Legent HD2

Εντάξει ο δέκτης για τα χρήματα του είναι πολύ δυνατός. Το οτι δεν αναπαράγει AC3 δε σημαίνει κάτι. Ουτως ή αλλως PCM δουλευεται σχεδόν παντού και σιγουρα στην Ελλάδα. Και τα φλασακια τα δουλεύει άψογα και οι υπότιτλοι εμφανιζονται τέλεια. Αφου διαβαζει DTS, ολα καλα. Πολύ καλη συσκευη. Δε νομιζω να υπαρχει καλθτερος σε αυτα τα χρηματα. Μην παραπονιομαστε για ψιλου πήδημα...

Τι εννοείς διαβάζει DTS; Κάνει κανονικά αναπαραγωγή, ή εννοείς ότι μπορεί να το στείλει σε ενισχυτή; Αν είναι το πρώτο, είναι ο μόνος δέκτης της κατηγορίας που μπορεί να το κάνει. Αν είναι το δεύτερο, είναι γενικό χαρακτηριστικό όλων των M-Star, και των παλιότερων ακόμα. Αφού δεν αναπαράγει καν AC3, μάλλον το δεύτερο θα γίνεται.
Το θέμα με το AC3 αφορά αρκετό κόσμο που χρησιμοποιεί τους δέκτες σαν media player. Αρκετός κόσμος ρωτάει τι να κάνει με τον ήχο AC3, και πως μπορεί να τον αναπαράξει σε κάποια βίντεο που έχει. Θέλει έξτρα δουλειά, μετατροπή του ήχου σε υπολογιστή. Όχι τίποτα τρομερό, αλλά αφορά αρκετό κόσμο.
Το ίδιο φυσικά γίνεται και με το DTS.

Εντάξει ο δέκτης για τα χρήματα του είναι πολύ δυνατός. Το οτι δεν αναπαράγει AC3 δε σημαίνει κάτι. Ουτως ή αλλως PCM δουλευεται σχεδόν παντού και σιγουρα στην Ελλάδα. Και τα φλασακια τα δουλεύει άψογα και οι υπότιτλοι εμφανιζονται τέλεια. Αφου διαβαζει DTS, ολα καλα. Πολύ καλη συσκευη. Δε νομιζω να υπαρχει καλθτερος σε αυτα τα χρηματα. Μην παραπονιομαστε για ψιλου πήδημα...

Επίσης, να μην λέμε ανακρίβειες: ο δέκτης αναγνωρίζει DTS, δεν "διαβάζει" DTS. Όπως όλοι οι Mstar το στέλνει αυτούσιο, χωρίς αποκωδικοποίηση, στις ψηφιακές του εξόδους.

Τώρα, αν η έλλειψη AC3 decoding είναι "ψύλλου πήδημα", ρώτησε την Crystal Audio για το κράξιμο που είχε φάει πριν 2 χρόνια όταν είχε βγάλει δέκτη χωρίς αυτή τη δυνατότητα. Ευτυχώς αυτοί κατάλαβαν πόσο σημαντικό προσόν είναι για HD δέκτη, σε αντίθεση με τον εισαγωγέα των Legent.

Φυσικά στα 21 είναι τρελή ευκαιρία ο HD2, θα μπορούσε να είναι όμως η απόλυτη επιλογή αν έπαιζε AC3.

Επίσης, να μην λέμε ανακρίβειες: ο δέκτης αναγνωρίζει DTS, δεν "διαβάζει" DTS. Όπως όλοι οι Mstar το στέλνει αυτούσιο, χωρίς αποκωδικοποίηση, στις ψηφιακές του εξόδους.

Τώρα, αν η έλλειψη AC3 decoding είναι "ψύλλου πήδημα", ρώτησε την Crystal Audio για το κράξιμο που είχε φάει πριν 2 χρόνια όταν είχε βγάλει δέκτη χωρίς αυτή τη δυνατότητα. Ευτυχώς αυτοί κατάλαβαν πόσο σημαντικό προσόν είναι για HD δέκτη, σε αντίθεση με τον εισαγωγέα των Legent.

Φυσικά στα 21 είναι τρελή ευκαιρία ο HD2, θα μπορούσε να είναι όμως η απόλυτη επιλογή αν έπαιζε AC3.
Ναι σωστα το εθεσες. Αναγνωρίζει DTS. Αυτό λέω. Για τα λεφτά του η ελλειψη AC3 δεν είναι σημαντική. Αν κόστιζε πανω απί 30 , τοτε φυσικά και θα ήθελε Κράξιμο. Για τα 20+ όμως νομιζω οτι είναι η καλύτερη επιλογή δεκτή αυτή τη στιγμη

Παίδες έχει δοκιμάσει κανείς mp4 αρχεία να μου πει αν τα παίζει ο player του δέκτη;
Γιατί απ' ό,τι βλέπω εδώ, δεν αναγράφεται.

Είναι αρκετά απλός τύπου αρχείου το mp4. Ακόμα και παλιοί δέκτες παίζουν άνετα mp4, ή δέκτες SD, με περιορισμό βέβαια στην ανάλυση του βίντεο. Λογικά θα πρέπει να παίζει αν και δεν το γράφει, αφού παίζει άλλους πιο περίπλοκους τύπους. Αλλά μην σε πάρω στον λαιμό μου, δεν το ξέρω σίγουρα.

Ε κατά 99% παίζει, απ' ό,τι καταλαβαίνω. Για πιο παλιό μοντέλο πάντως αναφέρεται ότι παίζει mp4. Όχι ότι θα τα έβαφα και μαύρα σε διαφορετική περίπτωση...
Καλώς θα παραγγείλω σήμερα, ευχαριστώ.

Δοκίμασα σήμερα τον συγκεκριμένο δέκτη και πρώτη εντύπωση είναι απογοήτευση!!! Έχει θέμα με τον συγχρονισμό ήχου φωνής ιδιαίτερα στα κρατικά κανάλια! Δεν ξέρω αν φταίει ο συγκεκριμένος δέκτης ή είναι παιδική ασθένεια και θα στρώσει με μελλοντικό update... Ειδικά στο HD κανάλι το πρόβλημα είναι για κλάματα... Αύριο θα επικοινωνήσω με την satsonix για να δω τι θα μου πουν... Με τον προηγούμενο δέκτη της ίδιας εταιρίας δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Στα θετικά του συγκεκριμένου δέκτη είναι η γρήγορη αλλαγή καναλιών, η καλύτερη λήψη σύμφωνα με τις μπάρες ποιότητας και έντασης σήματος και ίσως λίγο καλύτερη εικόνα από τον προκάτοχό του. Ενημερωτικά η σύνδεση με την TV γίνεται με HDMI καλώδιο.

Κάνε μια δοκιμή με καλώδιο scart για να δούμε αν φταίει ο τρόπος σύνδεσης.

Στα κρατικά και εγώ έχω παρατηρήσει κάποια τέτοια προβλήματα, με εντελώς διαφορετικό δέκτη όμως.

Στα κρατικά και εγώ έχω παρατηρήσει κάποια τέτοια προβλήματα, με εντελώς διαφορετικό δέκτη όμως.
Πήρα τηλέφωνο στην satsonix και μου είπαν ότι δεν τους έχει τύχει κάτι ανάλογο... Το μεσημέρι θα τον δοκιμάσω και σε άλλη τηλεόραση με scart και hdmi να δω τι παίζει και θα ενημερώσω.

Περιμένω μήνυμα από to e-shop για να πάω να παραλάβω και να δοκιμάσω κι εγώ.
Θα δώσω info με την 1η ευκαιρία.

Λοιπόν νεότερα.
1η δοκιμή: Συνδέθηκε σε διαφορετική τηλεόραση με hdmi και το πρόβλημα παρέμεινε (αποσυγχρονισμός ήχου εικόνας από κάποια δέκατα του δευτερολέπτου έως και 1 δευτερόλεπτο!!! ανάλογα το κανάλι με την εικόνα να προηγείται του ήχου πάντα)
2η δοκιμή: Συνδέθηκε με scart και το πρόβλημα εξαφανίστηκε!!!
Άρα είναι πρόβλημα με την σύνδεση hdmi! Δεν ξέρω αν με κάποιο update διορθωθεί το πρόβλημα ή είναι θέμα hardware του συγκεκριμένου δέκτη.
Προς το παρόν το πρόβλημα λύθηκε, γιατί ο δέκτης αγοράστηκε για συγγενικό πρόσωπο, που θα τον χρησιμοποιούσε έτσι κι αλλιώς με scart και παρ όλο ότι το ενημέρωσα για την δυσλειτουργία μέσω hdmi δεν τον απασχολεί και θα τον κρατήσει...
Καλό θα ήταν να δοκιμαστούν και άλλοι δέκτες με hdmi σύνδεση για να λυθεί το μυστήριο.

Νεώτερα κι από 'δω... Παρέλαβα χτες το απόγευμα.
Κι εγώ για TV με scart τον πήρα αλλά επειδή δεν έχω προς το παρόν καλώδιο scart, αφού έχω παραγγείλει και δεν μου 'χει έρθει ακόμα, τον δοκίμασα στην Samsung EH6030 με HDMI.

Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι υπάρχει θέμα αποσυγχρονισμού ήχου-εικόνας (η εικόνα ήταν από λίγα εως αρκετά κλάσματα του δευτερολέπτου μπροστά). Έκανα αρκετές δοκιμές και είδα ότι:

1). Το πρόβλημα υπήρχε πάντα στα κρατικά, όταν σταματούσα σε αυτά μετά από εναλλαγές καναλιών από Digea σε κρατικά. Η μόνη περίπτωση που έπαβε να ισχύει το πρόβλημα ήταν μόνο όταν ενώ ήμουν σε κρατικό κανάλι, έσβηνα και ξανα-άνοιγα τον δέκτη. Τότε έπαιζε μια χαρά. Όταν ξανα-έκανα όμως zapping και ξαναγυρνούσα σε κρατικό, εμφανιζόταν και πάλι αποσυγχρονισμός.

2). Επίσης το πρόβλημα κάποιες φορές εμφανιζόταν και στα Digea (μετά απο zapping βεβαίως Digea-κρατικά-Digea). Σε αυτήν την περίπτωση, άλλες φορές μετά από κάποιο διάστημα επανερχόταν και άλλες ήθελε σβήσιμο και άνοιγμα για να στρώσει. Από 'κει και πέρα σε εναλλαγές αποκλειστικά μεταξύ καναλιών Digea δεν μου εμφανίστηκε το πρόβλημα.

3). Τα μοναδικά κανάλια που δεν είχαν το παραμικρό θέμα ό,τι δοκιμή κι αν έκανα, ήταν τα BBC, DWelle, TV5 και ΡΙΚ τα οποία δίνονται σε δικιά τους ξεχωριστή ψηφιακή συχνότητα.

Κατά τα λοιπά, καλό μέγεθος τηλεκοντρόλ και συμπαθητική η λειτουργία του, σχετικά γρήγορες αλλαγές καναλιών και καλή απόκριση όταν κανουμε explore στα διάφορα settings. Και τέλος δοκίμασα κι ένα στικάκι USB. Έπαιζε μια χαρά ένα mp4 αρχείο. Μόνο οι υπότιτλοι ήθελαν ένα "save as UTF-8" για να τους προβάλλει σωστά (κι όχι κινέζικα).
Αυτά. Περιμένω κι εγώ να έρθει το scart καλώδιο (ή αύριο ή μετά Δευτέρα) για να δω αν παίζει σωστά, όπως λέει κι ο φίλος Γιώργος από πάνω.

@george_naf αν στείλεις στην εταιρία και απαντήσει, εννοείται ενημέρωσε εδώ το thread, έτσι; Θα τους στείλω κι εγώ αν είναι, γιατί απ' ό,τι βλέπω πρόκειται για ίδιες περιπτώσεις οπότε ίσως πρέπει να ενημερωθούν και να διορθώσουν το πρόβλημα, πιθανόν μέσω firmware.

Last edited:
Re: Απάντηση: Legent HD2

Νεώτερα κι από 'δω... Παρέλαβα χτες το απόγευμα.
Κι εγώ για TV με scart τον πήρα αλλά επειδή δεν έχω προς το παρόν καλώδιο scart, αφού έχω παραγγείλει και δεν μου 'χει έρθει ακόμα, τον δοκίμασα στην Samsung EH6030 με HDMI.

Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι υπάρχει θέμα αποσυγχρονισμού ήχου-εικόνας (η εικόνα ήταν από λίγα εως αρκετά κλάσματα του δευτερολέπτου μπροστά). Έκανα αρκετές δοκιμές και είδα ότι:

1). Το πρόβλημα υπήρχε πάντα στα κρατικά, όταν σταματούσα σε αυτά μετά από εναλλαγές καναλιών από Digea σε κρατικά. Η μόνη περίπτωση που έπαβε να ισχύει το πρόβλημα ήταν μόνο όταν ενώ ήμουν σε κρατικό κανάλι, έσβηνα και ξανα-άνοιγα τον δέκτη. Τότε έπαιζε μια χαρά. Όταν ξανα-έκανα όμως zapping και ξαναγυρνούσα σε κρατικό, εμφανιζόταν και πάλι αποσυγχρονισμός.

2). Επίσης το πρόβλημα κάποιες φορές εμφανιζόταν και στα Digea (μετά απο zapping βεβαίως Digea-κρατικά-Digea). Σε αυτήν την περίπτωση, άλλες φορές μετά από κάποιο διάστημα επανερχόταν και άλλες ήθελε σβήσιμο και άνοιγμα για να στρώσει. Από 'κει και πέρα σε εναλλαγές αποκλειστικά μεταξύ καναλιών Digea δεν μου εμφανίστηκε το πρόβλημα.

3). Τα μοναδικά κανάλια που δεν είχαν το παραμικρό θέμα ό,τι δοκιμή κι αν έκανα, ήταν τα BBC, DWelle, TV5 και ΡΙΚ τα οποία δίνονται σε δικιά τους ξεχωριστή ψηφιακή συχνότητα.
Ακριβώς ίδια συμπεριφορά και σε μένα! Μπράβο για την αναλυτική περιγραφή!!!

@george_naf αν στείλεις στην εταιρία και απαντήσει, εννοείται ενημέρωσε εδώ το thread, έτσι; Θα τους στείλω κι εγώ αν είναι, γιατί απ' ό,τι βλέπω πρόκειται για ίδιες περιπτώσεις οπότε ίσως πρέπει να ενημερωθούν και να διορθώσουν το πρόβλημα, πιθανόν μέσω firmware.
Όπως γράφω και στο #33 τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι πρώτη φορά ακούν γι αυτό το πρόβλημα!!! Κάνε και συ ένα τηλέφωνο (ή όποιος άλλος έχει ανάλογο πρόβλημα) ή στείλε κάποιο e-mail μήπως και το δουν πιο σοβαρά.
Όπως φαίνεται πρόκειται για γενικότερο πρόβλημα του συγκεκριμένου δέκτη που πιθανά να λυθεί με κάποιο update...

Ακριβώς ίδια συμπεριφορά και σε μένα! Μπράβο για την αναλυτική περιγραφή!!!

Όπως γράφω και στο #33 τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι πρώτη φορά ακούν γι αυτό το πρόβλημα!!! Κάνε και συ ένα τηλέφωνο (ή όποιος άλλος έχει ανάλογο πρόβλημα) ή στείλε κάποιο e-mail μήπως και το δουν πιο σοβαρά.
Όπως φαίνεται πρόκειται για γενικότερο πρόβλημα του συγκεκριμένου δέκτη που πιθανά να λυθεί με κάποιο update...
Τους έχω στείλει mail από χθες με την αναλυτική περιγραφή του προβλήματος. Από Δευτέρα-Τρίτη αν δεν απαντήσουν θα πάρω τηλέφωνο. Περιμένω βεβαίως και το καλώδιο scart αύριο ή μεθαύριο να δω αν εκεί παίζει καλά.

Το προηγούμενο μοντέλο είχε κάποιο πρόβλημα με τον ήχο που λύθηκε με αναβάθμιση. Πιστεύω πως και τώρα κάτι θα γίνει.
Μακάρι να υπάρξει update αλλά δε το βλέπω και πολύ γρήγορα, αφού όπως λέει ο φίλος που μίλησε μαζί τους, δεν το έχουν ακούσει άλλη φορά το πρόβλημα.

Σίγουρα όμως το έχουν διαβάσει εδώ, αφού τους έστειλα mail την σελίδα που το αναφέρατε.
Με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι αυτές οι αναφορές που γράφεται κάτι παραπάνω από «έχει αποσυγχρονισμό» και δίνεται μια ολοκληρωμένη περιγραφή του προβλήματος αλλά και επιβεβαίωσή του (π.χ δοκιμή και με scart, αναφορές κι άλλων μελών) είναι σαφώς πιο χρήσιμες και γι'αυτό είναι δυνατή η αποστολή τους στον εισαγωγέα. :smile: