Νεώτερα κι από 'δω... Παρέλαβα χτες το απόγευμα.
Κι εγώ για TV με scart τον πήρα αλλά επειδή δεν έχω προς το παρόν καλώδιο scart, αφού έχω παραγγείλει και δεν μου 'χει έρθει ακόμα, τον δοκίμασα στην Samsung EH6030 με HDMI.
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι υπάρχει θέμα αποσυγχρονισμού ήχου-εικόνας (η εικόνα ήταν από λίγα εως αρκετά κλάσματα του δευτερολέπτου μπροστά). Έκανα αρκετές δοκιμές και είδα ότι:
1). Το πρόβλημα υπήρχε πάντα στα κρατικά, όταν σταματούσα σε αυτά μετά από εναλλαγές καναλιών από Digea σε κρατικά. Η μόνη περίπτωση που έπαβε να ισχύει το πρόβλημα ήταν μόνο όταν ενώ ήμουν σε κρατικό κανάλι, έσβηνα και ξανα-άνοιγα τον δέκτη. Τότε έπαιζε μια χαρά. Όταν ξανα-έκανα όμως zapping και ξαναγυρνούσα σε κρατικό, εμφανιζόταν και πάλι αποσυγχρονισμός.
2). Επίσης το πρόβλημα κάποιες φορές εμφανιζόταν και στα Digea (μετά απο zapping βεβαίως Digea-κρατικά-Digea). Σε αυτήν την περίπτωση, άλλες φορές μετά από κάποιο διάστημα επανερχόταν και άλλες ήθελε σβήσιμο και άνοιγμα για να στρώσει. Από 'κει και πέρα σε εναλλαγές αποκλειστικά μεταξύ καναλιών Digea δεν μου εμφανίστηκε το πρόβλημα.
3). Τα μοναδικά κανάλια που δεν είχαν το παραμικρό θέμα ό,τι δοκιμή κι αν έκανα, ήταν τα BBC, DWelle, TV5 και ΡΙΚ τα οποία δίνονται σε δικιά τους ξεχωριστή ψηφιακή συχνότητα.