LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Mια απλη ερωτηση!

Ευχαριστω πολυ κύριοι για την βοήθεια, τα διαβασα τα βασικα αν και θελει αρκετο χρονο να τα πάρω με την σειρα όλα.

Δηλαδη αν πήγενα για LCD να έπερνα την Sony BRAVIA KDL-40W4500
και αν πήγενα για Plasma την Panasonic TH-42PX80E? με max σε χρήματα τα 1300 ευρω ,σε 40' εως 42' ,χωρις να θελω να βάλω επάνω pc, μονο κανάλια και PS3 και με τις ταινίες του.

Καλα τα λέω?

Re: Υπέροχα Πλάσματα !!!

Στην πράξη οι πλάσμα παραμένουν η καλυτερη value for money (και όχι μόνο) μεγάλη εικόνα που μπορεί να αγοράσει κάποιος, και ταυτόχρονα την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιεί η απολύτως κορυφαία τηλεόραση του κόσμου.

Επίσης υπάρχει και ο παράγοντας του προσωπικού γούστου, εμένα πχ δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα των LCD γιατί μου φαίνεται μονιτορίστικη ψυχρή και πιξελιασμένη ειδικά σε SD σήμα και βρίσκω την κίνησή τους άθλια (μιλάω για όλες τις LCD που έχω δει, ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής). Όπως υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν γουστάρουν τις πλάσμα άλλωστε.

οπως τα λες τελειως ψευτικη αισθηση εικονας με χαλια χρωματα , αντιθεσεις εχω μερικες εικονες που αποδεικνειουν του λογου του αληθες απο μια πολυδιαφημισμενη 656 της samsung αν και full hd για μερικους που κολλανε στα νουμερα :flipout:, τελειως αθλια εικονα στο συνολο , δειχνει τηλεοραση της πλακας προς την px80 ,βεβαια οι εικονες χανουν σε ποιοτητα συνολικα ΕΥΚΡΙΝΙΑΣ λογω ψηφιακης (3ετιας) αλλα βγαινουν ασφαλη συμπερασματα στις αντιθεσεις και στην ποιοτητα χρωματων.
ενα καλο plasma panel οπως η px80 εχει ανωτερη ποιοτητα εικονας σε ολα τα επιπεδα απο την καλυτερη lcd της αγορας εξαιρουνται οι καινουργιες τεχνολογιες τυπου led φυσικα
αλλωστε μια βολτα στην καννιγος να παει κανεις και να ρωτησει τα γνωστα μαγαζια του χωρου που ασχουλουνται πολλα χρονια με εικονα και ηχο θα το επιβεβαωσουν αυτο

samsung 656

px80

Φίλε Trisalon (αν και νομίζω πως επαναλαμβανόμαστε) το μήνυμα σου μεταφέρθηκε εδώ.

Προσωπικά το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω από τις φωτογραφίες είναι πως η Α656 είναι αλλού όσον αφορά τις ρυθμίσεις της.

Γιώργο μάλλον έχεις δίκαιο για τις ρυθμίσεις αλλα είχα και έγω εμπειρία της 656 και όπως είπα στο άλλο νήμα:

Για μια φορα ακόμα έχω καταλάβει ότι οι LCD δεν είναι για εμενα. Στο περίπτερο της Samsung είχαν διπλα στην 52Α656 την Plasma series 5 και στα ματια όχι μονο τα δικά μου αλλα και των άλλωνν που είμαστε εκεί η εικόνα της Plasma ήταν πολύ καλύτερη από ότι της LCD.

Last edited:
Φίλε Trisalon (αν και νομίζω πως επαναλαμβανόμαστε) το μήνυμα σου μεταφέρθηκε εδώ.

Προσωπικά το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω από τις φωτογραφίες είναι πως η Α656 είναι αλλού όσον αφορά τις ρυθμίσεις της.

μπορει να εχεις καποιο δικιο εδω , ομως οι ρυθμισεις δεν θα βελτιωσουν την εικονα ωστε να φτασει την px80, το πολυ να την φτιαξουν κατα μικρο ποσοστο
Μια εικονα hd , η αναλογικου σηματος τηλεορασης , στις περισσοτερες ψηφιακες μηχανες φαινεται πεντακαθαρη ωστε δεν ξεχωριζεις διαφορες απο τηλεοραση σε τηλεοραση στα παιχνδια ειναι αλλιως, ολοι εικονες απο τηλεοπτικο σημα και ταινιες βαζουν ,αν εξαιρεσεις εμενα κανενας αλλος δεν ποσταρε εικονες απο παιχνιδια

Τι λίγο να την φτιάξουν???? η samsung κοντεύει να κάψει cpu από την τόση λάθος ρύθμιση! τοσο που μπορώ να συμπεράνω οτι έγινε εσκεμμένα χάριν υποβάθμισης.

gamma στο full, ανελέητο sharpness, full contrast, brightness μηδαμινό.

όχι φίλε μου, δεν παίζουν έτσι οι LCD...

Τι λίγο να την φτιάξουν???? η samsung κοντεύει να κάψει cpu από την τόση λάθος ρύθμιση! τοσο που μπορώ να συμπεράνω οτι έγινε εσκεμμένα χάριν υποβάθμισης.

gamma στο full, ανελέητο sharpness, full contrast, brightness μηδαμινό.

όχι φίλε μου, δεν παίζουν έτσι οι LCD...

παιζουν και παραπαιζουν προσεξε πως ειναι τα λαστιχα του αυτοκινητου λες και βγηκανε απο το loοney toons του disney ειναι :flipout:

http://img112.imageshack.us/my.php?image=lcd656samsung1080pxbox3cs7.jpg
ας ποσταρει καποιος κανενα παιχνιδι να δουμε διαφορες ολοι ποσταρουνε τηλεοπτικο σημα και hd που σε ολες φαινονται το ιδιο στις φωτογραφιες

Last edited:
Πρώτα από όλα οι τρεις φωτογραφίες της Samsung είναι είτε με τρία διαφορετικά σετ ρυθμίσεων στην τηλεόραση ή με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις στην μηχανή. Ακόμα και καλιμπραρισμένες να φωτογραφίσεις δύο τηλεοράσεις δίπλα δίπλα είναι από πολύ δύσκολος ως αδύνατο να πιάσεις στην φωτογραφία αυτό που θα βλέπεις στην πραγματικότητα.

Θα μου πείτε πότε θα δοθεί η ευκαιρία να δούμε σωστά ρυθμισμένες τηλεοράσεις των δύο διαφορετικών τεχνολογιών δίπλα δίπλα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα ... ε ποτέ δεν ξέρεις ;)

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Πρώτα από όλα οι τρεις φωτογραφίες της Samsung είναι είτε με τρία διαφορετικά σετ ρυθμίσεων στην τηλεόραση ή με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις στην μηχανή. Ακόμα και καλιμπραρισμένες να φωτογραφίσεις δύο τηλεοράσεις δίπλα δίπλα είναι από πολύ δύσκολος ως αδύνατο να πιάσεις στην φωτογραφία αυτό που θα βλέπεις στην πραγματικότητα.

Θα μου πείτε πότε θα δοθεί η ευκαιρία να δούμε σωστά ρυθμισμένες τηλεοράσεις των δύο διαφορετικών τεχνολογιών δίπλα δίπλα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα ... ε ποτέ δεν ξέρεις ;)
Mηπως εδω, http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=34953 θα μπορεσουμε να δουμε,να συγκρινουμε και τελος να κρινουμε,για λεγε,για λεγε .....να ανοιγη η ορεξη σιγα σιγα :eating:

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Mηπως εδω, http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=34953 θα μπορεσουμε να δουμε,να συγκρινουμε και τελος να κρινουμε,για λεγε,για λεγε .....να ανοιγη η ορεξη σιγα σιγα :eating:

Στην Έκθεση θα υπάρχει 60άρα Kuro στον χώρο του AVCLUB και θα υπάρχουν και εκθέτες με LCD στα δικά τους περίπτερα.

Ότι πρέπει για ορεκτικό δηλαδή -bye-

παιζουν και παραπαιζουν προσεξε πως ειναι τα λαστιχα του αυτοκινητου λες και βγηκανε απο το loοney toons του disney ειναι :flipout:

http://img112.imageshack.us/my.php?image=lcd656samsung1080pxbox3cs7.jpg
ας ποσταρει καποιος κανενα παιχνιδι να δουμε διαφορες ολοι ποσταρουνε τηλεοπτικο σημα και hd που σε ολες φαινονται το ιδιο στις φωτογραφιες

φτιάξε λίγο τις τραγικές ρυθμίσεις και ξανακοίτα

Χα χα , ειναι τοσο γελια η προσπαθεια με τις στημενες φωτογραφιες που μου φαινεται αστειο.:flipout:

Oι φωτογραφιες δεν λενε τιποτα για μια τηλεοραση εκτος και αν αυτος που τις τραβηξε (α) εχει φοβερες γνωσεις φωτογραφισης (β) ειναι αντικειμενικος και φροντιζει και οι δυο τηλεορασεις να αποδιδουν το μεγιστο.

Στην περιπτωση μας δεν συμβαινει τιποτα απο τα δυο.

Καλά τώρα εδώ με αυτές τις φωτό όχι συμπέρασμα δεν βγάζει κάποιος αλλά είναι και προσβλητικό να παρουσιάζονται! Φίλε trisalon και μόνο ότι οι φωτό από την samsung είναι τραβηγμένες με τηλέφωνο Sony Ericsson P1i και οι φωτό από την panny με μία φωτογραφική μηχανή της Sony DSC-W35 τις κάνει αυτομάτως μη συγκρίσιμες!! Μη τρελαθούμε κιόλας...

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Καλά τώρα εδώ με αυτές τις φωτό όχι συμπέρασμα δεν βγάζει κάποιος αλλά είναι και προσβλητικό να παρουσιάζονται! Φίλε trisalon και μόνο ότι οι φωτό από την samsung είναι τραβηγμένες με τηλέφωνο Sony Ericsson P1i και οι φωτό από την panny με μία φωτογραφική μηχανή της Sony DSC-W35 τις κάνει αυτομάτως μη συγκρίσιμες!! Μη τρελαθούμε κιόλας...

Αυτό ούτε που το πρόσεξα :slapface:

.. αν και εδώ που τα λέμε ... Sony είναι και τα δύο δίκαιο ακούγεται :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Γιώργο, καλά έκανες και το ξέθαψες!!!!

:food-smiley-005:.....:smokin:......:popcorn:

:flipout:.....-bye-

Σκέφτομαι μήπως το νήμα θα πρέπει να μετονομαστεί σε "Αρένα - Σκοτωθείτε ελεύθερα " -bye-

4653MONOMAXOS.jpg

Εγώ είμαι προετοιμασμένος πάντως :flipout:

gladiator3.jpg

τοσο που μπορώ να συμπεράνω οτι έγινε εσκεμμένα χάριν υποβάθμισης.

Αντε επιτελους το ειπε καποιος... γιατι το παιδακι νομιζει οτι θα μας δουλεψει κιολας... :grinning-smiley-043