Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος
Απόσα γνωρίζω -μιάς και δεν είναι η Ειδικότητά μου ανάλογη-,έχω διαβάσει ή και έχω συζητήσει με πιό Ειδικούς(Nηφάλιους),θεωρώ βέβαιο πώς κατ´αρχήν επιδεινώνονται προϋπάρχουσες παθήσεις.
Ξέρω επίσης πώς έχουν γίνει μετρήσεις γιά τις βραχυπρόθεσμες επιδράσεις τού Καπνού σέ Χώρους πού αναφέρεις και τά αποτελέσματα είναι στατιστικώς σημαντικά ,μιλώντας πάντα γιά μή-καπνιστές.
Μακροχρόνιες έρευνες για την Ελλάδα δέν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου..
Υ.Γ.
Να προσθέσω επίσης κάτι σχετικά μέ την προοπτική να υπάρχουν Μαγαζιά (κάτω τών 70 τετραγωνικών)μόνον γιά Καπνιστές πού είναι Προσωπική μου θέση...
Μιά τετοια προοπτική θα κάνει καλό και σε εμένα σάν Καπνιστής πού είμαι..
Και εξηγούμαι..
Θα πηγαίνω οσο το δυνατόν λιγότερο γιατί θεωρώ πώς 70 τετραγωνικά ειναι ένας πολύ μικρός χώρος και δυσανάλογος μέ την συσσώρευση καπνού που υπάρχει..
Αλλά αυτό ειναι η Προσωπική μου στάση και θέση.
Όταν έχω αυτά τα δυο παραδείγματα, αναρωτιέμαι κατά πόσο η ιατρική κοινότητα έχει σαφή στοιχεία για τους εργαζόμενους σε χώρους όπου ο καπνός είναι μόνιμη υπόθεση.
Απόσα γνωρίζω -μιάς και δεν είναι η Ειδικότητά μου ανάλογη-,έχω διαβάσει ή και έχω συζητήσει με πιό Ειδικούς(Nηφάλιους),θεωρώ βέβαιο πώς κατ´αρχήν επιδεινώνονται προϋπάρχουσες παθήσεις.
Ξέρω επίσης πώς έχουν γίνει μετρήσεις γιά τις βραχυπρόθεσμες επιδράσεις τού Καπνού σέ Χώρους πού αναφέρεις και τά αποτελέσματα είναι στατιστικώς σημαντικά ,μιλώντας πάντα γιά μή-καπνιστές.
Μακροχρόνιες έρευνες για την Ελλάδα δέν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου..
Υ.Γ.
Να προσθέσω επίσης κάτι σχετικά μέ την προοπτική να υπάρχουν Μαγαζιά (κάτω τών 70 τετραγωνικών)μόνον γιά Καπνιστές πού είναι Προσωπική μου θέση...
Μιά τετοια προοπτική θα κάνει καλό και σε εμένα σάν Καπνιστής πού είμαι..
Και εξηγούμαι..
Θα πηγαίνω οσο το δυνατόν λιγότερο γιατί θεωρώ πώς 70 τετραγωνικά ειναι ένας πολύ μικρός χώρος και δυσανάλογος μέ την συσσώρευση καπνού που υπάρχει..
Αλλά αυτό ειναι η Προσωπική μου στάση και θέση.