Legent HD2

Οπότε σωστά τα έχεις. Έτσι τα έχω κι εγώ σε έναν edision mini triton + hd και εδώ και δύο χρόνια δεν έχει αλλάξει ποτέ η σειρά: ταξινόμηση μέσω lcn, lcn αυτόματη αρίθμηση απενεργοποιημένο και pmt monitor απενεργοποιημένο.

Έχουμε νέο λογισμικό για τον HD2, 9-1-2015, το οποίο βελτιώνει τα εξής που είχαμε ζητήσει:

1. Όταν ο δέκτης είναι σε stand by, μπορούμε να τον εκκινήσουμε πατώντας κατευθείαν το νούμερο του καναλιού που θέλουμε να δούμε.
2. Υπάρχει επιλογή τι να κάνει ο δέκτης μετά από διακοπή ρεύματος. Επανεκκίνηση σε κανάλι (αυτό είναι προεπιλογή) ή επανεκκίνηση σε stand by.
3. Μειώθηκε ο χρόνος αλλαγής καναλιών πατώντας τα αριθμητικά πλήκτρα.

Το νέο λογισμικό είναι στη σελίδα www.satsonix.gr/legenthd2gr.html
Μετά την αναβάθμιση λογισμικού, πρέπει να γίνει απαραιτήτως επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (σύμφωνα με την Satsonix).

Να ευχαριστήσω την Satsonix για την προσοχή που έδωσε στα παράπονά μας και τις βελτιώσεις που έκανε δίνοντάς μας νέο λογισμικό.

Αν μπορεί κάποιος, ας ελέγξει στο νέο λογισμικό κι αυτά:
Entering the PVR menu doesn't show the record files but usb media folders. (Δοκιμή του πλήκτρου PVR αλλά και από το μενού).
Μπορεί κατά την εγγραφή ενός καναλιού να ξεκινήσει μια παλιότερη εγγραφή ή να ξεκινήσει εγγραφή άλλου καναλιού της ίδιας συχνότητας;

Last edited:
Μας το λέει η SatSonix στο μήνυμα που μας ενημερώνει για το νέο λογισμικό. :smile:

Όταν ο εισαγωγέας ενδιαφέρεται, υπάρχουν και διορθώσεις και βελτιώσεις και πολλές προτάσεις των χρηστών πραγματοποιούνται. Και η SatSonix ενδιαφέρεται και κάνει ότι μπορεί, γι'αυτό έχουμε αυτό το changelog στον HD2.

περασα την αναβαθμηση και ολα οκ. Χρησιμη η επιλογη να μενει αναμενος ο δεκτης μετα απο διακοπη ρευματος, απο την μερα που πουδευει δεν ετυχε να γινει διακοπη και να πεσει σε αναμονη ευτυχως γιατι αντε να εξηγεις στους μεγαλους οτι δεν χαλασε και απλα πρεπει να πατησεις το ον και να βαλεις κα την τηλεοραση στην σωστη εισοδο να δεις εικονα.

με HDMI την συνδεσα. ειναι μια sony bravia 42αρα αγορασμενη το 2009 που εχει ενσωματομενο MPEG2 ψηφιακο δεκτη.

και κατι ακομα μετα την αναβαθμηση αλλαξε την εξοδο εικονας απο 1080ι_50 σε 576ι και την αναλογια εικονας απο αυτοματο σε 16:9 panscan με αποτελεσμα να μου παιζει το Ε, αντεννα και τοπικα καναλια που ειναι σε 4:3 με ξυλωμενη εικονα

Έχω περάσει κι εγώ το νέο firmware.
Δε ξέρω αν συνέβη τώρα αλλά όταν πατάω το record για να κάνει εγγραφή, μου βγάζει 2 γρήγορα μηνύματα:
"Πιέστε Recod/Περιμένετε..." και στα καπάκια "Άγνωστο σφάλμα, κλείσιμο..."

Το κάνει σε κανέναν άλλο; Δε ξέρω αν φταίει και το φλασάκι που έχω συνδεμένο... Ίσως επειδή είναι γεμάτο τέρμα γεμάτο; Δε ξέρω, και δε μπορώ να αποφανθώ τώρα για λίγες μέρες γιατί είμαι εκτός έδρας, και αν και έχω μαζί μου και το δέκτη και το φλασάκι, δε μπορώ να το αδειάσω λίγο αφού δεν έχω pc παρά μόνο το κινητό μου.

Πάντως @talos_2002 για το PVR που ρωτάς (κι έχεις ξαναρωτήσει σε παλαιότερο update)... Όταν πατάω το PVR πλήκτρο, με πάει μέσα στο φάκελο όπου γίνονται οι εγγραφές. Όταν πάω από το μενού, με πάει στον root φάκελο του USB. Αν κατάλαβα καλά αυτό ρωτάς...

Την 2η ερώτησή σου για τις εγγραφές δεν την κατάλαβα. Αλλά και να την καταλάβαινα, δε θα μπορούσα να σου απαντήσω τώρα, λόγω του παραπάνω θέματος που έχω με την εγγραφή.

Απάντηση: Re: Legent HD2

μετα την αναβαθμηση αλλαξε την εξοδο εικονας απο 1080ι_50 σε 576ι και την αναλογια εικονας απο αυτοματο σε 16:9 panscan με αποτελεσμα να μου παιζει το Ε, αντεννα και τοπικα καναλια που ειναι σε 4:3 με ξυλωμενη εικονα
Η αλλαγή της ανάλυσης είναι θετική, αφού αλλιώς οι τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν 720 ή 1080 δεν έχουν καθόλου εικόνα.
Θα συμφωνήσω για το Pan&Scan. Υπάρχει ρύθμιση 16:9 pilarbox ή σκέτο 16:9;

Πάντως @talos_2002 για το PVR που ρωτάς (κι έχεις ξαναρωτήσει σε παλαιότερο update)... Όταν πατάω το PVR πλήκτρο, με πάει μέσα στο φάκελο όπου γίνονται οι εγγραφές. Όταν πάω από το μενού, με πάει στον root φάκελο του USB. Αν κατάλαβα καλά αυτό ρωτάς...
Ναι, ρωτάω κάθε φορά που βγαίνει αναβάθμιση για να μάθω αν το διόρθωσαν.

Την 2η ερώτησή σου για τις εγγραφές δεν την κατάλαβα. Αλλά και να την καταλάβαινα, δε θα μπορούσα να σου απαντήσω τώρα, λόγω του παραπάνω θέματος που έχω με την εγγραφή.
Ευκαιρία να την εξηγήσω καλύτερα :smile:
Κατά την εγγραφή μιας εκπομπής, μπορούμε να κάνουμε κάτι από τα ακόλουθα δύο;
α) Να πατήσουμε το πλήκτρο PVR (ή ίσως κάποιο άλλο) για να εμφανισθούν οι παλαιότερες εγγραφές και να ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή της δίχως να σταματήσουμε την ταυτόχρονη εγγραφή.
β) Να αλλάξουμε κανάλι (επιλέγοντας κάποιο από την ίδια συχνότητα με εκείνου που γράφουμε) και να ξεκινήσουμε να γράφουμε και εκείνο μαζί.

Re: Απάντηση: Re: Legent HD2

Η αλλαγή της ανάλυσης είναι θετική, αφού αλλιώς οι τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν 720 ή 1080 δεν έχουν καθόλου εικόνα.
Θα συμφωνήσω για το Pan&Scan. Υπάρχει ρύθμιση 16:9 pilarbox ή σκέτο 16:9;

Εχει 16:9 widescreen, pilarbox, panscan,
4:3 full, pillarbox panscan και το αυτοματο.

Πήρα τον εν λόγω δέκτη και τον σύνδεσα σε LCD στην βόρεια Κέρκυρα. Το υπάρχον κεραιοσύστημα που είχε πρόσφατα αλλαχτεί από εμένα στην αναλογική τηλεόραση είχε μεγάλα θέματα λόγω της πολύ δύσκολης λήψης στην περιοχή. Ο δέκτης με εντυπωσίασε για την πολύ όμορφη εικόνα που είχε σε σύνδεση HDMI, το μεγάλο τηλεχειριστήριο και από λήψη δεν είχα κανένα πρόβλημα, μου φαίνεται πολύ ισχυρός. Έχω πάρει και έναν lifeview ο οποίος έχει συνδεθεί στην Αθήνα με SCART και δεν μας έχει αφήσει ικανοποιημένους από την ποιότητα της εικόνας. Φταίει άραγε η σύνδεση (Scart);

Γεια σας παιδες εγω εχω 5 legent hd2 και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, αυτο που μου χαλαει ολη την εικονα ειναι που δεν μπορει να παιξει τις περισσοτερες ταινιες avi με ενσωματομενους υπότιτλους που κατεβαζω απο το ιντερνετ.
Εστειλα μαιλ στην αντιπροσωπία και τους ειπα να εμπλουτησουν τους codecs ηχου που εχουν αλλα μεχρι να γινει αυτο υπαρχει καμια αλλη ευκολη λυση?

φυσικα και εχουν απλα μονο εκει δεν παιζουν εννοω παιζει η ταινια αλλα δεν εχει ηχο μηπως εχεις καμια λυση για αυτο?

Ο player όντως πρέπει να είναι λίιιιγο αδύναμος, αλλά με 20 ευρώ δε θα είχα και πολλές απαιτήσεις. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι κάποιους υπότιτλους που είναι μεγαλύτεροι του μέσου όρου (με πιο πολλές λέξεις δηλαδή), τους σπάει σε 3 γραμμές αντί για 2, ενώ η καλή μου TV και το pc προφανώς τους σπάνε σε 2, που είναι και το φυσιολογικό. Ντακς συμβαίνει μία στις τόσες, απλά είναι λίγο χαζό (μιλάω για την περίπτωση των ξεχωριστών srt).

Γενικά πάντως φίλε @chris.t άσχετα από το αν λύσουν ή όχι αυτό το θέμα που υπάρχει με τα avi, ο περισσότερος κόσμος πλέον έχει στραφεί εδώ και χρόνια στα .mp4 καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουν >= ποιότητα εικόνας. Από 'κει και πέρα οι srt υπότιτλοι δεν είναι τίποτα να τους κατεβάσεις και να τους βάλεις ίδιο όνομα με τα mp4 (υπάρχουν στάνταρ sites για subtitles, είτε για σειρές είτε για ταινίες). Δε βλέπω δηλαδή κάποιο πλεονέκτημα στο να κατεβάζει κάποιος avi με ενσωματωμένους subs, γι' αυτό το λέω. Τέσπα σε κάθε περίπτωση, μακάρι να διορθώσουν τις όποιες αδυναμίες του player του δέκτη.

φυσικα και εχουν απλα μονο εκει δεν παιζουν
Ο δέκτης δεν υποστηρίζει ήχο ac3 και dts και ούτε πρόκειται να υποστηρίξει. Μπορείς, ωστόσο, να μετατρέπεις τον ήχο των ταινιών σου και να τις βλέπεις στο δέκτη. Διάβασε εδώ.