talos_2002
Supreme Member
Δοκίμασέ τον σε άλλο σπίτι, με όχι τόσο δυνατή λήψη. Αν εκεί λειτουργεί καλά, τότε έπεσες... θύμα του ισχυρού δέκτη του αποκωδικοποιητή. :smile: Αν όχι, τότε σου έτυχε ελαττωματικό κομμάτι.
Last edited:
Διαφορετικοί δέκτες έχουν και διαφορετικής ευαισθησίας tuner. Ένα πολύ δυνατό tuner μπορεί να μπουκώνει από δυνατό σήμα, και να κάνει αυτά που γράφεις ως προς τα σπασίματα και κολλήματα της εικόνας. Είναι τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με την έλλειψη σήματος. Δηλαδή αν έχεις πολύ λίγο σήμα ή πολύ δυνατό σήμα έχεις τα ίδια ακριβώς συμπτώματα. Είναι ένα παράθυρο σήματος που μπορεί να διαχειριστεί ένας δέκτης. Έξω από αυτό το παράθυρο (πάνω ή κάτω) υπάρχουν σπασίματα ή ακόμα χειρότερα καθόλου εικόνα.Μόλις έκανα επαναφορα στις εργοστασιακες και ξανασυντόνισα τα κανάλια, αλλα ή κατασταση ειναι ιδια! Εγραψα και mail στην αντιπροσωπεια και λογικα θα μου απαντησουν την Δευτερα.
Οσο αφορα το σημα μου ειμαι σε μια τυπικη πολυκατοικια με φυσιολογικο σημα απο Υμμητο. Εξάλλου ειχα και εναν αλλο δεκτη (Crystal Audio) πριν με την ιδια συνδεσμολογια και επαιζε τζαμι.
Ίδια προβλήματα με σπασίματα έχω και εγώ, αλλά σε εμένα τα κάνει μόνο όταν έχει κάτι συνδεδεμένο επάνω στην USB και κάνει εγγραφή. Μόλις σταματήσω την εγγραφή συνεχίζουν τα σπασίματα και πρέπει να κλείσω και να ανοίξω τον δέκτη, μετά όλα είναι ΟΚ. Έχω δοκιμάσει σκληρούς και USB sticks διαφορετικής ταχύτητας αλλά τα ίδια καθώς και επαναφορά ρυθμίσεων και διάφορετικές version firmwares αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα μάλλον είναι ελλατωματική παρτίδα.
Κάτι μου θυμίζει αυτό. Πρέπει να έχω διαβάσει παλιότερα κάτι παρόμοιο. Ίσως να έχουν περάσει ακόμα και 2 χρόνια απο τότε όμως, και δεν θυμάμαι που το είχα δει. Νομίζω οτι εκεί η χρήση της θύρας USB έκανε κάτι σαν βραχυκύκλωμα (ας πούμε) που έριχνε την απόδοση του tuner ώστε να υπάρχει πρόβλημα σήματος. Δηλαδή συνδυάζεται και με ενα είδος οριακής λήψης σήματος όταν πέφτει και η απόδοση. Αλλα νομίζω εκεί δεν χρειαζόταν επανεκκίνηση. Δεν θυμάμαι ομως όλες τις λεπτομέρειες.Ίδια προβλήματα με σπασίματα έχω και εγώ, αλλά σε εμένα τα κάνει μόνο όταν έχει κάτι συνδεδεμένο επάνω στην USB και κάνει εγγραφή. Μόλις σταματήσω την εγγραφή συνεχίζουν τα σπασίματα και πρέπει να κλείσω και να ανοίξω τον δέκτη, μετά όλα είναι ΟΚ. Έχω δοκιμάσει σκληρούς και USB sticks διαφορετικής ταχύτητας αλλά τα ίδια καθώς και επαναφορά ρυθμίσεων και διάφορετικές version firmwares αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα μάλλον είναι ελλατωματική παρτίδα.
Ίδια προβλήματα με σπασίματα έχω και εγώ, αλλά σε εμένα τα κάνει μόνο όταν έχει κάτι συνδεδεμένο επάνω στην USB και κάνει εγγραφή. Μόλις σταματήσω την εγγραφή συνεχίζουν τα σπασίματα και πρέπει να κλείσω και να ανοίξω τον δέκτη, μετά όλα είναι ΟΚ. Έχω δοκιμάσει σκληρούς και USB sticks διαφορετικής ταχύτητας αλλά τα ίδια καθώς και επαναφορά ρυθμίσεων και διάφορετικές version firmwares αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα μάλλον είναι ελλατωματική παρτίδα.
Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς είχα κι εγώ με κάποιον δέκτη που είχε περάσει από τα χέρια για λίγο καιρό... μάλλον για σφάλμα software κάνει...
Μήπως ήταν δέκτες με το Mstar 7828, οι οποίοι χρόνια αφού σταμάτησαν να πωλούνται (άρα δεν υπήρχε υποστήριξη πια) παρουσίασαν σπασίματα στην εικόνα; Νομίζω κυρίως στα κρατικά το είχαν.Κάτι μου θυμίζει αυτό. Πρέπει να έχω διαβάσει παλιότερα κάτι παρόμοιο. Ίσως να έχουν περάσει ακόμα και 2 χρόνια απο τότε όμως, και δεν θυμάμαι που το είχα δει. Νομίζω οτι εκεί η χρήση της θύρας USB έκανε κάτι σαν βραχυκύκλωμα (ας πούμε) που έριχνε την απόδοση του tuner ώστε να υπάρχει πρόβλημα σήματος. Δηλαδή συνδυάζεται και με ενα είδος οριακής λήψης σήματος όταν πέφτει και η απόδοση. Αλλα νομίζω εκεί δεν χρειαζόταν επανεκκίνηση. Δεν θυμάμαι ομως όλες τις λεπτομέρειες.
Όπως και να ειναι όμως δεν ειναι λογική μια τέτοια λειτουργία. Σίγουρα είναι προβληματική.
Το βρήκα!!!Μήπως ήταν δέκτες με το Mstar 7828, οι οποίοι χρόνια αφού σταμάτησαν να πωλούνται (άρα δεν υπήρχε υποστήριξη πια) παρουσίασαν σπασίματα στην εικόνα; Νομίζω κυρίως στα κρατικά το είχαν.
Κι όμως υπήρχε εμφανισθεί θέμα σπασίματος εικόνας και με δέκτες 7828, το οποίο λυνόταν απλώς τοποθετώντας ένα στικάκι, είμαι σίγουρος 100%.Το βρήκα!!!
M-Star ήταν, αλλά 7818. Έχουν περάσει δυόμιση-σχεδόν τρία χρόνια από τότε. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά το θυμήθηκα και το ανέφερα. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, αλλά τέλος πάντων. Εμπλουτίζουμε και τις γνώσεις μας. Εκεί η εγγραφή χάλαγε την εικόνα στα ζωντανά κανάλια. Στα κρατικά, όπως είπες.
Μηνύματα 42-48.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/97361-F-U-MPFD3467H/page5
Ναι, καλά. Βλέπεις μία πλακέτα και αναγνωρίζεις ποια κινέζικη εταιρία έφτιαξε τον δέκτη, και εγώ βλέπω μία πλακέτα και δεν ξέρω τι είναι πολλά από τα εξαρτήματα που έχει μέσα.tolias, δεν είμαι «πλακετολόγος» :smile: Δεν γνωρίζω πολλά, σχεδόν τίποτα, απλώς τις παρατηρώ από περιέργεια μπας και μάθω κάτι.
Πρέπει να τα έχουν κάνει λίγο μούσκεμα με την διαχείριση της USB. Παλιότερα υπήρχε πρόβλημα και στην αναπαραγωγή αρχείων ΜΡ3, κάτι που το απέδωσαν στον USB driver.
Υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει με δέσμευση υπερβολικού χρόνου επεξεργαστή για την εγγραφή, έτσι δεν μένει αρκετός για άλλες λειτουργίες. Φυσικά, είναι καθαρά μια υπόθεση αυτό που λέω.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε αυτή η κουβέντα. Στο link του μηνύματος ακριβώς από πάνω από το δικό σου μήνυμα, πάλι το ίδιο θέμα συζήταγαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα:Πρώτη φορά ακούω η usb θύρα να έχει σχέση με το σήμα του δέκτη...
Αλλά το ότι η εγγραφή δεν έχει πρόβλημα λήψης αδυνατίζει το ενδεχόμενο της αλλαγής της λήψης.Το πρώτο που πήγε το μυαλό μου είναι ότι το στικάκι έγινε δεύτερη κεραία... :-Ρ
Αυτό με την κατανάλωση σκέφτηκα και εγώ αλλά πως είναι δυνατόν να επηρεάζει τη αποκωδικοποίηση? Δεν μπορώ να καταλάβω. Έψαξα λίγο τι καταναλώνουν τα usb sticks αλλά είναι ελάχιστα τα νούμερα σε standby :
![]()
![]()
http://darts.cse.nd.edu/papers/OBrien08PAP.pdf
Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου τι γίνεται με αυτό το θέμα..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.