Μέχρι σήμερα είχαμε φθορά ανθρώπινων σωμάτων προς εξυπηρέτηση της ψυχής, στο μέλλον με το τσίρκο της αστυνομίας της εκτελεστικής σκέψης και με την επιβολή της ολοκληρωτικής πληροφόρησης θα τα έχουμε όλα εκτός απ'αυτήν :BDGBGDB55:
Επίκαιρο....... μετά από 153 χρόνια !!!
Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι το να βρίσκεις την "ψυχή" σου στο τσιγάρο και το ποτό είναι μια κατάσταση που μπορεί να σε εκφράζει προσωπικά, αλλά δε μπορείς να περιμένεις ή απαιτείς κάτι τέτοιο από όλους? Προσωπική άποψη φυσικά...
Μου θυμίζει κάτι γνωστούς που είχαν μπει στ'αμάξι μου μια φορά όπου στο cd έπαιζαν τυχαία τα τελευταία κουαρτέτα του Beethoven, και ο ένας έβγαλε αμέσως το συμπέρασμα ότι δεν απολαμβάνω τη ζωή και δεν έχω ψυχή, αφού δεν ακούω μουσική που να με "εξιτάρει συναισθηματικά" (όπως μου διευρκρίνησε όταν τον ρώτησα, εννούσε τον Πλούταρχο).![]()
Σε λιγο θα ακουσουμε οτι η ευτυχια και η γαληνη που προσφερει το τσιγαρο, εχουν ευνοικη δραση στην υγεια, μεγαλυτερη απο την αρνητικη της πισσας και της νικοτινης.
Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι το να βρίσκεις την "ψυχή" σου στο τσιγάρο και το ποτό είναι μια κατάσταση που μπορεί να σε εκφράζει προσωπικά, αλλά δε μπορείς να περιμένεις ή απαιτείς κάτι τέτοιο από όλους? Προσωπική άποψη φυσικά...
2 μετρα αφου λεει.
Ο ιδιοκτητης γνωστης καφετεριας, ελεγε εχθες οτι δεν τους εχει ενημερωσει κανεις. Περιμενει δηλαδη να παει καποιος στο μαγαζι του να το συζητησουν λιγο.
Η νομοθεσια ειναι δημοσιευμενη απο μηνες και διαθεσιμη στον καθενα.
Το αλλο που ειπε και εχει δικιο ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να δωσει λεφτα για διαρρυθμισεις, αφου η διαταξη αυτη πιθανοτατα θα αλλαξει γιατι εχει δυσκολιες.
Ποσω μαλλον που τωρα ειναι καλοκαιρι και το προβλημα ειναι μικρο.
Και να σου τα βαρύγδουπα συμπεράσματα από τους δημοσιογράφους. Θα έλεγα λοιπόν να μην δένουμε και σκοινί κορδόνι όσα ακούμε. Εφόσον θέλουν να καλούνται σοβαροί δημοσιογράφοι, ας μας πουν τον αριθμό των καταστημάτων κάτω των 70 τ.μ για τα οποία δεν υπεβλήθη καθόλου δήλωση.
Σωστά έλεγε. Εφόσον υπάρχουν 40 θέματα ανοιχτά ακόμα, τι θέλεις να πει και να κάνει???
Εννοειται. Δεν τον κατηγορησα. Απλως δεν μπορει να ισχυριζεται κανεις "δε μας εχει ενημερωσει κανεις" το οποιο ακουγεται κατα κορον. Ειναι δημοσιευμενος ο νομος και ο καθενας που τον αφορα οφειλει να τον βρει.
Πολλοι πηγαινουν στους Δημους και ρωτουν τους υπαλληλους εκει. Το αν ξερουν, ειναι ενα αλλο θεμα.
Είναι εσφαλμένη αντίληψη αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι τι θα γίνει αν ένας καπνιστής και ένας μη καπνιστής βρεθούν στον ίδιο χώρο, δεν είναι απλά ζήτημα στιγμιαίας αντιδικίας.
Είναι κάτι περισσότερο, η πολιτεία ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να αποκατασταθεί πλήρως η επιθυμία των καπνιστών να το διακόψουν και πετάει τώρα το μπαλάκι σε 'μάς τους δύο γιά να τρωγόμαστε. Αν θεωρείς πως είναι μόνο δικό μου πρόβλημα απατάσαι, είναι κοινό μας πρόβλημα. Όπως ας πούμε η διαθεσιμότητα ασθενοφόρου αν το χρειαστείς -μακριά από'δώ. Στην μέριμνα αυτή συνεισφέρουμε και οι δύο. Αν κάποιος έχει την μαγκιά να προβεί σε καταγγελία, ας την κάνει στο κράτος που αλληθώριζε όταν η διαφήμιση έσπρωχνε τους πολίτες σε βλαβερές συνήθειες. Ή σε καταγγελία του κράτους που δεν είναι ικανό να υποστηρίξει τα θύματα.
Θα σε ενδιέφερε λοιπόν να κερδίσεις σε μία αντιπαλότητα ή ένα καλύτερο αύριο?
Σωστός ο Γ.Δ.!!!
Επίσης, να μας ενημερώσουν τα κανάλια που ξέρουν τα πάντα, που και πως περιγράφεται το διαχωριστικό χώρισμα μέσα από το νόμο και την Υ.Α. Από που προκύπτει ότι θα είναι γυάλινο, πλαστικό, σιδερένιο, τσιμεντένιο, κουρτινένιο κ.λ.π.???
Να ήταν οι μόνες ανακρίβειες.....
Να ρωτήσω κάτι μήπως γνωρίζεις: πού λέει ο νόμος για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γενικώς (όχι ειδικώς κέντρα με ...έγχορδη ζωντανή μουσική) άνω των 300 τ.μ.; Δεν βλέπω τέτοια ρύθμιση.
Λαθος δε νομιζεις.Το οτι ειναι αναγκη να απαγορευτει το καπνισμα, δε νομιζω οτι αμφισβητειται απο κανεναν.
N.3730/2008
Άρθρο 3
Απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού
1. Εκτός από όσες απαγορευτικές ή περιοριστικές δια*τάξεις ισχύουν και εφαρμόζονται ήδη, απαγορεύεται πλήρως, από 1ης Ιουλίου 2009, το κάπνισμα και η κατα*νάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους:
(β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κατά την έννοια των διατά*ξεων των άρθρων 5, 37, 38, 39, 40 και 41 της υπ’ αριθμ. Α1β/8577/1983 Υγειονομικής Διάταξης (ΦΕΚ 526 Β´), εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων,
Κοίταξε, η υπουργική απόφαση λέει επί λέξει " Κέντρα διασκέδασης, με ζωντανή έγχορδη μουσική". Φαντάζομαι ότι είναι καλωπισμός του "μπουζούκια", αλλά κοντά πάνε και όλα τα έγχορδα. Δεν ξέρω με τα πιάνο-μπαρ τι γίνεται. Άντε να πείσεις τον ελεγκτη πως πρόκειται για πληκτροφόρο έγχορδο![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.