Με συγχωρείς αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το αν θα σκουπίζει τα πόδια του ο γείτονας με το αν θα κάνει μια πράξη που αφενός με ενοχλεί, αφετέρου με βλάπτει.. γι'αυτό άλλωστε και έγινε αξιόποινη... Έχω συνυπάρξει με πολύ προβληματικούς γείτονες από άποψη φασαρίας και γενικότερων τρόπων, αλλά ποτέ δεν έφτασα στο σημείο να καλέσω την αστυνομία, ακόμα και εποχές που διάβαζα για εξεταστική και άκουγα ΛεΠα να παίζει στα 120dB στις 4 το πρωί....
Αυτό όμως είναι διαφορετικό. ΛεΠα μπορεί να ακούει επειδή μεράκλωσε για κάτι, και απλά μες στη χαρά του ξέχασε ότι ίσως σε ενοχλεί. Το να επιμένει να καπνίζει στη μούρη σου όμως είναι απλά ασέβεια στο πρόσωπό σου, ειδικά όταν γίνει αφού του γίνει παράκληση να σταματήσει. Και η ασέβεια για μένα είναι ο,τι χειρότερο σ'έναν άνθρωπο... Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί θα πρέπει να κάνω τα στραβά μάτια σε κάποιον ο οποίος δε σέβεται τίποτα, και επιπλέον μου δημιουργεί πρόβλημα.
Για τις βιομηχανίες είπα και πριν ότι με ενοχλεί ό,τι συμβαίνει, και κάνω ό,τι περνάει απ'το χέρι μου. Έχω γράψει άρθρο για τον Ασωπό, έχω διαμαρτυρηθεί όσο μου αναλογεί και με υπογραφές και σε κάποιες συγκεντρώσεις, καθημερινά προσπαθώ να πείσω τους γύρω μου να μην αγοράσουν Cayenne γιατί είναι απλά μ@λ@κία, από κει και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εφόσον οι βιομηχανίες παραμένουν ελεύθερες και οι νεοέλληνες χρειάζονται 4x4 για να παρκάρουν στο κολωνάκι, γιατί να πρέπει να τρώω και το τσιγαράκι του κάθε τυχάρπαστου στη μούρη μου.. Και επειδή είσαι ο ν-οστός σήμερα που μου το λέει αυτό, δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω έχετε κάνει όλοι εσείς ενάντια στις βιομηχανίες, που να με καθιστά εμένα άβουλο ον...
Δεν λύνεται το πρόβλημα γενικά, ωστόσο λύνεται ένα μέρος της καθημερινότητάς μας.