Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Τελος παντων εχω γραψει συγκεκριμενα πραγματα, στα οποια μπορει να διαφωνεις. Αν σε κατι κανω λαθος μπορεις να μου το εξηγησεις.

Αλλιως φυσα μου τον καπνο στη μουρη, να φωναξω κι εγω την αστυνομια να τελειωνουμε.

Ετσι καθαριζουν οι αντρες μπραβο
Μου θυμιζεις κατι τυπους που σε βριζουν απο το αμαξι και σε προσβαλουν και μολις τους δωσεις ενα χαστουκι φωναζουν το 100 και κανουν τα θυματα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Μου θυμιζεις κατι τυπους που σε βριζουν απο το αμαξι και σε προσβαλουν και μολις τους δωσεις ενα χαστουκι φωναζουν το 100 και κανουν τα θυματα

Oι άντρες φαίνονται στην τσίπα που κουβαλάνε και στο σεβασμό που δείχνουν στον απέναντί τους. Όταν αυτά υπάρχουν κανείς δεν χρειάζεται καμιά αστυνομία, και όλες οι διαφορές λύνονται.... Οι μπουνιές και τα χαστούκια είναι για πρωτόγονους και ανεγκέφαλους, για τις ταινίες και για το γήπεδο... Κοινή λογική και σεβασμός χρειάζονται. Όταν λείπουν με συγχωρείς αλλά έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω από το να προστατεύω κάποιον γελοίο με την ανοχή μου, ο ωχαδερφισμός έχει και τα όριά του.

Αν κατι που γραφω το θεωρεις προσβλητικο, μπορεις να μου το εξηγησεις και δεν θα εχω λογο να μη σου ζητησω συγγνωμη.

Κατι τετοιο ομως δεν βλεπω να γινεται.

Ουτε βλεπω καποια τεκμηριωμενη αντιρρηση, σε αυτα που γραφω που να στηριζει και τις επι προσωπικου επιθεσεις.

Oι άντρες φαίνονται στην τσίπα που κουβαλάνε και στο σεβασμό που δείχνουν στον απέναντί τους. Όταν αυτά υπάρχουν κανείς δεν χρειάζεται καμιά αστυνομία, και όλες οι διαφορές λύνονται....
Το ειπαμε αυτο δεν το ειπαμε

Οι μπουνιές και τα χαστούκια είναι για πρωτόγονους και ανεγκέφαλους, για τις ταινίες και για το γήπεδο...

Οχι παντα ,δηλαδη μπορει καποιος να ασκει λεκτικη βια ?Εχω βαρεθει να το λεω αλλα ειναι μακραν χειροτερη απο την σωματκη ,δηλαδη ειναι παραλογο να φας ενα χαστουκι οταν προσβαλεις καποιον μετα λογια η χειρονομιες(κουναω το δακτυλο )

Κοινή λογική και σεβασμός χρειάζονται. Όταν λείπουν με συγχωρείς αλλά έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω από το να προστατεύω κάποιον γελοίο με την ανοχή μου, ο ωχαδερφισμός έχει και τα όριά του

Ετσι

.

Αυτα τα ολιγα

Αν κατι που γραφω το θεωρεις προσβλητικο, μπορεις να μου το εξηγησεις και δεν θα εχω λογο να μη σου ζητησω συγγνωμη.

Κατι τετοιο ομως δεν βλεπω να γινεται.

Ουτε βλεπω καποια τεκμηριωμενη αντιρρηση, σε αυτα που γραφω που να στηριζει και τις επι προσωπικου επιθεσεις.
Δεν ειναι προσωπικο και συγγνωμη αν βγηκε ετσι
Δεν μπορω να ανεχτω ουτε σαν ιδεα οτι θα μου φωναξει καποιος το 100 γιατι καπνιζω , καποιος που δεν μπορει να καταλαβει απο το οτι δεν ειναι σωστο να σκαλιζεις την μυτη σου σε ενα εστιατοριο μεχρι οτι απαγορευεται να βαζεις τα παιδια πανω στο ντεποζιτο της μηχανης για βολτα η στο μπροστινο καθισμα χωρις ζωνες .
Ακριβως τετοιοιο τυποι υποθετω (εχοντας την νομικη καλυψη) θα φωναζουν την αστυνομια πνιγμενοι απο το δικιο τους και απο το υπερμετρο ενδιαφερον τους για την δημοσια υγεια

Δεν ειναι προσωπικο και συγγνωμη αν βγηκε ετσι
Δεν μπορω να ανεχτω ουτε σαν ιδεα οτι θα μου φωναξει καποιος το 100 γιατι καπνιζω , καποιος που δεν μπορει να καταλαβει απο το οτι δεν ειναι σωστο να σκαλιζεις την μυτη σου σε ενα εστιατοριο μεχρι οτι απαγορευεται να βαζεις τα παιδια πανω στο ντεποζιτο της μηχανης για βολτα η στο μπροστινο καθισμα χωρις ζωνες .
Ακριβως τετοιοιο τυποι υποθετω (εχοντας την νομικη καλυψη) θα φωναζουν την αστυνομια πνιγμενοι απο το δικιο τους και απο το υπερμετρο ενδιαφερον τους για την δημοσια υγεια

Πως ακριβως το υποθετεις αυτο?

Αν ενοχλεις καποιον και πλεον απο 1/7 παρανομεις κιολας, ειναι στην ευχερεια του καθενος να διαμαρτυρηθει. Και αυτο φυσικα δεν εχει να κανει με το ποσο συνεπης ειναι στην κατα τα αλλα δραστηριοτητα του. Ουτε με το ποσο ενδιαφερεται για τη δημοσια υγεια...

Και στο πισω καθισμα κινδυνευει καποιος αν καθεται.

Πως ακριβως το υποθετεις αυτο?

Αν ενοχλεις καποιον και πλεον απο 1/7 παρανομεις κιολας, ειναι στην ευχερεια του καθενος να διαμαρτυρηθει. Και αυτο φυσικα δεν εχει να κανει με το ποσο συνεπης ειναι στην κατα τα αλλα δραστηριοτητα του. Ουτε με το ποσο ενδιαφερεται για τη δημοσια υγεια...

Και στο πισω καθισμα κινδυνευει καποιος αν καθεται.

Εκει ειναι λοιπον που διαφωνω θα συμβαινει λοιπον το εξης (δεν το γραφω για σενα μην παρεξηγηθουμε δεν σε γνωριζω)

Θα φωναξεις το 100 γιατι καπνιζω και εγω θα σε μηνυσω για εκθεση ανηλικου σε κινδυνο μολις σε δω ναχεις το παιδι εκτεθειμενο
Λαμπρα

Εκει ειναι λοιπον που διαφωνω θα συμβαινει λοιπον το εξης (δεν το γραφω για σενα μην παρεξηγηθουμε δεν σε γνωριζω)

Θα φωναξεις το 100 γιατι καπνιζω και εγω θα σε μηνυσω για εκθεση ανηλικου σε κινδυνο μολις σε δω ναχεις το παιδι εκτεθειμενο
Λαμπρα

Κι αν δεν εχω εκθεσει ανηλικο σε κινδυνο?

Και αν με δεις να το κανω ή να κλεβω ας πουμε, θα καλεσεις την αστυνομια ετσι κι αλλιως, ή μονο αν την καλεσω εγω?

Ειναι λογικη αυτη?

Αν με δεις να κλεβω κι εγω σε αφησω να καπνισεις ειμαστε ΟΚ?

Κι αν δεν εχω εκθεσει ανηλικο σε κινδυνο?

Και αν με δεις να το κανω ή να κλεβω ας πουμε, θα καλεσεις την αστυνομια ετσι κι αλλιως, ή μονο αν την καλεσω εγω?

Ειναι λογικη αυτη?

Αν με δεις να κλεβω κι εγω σε αφησω να καπνισεις ειμαστε ΟΚ?

Ακριβως αυτο θελω να πω ,τυποι που ιδιοι αδιφορουν για τα παραπανω λεγοντας ελα μωρε τι θα παθει το παιδι με 5 παω η που λενε και τι εγινε αν καποιος σκαλιζει την μυτη του σε εστιατορειο ,θα εχουν την δυνατοτητα να σου φωναζουν την αστυνομια
Οπως ειπα εξ αρχης στηριζω καθε προσπαθεια για καλυτερευση της ποιοτητας ζωης μας

Α δεν παμε καλα στο τελος εδω μεσα θα πεσουν μπουνιες.
το λοιπον εγω θα πινω θα καπνιζω και θα κανω οτι γουσταρο,και αν καποιος απ[ο διπλα μου μου πει τιποτα θα τον χ@σ@ απο πανω μεχρι κατω και θα του φερω το τραπεζι στο κεφαλι.
Αντε γιατι μας εχουν κανει τα @@ τυμπανο με το τσιγαρο.
Ας δει το κρατος τα χαλια μας και μετα να παρει θεση.
fume7.gif
fume7.gif

Μήπως να επανέλθουμε στον τρόπο εφαρμογής του μέτρου κι όχι στο φιλοσοφικό θέωρημα του έχω ή δεν έχω δικαίωμα να καπνίζω;

To να χαρακτηρίζεται όποιος κάνει χρήση του μέτρου χαφιές, δοσύλογος, φασίστας και δεν ξέρω τι άλλο, νομίζω ότι είναι πολύ σχετικό με τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου, έτσι δεν είναι?

Πολύ καλή κίνηση η εφαρμογή του μέτρου, άσε που θα κινηθεί και η αγορά.
Συστήματα ιονισμού, εξαερισμού, επαγγελματικοί απαγωγοί, καμπίνες και θάλαμοι για καπνιστές.
Βέβαια ας περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα υιοθετηθεί το μέτρο, εάν υπάρξουν παρατάσεις, μιας και λογικά τα πρώτα ζόρια, θα τα δούμε κατά τον Νοέμβριο.

Ο Νόμος παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες ως προς την εφαρμογή του διότι δεν εξετάζει διεξοδικά και ειδικά όλες τις περιπτώσεις. Προηγουμένως τα παιδιά μίλησαν για 200 τ.μ. Τα μπαράκια ή οι μικρές καφετέριες δεν διαθέτουν στην πλειονότητά τους αυτά τα τετραγωνικά. Επίσης, δεν ασχολείται ο νόμος με τις ειδικές διαρρυθμίσεις, χωρίσματα και σούπερ ντούπερ συστήματα εξαερισμού. Στ' αλήθεια πιστεύετε ότι ο ιδιοκτήτης Κ.Υ.Ε. 60-70 τ.μ., που υποχρεώνεται να κάνει από 1η Ιουλίου διάφορα μες το μαγαζί του, θα ενδιαφερθεί να ερμηνέψει διασταλτικά το νόμο, περί της υγείας των μη καπνιζόντων, ώστε να ξοδέψει μερικές χιλιάδες παραπάνω σε πολύ καλά συστήματα εξαερισμού???

Μόνο τα απαραίτητα θα κάνουν. Όποιος ενδιαφέρεται να μην είναι το κατάστημά του ''τεκές'' ήδη έχει ξοδέψει τα ωραία του λεφτάκια σε δυνατά συστήματα εξαερισμού. Δεν περιμένει κανένα νόμο να του το επιβάλλει. Το κάνει γιατί το θέλει. Επειδή, λοιπόν, τα στάνταρς σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού των Κ.Υ.Ε. είναι αυτά που είναι, δεν πιστεύω ότι θ' αλλάξουν πολλά πράγματα, τουλάχιστον, στους χώρους διασκέδασης. Για τους άλλους χώρους θ' αλλάξουν πολλά....

Τις προάλλες συζήταγα με τον υπεύθυνο της μπάρας που τα τζουζω τακτικά και έριξα και μια ματιά στον πολυσέλιδο κανονισμό που είχε προμηθευτεί ,
το ρεζουμέ της υπόθεσης ήταν ότι δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα ...
άλλα μην τρελαίνεστε εδώ είμαστε και θα δείξει

Άντε να παίρνουν σειρά και τα I.X. που ενοχλούν εμάς που χρησιμοποιούμε τα MMM δημιουργώντας μας καρκίνο με τον κάθε ένα που δε σκέφτεται το σύνολο και που ενοχλούν τη μετακίνησή μας σε δημόσιο δρόμο.

Για να μη σας πω πόσο μου ανεβαίνει η πίεση από την καθυστέρηση που προκαλούν στα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Γιατί να υποχρεωθεί κάποιος να πληρώσει τα νοσήλειά μου από το πρόβλημα στην καρδιά που θα μου προκύψει από την κυκλοφορία;

Καλό ε; :Banane0:

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Άντε να παίρνουν σειρά και τα I.X. που ενοχλούν εμάς που χρησιμοποιούμε τα MMM δημιουργώντας μας καρκίνο με τον κάθε ένα που δε σκέφτεται το σύνολο και που ενοχλούν τη μετακίνησή μας σε δημόσιο δρόμο.

Για να μη σας πω πόσο μου ανεβαίνει η πίεση από την καθυστέρηση που προκαλούν στα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Γιατί να υποχρεωθεί κάποιος να πληρώσει τα νοσήλειά μου από το πρόβλημα στην καρδιά που θα μου προκύψει από την κυκλοφορία;

Καλό ε; :Banane0:

Μην βιάζεσαι.

Αυτό θα περάσει πριν τις εκλογές. Πόσο είπαμε ότι πήραν οι Οικολόγοι??:Banane0::Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Μην βιάζεσαι.

Αυτό θα περάσει πριν τις εκλογές. Πόσο είπαμε ότι πήραν οι Οικολόγοι??:Banane0::Banane0:

:flipout:

Ένας gentleman καπνιστής δεν ενοχλεί ποτέ με τον καπνό του τσιγάρου του.
Είναι θέμα παιδείας.
Στον εργασιακό χώρο που είμαι κανείς δεν καπνίζει. Όποτε θέλω να καπνίσω βγαίνω έξω.
Δε χρειάστηκε κανένας νόμος να μου το πει. Απλά είδα τους άλλους που δεν κάπνιζαν και όσοι καπνίζουμε βγαίνουμε έξω.
Στα ΜΜΜ, των πόλεων τουλάχιστον, το κάπνισμα δεν επιτρεπόταν ποτέ. Εδώ να πω ότι απαγορεύεται και η κατανάλωση τροφής που είναι και αυτή επικίνδυνη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

:flipout:

Στον εργασιακό χώρο που είμαι κανείς δεν καπνίζει.

Σε εκκλησία δουλεύεις???:D:D

Sorry βρε Pleo, αλλά είναι οι παρενέργειες που έχει το θέμα με τα taboo, τίποτα προσωπικό μαζί σου.....:ernaehrung004:

Πάντως, συμφωνώ ότι ο gentleman δεν θ' ανάψει ποτέ τσιγάρο όταν δει πως κάποιος ενοχλείται. Και βέβαια δεν θα μείνει gentleman μόνο στο τσιγάρο, αλλά και σε πολλά άλλα...