Legent HD2

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Legent HD2

ναι, mp4 ήταν το αρχείο και σταματούσε στις 2 ώρες και 4 λεπτά. σήμερα δοκίμασα άλλη ταινία, πάλι mp4, διάρκειας 2 ωρών και 9 λεπτών και δεν σταμάτησε, έπαιξε μέχρι το τέλος. παράξενα πράγματα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για το slow motion στο zapping... Με το τελευταίο firmware (5-11-2014) διορθώθηκε το θέμα. Στο zapping δηλαδή πριν βγει το firmware, ήταν χαρακτηριστικότατο το πρόβλημα, έβλεπες σε slow motion την εικόνα για 1-2 δευτερόλεπτα (μάλιστα το ίδιο ακριβώς βλέπω και στο πατρικό μου σε OST SD δέκτη που έχουν οι γονείς). Τώρα, μετά το update, το μόνο που παρατηρώ στο zapping είναι ένα στιγμιαίο πάγωμα της εικόνας διάρκειας κάποιων κλασμάτων του δευτερολέπτου, σαφώς στα όρια του φυσιολογικού-ανεκτού. Καμία σχεση με πριν. Σίγουρα έχεις το τελευταίο firmware 5-11-2014 που έχουν στη σελίδα τους;

Για το 2 δεν έχω άποψη.

έτσι όπως τα λες είναι. βέβαια δεν ξέρω πως ήταν πριν με το προηγούμενο filmware γιατί με το που το πήρα του πέρασα την 5/11/2014. πράγματι είναι στα όρια του φυσιολογικού απλά το ανέφερα για να δω αν πράγματι είναι έτσι σε όλους.

Μάλλον υπάρχει ακόμα στο λογισμικό της Giec για τους Mstar το πρόβλημα των μεγάλης διάρκειας αρχείων βίντεο ΜΡ4.
Αν σου συμβεί και πάλι, ενημέρωσέ μας και θα ειδοποιήσω την Satsonix.

Επίσης, όποιος έχει διάθεση ας ελέγξει ότι μπορεί και θέλει από την λίστα της υπογραφής μου (είναι για το 7818, αλλά πρέπει να είανικαλή και για το 7802), ώστε να τους ενημερώσω αν υπάρχει κι άλλη σοβαρή έλλειψη.

ναι, mp4 ήταν το αρχείο και σταματούσε στις 2 ώρες και 4 λεπτά. σήμερα δοκίμασα άλλη ταινία, πάλι mp4, διάρκειας 2 ωρών και 9 λεπτών και δεν σταμάτησε, έπαιξε μέχρι το τέλος. παράξενα πράγματα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

έτσι όπως τα λες είναι. βέβαια δεν ξέρω πως ήταν πριν με το προηγούμενο filmware γιατί με το που το πήρα του πέρασα την 5/11/2014. πράγματι είναι στα όρια του φυσιολογικού απλά το ανέφερα για να δω αν πράγματι είναι έτσι σε όλους.

Φίλε μου επειδή είδα κι εγώ την ίδια ταινία, να σου πω οτι αφού τη μετέτρεψα σε mkv με ήχο AAC (απο AC3 που ήταν) δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πιθανότατα φταίει το αρχείο σου... Δοκίμασε να τη μετατρέψεις σε κάποιο άλλο φορμάτ. Το ίδιο πρόβλημα είχα πάθει με ένα άλλο αρχείο avi το οποί σταματούσε μετά απο 7 λεπτά και κάτι και μάλιστα στον ΗΥ. Του έκανα ανακωδικοποίηση και τελείωσε η ιστορία... Είναι αρκετά συνηθισμένο αυτό το φαινόμενο με διάφορα αρχεία βίντεο...

Φίλε μου επειδή είδα κι εγώ την ίδια ταινία, να σου πω οτι αφού τη μετέτρεψα σε mkv με ήχο AAC (απο AC3 που ήταν) δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πιθανότατα φταίει το αρχείο σου... Δοκίμασε να τη μετατρέψεις σε κάποιο άλλο φορμάτ.
Το πρόβλημα της διακοπής των ΜΡ4 (συνήθως λίγο λίγο μετά τις δύο ώρες) είναι παλιό. Η μετατροπή (remux, όχι χρονοβόρο re-encode) σε MKV βοηθάει σε αρκετές περιπτώσεις, όπως διαπίστωσες.

Το ίδιο πρόβλημα είχα πάθει με ένα άλλο αρχείο avi το οποί σταματούσε μετά απο 7 λεπτά και κάτι και μάλιστα στον ΗΥ. Του έκανα ανακωδικοποίηση και τελείωσε η ιστορία... Είναι αρκετά συνηθισμένο αυτό το φαινόμενο με διάφορα αρχεία βίντεο...
Αυτό είναι άλλο πρόβλημα, άσχετο με τον δέκτη. Το αρχείο σου είχε πρόβλημα κωδικοποίησης ή κάποιο πρόβλημα στο ίδιο το αρχείο. Δυστυχώς οι δέκτες είναι πολύ πιο ευαίσθητοι σε βιντεο εκτός προδιαγραφών ή με μικροπροβλήματα.

thanks! προφανώς έτσι είναι γιατί είδα 3-4 άλλες ταινίες με διάρκεια πάνω από 2 ώρες και μέχρι 2 ώρες και 20 λεπτά και δεν είχαν πρόβλημα.

Παλικάρια σε εσάς λύθηκε το πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας-ήχου απο τα κανάλια μετά το update;
Γιατι σε εμένα συνεχίσει κανονικά το πρόβλημα...

Έλεγξε στο μενού πληροφοριών αν όντως έχει περαστεί η αναβάθμιση.
Αν όχι, διαμόρφωσε σε FAt32 ένα στικάκι μέσα από το μενού του δέκτη και χρησιμοποίησέ το για να αναβαθμίσεις με το νεότερο αρχείο bin που υπάρχει λίγες σελίδες πιο πίσω.
Είναι καλό να γίνεται επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αμέσως πριν και μετά την αναβάθμιση.

Αν έχει περαστεί η αναβάθμιση, ίσως είσαι σε μια από τις περιοχές που η Digea τα έχει κάνει μαντάρα. Με τις αλλαγές συχνοτήτων έχουν χάσει την μπάλα.

Σε ευχαριστώ talos_2002 το update το είχα κάνει αλλά επαναφορά ρυθμίσεων δεν είχα κάνει θα το δοκιμάσω κ αυτό...

Επειδή τα FullHD έχουν συνήθως ήχο AC3 ή DTS, όχι.
Ο δέκτης δυστυχώς δεν μπορεί να παίξει αυτές τις μορφές χωρίς ενισχυτή που θα αναλάβει την αποκωδικοποίηση.

Αν τώρα εννοείς τα MKV 1080p μικρού μεγέθους με ήχο AAC, τότε ναι, παίζουν.

Παλικάρια σε εσάς λύθηκε το πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας-ήχου απο τα κανάλια μετά το update;
Γιατι σε εμένα συνεχίσει κανονικά το πρόβλημα...
Μια ελάχιστη διαφορά ήχου - εικόνας υπάρχει και σε μένα μόνο στο HD κανάλι της ΝΕΡΙΤ σε συχνότητα 1 φορά στις 10. Μπορεί να χαρακτηριστεί και αποδεκτό... πάντως δεν έχει καμία σχέση με το χάλι που υπήρχε με το πρώτο firmware.

Η καθυστέρηση στο HD είναι πρόβλημα του καναλιού, όχι του δέκτη. Και ο δέκτης της Panasonic μου κάνει τα ίδια.

Έλεγξε στο μενού πληροφοριών αν όντως έχει περαστεί η αναβάθμιση.
Αν όχι, διαμόρφωσε σε FAt32 ένα στικάκι μέσα από το μενού του δέκτη και χρησιμοποίησέ το για να αναβαθμίσεις με το νεότερο αρχείο bin που υπάρχει λίγες σελίδες πιο πίσω.
Είναι καλό να γίνεται επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αμέσως πριν και μετά την αναβάθμιση.

Αν έχει περαστεί η αναβάθμιση, ίσως είσαι σε μια από τις περιοχές που η Digea τα έχει κάνει μαντάρα. Με τις αλλαγές συχνοτήτων έχουν χάσει την μπάλα.

Αν και έχει περαστεί κανονικά η αναβάθμιση (από το κατάστημα όπου τον αγόρασα) το πρόβλημα συγχρονισμού συνεχίζει. Με scart παίζει κανονικά, το πρόβλημα υπάρχει με το hdmi. Επικοινώνησα με την εταιρία, μου είπαν απλά να τσεκάρω αν έχει περαστεί η αναβάθμιση.

Ελπίζω να τα έχει κάνει μαντάρα η digea με τις συχνότητες ώστε κάποια στιγμή να διορθωθεί.

Υ.Γ Με άλλο δέκτη και σύνδεση hdmi δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Μετά από επικοινωνία με την SatSonix υπάρχει νέα αναβάθμιση για τον HD2, με ημερομηνία 9-12-2014.
Αλλαγές:
Η προεπιλεγμένη επιλογή της ρύθμισης Aspect Ratio είναι Auto
Η ρύθμιση για OSD transparency πλέον εφαρμόζεται και στο EPG.
Η ρύθμιση για OSD transparency πλέον εφαρμόζεται και στο μενού πληροφοριών (2 φορές το πλήκτρο INFO).
Ο δέκτης ενεργοποιείται και από τα αριθμητικά πλήκτρα.
Υποστήριξη αρχείων βίντεο μεγάλης διάρκειας.

Αρνήθηκαν να μειώσουν τον χρόνο αναμονής των 5" για να πατήσει ο χρήστης 2ο αριθμητικό πλήκτρο για αλλαγή καναλιών. Μια αιωνιότητα είναι τα 5" ακόμα και για την 81 ετών θεία μου...
Αν μπορεί κάποιος ας ελέγξει αν όντως διορθώθηκαν τα παραπάνω.

Χρειάζομαι κάποιος να μου πει για τα ακόλουθα:
Πατώντας Menu –> USB –> Πολυμέσα, εμφανίζει τις εγγραφές ή τα αρχεία στο USB;
Πατώντας το κουμπί PVR στο τηλεχειριστήριο, εμφανίζει τις εγγραφές ή τα αρχεία στο USB;
Θυμάται κανείς δέκτη με MStar που όταν κάνει εγγραφή μπορεί να εμφανίσει το EPG; (Δεν έχω τον ΒΟΧ μου να το επαληθεύσω)

Μετά από επικοινωνία με την SatSonix υπάρχει νέα αναβάθμιση για τον HD2, με ημερομηνία 9-12-2014.
Αλλαγές:
Η προεπιλεγμένη επιλογή της ρύθμισης Aspect Ratio είναι Auto
Η ρύθμιση για OSD transparency πλέον εφαρμόζεται και στο EPG.
Η ρύθμιση για OSD transparency πλέον εφαρμόζεται και στο μενού πληροφοριών (2 φορές το πλήκτρο INFO).
Ο δέκτης ενεργοποιείται και από τα αριθμητικά πλήκτρα.
Υποστήριξη αρχείων βίντεο μεγάλης διάρκειας.

Αρνήθηκαν να μειώσουν τον χρόνο αναμονής των 5" για να πατήσει ο χρήστης 2ο αριθμητικό πλήκτρο για αλλαγή καναλιών. Μια αιωνιότητα είναι τα 5" ακόμα και για την 81 ετών θεία μου...
Αν μπορεί κάποιος ας ελέγξει αν όντως διορθώθηκαν τα παραπάνω.

Χρειάζομαι κάποιος να μου πει για τα ακόλουθα:
Πατώντας Menu -€“> USB -€“> Πολυμέσα, εμφανίζει τις εγγραφές ή τα αρχεία στο USB;
Πατώντας το κουμπί PVR στο τηλεχειριστήριο, εμφανίζει τις εγγραφές ή τα αρχεία στο USB;
Θυμάται κανείς δέκτη με MStar που όταν κάνει εγγραφή μπορεί να εμφανίσει το EPG; (Δεν έχω τον ΒΟΧ μου να το επαληθεύσω)

Πατώντας Menu -€“> USB -€“> Πολυμέσα, εμφανίζει ό,τι και πριν, δηλαδή τις επιλογές Μουσική-Φωτογραφία-Ταινία-PVR, κι εκεί διαλέγεις όποιο θες. Και μετά, όποιο και τα διαλέξεις, σε πάει στο root folder του USB που έχεις συνδεμένο.
Όταν πατάς το PVR πλήκτρο και έχεις ήδη εγγραφές μέσα στο USB, σε πάει στις εγγραφές. Αν δεν έχεις εγγραφές σε πάει στο root folder.

Επίσης κάτι που ίσως θέλει διόρθωση είναι το ότι όταν πατάς τα αριθμητικά πλήκτρα ενεργοποιείται μεν ο δέκτης, αλλά ανοίγει στο κανάλι που είχες όταν τον έκλεισες, όχι στο κανάλι που αντιστοιχεί στον αριθμό-πλήκτρο που πάτησες.

Last edited:
Α και τέλος θυμήθηκα και κάτι άλλο που θέλει διόρθωση από παλιά. Πολύ μικρής σημασίας αλλά το αναφέρω. Στο Menu->Picture, όταν αλλάζεις τα Aspect Ratio, Resolution και TV Format (δηλαδή στα ελληνικά τα: Αναλογία Οθόνης, Ανάλυση και Διαμόρφωση TV), χάνεται το OSD transparency. Χάνεται βέβαια μόνο μέχρι να κάνεις exit και να ξαναμπείς στο Menu. Αν μπεις ξανά, ισχύει κανονικά το OSD transparency.

Κατά τα λοιπά, οι διορθώσεις του νέου firmware που ανέφερες ισχύουν. Μόνο για τα μεγάλης διάρκειας αρχεία δεν τσέκαρα τιο παίζει.

Σε ευχαριστώ πολύ! :smile:

Για τα 5 δευτερόλεπτα που περιμένει ο δέκτης για την αλλαγή καναλιού όταν αυτή γίνεται μέσω των αριθμητικών πλήκτρων, θα ήταν καλό αν το άλλαζαν στα 3", αλλά δεν αφού δεν έγινα πειστικός ελπίζω να ακούσουν όσους από εσάς τους το ζητήσετε.