Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

... καταδικάστηκε ο δόκιμος για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συνοδείας. Κάτι τέτοιο δεν έιναι απίθανο να δούμε και με τη νέα νομοθεσία για το κάπνισμα, εάν μείνεις καμιά εβδομάδα σε κανένα απομακρυσμένο φυλάκιο τα νεύρα είναι τεντωμένα και ψοφάς για παρεξήγηση.

Δοκιμος κιολας?

Να ηταν κανας λοχιας αγραμματος, ενταξει, αλλα δοκιμος? Με πτυχιο πανεπιστημιου τουλαχιστον?

Απο τα φυλακια του Εβρου εχω τις καλυτερες αναμνησεις. Απο τις περιπτωσεις που εχεις τη μιση μερα υπηρεσια και δε σε πειραζει.

Με το τσιγαρο υπηρχε το εξης προβλημα:
Χειμωνας στο παρατηρητηριο, καμπινα 2χ2χ2 πανω σε μεταλλικο δικτυωμα. Να ανεβαινεις και ο προηγουμενος να εχει καπνισει μεσα ενα πακετο. Δυσκολη κατασταση, αφηνεις ανοιχτα και μεχρι να ξεμυρισει εχεις παγωσει και εχει νυχτωσει οποτε ειναι η ωρα να κατεβεις.

Κανείς απο τους θεριακλήδες του φόρουμ δεν σκέφτηκε το πόσο πλάκα θα έχει να πάει να κλειστεί σ ένα χώρο που όλοι μα όλοι θα καπνίζουν , ακόμα και η λέξη τεκές θα φαντάζει λίγη , πλάκα θα έχει περιμένω να το δω.....

Ο Νόμος θέλει σίγουρα ρετουσάρισμα. Διότι προβλέπει πάνω από τα 70 τ.μ., συνολικού εμβαδού, ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ενώ κάτω από τα 70τ.μ. παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν στο Δήμο, πως επιθυμούν να δουλέψει το κατάστημά τους, καπνιστών ή μη, αναρτώντας το ειδικό σήμα. Τώρα, ποιο είναι το πρόβλημα?

Το πρόβλημα είναι ότι αν ένα κατάστημα κάτω των 70τ.μ. συνολικής επιφάνειας δηλωθεί ως ''καπνιζόντων'', δεν θα πατάνε μέσα ούτε οι ίδιοι οι καπνιστές διότι θα έχει γίνει τεκές, λόγω του πολύ μικρότερου από τα 70τ.μ. ωφέλιμου χώρου. Φανταστείτε, ωφέλιμο χώρο 40-50 τ.μ. με 20 άτομα μέσα να καπνίζουν....

Σκέψου να μην το γράφαμε κιόλας!!!!!:Banane0::Banane0:

και θα συνεχίσεις να μη μπορείς να πιείς καφέ χωρίς τσιγάρο;

στο εξωτερικό πώς πίνεις καφέ;

Βλάση , αν δεν μπορώ να πιω τον καφέ μου όπως θέλω , απλά θα μένω στο σπίτι…
Η θα πηγαίνω σε μέρη όπου επιτρέπετε.

Όσο για το εξωτερικό ευτυχώς δεν πάω και τόσο συχνά …

Κωστας

Ωραια ετσι !!!!!!!
τωρα θα τηρητε ο νομος ........

τωρα ο ΝΟΜΟΣ θα ειναι αυστηρος με τους καπνιστες !!!

με τους καπνιστες ομως !!!!! ΟΧΙ με τους παιδοφιλους που θα τρυγυρναν μεχρι του χρονου ελευθεροι !

αλλου ο Νομος διαλυει το κουνουπι και αλλου κοιματε ........

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1014699

ντρεπομαι οταν διαβαζω τετοια!!!!!!!!

συγνωμη για το αν βγηκα εκτος θεματος .....

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Απόσπασμα απο το άρθρο..

"Στο άκουσμα αυτής της φράσης, μια γιατρός από την ομάδα των παιδοψυχίατρων του νοσοκομείου «Παίδων», η οποία έχει εξετάσει τα ανήλικα θύματα και έχει κληθεί να καταθέσει την επιστημονική της άποψη στο δικαστήριο, ξέσπασε «παγώνοντας» το ακροατήριο: «Εμένα μου φέρανε ένα ξεσκισμένο παιδί... που ως άνθρωπος δεν μπορώ να το αντέξω, και εσείς μου λέτε ότι έχετε επείγουσες περιπτώσεις με κλοπές αυτοκινήτων. Εγώ ντρέπομαι που είμαι πολίτης σε αυτή τη χώρα»"

Όταν διαβάζω τέτοια τραγικά πράγματα, αναρωτιέμαι τι διάολο καθόμαστε και γράφουμε εδω μέσα για ένα κάρο μαλακίες, ενω εκεί έξω βιάζονται παιδάκια, απορρίπτουν καθημέρινα ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, μας αναγκάζουν να κάνουμε χίλια δύο πράγματα, για να ζήσουμε μια ζωή στην κυριολεξία ΜΙΣΗ.

Θα μου πείτε αν είναι έτσι ας μην κάνουμε τίποτα άλλο...

Όχι αυτό που λέω είναι να αρχίσουμε να αναρωτιώμαστε, αξίζει??

Και αν αξίζει δεν κάνουμε κάτι άλλο???να βρούμε κάποια λύση?

Last edited:
:fahne90:
Βλάση , αν δεν μπορώ να πιω τον καφέ μου όπως θέλω , απλά θα μένω στο σπίτι…
Η θα πηγαίνω σε μέρη όπου επιτρέπετε.

Όσο για το εξωτερικό ευτυχώς δεν πάω και τόσο συχνά …

Κωστας

Ευτυχως.

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Ωραια ετσι !!!!!!!
τωρα θα τηρητε ο νομος ........

τωρα ο ΝΟΜΟΣ θα ειναι αυστηρος με τους καπνιστες !!!

με τους καπνιστες ομως !!!!! ΟΧΙ με τους παιδοφιλους που θα τρυγυρναν μεχρι του χρονου ελευθεροι !

Αυτα ακριβως προσπαθουσα να πω , ευκολα αυτος ο υποδικος παιδοφιλος θα μπορει να σου φωναξει την αστυνομια αν καπνιζεις

Εχουμε τοσα προβληματα να λυσουμε και ο νομοθετης ασχοληθηκε με το καπνισμα

αλλου ο Νομος διαλυει το κουνουπι και αλλου κοιματε ........

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1014699

ντρεπομαι οταν διαβαζω τετοια!!!!!!!!

συγνωμη για το αν βγηκα εκτος θεματος .....

Αυτα τα λιγα συγγνωμη για το "εκτος θεματος"

εδώ τάχαμε ξαναπεί . Αλλά φυσικά δεν μας ενοχλεί που νομιμοποιείται το κόμμα των παιδόφιλων , αλλά συζητάμε για την ηθική υποχρέωση να μην καπνίζουμε μπροστά σε όποιον ενοχλείται . Σημαντικά θέματα , δεν μπορώ να πω .

Παρακαλώ να τελειώσουμε εδώ με τα οφ τόπικ. Έκανε ένα λάθος ο Ευάγγελος, ζήτησε συγγνώμη, τέλος. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για τους παιδόφιλους σ' αυτό το νήμα.

Φίλε underdog, το μήνυμά σου διεγράφη. Δεν ξέρω αν ήταν αστείο ή σοβαρό το σχόλιο που έκανες. Πάντως είτε έτσι, είτε αλλιώς ήταν θα διαγραφόταν το ίδιο...

Kαι στο κατω κατω, μιλαμε για μια νομοθεσια που υπαρχει και καθυστερει η εφαρμογη της με τεχνασματα (επισης νομικα) και για μια αλλη νομοθεσια που τωρα εισαγεται.

Στο θεμα που αναφερθηκε δεν υπαρχει καμία ελλειψη στους νομους. Άλλα ειναι τα προβληματα.

Δεν ειναι το θεμα οι παιδοφιλοι, ειναι οι πρωτεραιοτητες του νομοθετη οπως ειπε και ο φιλος Budda.

Και λυπαμαι φιλε Maestro που δεν το καταλαβαινεις.

Ελλειψη στους νομους ειναι φιλε Vasada, δυστυχως...

Για να κλεισουμε με τα off topic, μιλοντας σημερα με τον συμφορουμιτη τον L0st που εχει ενα μικρο νετ καφε 70+ τμ ,μου ειπε πως η αδεια για καπνιζοντες η μη διδεται απο την δημοτικη αρχη ,και αν το + ειναι 3-4μετρα πανω απο το οριο δεν τιθεται θεμα ,πιανεται σαν "μικρο" δλδ

Το πώς πήγε η συζήτηση στην αποπλάνηση ανηλίκων, ομολογώ πως ούτε που το κατάλαβα.

Θα ήθελα ωστόσο να πληροφορήσω όσους αναφέρθηκαν στις "προτεραιότητες" του νομοθέτη σχετικά με την κείμενη στη χώρα μας νομοθεσία, την οποία όπως αντιλαμβάνομαι μάλλον αγνοούν.

Μέχρι το 2008 η αποπλάνηση ανηλίκων ήταν πλημμέλημα τιμωρούμενο με φυλάκιση έως 5 ετών εάν ο ανήλικος ήταν μεταξύ 13-15, κακούργημα τιμωρούμενο με κάθειρξη έως 10 ετών εάν ήταν μεταξύ 10 και 13, και βαρύ κακούργημα τιμωρούμενο με κάθειρξη 10-20 ετών εάν ο ανήλικος ήταν κάτω των 10 ετών. Και αυτές οι ποινές, πέραν από την τυχόν συρρέουσα ποινή του βιασμού (η αποπλάνηση δεν προϋποθέτει πάντα βιασμό).

Με τον Ν. 3727/2008 η νομοθεσία άλλαξε προς το αυστηρότερο, πλέον πλημμέλημα (και μάλιστα βαρύ, τιμωρούμενο όχι απλώς με φυλάκιση, αλλά φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών) είναι μεταξύ των ηλικιών 14-15, ελαφρύτερη μορφή κακουργήματος μεταξύ 12 και 14, και βαρύ κακούργημα για ηλικίες κάτω των 12.

Για ασέλγεια με ανήλικο κατόπιν αμοιβής υπάρχει ειδικό άρθρο, από το 2002, το 351Α του Ποινικού Κώδικα. Για ασέλγεια με ανήλικο 10-15 ετών προβλέπει μέχρι 10ετή κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000-150.000 ευρώ, για κάτω από 10 ετών ανήλικο υπερδεκαετή κάθειρξη και χρηματική ποινή μέχρι μισό εκ. ευρώ. Αλλά και ασέλγεια κατόπιν αμοιβής με ανήλικο 15-18 ετών προβλέπεται φυλάκιση 1-5 έτη και χρηματική ποινή 10-50.000 ετών.

Δηλαδή τι θέλατε να προβλέπει ο νομοθέτης, το λυντσάρισμα των ενόχων; Πόσο πιο βαρειές ποινές να θεσπίσει;

Δεν ειναι το θεμα οι παιδοφιλοι, ειναι οι πρωτεραιοτητες του νομοθετη οπως ειπε και ο φιλος Budda.

Και λυπαμαι φιλε Maestro που δεν το καταλαβαινεις.

Ελλειψη στους νομους ειναι φιλε Vasada, δυστυχως...

Δεν ειναι δηλαδη πληρης η νομοθεσια οσο αφορα τους παιδοφιλους (ρωταω..δεν ξερω ) ?

Μηπως μετα την οποια ποινη τους , πρεπει να στερουνται τα δικαιωματα τους (οπως και το δικαιωμα να φωναξουν την αστυνομια οσο αφορα το καπνισμα ) ?

Και βεβαια οι παιδοφιλοι ειναι ιδιαιτερη περιπτωση (γιαυτο και χρησιμοποιουνται εδω ως παραδειγμα ..) ,μια και οι πραξεις τους προκαλουν (τουλαχιστον στους περισσοτερους ) αποτροπιασμο....αλλα αυτο με κανει να ρωτησω το εξης ..

Μηπως πρεπει και αυτος που μικρος μπορει να εκλεψε μια τσιχλα απο το περιπτερο (ο κλεφτης δηλαδη ) να μην φωναξει την αστυνομια (για το καπνισμα ) επειδη εχει ..λερωμενη την φωλια του ? :Banane0:

Θελω να πω δλδ οτι αν το εμβαδον του καταστηματος ειαν λιγο μεγαλυτερο απο τα 70τμ που λεει ο νομος (δηλαδη 75) θα μπορει ο μαγαζατορας να εχει δικαιωμα επιλογης(καπνιζοντες η μη)

Δηλαδή τι θέλατε να προβλέπει ο νομοθέτης, το λυντσάρισμα των ενόχων; Πόσο πιο βαρειές ποινές να θεσπίσει;

Να τους φερει εδω και να καπνιζουμε στη μουρη τους.
:fahne90: