Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Alex@
Tην Θέση μου την έχω ξεκαθαρίσει..
Αλλο ο Μή-Καπνιζων και άλλο ο Σταυροφόρος Αντικαπνιστής πού ´απειλεί´νά μού πάρει το Σκάλπ ενώ συγχρόνως αρνείται τήν ύπαρξη άλλων σημαντικότερων Κοινωνικών Προβλημάτων...
Μέ τον Μη-Καπνίζοντα δέν έχω κανένα πρόβλημα και τον σέβομαι απολύτως.
Ειμαι υπέρ τού συγκεκριμένου Νόμου ,αλλά θά αντιδράσω σέ εκείνους και απο τίς δυό πλευρές πού δρούν σχεδόν ρατσιστικά απέναντί στον Αλλον.
Δηλαδή ειτε στον Καπνιστή πού θά σέ υποβάλλει μέ το στανιό στο να ανεχτείς τον Καπνό του,αλλά και στον Σταυροφόρο πού επειδή δεν καπνίζει θεωρεί κάθε Καπνιστή Ρεμάλι και Κατώτερο ´Υποκείμενο´.

Συγγνώμη αλλά όταν εγώ ο μη καπνιστής που:

1) Θέλω να δουλεύω χωρίς να χαλάω τα πνευμόνια μου που είναι αποδεδειγμένα πιο ευάλωτα ως μη καπνιστης από τα δικά σου στον καπνό
2) Να μη βρωμάνε τα ρούχα μου και πρέπει κάθε ημέρα να πηγαίνω το κουστούμι στο καθαριστήριο για να φοράω ρούχα που δεν βρωμάνε στη δουλειά και το κόστος είναι τεράστιο
3) Να μπορώ να πάω σε ένα μαγαζί να διασκεδάσω και το εννοώ να διασκεδάσω χωρίς τον πονοκέφαλο από τον καπνό όταν μέσα στο μαγαζί έχει περάσει το όριο τουλάχιστον 100 φορές (αποδεδειγμένα και αυτό από έρευνες Πανεπιστημίων) και να μη δηλητηριάζω τον εαυτό μου
4) Να μπορώ να οδηγήσω χωρίς να τσακώνομαι με γνωστούς, φίλους, συγγενείς στο αυτοκίνητο για το ανοιχτό παράθυρο το χειμώνα (κρύο) και το καλοκαίρι (air condition) και με το φόβο να μου κάψουν οτιδήποτε μέσα σε αυτό.
5) Να προσπαθώ να φάω στη δουλειά σε χώρο που είναι μόνο για φαγητό και να πρέπει να τρώω τον καπνό στη μούρη ενώ τρώω.
6) Να πρέπει να μαζεύω τις γόπες σας στο στρατό ενώ δεν καπνίζω.
7) Να πρέπει να ανέχομαι στην τελική όλα τα παραπάνω και αν αντιδρώ να είμαι εγώ αυτός που έχει το πρόβλημα και όχι όλοι εσείς που θέλετε να καπνίζετε.

Συγγνώμη αλλά αυτό δεν το ανέχομαι.

Γιατί λοιπόν υπάρχεδι διαφορά ανάμεσα στον μη καπνιστή και στον σταυροφόρο αντικαπνιστή ? Επειδή ο 2ος θέλει να ισχύουν οι νόμοι ?
Τελικά σε αυτή τη χώρα μας αρέσει μόνο να θέτουμε νόμους αλλά όχι να τους τηρούμε και όποιος το κάνει τον λέμε και προβληματικό και τον αντιπαθούμε κιολας.

Μπορεί να κάνω 1.000 πράγματα άλλα εγώ που δεν τα κάνουν οι καπνιστές αλλά δεν επηρεάζουν άμεσα τις ζωές τους, ενώ η δική μου κάθε μέρα γίνεται όλο και χειρότερη με τις συνέπειες όλων των παραπάνω που ανάφερα.

Δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα αλλά θα το κάνω σύντομα.

Εύχομαι κάποτε να καταλάβετε ότι το κάπνισμα δεν είναι απόλαυση αλλά πρόβλημα και να το κόψετε. Για το καλό όλων μας !

Υ.Γ. Μην πει κανείς το ότι δεν καπνίζω και δεν ξέρω, έχω δοκιμάσει στη ζωή μου σε διάφορες περιπτώσεις αλλά ηταν τελειώς σιχαμερό και δεν μου άρεσε.
Επίσης υπάρχουν και άλλα πάθη στη ζωή οπότε μπορώ να καταλάβω το πόσο δύσκολο είναι να το κόψει κάποιος, όχι όμως ακατόρθωτο.

Φιλικά,

Άγγελος.

Α εσύ θές και να απαγορευτεί και στο Αυτοκίνητο.Στο δικό μου μήπως ,γιατί στο δικό σου εσύ εισαι ο Αρμόδιος να μήν το επιτρέπεις και κανένα Κράτος.
Αλλος με καλύτερη προσφορά???
Αμα δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε κάν για τον Νομο ο καθένας βγάζει και απο έναν Νομο πού γουστάρει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Alex@
Tην Θέση μου την έχω ξεκαθαρίσει..
Αλλο ο Μή-Καπνιζων και άλλο ο Σταυροφόρος Αντικαπνιστής πού ´απειλεί´νά μού πάρει το Σκάλπ ενώ συγχρόνως αρνείται τήν ύπαρξη άλλων σημαντικότερων Κοινωνικών Προβλημάτων...

......
αλλά θά αντιδράσω σέ εκείνους και απο τίς δυό πλευρές πού δρούν σχεδόν ρατσιστικά απέναντί στον Αλλον.

Δηλαδή ειτε στον Καπνιστή πού θά σέ υποβάλλει μέ το στανιό στο να ανεχτείς τον Καπνό του,αλλά και στον Σταυροφόρο πού επειδή δεν καπνίζει θεωρεί κάθε Καπνιστή Ρεμάλι και Κατώτερο ´Υποκείμενο´.

Eπειδη στη συγκεκριμενη συζητηση που κανουμε εδω, το πιο κοντινο σε Σταυροφορο πιθανον να θεωρεις εμενα γιατι εχω επιμεινει παρα πολυ, εχω να πω τα εξης:

Ακομα και στην ακραια περιπτωση αντικαπνιστη που μπορει και να σε προσβαλει, η δικη σου σταση πρεπει να ειναι η ιδια. Οφειλεις να τον σεβεσαι και να μην τον ενοχλεις. Αν ειναι υστερικος ειναι δικο του θεμα, δεν αφαιρει ουτε λιγο απο το δικαιο που μπορει να εχει. Και στο κατω κατω γινεται υστερικος υπο καποιες συνθηκες που εσυ τις προκαλεις.

Οσο για τα αλλα προβληματα, κανεις νομιζω δεν αρνειται την υπαρξη τους. Υπαρχουν πολλα αλλα δεν ειναι κακο να λυσουμε αυτο πρωτα.

Ομως εχουν γινει ενα σωρο αναφορες μεχρι τωρα σε υστερικες αντιδρασεις και σε προβληματα αλλο τυπου εδω η σε αλλες χωρες. Ποιος ο λογος να γινεται αυτο, εκτος απο το να στρεφουμε τη συζητηση αλλου?

Και επισης επειδη τα ακρα ειναι συνηθως ιδιας λογικης, εχω να πω το εξης:

Ο ακραιος καπνιστης, ειναι αυτος που δηλωνει οτι αμα γουσταρει θα καπνιζει οπου θελει, μεχρι οτι το τσιγαρο κανει καλο στην υγεια και οσοι δεν καπνιζουν ειναι καημενοι και κομπλεξικοι.

Ο ακραιος αντικαπνιστης, μπορει να θελει να εξαφανιστουν τα τσιγαρα και οι καπνιστες απο προσωπου γης.

Ομως εδω υπαρχει μια λεπτομερεια που δεν αλλαζει.
Καποιος ενοχλει και καποιος αλλος ενοχλειται, ενω ολοι εχουν την ιδια ελευθερια.

Οπως λες κι εσυ ο κακος καπνιστης σε αναγκαζει να υπομεινεις.
Ο κακος αντικαπνιστης απλα σε "θεωρει"...

Δε νομιζω να υπαρχει και τοσο προβλημα λοιπον αν καποιος απλα σε ¨θεωρει" κατι, ειδικα αν ειναι και λιγο βαρεμενος, οπως υποννοεις. Ποιο προβλημα ειναι σημαντικοτερο κατα τη γνωμη σου?

Χωρια που εδω υπαρχει ΔΡΑΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Κι εσυ που προκαλεις τη ΔΡΑΣΗ, κρινεις (δικαιως εν μερει) την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Οποτε δεν μπορουμε να τα εξισωνουμε.

Και επαναλαμβανω για μια ακομη φορα, οτι ο νομος ειναι περιττος.

Γιατι κανονικα το θεμα θα επρεπε να ειχε ρυθμιστει με τις αρχες της καλης συμπεριφορας. Ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να σεβεσαι το διπλανο σου και να φροντιζεις να μην τον ενοχλεις. Χρειαζομαστε νομο, ρε παιδια, για να το πει αυτο? Και οταν ερχεται ο νομος εμεις παλι τσακωνομαστε?

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Α εσύ θές και να απαγορευτεί και στο Αυτοκίνητο.Στο δικό μου μήπως ,γιατί στο δικό σου εσύ εισαι ο Αρμόδιος να μήν το επιτρέπεις και κανένα Κράτος.
Αμα δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε κάν για τον Νομο ο καθένας βγάζει και απο έναν Νομο πού γουστάρει.

Η αυτονοητη ηθικη σου υποχρεωση να σεβεσαι το φιλο σου εχει σχεση απο το χωρο που ειστε? Αν ο χωρος καλυπτεται απο το νομο ή οχι εχει σημασια?

Η μηπως εχει διαφορα το ποιανου ειναι το αυτοκινητο?

Ανεχομαστε τους φιλους μας που καπνιζουν πολλες φορες. Αλλα δεν ειμαστε και υποχρεωμενοι. Και κακως θεωρειται κεκτημενο.

Επίσης υπάρχουν και άλλα πάθη στη ζωή οπότε μπορώ να καταλάβω το πόσο δύσκολο είναι να το κόψει κάποιος, όχι όμως ακατόρθωτο.

Υπαρχουν πολλα παθη και ολοι εχουμε.

Δεν υποννοουμε οτι εμεις ειμαστε αψογοι και οι καπνιστες εχουν το κουσουρι.

Απλα αυτο το κουσουρι τυχαινει να ενοχλει.

Απο το σημειο του "δεν μπορω ή δεν θελω να προσπαθησω" να το κοψω, μεχρι το σημειο του "θα κανω οτι γουσταρω κι εσενα τι σε νοιαζει" υπαρχει μια αποσταση.

μα για το δικό του μιλάει... να οδηγήσει λέει. δεν λέει κάτι άλλο.

Στο δικό μου πάντως δεν καπνίζει κανείς... Αν είναι ταξίδι και είμαστε πολλές ώρες, κάνω πού και πού στάσεις να ξεμουδιάσω και εγώ να καπνίσουν και οι υπόλοιποι ένα τσιγάρο.

Η αυτονοητη ηθικη σου υποχρεωση να σεβεσαι το φιλο σου εχει σχεση απο το χωρο που ειστε? Αν ο χωρος καλυπτεται απο το νομο ή οχι εχει σημασια?

Ανεχομαστε τους φιλους μας που καπνιζουν πολλες φορες. Αλλα δεν ειμαστε και υποχρεωμενοι. Και κακως θεωρειται κεκτημενο.

Κοιτα , μην παμε στο αλλο ακρο.Σεβασμος και κατανοηση υπαρχει πολλες φορες και απο τις δυο πλευρες , ποσο μαλλον μεταξυ φιλων και γνωστων.Αμα πας στο σπιτι ενος φιλου σου καπνιστη και του πεις ..βρε Νικο (πχ ) το σβηνεις σε παρακαλω γιατι με ενοχλει ? Τι θα σου πει..ρε αντε απο κει ?

Αναγνωριζω ομως το δικαιωμα του να το πει.Να πει ..ξερεις Γιωργο (πχ )ευχαριστως να ερθεις στο σπιτι μου ,αλλα εγω θα καπνισω.Συγνωμη αλλα .
Το ιδιο και με το αυτοκινητο.Αμα μου πει καποιος , παιδια να παμε βολτα με το αυτοκινητο μου αλλα εγω θα καπνισω, τι θα του πω ? Οχι στο απαγορευω ? Θα πω ,δεκτον , θα σας ακολουθησω με το δικο μου αυτοκινητο.
Απλα πραγματα ...

Στο αυτοκίνητο - είτε δικό μας είτε άλλου - δεν έχουμε κανένα λόγο να καπνίσουμε . Αν πηγαίνουμε ταξίδι , είναι εκτός των αλλων και επικίνδυνο , να κινείσαι με 120-140 χλμ/ώρα και να καπνίζεις ´. Εκτός αυτού με τα παράθυρα κελιστά και με aircondition ούτε εγώ δεν καπνίζω στο δικό μου αμάξι ( βρώμα που ποτίζει την ταπετσαρία) . Γι αυτό στα ταξίδια κάνουμε στάσεις κι εκεί ό,τι ανάγκη έχει ο καθένας την πραγματοποιεί.

Το μόνο πρόβλημα είναι όταν πέφτεις σε μποτιλιάρισμα . Εκεί δυστυχώς ενδίδω . Ανοίγω τέρμα τα παράθυρα και κάνω ένα τσιγαράκι . Για να περάσει και η ώρα

( ολα αυτά ισχύουν αν δεν είναι συνοδηγός ο vasada ή ο Maestro). Αν όντως είναι , τότε κλείνουμε τα παράθυρα και κάνουμε 20 τσιγάρα το ένα πάνω στο άλλο :flipout::flipout::flipout::flipout:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Φυσικά έχει σημασία ποιανού ειναι το Αυτοκίνητο.
Και απότι φαίνεται μάλλον υπάρχει η επιθυμία να απαγορευτεί το κάπνισμα και στο αυτοκίνητο(ισως γιατι περνάει απο απέναντι κάποιος πού δεν καπνίζει).
Aυτά τά διδακτικά περί ´Ηθικών Υποχρεώσεων´δεν τά καταλαβαίνω.
Και εν πάσει περιπτώσει εγώ πού καπνίζω στο αυτοκίνητό μου οταν ειμαι μόνος μου μήπως θα πρέπει να παρατηρηθώ απο κάποιον υποψήφιο συνεπιβάτη μου ,στον οποιον δεν καπνίζω μπροστά του,εάν επι παραδείγματι μυρίζει καπνό το αμάξι μου απο παλιότερα??
Μήπως λέω?

Ο νόμος έχει μπεί ήδη σε εφαρμογή... Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αν τελικά ισχύσει ετσι όπως μας παρουσιάζεται και δεν υπάρξουν περαιτέρω τροποποιήσεις. Οντως, τουλάχιστον στον χώρο της δουλειάς μου καπνίζω λιγότερο και δεν ενοχλώ καθόλου τους μη καπνίζοντες. Το ίδιο και στην απογευματινονυχτερινή μου διασκέδαση. Βέβαια είναι καλοκαίρι και καθόμαστε έξω, αλλα ελπίζω μέχρι τον χειμώνα να έχουν οργανωθεί κατάλληλα και τα μαγαζιά. Οι καπνίζοντες στα μεν και οι μή καπνίζοντες στα δε... Τώρα αν κάποιος θέλει λόγω παρέας να πάει σε μαγαζί της "αντίπαλης ομάδας", φυσικά και μπορεί να το κάνει ακολουθώντας τους κανόνες της. Απο την άλλη πλευρά, ζούμε σε μια κοινωνία που υπόκειται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς και οι επιχειρηματίες μπορούν μέσα στα πλαίσια του καινούριου νόμου, να προσδιορίσουν την επιχείρησή τους "για καπνίζοντες", για "μη καπνίζοντες" ή "demi". Μέχρι εδώ όλα ωραία και ελπίζω να μείνουν έτσι.

ΟΜΩΣ...

...ήδη βλέπω ανησυχητικές κινήσεις απο πλευράς αντικαπνιστών οι οποίοι δεν δηλώνουν ευχαριστημένοι με το μέτρο όπως αυτό υφίσταται αυτην την στιγμή... Υπάρχει και η δήλωση του υπουργού που λέει οτι "μπορεί να προβούμε σε γενική απαγόρευση αν δεν υπάρξει πειθαρχία στο μέτρο" και με ζώνουν τα φίδια... Τίποτα δεν με καθησυχάζει απο πλευράς αντικαπνιστών... Και πολύ φοβάμαι οτι όσο θα περνάει ο καιρός, αν δεν χαρακτηριστεί επαρκής αριθμός επιχειρήσεων ως "μη καπνιζοντων", τόσο θα θέλουν να εισβάλουν στους δικούς μας χώρους, φέρνοντας μαζί και τις γνωστές αντιδράσεις περί καπνού... Απο την άλλη πλευρά είναι στο χέρι τους να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις για "μη καπνίζοντες" έτσι ωστε αυτές είτε να μην αλλάξουν το στάτους τους, είτε και να πληθύνουν ακόμα. Εγώ θα χαίρομαι να τις βλέπω να πολλαπλασιάζονται, αρκεί να μην λιγοστεύουν οι δικές μας...
Πολύ φοβάμαι όμως οτι το fair play θα κρατηθεί μόνο από την μία πλευρά...

Στον ιδιωτικό του χώρο (και ώς τέτοιος ορίζεται και το αυτοκίνητο) ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Καμία υποχρέωση δεν έχει να μην καπνίσει αν ενοχλεί τον συνεπιβάτη. Μπορεί αν δεν του αρέσει να κατέβει και πάει αλλιώς.

Τώρα αν μεταξύ φίλων συμβιβαστούν αυτό είναι θεμιτό αλλα σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό.

Και ένα άρθρο του καθηγητή Κρεμαστινού στο ένθετο της ελευθεροτυπίας σχετικό.

Από τις καθημερινές απλές απολαύσεις ενός ανθρώπου είναι ο πρωινός καφές που συνοδεύεται από ένα τσιγάρο.

Είναι μια συνήθεια που εμπεριέχει στοιχεία εθισμού. Και οι δύο βασικές ουσίες που περιέχονται τόσο στον καφέ όσο και στο τσιγάρο, δηλαδή η καφεΐνη και η νικοτίνη, ανήκουν στις ουσίες που προκαλούν εξάρτηση. Μια εξάρτηση που, όσον αφορά τουλάχιστον τη νικοτίνη, είναι αναμφισβήτητα επιβλαβής για τον οργανισμό. Καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητήσει την καταστροφική επίδραση του καπνίσματος πάνω στις αρτηρίες και τον οργανισμό γενικότερα. Ομως τι γίνεται με τον καφέ; Για τον καφέ τα πράγματα φαίνεται ότι είναι διαφορετικά. Υπήρξαν βέβαια μεμονωμένες μελέτες που έδειξαν ότι η χρήση του καφέ ελαττώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στόματος, του οισοφάγου, του φάρυγγα, του εντέρου, του ήπατος (συκωτιού), όμως δεν υπήρξε μεγάλη προγραμματισμένη μελέτη που να διερευνήσει ποια είναι η επίπτωση του καφέ στις καρδιαγγειακές παθήσεις και την επιβίωση του ανθρώπου γενικότερα.

Η μελέτη σχεδιάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard με στόχο να διερευνηθεί η σχέση του καφέ με τη θνησιμότητα από οποιαδήποτε πάθηση, συμπεριλαμβανομένων και των καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Ο αριθμός των ατόμων που μελετήθηκε δεν είναι ευκαταφρόνητος, δηλαδή 41.736 άνδρες και 86.214 γυναίκες. Η μελέτη κάλυψε το χρονικό διάστημα από το 1980 έως το 2004 και έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine».

Η χρήση του καφέ τελικά υπήρξε ευεργετική για τον άνθρωπο. Η θνησιμότητα ελαττώθηκε παράλληλα με τη χρήση του καφέ. Μάλιστα τα αποτελέσματα υπήρξαν ιδιαίτερα εντυπωσιακά όσο η χρήση του καφέ ήταν μεγαλύτερη. Το ίδιο παρατηρήθηκε και για τους θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις. Ειδικότερα εάν εχρησιμοποιείτο καφές ντεκαφεϊνέ. Η λήψη 2-6 ποτηριών καφέ την ημέρα επέφερε ελάττωση των θανάτων κατά 20% στους άνδρες και κατά 14% στις γυναίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι άνω των 6 ποτηριών καφέ, η ωφελιμιστική του επίδραση χανόταν προοδευτικά.

Οι ερευνητές υποστήριξαν την άποψη ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα από τη χρήση καφέ δεν οφείλονται αποκλειστικά στην καφεΐνη που περιέχει ο καφές αλλά στις άλλες ενυπάρχουσες ουσίες. Η χορήγηση του καφέ παρεμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερίνης (LDL), η οποία στην οξειδωμένη μορφή της προκαλεί αστάθεια των αθηροσκληρωτικών πλακών που βρίσκονται στα τοιχώματα των αρτηριών και που όταν σπάσουν δημιουργούν τα εμφράγματα. Γι' αυτό ο καφές με τη συγκεκριμένη του επίδραση σταθεροποιεί τις πλάκες και προφυλάσσει τον οργανισμό του ανθρώπου από το έμφραγμα και τον αιφνίδιο θάνατο.

Ετσι, εάν κάποιος πίνει 3 καφέδες την ημέρα έχει άραγε το δικαίωμα να καπνίσει και ένα τσιγάρο μαζί; Ασφαλώς ναι. Ομως ο κίνδυνος πάντα υπάρχει, λόγω του εθισμού του καπνίσματος, να αυξηθούν σιγά σιγά τα τσιγάρα και με τον τρόπο αυτό να ακυρωθεί η ωφελιμιστική συμβολή του καφέ. Κατά συνέπεια ο καφές με τη συνοδεία το πολύ τριών τσιγάρων την ημέρα απευθύνεται σε πολύ εγκρατείς και ισχυρούς χαρακτήρες. Γιατί η πείρα έχει αποδείξει ότι οι βαρείς καπνιστές αρχίζουν με 2-3 τσιγάρα την ημέρα για να καταλήξουν στα 2-3 πακέτα την ημέρα.

Δυστυχώς για τους καπνιστές, παρά τις προσπάθειες των καπνοβιομηχανιών δεν κατέστη δυνατόν να εμφανιστεί στα ιατρικά περιοδικά έστω και μία εργασία που να απαλύνει τη ζοφερή εικόνα των συνεπειών του καπνίσματος. Κατά συνέπεια λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια να παίζει κάποιος με τη φωτιά, δηλαδή το τσιγάρο. Ετσι και ο καφές μαζί με ένα τσιγάρο αποτελεί ένα απολαυστικό αλλά και επικίνδυνο ταυτόχρονα παιχνίδι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Κοιτα , μην παμε στο αλλο ακρο.Σεβασμος και κατανοηση υπαρχει πολλες φορες και απο τις δυο πλευρες , ποσο μαλλον μεταξυ φιλων και γνωστων.Αμα πας στο σπιτι ενος φιλου σου καπνιστη και του πεις ..βρε Νικο (πχ ) το σβηνεις σε παρακαλω γιατι με ενοχλει ? Τι θα σου πει..ρε αντε απο κει ?

Αναγνωριζω ομως το δικαιωμα του να το πει.Να πει ..ξερεις Γιωργο (πχ )ευχαριστως να ερθεις στο σπιτι μου ,αλλα εγω θα καπνισω.Συγνωμη αλλα .
Το ιδιο και με το αυτοκινητο.Αμα μου πει καποιος , παιδια να παμε βολτα με το αυτοκινητο μου αλλα εγω θα καπνισω, τι θα του πω ? Οχι στο απαγορευω ? Θα πω ,δεκτον , θα σας ακολουθησω με το δικο μου αυτοκινητο.
Απλα πραγματα ...

Κοίτα αν είναι νάρθει σπίτι μου και να μου στρογγυλοκαθήσει για 2-3 ώρες και μου απαγορέψει να καπνίσω , μη σώσει και έρθει . Εκτός κι αν μου επιτρεπει να καπνίζω εγώ σπίτι του . Διότι αλλοιώς μονά-ζυγά δικά του δεν παίζει .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Κοίτα αν είναι νάρθει σπίτι μου και να μου στρογγυλοκαθήσει για 2-3 ώρες και μου απαγορέψει να καπνίσω , μη σώσει και έρθει . Εκτός κι αν μου επιτρεπει να καπνίζω εγώ σπίτι του . Διότι αλλοιώς μονά-ζυγά δικά του δεν παίζει .

Συμφωνω απολυτως.Στο σπιτι του (και στο αυτοκινητο του μια και αναφερθηκε ) ο καθενας ειναι βασιλιας και θετει αυτος τους κανονες.Δεν τιθεται καν θεμα για αυτο (τουλαχιστον απο μενα )..

ΟΜΩΣ...

...ήδη βλέπω ανησυχητικές κινήσεις απο πλευράς αντικαπνιστών οι οποίοι δεν δηλώνουν ευχαριστημένοι με το μέτρο όπως αυτό υφίσταται αυτην την στιγμή... Υπάρχει και η δήλωση του υπουργού που λέει οτι "μπορεί να προβούμε σε γενική απαγόρευση αν δεν υπάρξει πειθαρχία στο μέτρο" και με ζώνουν τα φίδια... Τίποτα δεν με καθησυχάζει απο πλευράς αντικαπνιστών... Και πολύ φοβάμαι οτι όσο θα περνάει ο καιρός, αν δεν χαρακτηριστεί επαρκής αριθμός επιχειρήσεων ως "μη καπνιζοντων", τόσο θα θέλουν να εισβάλουν στους δικούς μας χώρους, φέρνοντας μαζί και τις γνωστές αντιδράσεις περί καπνού... Απο την άλλη πλευρά είναι στο χέρι τους να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις για "μη καπνίζοντες" έτσι ωστε αυτές είτε να μην αλλάξουν το στάτους τους, είτε και να πληθύνουν ακόμα. Εγώ θα χαίρομαι να τις βλέπω να πολλαπλασιάζονται, αρκεί να μην λιγοστεύουν οι δικές μας...
Πολύ φοβάμαι όμως οτι το fair play θα κρατηθεί μόνο από την μία πλευρά...

Τωρα αυτο που θα πω ειναι πισωγυρισμα του θεματος ....αλλα τα πραγματα θα ζορισουν.Ποιες επιχειρησεις να στηριξουν (και ποιο fair play )..τις (πιθανοτατα ) ...7 απο τις 330 ? Και με ποιο τροπο θα πολλαπλασιαστουν ? Εδω υπαρχει κριση παντου , θα ανοιγουν καινουργια μαγαζια ? Εχουμε πεσει σε λουμπα ,ολοι μας ,μην το ψαχνεις. (σορρυ για τα επαναλαμβανομενα )

μιλάω εκ μέρους όσων θέλουν να αναπνέουν στο αυτοκίνητο και δεν μπορούν γιατί οι γονείς ας πούμε γουστάρουν να καπνίσουν άσχετα αν τα παιδιά δεν θέλουν.

όποιος θέλει να καταλάβει μπορεί.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Εχεις κάτι να προσθέσεις γιά τα ´Νομιμα´και δηθεν παράνομα κυκλώματα πού προωθούν την Κοκαϊνη και τη Ηρωίνη??
Eιδικά η ´κόκα´κάνει θραύση και μεταξύ Μή-Καπνιστών...Μόνον στον εαυτό τους κάνουν Κακό??
Aν και ξέρω την απάντηση:Oλοι οι εθισμένοι σε άλλες ουσίες (και οσοι κάνουν Κατάχρηση Αλκοόλ και ειναι υπεράνω πάσης υποψίας)κάνουν κακό μόνον στον εαυτό τους..
Καινοφανής Θεωρία πού καμιά επιστημονική μελέτη δεν την υποστηρίζει.

Μιλας μ εναν ανθρωπο που η μεγαλυτερη καταχρηση που κανει, ειναι 2-3 ποτηρια κρασι καθε καλοκαιρι, Χριστουγεννα και Πασχα.

Οποτε γιατι να θελω υποτιθεται να στηριξω τα κυκλωματα Κοκαινης και Ηρωινης?? Δεν εχω εν τω μεταξυ την παραμικρη ιδεα, γιατι αναφερεσαι σε νομιμα κυκλωματα ή ποια ειναι αυτα.

Φυσικα και δεν κανουν μονο στον εαυτο τους κακο οι χρηστες ναρκωτικων. Φυσικα και τα ναρκωτικα ειναι μαστιγα. Φυσικα και η καταχρηση αλκοολ δημιουργει εξαρτηση και οδηγει σε αθλιοτητα και θανατο. ΑΚομα και το junk food αν το θελεις, δημιουργει εξαρτηση (σε αλλα μεγεθη βεβαια), η οποια εχει κοινωνικο αντικτυπο και εμμεσα μας επηρεαζει.

Και βεβαιως βεβαιως το τσιγαρο σε κλειστους χωρους αποτελει ο,τι χειροτερο για καποιον ΜΗ-καπνιστη.

as simple as that.

Εχουμε καταληξει να διαπληκτιζομαστε για τα αυτονοητα. Και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να φτασουμε τη συζητηση στην ηρωινη και την κοκκα, αντιστρεφοντας ολη τη ροη της κουβεντας και να μην παραδεχτουμε πολυ απλα, πως ειναι τουλαχιστον γαιδουρια απο πλευρας καπνιστων, να μη σεβονται οτι καποια ατομα ''δε γουσταρουν'' να εισπνεουν χημικα καταλοιπα των αλλων.

Πως να το κανουμε δηλαδη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Μιλας μ εναν ανθρωπο που η μεγαλυτερη καταχρηση που κανει, ειναι 2-3 ποτηρια κρασι καθε καλοκαιρι, Χριστουγεννα και Πασχα.

Οποτε γιατι να θελω υποτιθεται να στηριξω τα κυκλωματα Κοκαινης και Ηρωινης?? Δεν εχω εν τω μεταξυ την παραμικρη ιδεα, γιατι αναφερεσαι σε νομιμα κυκλωματα ή ποια ειναι αυτα.

Φυσικα και δεν κανουν μονο στον εαυτο τους κακο οι χρηστες ναρκωτικων. Φυσικα και τα ναρκωτικα ειναι μαστιγα. Φυσικα και η καταχρηση αλκοολ δημιουργει εξαρτηση και οδηγει σε αθλιοτητα και θανατο. ΑΚομα και το junk food αν το θελεις, δημιουργει εξαρτηση (σε αλλα μεγεθη βεβαια), η οποια εχει κοινωνικο αντικτυπο και εμμεσα μας επηρεαζει.

Και βεβαιως βεβαιως το τσιγαρο σε κλειστους χωρους αποτελει ο,τι χειροτερο για καποιον ΜΗ-καπνιστη.

as simple as that.

Εχουμε καταληξει να διαπληκτιζομαστε για τα αυτονοητα. Και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να φτασουμε τη συζητηση στην ηρωινη και την κοκκα, αντιστρεφοντας ολη τη ροη της κουβεντας και να μην παραδεχτουμε πολυ απλα, πως ειναι τουλαχιστον γαιδουρια απο πλευρας καπνιστων, να μη σεβονται οτι καποια ατομα ''δε γουσταρουν'' να εισπνεουν χημικα καταλοιπα των αλλων.

Πως να το κανουμε δηλαδη?

Καλά ειναι δυνατόν να πιστεύεις πώς σε θεωρώ υποστηρικτή τής διακίνησης Ναρκωτικών??Ελεος.
Αλλο πράγμα έγραψα.
Πώς στην συζήτηση δημιουργείται η αίσθηση πώς οταν κάποιος τολμά να υποστηρίξει πώς το Κάπνισμα δεν ειναι υπεύθυνο από μόνο του γιά ολα τα δεινά τής ανθρωπότητας θεωρείται μονίμως off-topic.
Οση Γαιδουριά περιέχει η στάση Καπνιστών να καπνίζουν σέ Δημόσιους Χώρους άλλη τόση Γαϊδουριά περιέχει και η στάση αντικαπνιστών νά κυνηγάνε καπνιστές ακόμα και στά σπίτια τους ή να τούς χαρακτηρίζουν βάσει μιάς συνήθειάς τους..
Και αυτό φαίνεται σε αρκετά γραπτά εδώ μέσα.
Βολικό δεν λέω και πολύ απενοχοποιητικό ...
Ολα τά δεινά προβάλλονται στούς Καπνιστές.