LCD vs. Plasma TVs

μα φιλε μου,εαν χρειαζεται να φτασει το μπατζετ τα 2 χιλιαρικα(X4500) για να δω μια σοβαρη εικονα απο μια lcd,παιρνω μια 428 kuro και αγοραζω την τελειοτητα...
το θεμα ειναι,εαν δεν θελω να φτασω τοσο ψηλα οικονομικα,τι κανω?
συμβιβαζομαι με μια φθηνη lcd-με οτι αυτο συνεπαγεται-για να το παιξω οικολογος ή παιρνω μια πλασμα να βλεπω σωστα?

Εσυ οχι... οπως και εγω οχι...
Καποιου ομως το badget ειναι τα 2.500 χιλιαρικα και δεν θελει kuro full ΗD στα 3.500... η Χ3500 ειναι η καλυτερη λυση...

Εσυ οχι... οπως και εγω οχι...
Καποιου ομως το badget ειναι τα 2.500 χιλιαρικα και δεν θελει kuro full ΗD στα 3.500... η Χ3500 ειναι η καλυτερη λυση...

εκληκτικη εικονα και παλι με ρισκο για "συννεφακια" ομως....
η x3500 και η f86 στις 46`,ηταν στα υπ`οψιν πρωτου βαλω προβολι.
απο τις λιγες lcd που μου αρεσαν.
ψαχνοντας ομως ειδα οτι και οι 2 παρουσιαζουν ανομοιομορφια στο πανελ τους,το οποιο βεβαια απο τις κατασκευαστριες εταιριες θεωρηται λογικο για την τεχνολογια(!!!)
νομιζω οτι τα λεφτα ειναι πολλα για να δεχτω "συννεφιες" ως λογικο φαινομενο...

η καλυτερη τηλεοραση κοστιζει φτηνοτερα και απο 2000 ευρω -bye-
http://www.skroutz.gr/s/7527/Pioneer-PDP-4280XD-42".html , τα 1080π ειναι τελειως αχρηστα σε τηλεορασεις ποσο μαλλον οτνα μιλαμε για κουρο πανελ
απορω πως παιρνουνε ακομα πανακριβες lcd ,αλλα η διαφημηση ειναι ο καλυτερος συμμαχος των Lcd , πολυς κοσμος ακομα πιστευει οτι η πλασμα ειναι οπως πριν απο 10 χρονια της εχουν διαμονοποιησει

Βρε παιδιά μου φαίνεται ότι εσείς πλέον δεν αγοράζετε τηλεόραση για να απολαμβάνετε SD και HD προγράμματα αλλά για να βλέπετε ανομοιομορφίες, συννεφιές κλπ.Ηρεμήστε λίγο, Δημήτρη σαν κάτοχος της Χ3500 μπορώ να σου πω ότι ούτε οι συννεφιές ούτε οι καταιγίδες αποτελούν πρόβλημα σε καμία περίπτωση στη συγκεκριμένη Tv. Εμένα με νοιάζει να μπορώ να ευχαριστηθώ την αγορά που έκανα,είτε αν αυτή κάνει 1000 είτε 3500 ευρω.Μερικές φορές καταλήγετε να έχετ γραφικές απόψεις και εμμονές, λες και ναι αν έχει ανομοιομορφία μια Tv σε λογικό βαθμό κάτι τρέχει στα γύφτικα..... Βάλε 10 γνωστούς σου να δουν την κάθε Χ3500 και πες τους αν βλέπουν κάτι που δεν τους αρέσει.Δεν θα καταλάβουν το παραμικρό.

η καλυτερη τηλεοραση κοστιζει φτηνοτερα και απο 2000 ευρω , τα 1080π ειναι τελειως αχρηστα σε τηλεορασεις ποσο μαλλον οτνα μιλαμε για κουρο πανελ
απορω πως παιρνουνε ακομα πανακριβες lcd ,αλλα η διαφημηση ειναι ο καλυτερος συμμαχος των Lcd , πολυς κοσμος ακομα πιστευει οτι η πλασμα ειναι οπως πριν απο 10 χρονια της εχουν διαμονοποιησει

Noμιζω οτι ο Εnergy (που εχει την 37PX80 για να μην ξεχνιομαστε) απαντησε καταλληλα στις γελειοτητες που γραφεις...

Πριν μια εβδομαδα ειχα μια 40αρα 756 να παιζει σπιτι μου διπλα απο την 37ΡΧ80... τι τηλεοπτικο, τι DVD, τι HD απο ματροσκες και bluray... επαθα πλακα... Εικονα οχι 500ευρω πανω... αλλα διπλης τιμης εβλεπα... και ηταν και 2 ιντσες παραπανω!
Τι να λεμε... με συραπτικο εχω το στομα μου ακομη!
Απλα εγω δε θα εδινα τοσα λεφτα για TV γιατι εχω προτζεκτορα... αλλιως... δε το συζητω... οι LCD απο φετος μαλλον παιρνουν τα σκιπτρα... (στη μεσαια κατηγορια τιμης... ουτε στη χαμηλη, ουτε στην υψηλη)

Περαστικα.-bye-

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

...... Εμένα με νοιάζει να μπορώ να ευχαριστηθώ την αγορά που έκανα,είτε αν αυτή κάνει 1000 είτε 3500 ευρω.......

Σωστός ο φίλος Gataros...:SFGSFGSF:...συμφωνώ μαζί του κι ας έχει αυτός LCD κι εγώ PLASMA....

Υ.Γ. 1: Εγώ βέβαια όπως και όλοι οι κάτοχοι plasma (με πιθανές εξαιρέσεις=1) με την μέθοδο της αυθυποβολής, του διαλογισμού και άλλων σκοτεινών δυνάμεων, είμαστε super ευτυχισμένοι...οπότε γιατί να σκάμε???...κάτι είναι κι αυτό..:party:

Υ.Γ. 2: (ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ-ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ) Ευτυχώς γράφουμε και καμιά γελοιότητα για να περνάει ευχάριστα η ώρα..:a0210:

Βρε παιδιά μου φαίνεται ότι εσείς πλέον δεν αγοράζετε τηλεόραση για να απολαμβάνετε SD και HD προγράμματα αλλά για να βλέπετε ανομοιομορφίες, συννεφιές κλπ.Ηρεμήστε λίγο, Δημήτρη σαν κάτοχος της Χ3500 μπορώ να σου πω ότι ούτε οι συννεφιές ούτε οι καταιγίδες αποτελούν πρόβλημα σε καμία περίπτωση στη συγκεκριμένη Tv. Εμένα με νοιάζει να μπορώ να ευχαριστηθώ την αγορά που έκανα,είτε αν αυτή κάνει 1000 είτε 3500 ευρω.Μερικές φορές καταλήγετε να έχετ γραφικές απόψεις και εμμονές, λες και ναι αν έχει ανομοιομορφία μια Tv σε λογικό βαθμό κάτι τρέχει στα γύφτικα..... Βάλε 10 γνωστούς σου να δουν την κάθε Χ3500 και πες τους αν βλέπουν κάτι που δεν τους αρέσει.Δεν θα καταλάβουν το παραμικρό.

εαν δεν σ`ενοχλει εσενα φιλε γατε,εγω περισσευω...
σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να αλλαξω τα γουστα κανενος.
μου φαινεται ομως αδιανοητο να δεχτω οτι θα πληρωσω τοσα λεφτα και θα συμβιβαστω με μειωμενες επιδοσεις της tv για τα ελαχιστ/σω το φαινομενο και θα κανω το κοροιδο σε καποιες παραφωνιες της.
επειδη δηλαδη οι κατασκευαστριες εταιριες λογω αδυναμιας τους να βελτιωσουν τα πανελ τους πετανε την μπουρδα "ετσι κανουν αυτες" εγω πρεπει να το φαω?
απο την γεννηση τους μεχρι και σημερα,οι lcd ειχαν αυτο το προβλημα.
προφανως δεν λυνεται σε αντιθεση με τις πλασμα που εχουν λυσει τουλαχιστον τις πιο βασικες τους αθενειες,γι`αυτο και θεωρουνται πιο ωριμη τεχνολογια.
οσο αναφορα τωρα τους 10 γνωστους,οντως μπορει να μην το παρει και κανενας χαμπαρι.
την τηλ. ομως τι εχω αγορασει για εμενα και οχι για τους αλλους.
απο την στιγμη που ειμαστε μελη του avclub σημαινει οτι εχουμε το μικροβιο της τεχνολογιας και συγχρονως της τελειοτητας-οσο βεβαια ειναι εφικτο.

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Σωστός ο φίλος Gataros...:SFGSFGSF:...συμφωνώ μαζί του κι ας έχει αυτός LCD κι εγώ PLASMA....

Υ.Γ. 1: Εγώ βέβαια όπως και όλοι οι κάτοχοι plasma (με πιθανές εξαιρέσεις=1) με την μέθοδο της αυθυποβολής, του διαλογισμού και άλλων σκοτεινών δυνάμεων, είμαστε super ευτυχισμένοι...οπότε γιατί να σκάμε???...κάτι είναι κι αυτό..:party:

Υ.Γ. 2: (ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ-ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ) Ευτυχώς γράφουμε και καμιά γελοιότητα για να περνάει ευχάριστα η ώρα..:a0210:

ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ..........:flipout: :flipout::flipout: :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Σε γενικες γραμμες το ερωτημα plasma vs LCD δεν εχει απαντηση γιατι ειναι πολυ γενικο.

Για ποια πλασμα και ποια LCD μιλαμε? Για ποιον χωρο? Για ποια αποσταση θεασης? Για ποια χρηση?

Μην ξεχναμε οτι οι LCD ξεκινανε πλεον απο τα 300 ευρω και φτανουν μεχρι τα 6000+ ευρω. Δεν μπορει λογικος ανθρωπος να λεει οτι ολες ειναι ιδιες.
Το ιδιο ισχυει για τις πλασμα.

Noμιζω οτι ο Εnergy (που εχει την 37PX80 για να μην ξεχνιομαστε) απαντησε καταλληλα στις γελειοτητες που γραφεις...

Περαστικα.-bye-

καλα , οι γελιοτητες (μοντελα πλασμα px80 και kuro) υπαρχουν στα καλα μαγαζια ,συνδεδεμενες με σωστες πηγες , (ακριβα deck η playstation)
τωρα να εχεις κακη ληψη στο σπιτι και deck blue sky των 30 ευρω μην περιμενεις να δεις και την super αποδοση απο τις plasma (οπως εχει ο αδερφος μου που εχει ακριβως την ιδια tv , και συνδεση compoment σαν να βλεπω αλλη τηλεοραση ειναι)
Οπως και να εχει μια βολτα απο τον (κοσμα-στοα φεξη) να κανεις να δεις τι εστι κουρο εκει θα καταλαβεις γιατι οι πλασμα ειναι χρονια μπροστα απο τις lcd και θα εξακολουθουν να ειναι οσο δεν αλλαξει η τεχνολογια τους.

Last edited:
Οπως και να εχει μια βολτα απο τον (κοσμα-στοα φεξη) να κανεις να δεις τι εστι κουρο εκει θα καταλαβεις γιατι οι πλασμα ειναι χρονια μπροστα απο τις lcd και θα εξακολουθουν να ειναι οσο δεν αλλαξει η τεχνολογια τους.

Για ποια πλασμα και ποια LCD μιλαμε? Για ποιον χωρο? Για ποια αποσταση θεασης? Για ποια χρηση?

Το τι λεει καποιος Κοσμας σε καποια στοα φεξη δεν με απασχολει. Ο ανθρωπος την δουλεια του κανει που ειναι να πουλαει τηλεορασεις. Και σε καποιο αλλο καταστημα αν πας θα σου πουν κατι αλλο , πχ. γνωστος μου πηγε να αγορασει την PX80 (που του την ειχα προτεινει εγω) στον Kωτσοβολο και του ειπαν οτι ειναι παλια τεχνολογια που θα καταργηθει και οτι κανουν μονο για καφετεριες. Προφανως και αυτοι ηταν το ιδιο ασχετοι με εσενα αλλα απο την αντιθετη πλευρα (υπερ των LCD).

Εγώ βέβαια όπως και όλοι οι κάτοχοι plasma (με πιθανές εξαιρέσεις=1) με την μέθοδο της αυθυποβολής, του διαλογισμού και άλλων σκοτεινών δυνάμεων, είμαστε super ευτυχισμένοι...οπότε γιατί να σκάμε???...κάτι είναι κι αυτό..

Eγω δεν αναφερθηκα σε εσενα Χρηστο ουτε στο 99% των κατοχων πλασμα που κρατανε σωστη σταση , σε αλλους που πετανε στα συννεφα (βλεπε ποστ πιο πανω) αναφέρομαι.

Το παρόν νήμα αντί για τίτλο 'LCD vs PLASMA TVs' , έπρεπε να έχει τίτλο 'LCD & PLASMA TVs στην υπηρεσία του θεατή'....από τηλεοράσεις γεμάτος ο τόπος, όλο και κάτι θα βρεθεί, και για τον φτωχό και για τον πλούσιο..και για τον ειδήμονα και για τον αδαή..αφού στο τέλος όλοι είναι ευχαριστημένοι και έχουν την καλύτερη τηλεόραση που κυκλοφορεί...ή είναι δυσαρεστημένοι και σου λένε μακριά από την τάδε.

Αφού ο καθένας έχει την άποψη του και δεν μπορεί να πείσει τον άλλον για το δίκαιο του λόγου του....ποιος ο λόγος να συνεχίζετε αυτή η προσπάθεια???

Τα υπέρ και τα κατά της κάθε τεχνολογίας τα ξέρουμε και οι LCDάκηδες και οι PLASMAτάκηδες, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, έχουμε ξαναδιαφωνήσει και έχουμε ξανασυμφωνήσει...όλες είναι καλές αρκεί να ικανοποιούν αυτόν που την έχει.

....ξαναζεσταμένο φαί τρώμε, με μάγειρα τις προσωπικές εμπάθειες / αντιπάθειες, συνοδευόμενες με γαρνιτούρα νηπιακών αντιπαραθέσεων ....

...έτσι, αφού δεν μπορούμε να πείσουμε τον αντίπαλο, προσπαθούμε να τον γελοιοποιήσουμε και από το πάθος μας δεν καταλαβαίνουμε ότι γινόμαστε ακόμα πιο γελοίοι εμείς οι ίδιοι....!!!!!!!

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Το παρόν νήμα αντί για τίτλο 'LCD vs PLASMA TVs' , έπρεπε να έχει τίτλο 'LCD & PLASMA TVs στην υπηρεσία του θεατή'....από τηλεοράσεις γεμάτος ο τόπος, όλο και κάτι θα βρεθεί, και για τον φτωχό και για τον πλούσιο..και για τον ειδήμονα και για τον αδαή..αφού στο τέλος όλοι είναι ευχαριστημένοι και έχουν την καλύτερη τηλεόραση που κυκλοφορεί...ή είναι δυσαρεστημένοι και σου λένε μακριά από την τάδε.

Αφού ο καθένας έχει την άποψη του και δεν μπορεί να πείσει τον άλλον για το δίκαιο του λόγου του....ποιος ο λόγος να συνεχίζετε αυτή η προσπάθεια???

Τα υπέρ και τα κατά της κάθε τεχνολογίας τα ξέρουμε και οι LCDάκηδες και οι PLASMAτάκηδες, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, έχουμε ξαναδιαφωνήσει και έχουμε ξανασυμφωνήσει...όλες είναι καλές αρκεί να ικανοποιούν αυτόν που την έχει.

....ξαναζεσταμένο φαί τρώμε, με μάγειρα τις προσωπικές εμπάθειες / αντιπάθειες, συνοδευόμενες με γαρνιτούρα νηπιακών αντιπαραθέσεων ....

...έτσι, αφού δεν μπορούμε να πείσουμε τον αντίπαλο, προσπαθούμε να τον γελοιοποιήσουμε και από το πάθος μας δεν καταλαβαίνουμε ότι γινόμαστε ακόμα πιο γελοίοι εμείς οι ίδιοι....!!!!!!!

Άψογος!! :SFGSFGSF:

εαν δεν σ`ενοχλει εσενα φιλε γατε,εγω περισσευω...
σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να αλλαξω τα γουστα κανενος.
μου φαινεται ομως αδιανοητο να δεχτω οτι θα πληρωσω τοσα λεφτα και θα συμβιβαστω με μειωμενες επιδοσεις της tv για τα ελαχιστ/σω το φαινομενο και θα κανω το κοροιδο σε καποιες παραφωνιες της.
επειδη δηλαδη οι κατασκευαστριες εταιριες λογω αδυναμιας τους να βελτιωσουν τα πανελ τους πετανε την μπουρδα "ετσι κανουν αυτες" εγω πρεπει να το φαω?
απο την γεννηση τους μεχρι και σημερα,οι lcd ειχαν αυτο το προβλημα.
προφανως δεν λυνεται σε αντιθεση με τις πλασμα που εχουν λυσει τουλαχιστον τις πιο βασικες τους αθενειες,γι`αυτο και θεωρουνται πιο ωριμη τεχνολογια.
οσο αναφορα τωρα τους 10 γνωστους,οντως μπορει να μην το παρει και κανενας χαμπαρι.

την τηλ. ομως τι εχω αγορασει για εμενα και οχι για τους αλλους.
απο την στιγμη που ειμαστε μελη του avclub σημαινει οτι εχουμε το μικροβιο της τεχνολογιας και συγχρονως της τελειοτητας-οσο βεβαια ειναι εφικτο.

Βρε δεν είναι θέμα γούστου.Πίστεψέ με είμαι από τους ανθρώπους που έδωσαν πάρα πολλά χρήματα για ένα χαζοκούτι στην ουσία.Το πήρα όμως απόφαση,όσο η τεχνολογία θα προχωράει,τα πράγματα θα βελτιώνονται,θα δημιουργούνται νέες ανάγκες και οι παλιές τότε τηλεοράσεις μας δεν θα πιάνουν μία... Εγώ προσωπικά ήρθα σε ηρεμία με το μικρόβιο των τηλεοράσεων,πήρα το ρίσκο και έδωσα χρήματα και πλέον απλώς απολαμβάνω την tv μου.Σταμάτησα να μετράω με προγράμματα καμπυλότητες,banding,clouding,bleeding,ομοιομορφίες κλπ. Σειρά έχουν τώρα άλλες αγορές...!:guitarist: Μακάρι η επόμενη τηλεόρασή μου να είναι πλάσμα,αν καταφέρει να καλύπτει τις τότε ανάγκες μου γιατί όχι!