτι ειναι καλυτερη απο την PX80 και μετα το συζηταμε... με γενικοτητες εγω δεν ασχολουμαι... συγκεκριμενα πραγματα...

3) Στοιχεια...? Τα εμπειρα ματια μου... που δεν εβλεπαν CRT μεχρι χθες...

Αναρωτηθηκες ποτε γιατι μια PZ85 που ειναι full HD δεν εχει τοσο καλη εικονα...?
Τολμα κανεις να την συγκρινει με μια 9603 που ειναι επισης full HD και σκιζει μεχρι και την ΡΧ80 σε οτιδηποτε...?
Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!!!

Last edited:
1)Φιλε μου... τετοια αρθρα διαβαζω χρονια στο ιντερνετ και γελαω... εσυ τα παιρνεις σαν ευαγγελιο... οπου επισης σου (χαμο)γελαω...
(Σου διεφυγαν μαλλον τα δυο banner...)
SPONSORED BY...
panasonic.gif
pioneer.gif

Ειναι σαν να ρωτας τον Bush, αν επρεπε να μπει στο Iraq...!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

2) Δες πρωτα την TV που ειπα οτι ειναι καλυτερη απο την PX80 και μετα το συζηταμε... με γενικοτητες εγω δεν ασχολουμαι... συγκεκριμενα πραγματα...

3) Στοιχεια...? Τα εμπειρα ματια μου... που δεν εβλεπαν CRT μεχρι χθες...

Αναρωτηθηκες ποτε γιατι μια PZ85 που ειναι full HD δεν εχει τοσο καλη εικονα...?
Τολμα κανεις να την συγκρινει με μια 9603 που ειναι επισης full HD και σκιζει μεχρι και την ΡΧ80 σε οτιδηποτε...?
Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!!!

Τα εμπειρα σου ματια ναι ναι :SFGSFGSF: με την ιδια λογικη και το τρελο να ρωτησεις θα σου πει οτι ειναι γνωστικος δεν βγαζουμε ακρη ετσι ο καθενας οτι θελει βλεπει και οτι τον βολευει.
Ας φτασουμε πρωτα την ποιοτητα των συγκεκριμενων πανελ της kuro
και τα λεμε.

Ξερω οτι την ποιοτητα χρωματων αντιθεσεων γωνιων θεασης της px80 δεν την εχει ουτε philips aurea των 4000 ευρω

Για εξηγησε μας πως γινεται η συγκεκριμενη Philips να εχει καλλιτερη ποιοτητα μαυρου , ms , γωνιες θεασης κλπ απο την px80 αφου ολα τα χαρκτηριστικα της υπολειπονται?

Τα εμπειρα ματια θα πεις παλι :SFGSFGSF::SFGSFGSF: κατι ξερουν καλλιτερα απο αυτους που κανουν τις μελετες και φτιαχνουν πανελ αδικεισαι εδω μεσα :firstprize:

Αλλος που κολλησε στα 1080p :ADFADF1: απο ποτε κρινεται η συνολικη ποιοτητα μιας τηλεορασης με το 1080p τι σχεση εχει με την συγκριση?

Σε μικρες διαγωνιους ειναι αχρηστο το 1080p ειναι κλασσικη πιπιλα των ΠΩΛΗΤΩΝ αλυσιδων προκειμενου να πλασσαρουν τις lcd τωρα που βγηκανε και τα 32 πανελ και εις ανωτερα σε λιγο θα το δουμε και στα 26αρια , τι κανουνε οι ανθρωποι για να πουλησουν μετρια τεχνολογια

Ξερω οτι την ποιοτητα χρωματων αντιθεσεων γωνιων θεασης της px80 δεν την εχει ουτε philips aurea των 4000 ευρω

Σε ζηλευω. Μακαρι να ζουσα και εγω σε ενα φανταστικο κοσμο οπου μια τηλεοραση 1000 ευρω ηταν καλυτερη απο μια 3 και 4 χιλιαδων.

Ειναι κριμα να σε επαναφερουμε στην σκληρη πραγματικοτητα αφου ειναι φανερο οτι εκει περνας καλυτερα και εισαι πιο ευτυχισμενος.

ΥΓ. Αν δεις τον Πιτερ Παν και τον Κοντορεβιθουλη πες τους χαιρετισματα απο εμενα.-bye-

Σε ζηλευω. Μακαρι να ζουσα και εγω σε ενα φανταστικο κοσμο οπου μια τηλεοραση 1000 ευρω ηταν καλυτερη απο μια 3 και 4 χιλιαδων.

Ειναι κριμα να σε επαναφερουμε στην σκληρη πραγματικοτητα αφου ειναι φανερο οτι εκει περνας καλυτερα και εισαι πιο ευτυχισμενος.

ΥΓ. Αν δεις τον Πιτερ Παν και τον Κοντορεβιθουλη πες τους χαιρετισματα απο εμενα.-bye-

Ετσι, ετσι! Τωρα μπηκες στο νοημα...!!! :antlers:

ΥΓ. Micro: Στον πλανητη χαπυ, κανεις δε κλεινει ματι!

Αυτη την νοοτροπια εχει Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ νομιζει οτι ακριβοτερο και καλλιτερο και φυσικα η διαφημιση εχει παιξει καθοριστικο ρολο στην ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που εχει υποστει.

Ζεις στην ελλαδα ακομα χειροτερα στην ακριβοτερη χωρα δεν ειναι τυχαια με τετοιες λογικες να υπερκοστολογουνται τα παντα εδω.
Οι ελληνες ειναι οι καλλιτεροι πελατες των εμπορων μεχρι και ξενοι γελανε μαζι μας και ζηστε εσεις στο μικροκοσμο σας

Φιλε ηρεμησε λιγο... σταματα τους χαρακτηρισμους και τους απαξιοτισμους... Μεχρι πριν 2 μηνες οπως λες δεν ειχες ιδεα... τωρα γιατι νομιζεις οτι τα ξερεις ολα και την "λες" σε ολους...
Trisalon said:
Κατι τετοιες βλακειες διαβαζα πριν απο 2 μηνες και ειχα απορριψει τις πλασμα
Παλι στα ιδια λαθη με πριν 2 μηνες πεφτεις σε διαφορετικο στρατοπεδο... απλα, τοτε ησουν αμαθης και τωρα ημιμαθης... που οπως λενε οι παλαιοι... "η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας"...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Αυτη την νοοτροπια εχει Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ νομιζει οτι ακριβοτερο και καλλιτερο και φυσικα η διαφημιση εχει παιξει καθοριστικο ρολο στην ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που εχει υποστει.

Εμεις εχουμε υποστει πλυση εγκεφαλου η εσυ που πηγες σε ενα μαγαζι , σου εδειξαν μια τηλεοραση και σου φουσκωσαν τα μυαλα οτι ειναι καλυτερη απο την Aurea κτλ.?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Εμεις εχουμε υποστει πλυση εγκεφαλου η εσυ που πηγες σε ενα μαγαζι , σου εδειξαν μια τηλεοραση και σου φουσκωσαν τα μυαλα οτι ειναι καλυτερη απο την Aurea κτλ.?

αφου ειχα δει καμια 100 πριν καταληξω πηγα σε αλλα 2 μαγαζια ονοματα δεν λεμε και ειχα δει lcd μοντελα.
Το θεμα ειναι οτι η τεχνολογια πλασμα ειναι καλλιτερη απο lcd ειτε κανει 1000 ευρω ειτε 10000000000 πως να το κανουμε δηλαδη να αλλαξουμε την τεχνολογια με τα σημερινα δεδομενα δεν γινεται
Η κuro εχει την μιση τιμη aurea παρολαυτα δεν την φτανει η aurea

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Νομιζω δεν εχει νοημα να συζηταμε αλλο.

Εχεις αναγαγει την ημιμαθεια σε επιστημη που λεει και ο Energy.

Μονο μην βγαζεις φωτο απο Blu Ray γιατι το μονο που κανεις ειναι να εκτίθεσαι γιατι ολοι εχουν ματια και βλεπουν οτι η εικονα ειναι λιγο καλυτερη απο DVD.

Γιάννη στην δική μου πλάσμα τουλάχιστον είναι σίγουρο πως καμία σχέση δεν έχει το bluray με DVD.... μην παρασύρεσαι σε υπερβολές.