Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Καλυτερος ανθρωπο δεν σε κανει ουτε το καπνισμα ουτε το μη καπνισμα.Οσο για τα καταστηματα για καπνιστες φυσικα υπαρχουν αντιδρασεις , οχι ομως απο φανατισμο εναντιων των ''κακων'' καπνιστων (τουλαχιστον εγω δεν νιωθω ετσι ) αλλα γιατι απο τα 330 μαγαζια τα 327 θελουν να δηλωσουν χωροι καπνιστων..
Μα δεν εμεινε και τιποτα....:flipout:.Φυσικα θα υπαρχουν αντιδρασεις , αντιπαλοτητα γκρινια.
Τι μπορει να γινει.Εγω ειπα (οσο ανεφικτο και αν ειναι ) να χωριστουν τα παντα.Μεγαλα μαγαζια , μικρα εστατορια , εστιατορια , μπουζουκια τα παντα.Αν δεν μπορουν να χωρισουν το χωρο ας χωρισουν τις μερες.Αυτο το σαββατο βραδια καπνιστων το επομενο μη καπνιστων...:flipout:
Παντως αυτο το πραγμα δεν μπορει να συνεχιστει.Και τελικα απο το να μην αλλαξει τιποτα, τεινω προς την ολικη απαγορευση..

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Καλυτερος ανθρωπο δεν σε κανει ουτε το καπνισμα ουτε το μη καπνισμα.Οσο για τα καταστηματα για καπνιστες φυσικα υπαρχουν αντιδρασεις , οχι ομως απο φανατισμο εναντιων των ''κακων'' καπνιστων (τουλαχιστον εγω δεν νιωθω ετσι ) αλλα γιατι απο τα 330 μαγαζια τα 327 θελουν να δηλωσουν χωροι καπνιστων..
Μα δεν εμεινε και τιποτα....:flipout:.Φυσικα θα υπαρχουν αντιδρασεις , αντιπαλοτητα γκρινια.
Τι μπορει να γινει.Εγω ειπα (οσο ανεφικτο και αν ειναι ) να χωριστουν τα παντα.Μεγαλα μαγαζια , μικρα εστατορια , εστιατορια , μπουζουκια τα παντα.Αν δεν μπορουν να χωρισουν το χωρο ας χωρισουν τις μερες.Αυτο το σαββατο βραδια καπνιστων το επομενο μη καπνιστων...:flipout:
Παντως αυτο το πραγμα δεν μπορει να συνεχιστει.Και τελικα απο το να μην αλλαξει τιποτα, τεινω προς την ολικη απαγορευση..

Δηλαδή εσύ θα ήσουν ευχαριστημένος εάν τα 323 από τα 330 μαγαζιά δήλωναν μη καπνιστών. Τότε ο νόμος δεν θα είχε πρόβλημα . Μόλις όμως δεν μας συμφέρει ο νόμος , ζητούμε να αλλάξει για να έρθει στα μέτρα μας .

Με όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα πεπεισμένος . Αντικαπνιστής = φανατικός , μισαλλόδοξος , υστερικός . Οχι πως δεν τον υποψιαζόμουν και πιο πριν

Νομίζω ότι αυτό πλέον θα προστεθεί και στα κριτήρια βάσει των οποίων εκτιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:

Προφανώς δεν διαβάζεις αυτά πού έγραψα.
Για τον περιορισμό έχει σημασία και ο τρόπος πού επιβάλλεται..

Περισσότερη σημασια όμως από την ουσια, δεν έχει ο τρόπος. Εκτός αν στεκεσαι σε αυτά γιατί η ουσια δεν σου είναι αρεστη. Τοτε λειτουργει σαν δικαιολογια.

Οπως επίσης πώς μερίδα Αντικαπνιστών βάσει αυτής και μόνον τής Ιδιότητάς τους θεωρούν εαυτούς Καλύτερους Ανθρώπους

Αυτό από πού προκύπτει?

και ως εκ τούτου ζητάνε κυρώσεις για τούς καπνιστές ακόμα και γιά τίς Παροχές Ασθενείας ................

Αυτό επειδή εγώ το ανεφερα, ηταν μόνο ως απάντηση στο «είναι δικη μου υποθεση αν καπνιζω». Κάποια πράγματα όμως είναι κοινα σε σενα και μένα. Μαζι με αυτό, μιλησα και για τους οικειους ενός καπνιστη που χωρίς τη θεληση τους επηρρεαζονται επίσης. Αυτό ως δια μαγειας ξεχαστηκε.
Το να λεμε ότι οι υστερικοι αντι-καπνιστες δε θελουν να υπάρχει περιθαλψη για τους καπνιστες είναι μόνο για να σηκωνουμε σκονη ή να κάνουμε χαβαλε ή να στρεφουμε τη συζητηση αλλου. Όπως και οι αναφορες σε ατμοσφαιρικη ρυπανση, εγκληματικοτητα στην Αγγλια, ναρκωτικα στην Ολλανδια κτλ.

Οπως επίσης υποθέτω πώς θα διάβασες πώς ενώ η πλειονότητα συμφωνεί μέ την απαγόρευση σε Δημόσιους Χώρους(Kαπνιστές και Μη-Καπνιστές) μέ το πού τέθηκε ζήτημα να υπάρχουν καταστήματα μονον για Καπνιστές πάλι ηγέρθησαν αντιδράσεις..

Πολύ λογικες. Γιατί η επιβολη του νομου πλεον περναει στα χερια του επιχειρηματια που θα κοιταξει το συμφερον του. Κι εγώ αυτό θα εκανα. Το ότι τα 99 στα 100 μικρά μαγαζια θα γίνουν καπνιζοντων, εσεις το εκλαμβανετε σαν νικη των καπνιστων. Ακόμα και αν ειστε περισσοτεροι, ακόμα και αν πολλοι από οσους δεν καπνιζουν δεν έχουν πρόβλημα να συνυπαρξουν με τον καπνο μερικες φορές, αυτό δε σημαινει ότι πρέπει να επιτρεπεται το καπνισμα.
Μερικες κατηγοριες χώρων, θα είναι αποκλειστικα και μόνο για καπνιστες, οποτε οι υπολοιποι ή θα μεινουν απ’εξω ή θα υπομεινουν.
Θα μου πεις «αυτος είναι ο Νομος και αν σου αρεσει», όμως γι’ αυτό γκρινιαζουμε. Γιατί μπαινουν εξαιρεσεις που μειωνουν την εφαρμογη. Σε λίγο θα μπει και ορος που να λέει ότι αν σε υπηρεσια δεν υπάρχει ειδικος χώρος, θα μπορεί να καπνίζει ο καθενας στο γραφείο του. Το ιδιο και αν ο υπαλληλος έχει πολλή δουλεια και δεν μπορεί να διακοψει.

Αμα θέλω να πηγαίνω σε μπάρ πού έχει μονον καπνιστές δεν ενοχλώ κανεναν,υποθέτω.
Οπότε δέν έχω αντίρρηση γιά τούς Δημόσιους Κλειστούς Χώρους,αλλά σαφώς και πρέπει να υπάρχουν χώροι αποκλειστικά για καπνιστές.

Αυτό το πρέπει είναι σχετικο. Με ποια λογικη θα υποχρεώσεις έναν εργοδότη να διαμορφωσει τους χώρους του, για να εξυπηρετησει τη συνηθεια μιας μεριδας εργαζομενων?
Μπορεί να μη θελει ή να μη γίνεται. Πολλές εταιρίες είναι ήδη οριακα από χωρους, ενώ πολλές είναι οι μικρές που έχουν ένα χώρο.

Φιλικα παντα. Εξαλλου τετοια συζητηση εχω εδω και χρονια με φιλους μου.

-bye--bye-

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Δηλαδή εσύ θα ήσουν ευχαριστημένος εάν τα 323 από τα 330 μαγαζιά δήλωναν μη καπνιστών. Τότε ο νόμος δεν θα είχε πρόβλημα . Μόλις όμως δεν μας συμφέρει ο νόμος , ζητούμε να αλλάξει για να έρθει στα μέτρα μας .

Με όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα πεπεισμένος . Αντικαπνιστής = φανατικός , μισαλλόδοξος , υστερικός . Οχι πως δεν τον υποψιαζόμουν και πιο πριν

Νομίζω ότι αυτό πλέον θα προστεθεί και στα κριτήρια βάσει των οποίων εκτιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους .

Υπάρχει σαφής διαφορά τών Μή-Καπνιστών απο τούς Αντικαπνιστές...
Προσωπικα αυτό έχω καταλάβει εδώ και καιρό.
Θάλεγα μάλιστα πώς άν η διαφημιστική Καμπάνια κατά τού Καπνίσματος χρησιμοποιούσε φανατικούς Αντικαπνιστές θάχε αντίθετα αποτελέσματα.
Θα άρχιζε πολύς κόσμος να καπνίζει απο αυτά πού θα άκουγε.:flipout::flipout:
Εν πάσει περιπτώσει άκρη δεν βγαίνει...
Ετοιμάσου πάντως γιατί σέ μερικά χρόνια θα σε επισκέπτεται η Αστυνομία Γνώμης και στο Σπίτι σου.:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Mε συγχωρείς αλλά επειδή έχω παρακολουθήσει το θέμα απ'την αρχή, τα πλέον φανατισμένα, υστερικά, ισοπεδωτικά, ειρωνικά και οριακά υβριστικά μηνύματα τα έχεις γράψει ο ίδιος, και γενικότερα εύφλεκτη διάθεση έχετε οι καπνίζοντες, οι οποίοι είστε αδικαιολόγητα προκλητικοί, απέναντι σε μια κατάσταση που σας συμφέρει κιόλας, απ'ότι αποδεικνύεται. Πρακτικώς δεν περιορίζεστε καθόλου από το νόμο, οπότε προς τι αυτός ο πανικός?

Ρωτάω επειδή τον vasada (που επίσης θεωρώ υπερβολικό σε κάποια που έγραψε, όπως για την περίθαλψη και για τα παιδιά), θα μπορούσα να τον καταλάβω, πιθανότατα έχει φάει τόσα χρόνια σκ@τ@ ως θύμα κάποιων γαϊδάρων στο περιβάλλον του ή στη δουλειά του και λογικό είναι να έχει τα απωθημένα του...

Εσείς πότε περιοριστήκατε, και πότε θα περιοριστείτε ώστε να δικαιολογείται τέτοιο μένος με όσους δεν επιθυμούν το κάπνισμα στο χώρο τους?

Last edited:
Το ότι η πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα είναι γεγονός.
Όταν επί χούντας, ο Πατακός άρχισε να κυνηγάει αυτούς που πετάγανε τα αποτσίγαρά τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους, οι αντιφασισταράδες άδειαζαν ολάκερο το τασάκι τους κατά μεσοίς του δρόμου για να κάνουν αντίσταση.

Το ότι η πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα είναι γεγονός.
Όταν επί χούντας, ο Πατακός άρχισε να κυνηγάει αυτούς που πετάγανε τα αποτσίγαρά τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους, οι αντιφασισταράδες άδειαζαν ολάκερο το τασάκι τους κατά μεσοίς του δρόμου για να κάνουν αντίσταση.

Ακουω τωρα στο Best τους δυο πρωινους.

Λεγαν για την Κανελλη, που καπνιζει παντα οταν ειναι στην τηλεοραση και σε αλλες δημοσιες εμφανισεις με στυλ "ειμαι τοσο αλανι που καπνιζω παντου".

Αντιστασιακια κι αυτη.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Υπάρχει σαφής διαφορά τών Μή-Καπνιστών απο τούς Αντικαπνιστές...
Προσωπικα αυτό έχω καταλάβει εδώ και καιρό.

Σύμφωνοι, ωστόσο υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες, αυτό πρέπει να το δεχτείς. Και νομίζω ότι αν και τους δεύτερους μπορείς (δίκαια) να τους χλευάζεις, τους πρώτους οφείλεις να τους σέβεσαι. Εσύ μπορεί να το κάνεις και γι'αυτό να σου φαίνεται χαζό όλο αυτό το θέμα της νομοθεσίας. Αν το έκαναν κι οι υπόλοιποι θα ήταν όντως χαζό... Για πες μου όμως, πιστεύεις αλήθεια ότι το κάνουν?

Last edited:

Σύμφωνοι, ωστόσο υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες, αυτό πρέπει να το δεχτείς. Και νομίζω ότι αν και τους δεύτερους μπορείς (δίκαια) να τους χλευάζεις, τους πρώτους οφείλεις να τους σέβεσαι.

Ολους οφειλει να τους σεβεται?

Επειδη καποιος μπορει να ειναι υστερικος, δεν εχει αξια το οτι ενοχλειται απο τον καπνο?

Και το σημαντικοτερο. Αν καποιος ειναι υστερικος, μειωνεται το δικιο που μπορει να εχει?

Αν καποιος ειναι υστερικος, μειωνεται το δικιο που μπορει να εχει?

Όχι αλλά μειώνει ο ίδιος την αξία των επιχειρημάτων του...

Όχι αλλά μειώνει ο ίδιος την αξία των επιχειρημάτων του...

Οποτε ειναι δικο του προβλημα, γιατι δυσκολευεται να πεισει.

Αυτο δεν απαλλασει κανεναν αλλον, απο την υποχρεωση να μην τον ενοχλει.

θα ειμουν ευχαριστημενος αν υπηρχε χωρος στα μαγαζια και για τους καπνιστες και για τους μη.

Οι απαιτησεις μου φθανουν μεχρι το δικαιωμα να μπορω να αναπνευσω εγω ελευθερα.Στον δικο του χωρο ο καπνιστης (και οταν λεω δικο του χωρο εννοω στα μαγαζια ) ας κανει το ενα τσιγαρο πισω απο το αλλο η και δεκα μαζι.Αδιαφορο μου ειναι.

Και ειπα..ας χωριζαν τα μαγαζια στη μεση ,70 τετραγωνικα δεν ειναι μικρο.Υπαρχουν καφετεριες που εχουν διαρυθμιση σπιτιου (μαλλον αυτο ηταν πριν ) δηλαδη ειναι χωρισμενες σε δωματιακια η επιπεδα.Κατω των 70 τετραγωνικων.Ε ας βαλουν και ενα χωρισμα να τελειωνουμε.Ας βαλουμε και οι υπολοιποι ενα χωρισμα με τζαμι στη μεση να τελειωνουμε.Ας λειτουργει το μαγαζι μισο μηνα σαν χωρος καπνιστων μισο σαν μη.Βασικα μου ειναι αδιαφορο τι θα κανουν τελικα αρκει να κανουν κατι..Αν δεν γινεται ας το απαγορευσουν.

Φυσικα και θα ειμουν ευχαριστημενος αν τα 327 δηλωναν μη καπνιστων.Τι να πω , οτι θα στεναχωριομουνα ? Αφου το θεωρω πρωτιστως θεμα υγιειας.
Με την λογικη 327 καπνιστων...3 μη καπνιστων δεν βλεπω καμμια βελτιωση στο θεμα της υγιειας μου.Αρα γιατι να ειμαι ευχαριστημενος ? Τωρα στο ποιανου τα μετρα ειναι αυτη η κατασταση φαινεται απο τα νουμερα....:flipout:

Last edited:
Στην παρούσα φάση, περισσότερο ενδιαφέρον έχει πως θα κινηθούν οι πολίτες βάσει του νέου νόμου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση, τι θα κάνουμε? Μιλάω, κυρίως, για τους χώρους διασκέδασης και όχι εργασίας που τα πράγματα είναι πιο ''καθαρά''. Θα συχνάζουμε στα ίδια στέκια? Θα πηγαίνουμε σε μεγάλα μαγαζιά με ζώνες? Θα ρίχνουμε κλήρο με τους καπνίζοντες φίλους μας για το που θα πάμε? Θα πηγαίνουμε κατόπιν συμφωνίας εναλλάξ πότε στα μεν και πότε στα δε?

Θέλω να πω, πρακτικά, τι προτιθέμεθα να πράξουμε....

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Στην παρούσα φάση, περισσότερο ενδιαφέρον έχει πως θα κινηθούν οι πολίτες βάσει του νέου νόμου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση, τι θα κάνουμε? Μιλάω, κυρίως, για τους χώρους διασκέδασης και όχι εργασίας που τα πράγματα είναι πιο ''καθαρά''. Θα συχνάζουμε στα ίδια στέκια? Θα πηγαίνουμε σε μεγάλα μαγαζιά με ζώνες? Θα ρίχνουμε κλήρο με τους καπνίζοντες φίλους μας για το που θα πάμε? Θα πηγαίνουμε κατόπιν συμφωνίας εναλλάξ πότε στα μεν και πότε στα δε?

Εγω πιστευω οτι δεν θα γινει τιποτα.

Εκει που πηγαιναν ολοι θα συνεχιζουν να πηγαινουν. (γι'αυτο και οι μαγαζατορες εριξαν ζαρια στο να δηλωθουν καπνιστων)
Εκει που θα ειναι η μεγαλη διαφορα του νεου νομου ειναι στους εργασιακους χωρους.

Εκει ηταν απαραιτητο το μετρο γιατι δεν υπηρχε καμια αμυνα.
Δεν μπορουσε ο αλλος να αφησει το εργασιακο του ποστο επειδη δεν σταματαγε να καπνιζει ο διπλα του.

Στα μαγαζια καλα εκαναν και το λυγισαν ετσι το μετρο.

Ετσι κι αλλιως οσοι αντι-μη καπνιστες - οπως εγω - ηθελαν να συνευρεθουν και να κατσουν στο τραπεζι με την παρεα τους τους ελεγαν να φυσανε τον καπνο απο κειθε.

Για λιγη ωρα κοινωνικης συνευρεσης δεν θα πεθανουμε. Ισα ισα που ισχυροποιουνται οι δεσμοι μεταξυ μας δειχνοντας ο ενας στον αλλον οτι ανεχομαστε το ελλατωμα του για να ειμαστε παρεα.

Ο ενας ανεχεται λιγο καπνο ο αλλος ανεχεται να προσεχει μην γινει φορτικος με τον καπνο του.

Κοινωνικα οντα ειμαστε ασχετα με το τι θελουν να μας επιβαλλουν να ειμαστε.

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση, τι θα κάνουμε? Μιλάω, κυρίως, για τους χώρους διασκέδασης και όχι εργασίας που τα πράγματα είναι πιο ''καθαρά''. Θα συχνάζουμε στα ίδια στέκια? Θα πηγαίνουμε σε μεγάλα μαγαζιά με ζώνες? Θα ρίχνουμε κλήρο με τους καπνίζοντες φίλους μας για το που θα πάμε? Θα πηγαίνουμε κατόπιν συμφωνίας εναλλάξ πότε στα μεν και πότε στα δε?

Απ´ότι φαίνεται για την καθημερινότητά μας δε θα υπάρξει καμία διαφορά. Προσωπικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω στα σοβαρά το δίλημμα ή πήγαινε σε μαγαζί με καπνό ή μείνε σπίτι, και θα συνεχίσω να πηγαίνω στα ίδια μαγαζιά που πήγαινα. Διότι πολύ απλά είμαι σίγουρος οτι και όταν δημοσιοευθούν τα αντίστοιχα νούμερα για την Αθήνα, άκαπνα θα είναι και πάλι ένα 0.5% των καταστημάτων..

Ε
Εκει που θα ειναι η μεγαλη διαφορα του νεου νομου ειναι στους εργασιακους χωρους.

Γι'αυτό θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τον ιδιωτικό τομέα. Η νοοτροπία του "κάνω ό,τι γουστάρω στο μαγαζί μου" θα μπει κι εκεί μέσα, και σε μικρά γραφεία (πχ δικηγορικά, τεχνικά κλπ) ας μου δείξει έναν που θα υποχρεώσει με απειλή μήνυσης το αφεντικό του να μην καπνίζει....

Απλά θα παραμείνει ένας νόμος όπως πολύ άλλοι: Του 8ώρου, της υποχρεωτικής ασφάλισης, των 14 μισθών κλπ κλπ... Ας δούμε σε πόσα γραφεία ισχύουν όλα αυτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Εγω πιστευω οτι δεν θα γινει τιποτα.

Εκει που πηγαιναν ολοι θα συνεχιζουν να πηγαινουν. (γι'αυτο και οι μαγαζατορες εριξαν ζαρια στο να δηλωθουν καπνιστων)

Εκει ηταν απαραιτητο το μετρο γιατι δεν υπηρχε καμια αμυνα.
Δεν μπορουσε ο αλλος να αφησει το εργασιακο του ποστο επειδη δεν σταματαγε να καπνιζει ο διπλα του.

Ετσι κι αλλιως οσοι αντι-μη καπνιστες - οπως εγω - ηθελαν να συνευρεθουν και να κατσουν στο τραπεζι με την παρεα τους τους ελεγαν να φυσανε τον καπνο απο κειθε.

Για λιγη ωρα κοινωνικης συνευρεσης δεν θα πεθανουμε. Ισα ισα που ισχυροποιουνται οι δεσμοι μεταξυ μας δειχνοντας ο ενας στον αλλον οτι ανεχομαστε το ελλατωμα του για να ειμαστε παρεα.

Ο ενας ανεχεται λιγο καπνο ο αλλος ανεχεται να προσεχει μην γινει φορτικος με τον καπνο του.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Γι'αυτό θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τον ιδιωτικό τομέα. Η νοοτροπία του "κάνω ό,τι γουστάρω στο μαγαζί μου" θα μπει κι εκεί μέσα, και σε μικρά γραφεία (πχ δικηγορικά, τεχνικά κλπ) ας μου δείξει έναν που θα υποχρεώσει με απειλή μήνυσης το αφεντικό του να μην καπνίζει....

Μην είσαι απαισιόδοξος. Περίμενε λιγάκι, ακόμα δεύτερη μέρα είναι....και με τις ζώνες ασφαλείας υπήρχαν παρόμοιες αντιδράσεις, αλλά τώρα σχεδόν όλοι τις φορούν....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Τότε σταματείστε να ζητάτε όλοι οι χώροι να είναι αντικαπνιστών . Και μιλάω κυρίως για τους χώρους διασκέδασης . Είναι σαφές ότι δεν καπνίζουμε στα νοσοκομεία , στα σχολεία , στις τράπεζες , στις Εφορίες κλπ . Θέλω όμως αν είναι να βγώ να κάνω το τσιγάρο μου διότι αλλοιώς δεν έχει νόημα να βγώ. Αφήστε να έχουμε τους δικούς μας χώρους , όπου μπορούμε να καπνίζουμε ελεύθερα. Διότι από την στιγμή που ένας χώρος θα είναι χαρακτηρισμένος ως "καπνιστών" δεν έχεις κανένα λόγο να βρίσκεσαι εκεί και βέβαια δεν έχεις κανένα λόγο να διαμαρτύρεσαι διότι δεν υφίστασαι την δική μου συνήθεια . Το να προσπαθείς όμως να με σώσεις , ναι το βρίσκω απολύτως αυταρχικό .

Μα δεν ζητήσαμε εμείς να γίνξουν όλοι οι χώροι διασκέδασης, χώροι απαγόρευσης του καπνίσματος. Επειδή το ζήτησε μια οργάνωση, δεν σημαίνει ότι όλοι επικροτούν τις απόψεις της.

Το μόνο που θέλουμε είναι σε κάποια μέρη να μπορούμε να ζούμε και να κινούμαστε χωρίς καπνό. Και φυσικά χθες που ήμουν σε Φλώρινα, Δεσκάτη, Γρεβενά (κλασική ελληνική επαρχία) καθίσαμε έξω και όσοι κάπνιζαν, κάπινισαν κανονικά. Και δεν είπα τίποτε. Για ποιό λόγο άλλωστε; Στη Δεσκάτη που με ενοχλούσε ο καπνός του τσιγάρου, άλλαξα κάθισμα.

Τωρα εμενα (εσενα , τον αλλο ) μπορει να μην με ενοχλει ιδιαιτερα.Αν ενοχλει τον αλλο και εχει προβλημα αναπνοης τι θα γινει ?

Μα δεν ειναι μονο η παρεα μας.Οι οποιοι θα κανουν και μια παραχωρηση.Αν η διπλανη παρεα καπνιζουν τι θα γινει ? θα πουμε σε 4,5 ατομα στο διπλανο τραπεζι να φυσανε απο την αλλη μερια..? Καλα..
Για αυτο το πραγμα γινεται ολη η φασαρια...Και να θελει ο αλλος να μην γινει φορτικος ειναι αδυνατον , σε ενα μικρο μαγαζι ο καπνος θα παει εδω ,εκει , πανω σου.Και αν δεν ειναι του διπλα , θα ειναι του παραδιπλα.