Leica Q (typ 116) , Q2, Q2 monochrome

Re: Leica Q (typ 116) και Q2

Είναι η σωστή κάμερα για μένα και την θέλω, έχουμε κάποιες διαφωνίες όμως με το πορτοφόλι μου που διαφωνεί!!:ADFAD2:

Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

Νίκο θα την πάρουμε από το Χ super market ηλεκτρονικών σε 12 άτοκες των... μια Nikon D3xxx η μία (5.000 : 12= 416 )...

Re: Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

Νίκο θα την πάρουμε από το Χ super market ηλεκτρονικών σε 12 άτοκες των... μια Nikon D3xxx η μία (5.000 : 12= 416 )...

Τέλεια!!! Πάμε για Power buy???:drool1:

Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

Gold award και 84% από το dpreview: https://www.dpreview.com/reviews/leica-q2-review

...πέραν των ψυχρών στοιχείων βέβαια, τα σχόλια είναι χαρακτηριστικά του πόσο τραβηχτική είναι αυτή η μηχανή... Λέει ο Carey Rose:

"When I reviewed the original Q, I remember thinking that it was a really fantastic camera with enough quirks that I didn't really want one (my spending habits wouldn't allow it anyway). But Leica took their time with the Q2, and the sum total of its updates make it, to me, a far more 'complete' camera that I could see myself using for both casual and paid shoots alike. Maybe I'll have to revisit those spending habits."

edit: και μια γκουγκλομετάφραση με μικροδιορθώσεις από μένα:

"Όταν επανεξέτασα την αρχική Q, θυμάμαι ότι σκεφτόμουν ότι ήταν μια πραγματικά φανταστική κάμερα με αρκετές ιδιορρυθμίες που δεν ήθελα πραγματικά (οι αγοραστικές μου συνήθειες δεν θα το επέτρεπαν ούτως ή άλλως). Αλλά η Leica πήρε το χρόνο της με την Q2 και το σύνολο των ενημερώσεών της για μένα είναι μια πολύ πιο ολοκληρωμένη κάμερα που θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου τόσο για casual όσο και για επαγγελματικές λήψεις. Ίσως θα πρέπει να επανεξετάσω τις συνήθειες μου των δαπανών."

Είναι πανέμορφη η άτιμη, ίσως ότι πιο ''ποθητό'' σε φωτογραφική μηχανή έχω δει, άλλα τα 5.000 ευρώ που στοιχίζει είναι ένα ποσό για λίγους δυστυχώς. Πάντως αν είχα τα χρήματα θα προτιμούσα να πάρω αυτή την μηχανούλα παρά να τα δώσω σε πανάκριβους pro φακούς σε κάποιο σύστημα.

Υ.Γ. Πάντως όσο καλή και όμορφη και αν είναι, θεωρώ ότι η τιμή της είναι υπερβολική, πόσο καλύτερη είναι π.χ. από την Fuji X100F που κάνει το 1/5 των χρημάτων της?

δεν εχει να κανει "ποσο καλυτερη ειναι απο μια ΧΧΧ μηχανη....", ειναι LEICA και αυτο αρκει!

Αυτο ισχυει σε ολα τα αγαθα, το brand name κοστιζει πολυ περισσοτερο απο τη πραγματικη αξια .

Απάντηση: Re: Leica Q (typ 116) και Q2

Leica_Q2_Comparison-table.jpg

Το review στο Dxomark : https://www.dxomark.com/leica-q-2-sensor-review/, λίγο πίσω από τις κορυφαίες σε δυναμικό εύρος και low light , στη 10η θέση συνολικά από όλες τις μηχανές συμπεριλαμβανομένου και των MF.

Οχι και άσχημα άλλα περίμενα κάτι καλύτερο να πω την αλήθεια.

Σε ταξίδι καθώς ήμουν βρέθηκα μέσα σε ένα μαγαζί της Leica.
Καταρχήν να πω ότι μου άρεσε πολύ καθώς ήταν προσανατολισμένο στην συνολική φωτογραφική εμπειρία και όχι στο να σου πουλήσει τις μηχανές. Βέβαια προσπαθούσε να σου πουλήσει τα μεγάλα κάδρα της έκθεσης αλλά αν συγκρίνω το στυλ γκαλερίστα με το στυλ σούπερ μάρκετ....

Η ίδια η q2 βρέθηκε στα χέρια μου για πάνω από πέντε λεπτά, ίσως και δέκα.
Είναι ομορφη και φαίνεται ότι είναι διαφορετική. Στο πιάσιμο όμως νιώθεις τα γέρνει προς το φακό. Όχι τραγικά αλλά θα ήθελα καλύτερο ζύγισμα.
Συνολικά είναι πιο ελαφριά από ότι περίμενα. Ένα γκριπ επιπλέον θα το συνιστούσα. Θα βοηθούσε και με το βαροσ. Ουσιαστικά η μηχανή είναι με μηδενικό γκριπ που εμένα με ενοχλεί.

Χειρισμός απλοϊκός όντως. Η ροδέλα που έχει πάνω δεξιά όμως δεν μου άρεσε στην αίσθηση θα την ήθελα πιο ομαλή.

Φακός: ουαου... μάλλον από εδώ πηγάζει όλη η αξία. Ικανοποιεί επαρκώς τον αισθητήρα. Κανείς ζουμ από την οθόνη κι καταλαβαίνεις τι γίνεται...
Επίσης να πω ότι στις φωτιστικά συνθήκες του μαγαζιού...φαντάζομαι όχι τυχαία ρυθμισμένες...τα jpeg που πήρα ήταν άψογα φωτό μετρημένα και με βαθιά χρώματα σε ισορροπία όμως. Βαθιά αλλά όχι κορεσμένα λάθος.
Ο φακός έχει και μακρο πολύ βολικό. Όχι επαγγελματικό αλλά σούπερ επαρκές για καλά close ups κι λεπτομέρειες.

Θα ήθελα η οθόνη του να βγαίνει στις 90 μοίρες έστω αλλά ειναι σταθερή. Το evf επαρκές.

Από τα Jpeg του απόλυτα ικανοποιημένος από το ασπρόμαυρο. Αποτυπώνει όντως 50 αποχρώσεις του γκρι με ομαλά περασματα και καλή αντίθεση ταυτόχρονα.

Συνολικά να πω ότι τη λίγου ρεύτηκα πολύ εστιάζοντας στο σύνολο φακού με αισθητήρα και το αποτέλεσμα. Δεν ενθουσιάστηκα από την εργονομία ούτε από το μενού η κάτι άλλο. Όμως για τέτοιο φακό σε τέτοια ανάλυση, μαζί με leaf shutter αν θες να παίξεις με φλας... ε νομίζω ότι είναι σούπερ επιλογή.
Απλά να θεωρηθεί είδος πολυτελείας καθώς δεν θα σε καλύψει όταν πας σε παιδικό πάρτυ.
Α και μη ξεχάσω... έχει ένα με δυο μήνες αναμονή αφού τη παραγγείλεις. Ευτυχώς γιατί αν την είχε στο μαγαζί τώρα...παίζει να έπρεπε να πληρώνω διατροφή για το παιδί μου κάθε μήνα χαχαχαχχα

Ωραία η ανάλυσή σου!! Ιδιαίτερη μηχανή η Q2, βέβαια με τα χρήματα που ζητάει (5.000 ευρώ ΑΟΟΟΥΥΥΤΣΣΣΣ) μόνο έτσι σε μαγαζί μπορούμε να την πιάσουμε......βέβαια θα μου πεις άλλος δίνει 3-4 χιλιάρικα για να βάλει super ζάντες στο αυτοκίνητο....περί ορέξεως λοιπόν!!!

Last edited by a moderator:

Γιατί κάποιος να αγοράσει Leica έναντι των άλλων εταιριών;

Σκέψου το αντίστοιχα σαν κάποια που δίνει 500-600 ευρώ να πάρει Louis Vuitton τσάντα, ενώ υπάρχουν στην αγορά άπειρες άλλες μάρκες με πολύ καλύτερες τιμές....αν είχα ''παρά με ουρά'' θα αγόραζα μερικές Leica έτσι για συλλογή!!!
Πάντως με 5.000 ευρώ αν τα έχεις αγοράζεις την καλύτερη fixed camera στην αγορά, τρομερό σώμα, τρομερό σκόπευτρο, τρομερός φακός με σταθεροποίηση, τρομερός αισθητήρας FF και με ένα σωρό καλούδια, από leaf shutter και 4Κ βίντεο μέχρι αδιαβροχοποίηση και Bluetooth σε ένα πανέμορφο και μαζεμένο σώμα....εξωφρενική τιμή άλλα ίσως αν τα έχει κάποιος τα χρήματα η συγκεκριμένη μηχανή να τα αξίζει...

Re: Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

Με άλλα λόγια είναι ένας τρόπος να ξεχωρίσουν φωτογραφικά οι κατέχοντες τον πλούτο.

λαθος.... μια a9 με καλο φακο (που δεν υπαρχει σαν τον λαικα) κοστιζει πολυ περισσοτερο... οι κατεχοντες τον πλουτο δεν αγοραζουν φωτογραφικες μηχανες αλλα ακριβα κινητα

Να υποθέσω έχει τούμπανο σώμα αντοχής σε -30, αντέχει σε καταρρακτώδεις βροχές σώμα με εξαιρετική σχεδίαση να ζυγίζει τέλεια με βαρύς φακούς το γκριπ εξαιρετικό για χέρια φτυάρια, εστίαση στο θεό το δε jpg δεν υπάρχει κ,α;

Να υποθέσω έχει τούμπανο σώμα αντοχής σε -30, αντέχει σε καταρρακτώδεις βροχές σώμα με εξαιρετική σχεδίαση να ζυγίζει τέλεια με βαρύς φακούς το γκριπ εξαιρετικό για χέρια φτυάρια, εστίαση στο θεό το δε jpg δεν υπάρχει κ,α;

Φυσικά δεν τα έχει όλα αυτά, άλλα συνδυάζει ένα πακέτο που δεν υπάρχει στην αγορά κάτι αντίστοιχο, είναι μια πανέμορφη και τρομερά κατασκευασμένη Extreme Premium Compact FF, εξαιρετικά εξοπλισμένη για αυτό που είναι με την αντίστοιχη εξωφρενική τιμή, προφανώς δεν κοιτάμε Value for money σε τέτοια προϊόντα. Ίσως είναι η καλύτερη street μηχανή της αγοράς...με αυτή την τιμή προφανώς έχει συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό με συγκεκριμένες ανάγκες. Προσωπικά αν είχα αυτά τα χρήματα θα τα έδινα για να την πάρω. Για τους κοινούς ''θνητούς'' που θέλουν μια μηχανή κάπως σαν αυτή υπάρχει και η π.χ. Fuji X100F ή Ricoh GRIII.

Το γελάτε ,αλλά πλέον τα μεγαλύτερα online καταστήματα σε είδη πολυτελείας ξεκινάνε και επενδύουν σε πολύ ακριβά προϊόντα ,με ένα και δύο μηδενικά παραπάνω απ'ό,τι έχει η Q2.

Στην τελική 5000 και καθάρισες ,άντε 6 με ένα-δύο leica αξεσουάρ .Δηλαδή ,όσα χρήματα δίνει κάποιος με μια μικρή επένδυση σε full frame με κάποιους φακούς.