Legent HD2

Δοκίμασέ τον σε άλλο σπίτι, με όχι τόσο δυνατή λήψη. Αν εκεί λειτουργεί καλά, τότε έπεσες... θύμα του ισχυρού δέκτη του αποκωδικοποιητή. :smile: Αν όχι, τότε σου έτυχε ελαττωματικό κομμάτι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Legent HD2

Μόλις έκανα επαναφορα στις εργοστασιακες και ξανασυντόνισα τα κανάλια, αλλα ή κατασταση ειναι ιδια! Εγραψα και mail στην αντιπροσωπεια και λογικα θα μου απαντησουν την Δευτερα.
Οσο αφορα το σημα μου ειμαι σε μια τυπικη πολυκατοικια με φυσιολογικο σημα απο Υμμητο. Εξάλλου ειχα και εναν αλλο δεκτη (Crystal Audio) πριν με την ιδια συνδεσμολογια και επαιζε τζαμι.
Διαφορετικοί δέκτες έχουν και διαφορετικής ευαισθησίας tuner. Ένα πολύ δυνατό tuner μπορεί να μπουκώνει από δυνατό σήμα, και να κάνει αυτά που γράφεις ως προς τα σπασίματα και κολλήματα της εικόνας. Είναι τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με την έλλειψη σήματος. Δηλαδή αν έχεις πολύ λίγο σήμα ή πολύ δυνατό σήμα έχεις τα ίδια ακριβώς συμπτώματα. Είναι ένα παράθυρο σήματος που μπορεί να διαχειριστεί ένας δέκτης. Έξω από αυτό το παράθυρο (πάνω ή κάτω) υπάρχουν σπασίματα ή ακόμα χειρότερα καθόλου εικόνα.
Επίσης κάθε δέκτης έχει και διαφορετικής ευαισθησίας tuner. Μπορεί δηλαδή να είσαι εντός παραθύρου σήματος με έναν δέκτη, αλλά για έναν άλλον δέκτη το σήμα να είναι πολύ λίγο ή πολύ δυνατό.
Αυτά ως προς το σήμα. Για τα άλλα θέματα μπορεί να φταίει κάτι άλλο.
Πάντως ένας προηγούμενος δέκτης Legent (προηγούμενης γενιάς) διαφημιζόταν για το πολύ δυνατό tuner του. Μπορεί και ο σημερινός αντικαταστάτης του να έχει κρατήσει αυτό το χαρακτηριστικό.

Ίδια προβλήματα με σπασίματα έχω και εγώ, αλλά σε εμένα τα κάνει μόνο όταν έχει κάτι συνδεδεμένο επάνω στην USB και κάνει εγγραφή. Μόλις σταματήσω την εγγραφή συνεχίζουν τα σπασίματα και πρέπει να κλείσω και να ανοίξω τον δέκτη, μετά όλα είναι ΟΚ. Έχω δοκιμάσει σκληρούς και USB sticks διαφορετικής ταχύτητας αλλά τα ίδια καθώς και επαναφορά ρυθμίσεων και διάφορετικές version firmwares αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα μάλλον είναι ελλατωματική παρτίδα.

Μικρούλης είναι ο δέκτης με διαστάσεις 14.6 εκατοστά Χ 9.4

Είχα συνηθίσει τον Crypto ReDi 250 MP που είναι σχεδόν διπλάσιος.. lol

Τον σύνδεσα στο monitor του pc με hdmi καλώδιο και του έβαλα και μια πρόχειρη εσωτερική κεραία για να κάνω μια γρήγορη δοκιμή αφού κατάφερα και έκανα λήψη 2-3 ψηφιακές συχνότητες, και λειτούργησε μια χαρά.. Οι τρόποι που περιέγραψα πιο πίσω για τον ήχο με αναλογικό τρόπο (Scart) λειτούργησαν κανονικά, και διάλεξα τον πιο εύκολο τρόπο και όχι μέσω PC, Δηλαδή μέσω του αντάπτορα Scart σε RCA , έβαλα μετά ένα καλώδιο που στην μια άκρη είχε 2 rca (left - right) και στην άλλη άκρη mini jack 3.5 στέρεο, και το σύνδεσα κατευθείαν στο line-in των ηχείων, και έτσι πήρα αμέσως πεντακάθαρο ήχο.

Τον ένα δέκτη τον έχω συνδέσει εδώ και λίγες μέρες σε CRT τηλεόραση εδώ στο σπίτι και παίζει κανονικά χωρίς προβλήματα σήματος.. Στα γρήγορα έχω δοκιμάσει και τον δικό μου δέκτη στην κεντρική τηλεόραση, και απο σήμα δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής.. Θέλω να δοκιμάσω να κάνω εγγραφή PVR να δώ αν θα μου κάνει και σε μένα τίποτα κόλπα όπως περιέγραψε και ο φίλος πιο πάνω..

Γενικά, δοκιμές ακόμα δεν έχω κάνει, οπότε θα επιστρέψω με περισσότερες πληροφορίες. Πάντως επάνω στην λήψη μου φαίνεται να είναι μια χαρά.

Αν και δεν είχα πρόβλημα με τον προηγούμενο δέκτη και μου έβγαζε 47 διαφορετικά κανάλια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα γιατί γενικά έχω καλή λήψη εδώ στην παραλιακή Κορινθία και λαμβάνω και τις συχνότητες του Ξυλόκαστρου αλλά και της Αττικής, ακριβώς τα ίδια βλέπω και με τον legent hd2 ο οποίος τις συχνότητες της Αττικής τις βγάζει με 100% ποιότητα και σήμα, ενώ ο Crypto τις έβγαζε λίγο πιο κάτω.. Βέβαια αυτό δεν λέει και τίποτα γιατί κάποιοι δέκτες το full 100% σήμα μπορεί να το δείχνουν μέχρι 85% , ενώ κάποιοι άλλοι το full σήμα να το αναφέρουν σαν 100%.. Επάνω στην ευαισθησία μεταξύ του Crypto και του Legent θέλω να κάνω και άλλες δοκιμές για να βγάλω σίγουρα συμπεράσματα.. Ίσως να γυρίσω λίγο την κεραία αριστερά ή δεξιά για να χαλάσω λίγο την λήψη, ώστε να δω ποιος απο τους 2 μπορεί ακόμα να παίζει, και ποιος θα αρχίσει να χάνει σήμα..
Ένα καλό που βλέπω στον Legent είναι οτι μπορώ να κατεβάζω και διπλές συχνότητες με τα ίδια κανάλια απο διαφορετικούς αναμεταδότες, κατί που δεν έκανε ο Crypto γιατί βάσταγε μόνο τα κανάλια απο τον αναμεταδότη με το ποιο δυνατό σήμα.

Βάζω και μερικές φωτογραφίες που τράβηξα.

8qBzrlb.jpg

EyTAZPu.jpg

hJFyeqp.jpg

unTysnK.jpg

Ίδια προβλήματα με σπασίματα έχω και εγώ, αλλά σε εμένα τα κάνει μόνο όταν έχει κάτι συνδεδεμένο επάνω στην USB και κάνει εγγραφή. Μόλις σταματήσω την εγγραφή συνεχίζουν τα σπασίματα και πρέπει να κλείσω και να ανοίξω τον δέκτη, μετά όλα είναι ΟΚ. Έχω δοκιμάσει σκληρούς και USB sticks διαφορετικής ταχύτητας αλλά τα ίδια καθώς και επαναφορά ρυθμίσεων και διάφορετικές version firmwares αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα μάλλον είναι ελλατωματική παρτίδα.

Φιλε τωρα που το λες αυτο ακριβως μου συμβαινει και μενα. Ειχα και γω εναν σκληρο δισκο συνδεδεμενο οταν μου τα εκανε τα σπασιματα και τον ειχα βαλει για λιγο να γραψει. Νομιζω οτι ειναι γενικο θεμα των δεκτων αυτων και οχι καποιας ελαττωματικής παρτίδας. Και πολυς κοσμος δεν τον βαζει να γραψει οποτε και δεν εχει διαπιστωθεί απο πολύ κοσμο. Θα δοκιμασω αυτο που λες να κλεινω για λιγο τον δέκτη και να τον ξανανοιγω. Μηπως να παω να παρω τον SD2, γιατι ο δεκτης αυτος ειναι συνδεδεμενος σε παλια τηλεοραση οποτε δεν υπαρχει η αναγκη για HD ανάλυση, μπας και δεν εχει αυτος τετοια "θεματακια";

Κάτι μου θυμίζει αυτό. Πρέπει να έχω διαβάσει παλιότερα κάτι παρόμοιο. Ίσως να έχουν περάσει ακόμα και 2 χρόνια απο τότε όμως, και δεν θυμάμαι που το είχα δει. Νομίζω οτι εκεί η χρήση της θύρας USB έκανε κάτι σαν βραχυκύκλωμα (ας πούμε) που έριχνε την απόδοση του tuner ώστε να υπάρχει πρόβλημα σήματος. Δηλαδή συνδυάζεται και με ενα είδος οριακής λήψης σήματος όταν πέφτει και η απόδοση. Αλλα νομίζω εκεί δεν χρειαζόταν επανεκκίνηση. Δεν θυμάμαι ομως όλες τις λεπτομέρειες.
Όπως και να ειναι όμως δεν ειναι λογική μια τέτοια λειτουργία. Σίγουρα είναι προβληματική.

Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς είχα κι εγώ με κάποιον δέκτη που είχε περάσει από τα χέρια για λίγο καιρό... μάλλον για σφάλμα software κάνει...

Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς είχα κι εγώ με κάποιον δέκτη που είχε περάσει από τα χέρια για λίγο καιρό... μάλλον για σφάλμα software κάνει...

Αρα ειναι θεμα software, θα επικοινωνησω εγω σημερα με τον αντιπροσωπο να δουμε μηπως σε καποιο επομενο firmware διορθωθει

Ακριβώς αυτό είδα και εγώ πριν λίγο !

Μόλις έβαλα ένα usb-stick στον δέκτη, την ώρα που ο δέκτης διάβασε το στικάκι, ο δέκτης παρουσίασε μερικά σπασιματάκια ενός δευτερολέπτου στην εικόνα χωρίς να χαλάσει ο ήχος και μετά δεν είδα κάτι γιατί τα κανάλια έπαιζαν ΟΚ.(αφού έβαλα επάνω το στίκ, νομίζω έκανε ένα μικρό σπασιματάκι λίγο πριν βάλω την λειτουργία PVR)

Αμέσως έβαλα λειτουργία PVR και εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα στην εικόνα ! Ενώ υπάρχει 100% σε σήμα και ποιότητα, ο δέκτης εμφανίζει πιξελιάσματα στο πανω μέρος της οθόνης ή και στην μέση της οθόνης, με διάρκεια 1 δευτόλεπτο η μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στον ήχο. Αυτό συνεχίζει να υπάρχει όσο υπάρχει εγγραφή PVR και τα σπασίματα επαναλαμβάνονται κάθε 10 με 12 δευτερόλεπτα..

Όταν κλείσω την λειτουργία PVR τα σπασίματα στην εικόνα σταματάνε, αλλά μετά απο λίγο εμφανίζονται πάλι αλλά όχι τόσο συχνά όπως πριν (ίσως μετά απο 20-25 δευτερόλεπτα κάνει σπασίματα εικόνας για κλάσματα του δευτερολέπτου) Αν αφαιρέσω το USB stick, συνεχίζουν και πάλι αυτά τα αραιά σπασίματα.

Αμεσως μετά έκλεισα τον δέκτη απο το τηλεκοντρόλ, και μόλις ξανα άνοιξα τον δέκτη η εικόνα ήταν κανονική χωρίς σπασίματα..

Δηλαδή αυτό το πρόβλημα με τα πιξελιάσματα στα τηλεοπτικά κανάλια, φαίνεται να το δημιουργεί η ανάγνωση και η εγγραφή δίσκου ή στίκ μέσω USB !

Αν είναι θέμα λογισμικού θα πρέπει η εταιρεία να βρει μια λύση επάνω σε αυτό το μπέρδεμα με κάποια καινούργια αναβάθμηση. Αλλιώς αν είναι θέμα ελλατωματικού μοντέλου θα πρέπει να τον επιστρέψουμε !
Αυτό το πρόβλημα το έχουν συναντήσει και άλλοι φίλοι που έχουν πάρει τον δέκτη πιο παλιότερα , ή είναι πρόβλημα νέας "φουρνιάς"?...

Last edited:

Ειδοποίησα κι εγώ τον εισαγωγέα. Η Satsonix είναι εξυπηρετικότατη και νοιάζεται, οπότε θα το κοιτάξουν.

Αν υπάρξει αναβάθμιση, να θυμηθούμε να δούμε αν εμφανίζει την λίστα εγγραφών αντί του ριζικού καταλόγου μπαίνοντας τις εγγραφές μέσω του μενού.
Μέσω του πλήκτρου PVR λειτουργεί κανονικά και τις εμφανίζει, αλλά μέσω του μενού εμφανίζει τον ριζικό.

Μια απορία μου:
Κατά την εγγραφή μιας εκπομπής, μπορούμε να κάνουμε κάτι από τα ακόλουθα δύο;
α) Να πατήσουμε το πλήκτρο PVR (ή ίσως κάποιο άλλο) για να εμφανισθούν οι παλαιότερες εγγραφές και να ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή της δίχως να σταματήσουμε την ταυτόχρονη εγγραφή.
β) Να αλλάξουμε κανάλι (επιλέγοντας κάποιο από την ίδια συχνότητα με εκείνου που γράφουμε) και να ξεκινήσουμε να γράφουμε και εκείνο μαζί.

Κάτι μου θυμίζει αυτό. Πρέπει να έχω διαβάσει παλιότερα κάτι παρόμοιο. Ίσως να έχουν περάσει ακόμα και 2 χρόνια απο τότε όμως, και δεν θυμάμαι που το είχα δει. Νομίζω οτι εκεί η χρήση της θύρας USB έκανε κάτι σαν βραχυκύκλωμα (ας πούμε) που έριχνε την απόδοση του tuner ώστε να υπάρχει πρόβλημα σήματος. Δηλαδή συνδυάζεται και με ενα είδος οριακής λήψης σήματος όταν πέφτει και η απόδοση. Αλλα νομίζω εκεί δεν χρειαζόταν επανεκκίνηση. Δεν θυμάμαι ομως όλες τις λεπτομέρειες.
Όπως και να ειναι όμως δεν ειναι λογική μια τέτοια λειτουργία. Σίγουρα είναι προβληματική.
Μήπως ήταν δέκτες με το Mstar 7828, οι οποίοι χρόνια αφού σταμάτησαν να πωλούνται (άρα δεν υπήρχε υποστήριξη πια) παρουσίασαν σπασίματα στην εικόνα; Νομίζω κυρίως στα κρατικά το είχαν.

Μήπως ήταν δέκτες με το Mstar 7828, οι οποίοι χρόνια αφού σταμάτησαν να πωλούνται (άρα δεν υπήρχε υποστήριξη πια) παρουσίασαν σπασίματα στην εικόνα; Νομίζω κυρίως στα κρατικά το είχαν.
Το βρήκα!!!
M-Star ήταν, αλλά 7818. Έχουν περάσει δυόμιση-σχεδόν τρία χρόνια από τότε. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά το θυμήθηκα και το ανέφερα. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, αλλά τέλος πάντων. Εμπλουτίζουμε και τις γνώσεις μας. Εκεί η εγγραφή χάλαγε την εικόνα στα ζωντανά κανάλια. Στα κρατικά, όπως είπες.
Μηνύματα 42-48.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/97361-F-U-MPFD3467H/page5

Και οι δύο δέκτες που αγόρασα απο το e-shop πριν μια εβδομάδα, έχουν επάνω περασμένη την αναβάθμιση "Version SW V1.2.5 / Ημερομηνία 05-11-2014 / 1816 V1.0 Έκδοση Υλικού".

Μόνο στον ένα δέκτη πέρασα την πιο πρόσφατη αναβάθμηση (9-1-2015) , και τα πιξελιάσματα στη εικόνα την ώρα της ενεργοποίησης του PVR υπάρχουν και στους δύο δέκτες με τα δύο διαφορετικά τους λογισμικά. Δεν έχει σχέση αν κάνεις εγγραφή στα κρατικά κανάλια , ή στα ιδιωτικά, γιατί το πιξέλιασμα είναι παντού σε όλα τα κανάλια όταν ξεκινάει η εγγραφή..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άν πάτε στην σελίδα του e-shop εκεί που είναι ο δέκτης (κάτω στα σχόλια) και μετρήσετε 7 μηνύματα απο την κορυφή και προς τα πίσω, θα δείτε ότι κάποιος γράφει ακριβώς για το ίδιο πρόβλημα με τα πιξελιάσματα την ώρα του PVR..
Άρα το πρόβλημα μάλλον υπάρχει και σε παλιότερους δέκτες , και ίσως πολλοί να μην ασχολούνται με εγγραφές-PVR και να μην έχουν δει ακόμα το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα σπασίματα στην εικόνα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην προηγούμενη σελίδα έβαλα κάποιες φωτογραφίες του δέκτη που τράβηξα με το κινητό.. Αν κάποιος moderator θέλει να τις βάλει για καλύτερα στην πρώτη σελίδα, ας τις βάλει εκεί..

Θα ενημερώσω και το e-shop.

Ενημερώθηκε με σύνδεσμο το 1ο μήνυμα του θέματος.

Το βρήκα!!!
M-Star ήταν, αλλά 7818. Έχουν περάσει δυόμιση-σχεδόν τρία χρόνια από τότε. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά το θυμήθηκα και το ανέφερα. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, αλλά τέλος πάντων. Εμπλουτίζουμε και τις γνώσεις μας. Εκεί η εγγραφή χάλαγε την εικόνα στα ζωντανά κανάλια. Στα κρατικά, όπως είπες.
Μηνύματα 42-48.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/97361-F-U-MPFD3467H/page5
Κι όμως υπήρχε εμφανισθεί θέμα σπασίματος εικόνας και με δέκτες 7828, το οποίο λυνόταν απλώς τοποθετώντας ένα στικάκι, είμαι σίγουρος 100%.

Και όμως! Υπήρχε και αυτό. Μηνύματα από 22 και κάτω:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/79733-Grundig-AK-04/page3
Αρκεί να είναι σωστό το συμπέρασμα που είχαμε βγάλει τότε ότι ήταν M-Star 7828.
Οπότε έχουμε 3 διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Legent με τον καινούριο M-Star 7802 από ότι σου είπαν οι ίδιοι από την εταιρία.
Στο χθεσινό link έχουμε 2 δέκτες με M-Star 7818. Τον F&U και τον Lifeview Box που αναφέρει ο Kostas_Y.
Και τώρα έναν δέκτη που τότε είχαμε καταλήξει ότι έχει M-Star 7828.
Και στις 3 περιπτώσεις έχουμε το φαινόμενο η χρήση της θύρας USB να αλλάζει την λήψη. Σε όλες τις γενιές των M-star!
Το φαινόμενο φαίνεται να εμφανίζεται σε περιπτώσεις που υπήρχε οριακό σήμα. Ίσως να είναι το ίδιο φαινόμενο σε όλες τις περιπτώσεις, ανάλογα με το τι σήμα έχει ο καθένας. Για παράδειγμα αν υπάρχει οριακό σήμα προς το κάτω όριο, η χρήση της θύρας USB ρίχνει το σήμα και έχουμε πιξελιάσματα. Αν υπάρχει οριακό σήμα προς το πάνω όριο, η χρήση της θύρας USB ρίχνει το σήμα και έχουμε κανονική εικόνα εκεί που πριν υπήρχαν πιξελιάσματα. Αφού ως γνωστόν είτε με υπερβολικό σήμα, είτε με λίγο σήμα, τα ίδια ακριβώς συμπτώματα έχουμε, με πιξελιάσματα κτλ.
Αλλά αυτό είναι ερμηνεία. Δεν ξέρουμε τι επίπεδό σήματος έχει ο καθένας που έχει το πρόβλημα, και αυτό αλλάζει ακόμα και με την περιοχή που είναι ο καθένας. Υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που έχουν το ίδιο πρόβλημα λήψης πχ στα κρατικά ή στην Digea. Εκεί μπορεί να εμφανίζεται πιο εύκολα το πρόβλημα με τους συγκεκριμένους δέκτες, ενώ σε άλλες περιοχές μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις κακής ή υπερβολικής λήψης να μπορεί να εμφανιστεί.
Αν είναι όμως σήμα λήψης. Γιατί στο link για τους 7818 ο Kostas_Y λέει ότι είχε πρόβλημα στην εικόνα που έβλεπε, αλλά το ίδιο κανάλι που είχε γράψει είχε γραφτεί μία χαρά και χωρίς προβλήματα. Δηλαδή δεν είχε θέμα λήψης στην εγγραφή.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα λήψης και αυξομείωσης της, αλλά φαίνεται ότι γενικά ορισμένες φορές η χρήση της θύρας USB κάτι κάνει στους M-Star.
Αν είναι θέμα λογισμικού τότε υπάρχει στον βασικό πυρήνα των λογισμικών των M-star, που βασίζονται τα επιμέρους λογισμικά των διαφόρων εκδόσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα λογισμικά των M-Star έχουν την ίδια δομή μενού.
Αν είναι θέμα hardware, πρέπει να είχαμε τους δέκτες εκείνους να έβλεπε τις πλακέτες ο talos_2002 που είναι ο ειδικός πλακετολόγος. Αλλά που να βρεθεί πλακέτα σε δέκτη του 2012...

οχι με το σημα του δεκτη αλλα οταν κανεις εγγραφες η εικονα κανει καποια ψιλοκολληματα το παρατηρησα και στο δικο μου και με συχοτητες με φουλ σημα

tolias, δεν είμαι «πλακετολόγος» :smile: Δεν γνωρίζω πολλά, σχεδόν τίποτα, απλώς τις παρατηρώ από περιέργεια μπας και μάθω κάτι.

Πρέπει να τα έχουν κάνει λίγο μούσκεμα με την διαχείριση της USB. Παλιότερα υπήρχε πρόβλημα και στην αναπαραγωγή αρχείων ΜΡ3, κάτι που το απέδωσαν στον USB driver.
Υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει με δέσμευση υπερβολικού χρόνου επεξεργαστή για την εγγραφή, έτσι δεν μένει αρκετός για άλλες λειτουργίες. Φυσικά, είναι καθαρά μια υπόθεση αυτό που λέω.

Με 100% σήμα και ποιότητα, όταν ενεργοποιήσω εγγραφή-PVR ο δέκτης ξεκινάει τα σπασίματα στην εικόνα.. Η εγγραφή όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα και το βίντεο που έχει γραφτεί στο στικάκι παίζει άψογα !

Ίσως να παίζει το σκεπτικό που έγραψε απο πάνω ο Talos_2002. Δηλαδή ίσως να είναι θέμα επεξεργαστή ο οποίος να ζορίζεται κατα την διαδικασία της εγγραφής..

tolias, δεν είμαι «πλακετολόγος» :smile: Δεν γνωρίζω πολλά, σχεδόν τίποτα, απλώς τις παρατηρώ από περιέργεια μπας και μάθω κάτι.

Πρέπει να τα έχουν κάνει λίγο μούσκεμα με την διαχείριση της USB. Παλιότερα υπήρχε πρόβλημα και στην αναπαραγωγή αρχείων ΜΡ3, κάτι που το απέδωσαν στον USB driver.
Υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει με δέσμευση υπερβολικού χρόνου επεξεργαστή για την εγγραφή, έτσι δεν μένει αρκετός για άλλες λειτουργίες. Φυσικά, είναι καθαρά μια υπόθεση αυτό που λέω.
Ναι, καλά. Βλέπεις μία πλακέτα και αναγνωρίζεις ποια κινέζικη εταιρία έφτιαξε τον δέκτη, και εγώ βλέπω μία πλακέτα και δεν ξέρω τι είναι πολλά από τα εξαρτήματα που έχει μέσα.
Και εγώ δεν καταλαβαίνω που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Στον 7828 δεν χρειαζόταν καν εγγραφή. Και μόνο το να βάλεις ένα στικ στην θύρα USB άλλαζε την συμπεριφορά του δέκτη. Αν και δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόβλημα και πως έχει μεταλλαχθεί από τότε.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα σήματος αφού η εγγραφή γίνεται μία χαρά όπως γινόταν και στους 7818, όπως λένε και τώρα οι φίλοι. Ίσως να τραβάει πολύ ρεύμα η θύρα USB και να υπολειτουργεί κάτι άλλο. Ίσως να τραβάει πολύ επεξεργαστική ισχύ. Δύσκολο να βρεθεί χωρίς εξειδικευμένες μετρήσεις από τεχνικούς.
Αλήθεια πως βρήκαν τότε στον 7828 ότι βοηθάει το να βάλεις απλά ένα στικ; Αν και είπαμε ότι δεν είναι σίγουρο ότι είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Αλλά ποια εταιρία ήταν αυτή τότε; Ίσως κάτι να ξέρουν αυτοί.

Πρώτη φορά ακούω η usb θύρα να έχει σχέση με το σήμα του δέκτη...
Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε αυτή η κουβέντα. Στο link του μηνύματος ακριβώς από πάνω από το δικό σου μήνυμα, πάλι το ίδιο θέμα συζήταγαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Το πρώτο που πήγε το μυαλό μου είναι ότι το στικάκι έγινε δεύτερη κεραία... :-Ρ

Αυτό με την κατανάλωση σκέφτηκα και εγώ αλλά πως είναι δυνατόν να επηρεάζει τη αποκωδικοποίηση? Δεν μπορώ να καταλάβω. Έψαξα λίγο τι καταναλώνουν τα usb sticks αλλά είναι ελάχιστα τα νούμερα σε standby :

chart_usb_standby.gif

chart_usb_work.gif

http://darts.cse.nd.edu/papers/OBrien08PAP.pdf

Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου τι γίνεται με αυτό το θέμα..
Αλλά το ότι η εγγραφή δεν έχει πρόβλημα λήψης αδυνατίζει το ενδεχόμενο της αλλαγής της λήψης.

Last edited: