Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Θελω να πω δλδ οτι αν το εμβαδον του καταστηματος ειαν λιγο μεγαλυτερο απο τα 70τμ που λεει ο νομος (δηλαδη 75) θα μπορει ο μαγαζατορας να εχει δικαιωμα επιλογης(καπνιζοντες η μη)

Αυτό από που προκύπτει??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Aπο το ότι ο νόμος είναι ελληνικός.....ερώτηση και εσύ.:Banane0::ernaehrung004:

Α, κατάλαβα!!!

Είσαι και 'συ υπέρ του εθιμικού δικαίου.....:fahne90::fahne90:

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Αυτό από που προκύπτει??
Αυτο ρωτησα και εγω Γιαννη ,ομως αυτο τους ειπαν απο το δημο ,γιατι λογικα σε μαγαζι με αδεια 75τμ το ωφελιμο ειναι λιγοτερο ισως για αυτο ,δεν το γνωριζω ακριβως

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Αυτο ρωτησα και εγω Γιαννη ,ομως αυτο τους ειπαν απο το δημο ,γιατι λογικα σε μαγαζι με αδεια 75τμ το ωφελιμο ειναι λιγοτερο ισως για αυτο ,δεν το γνωριζω ακριβως

Ο Νόμος μιλάει για συνολικό εμβαδόν 70 τ.μ., γι' αυτό μίλησα προηγουμένως για ''τεκέδες''. Τώρα, αν μετά γίνει τροποποίηση περί ωφελίμου χώρου, δεν ξέρω. Πάντως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα και αυτός που έχει 75 τ.μ. υποχρεούται να κάνει 2 ζώνες.

"Υποχρεούται" εφόσον θέλει να δέχεται και καπνιστές εννοείς. Γιατί μπορεί να μην πράξει τίποτα οπότε αυτομάτως λειτουργεί ως χώρος μη καπνιστών.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

"Υποχρεούται" εφόσον θέλει να δέχεται και καπνιστές εννοείς. Γιατί μπορεί να μην πράξει τίποτα οπότε αυτομάτως λειτουργεί ως χώρος μη καπνιστών.

Ασφαλώς.

Το αποφάσισα.

Θα το κόψω.

Σιγά το επίτευγμα, εγώ το έχω κόψει χιλιάδες φορές. Σχεδόν κάθε μέρα!!!

Ότι μέτρα και αν έπαιρναν για τον περιορισμό του καπνίσματος είναι βήμα πρός το καλύτερο. Το θέμα είναι να εφαρμοστούν.
Προσωπικά το βλέπω δύσκολο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Ο Νόμος μιλάει για συνολικό εμβαδόν 70 τ.μ., γι' αυτό μίλησα προηγουμένως για ''τεκέδες''. Τώρα, αν μετά γίνει τροποποίηση περί ωφελίμου χώρου, δεν ξέρω. Πάντως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα και αυτός που έχει 75 τ.μ. υποχρεούται να κάνει 2 ζώνες.

Ο Δημος εδω ερμηνευει τον νομο οχι κατα γραμμα ,πιανει το πνευμα του νομου .......Ας πουμε
Γιατι το μαγαζι ειναι 70+ αλλα......οπως στα εγραψα

Μου ήρθε ένα μέιλ με ανατριχιαστικές διαφημίσεις αντικαπνιστικής εκστρατείας, ξέρετε με ανθρώπους να καίγονται σαν τσιγάρα, σκελετούς, παιδια που καπνίζουν για να υπονοηθεί το παθητικό κάπνισμα κλπ. ΟΚ.

Γιατί αυτό επιτρέπεται και δεν γίνεται το ίδιο με τους χοντρούς, τους πότες, ούτε καν για τους χρήστες ναρκωτικών; Σε κάποιο σημείο γίνεται προσβλητικό όλο αυτό και γεννάει και κοινωνική αντιπάθεια προς τους καπνιστές ακόμα κι αν αυτοι καπνίζουν μόνοι στην αυλή τους.... Ή θα το κόψει κάποιος επειδή θα δει μια καλή/τρομακτική φωτοσοπιά;

Τη 2η εικόνα, εάν κρίνω από τις σκιάσεις, τη βρίσκω μάλλον αποτέλεσμα μοντάζ... Η φωτεινότητα του ουρανού παραείναι ομοιόμορφη ενώ ο χώρος έχει έντονες σκιάσεις.

Τελικά με αυτούς τους politically correct νόμους αυτό που κατορθώνουν είναι να αποκλείσουν τους μη-καπνιστές και ταυτόχρονα να κάνουν ντουμάνια όλα τα μαγαζιά, πράγμα ενοχλητικό και για τους καπνιστές.....

Όσο για τους φανατικους αντικαπνιστές (και όχι μη-καπνιστές), καλή διασκέδαση στο σπίτι....

Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Το κάπνισμα είναι λάθος και η κυβερνητική ανικανότητα να μοιράσει δυο γαιδάρων άχυρο δεν το αλλάζει αυτό. Θα απαγορευτεί αργά η γρήγορα.

327 στα 330 μικρά καταστήματα δηλώθηκαν ως χώροι καπνιστών στη Θεσσαλονίκη.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=4368805

Πάω στοίχημα ότι μεγάλο ποσοστό αυτών που έσπευσαν να δηλωθούν έτσι, έχουν καταστήματα στην πραγματικότητα μεγαλύτερα των 70 τ.μ.
Περίμενε λιγάκι να δούμε εάν γίνουν αυτοψίες ή θα ισχύσει το διαχρονικό "ό,τι δηλώσεις"

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Ο Δημος εδω ερμηνευει τον νομο οχι κατα γραμμα ,πιανει το πνευμα του νομου .......Ας πουμε
Γιατι το μαγαζι ειναι 70+ αλλα......οπως στα εγραψα

Όταν στο νόμο υπάρχουν νούμερα δεν υπάρχει "γράμμα" και "πνεύμα", μόνο νομιμότητα και παρανομία. Ένας χώρος θα είναι είτε μικρότερος ή ίσος με 70 τ.μ. είτε μεγαλύτερος από 70 τ.μ. Τρίτον τι δεν χωρεί.