fftopic:
Πρόσφατα βρέθηκα στην Ταυλάνδη καί έτυχε να αγοράσω ένα πακέτο Marlboro.
Εκεί λοιπόν οι "βάρβαροι" έχουν αρχίσει με τις περίφημες (καί συνάμα αηδιαστικότατες) φωτογραφίες, όπου ο καπνιστής μπορεί να δεί τι θα συμβεί στα διάφορα όργανα του σώματος του, αν συνεχίσει να καπνίζει.
Κύριοι (καί Κυρίες βέβαια) ............ σας πληροφορώ ότι το πακέτο το πέταξα καί δεν κάπνισα γιά περίπου 3,5 μέρες. Μιλάμε ότι είδα μόνο μία φώτο, αλλά ήταν αρκετή να με "αρωστήσει".
Δεν ξέρω αν θυμάμαι καλά, αλλά αληθεύει ότι καί η Ευρωπαική Ενωση έχει κατά νου παρόμοια καμπάνια?
Ένα βασικό επιχείρημα των καπνιστών είναι ότι τους απαγορεύουν να χρησιμοποιούν κάτι που επιτρέπεται να πωλείται και να διαφημίζεται.
Και το κλύσμα επιτρέπεται να πωλείται, είδες κανένα να το κάνει δημόσια;
Ένα βασικό επιχείρημα των καπνιστών είναι ότι τους απαγορεύουν να χρησιμοποιούν κάτι που επιτρέπεται να πωλείται και να διαφημίζεται.
Και το κλύσμα επιτρέπεται να πωλείται, είδες κανένα να το κάνει δημόσια;
Είμαι 100% τις εκατό υπέρ των νέων μέτρων και μακάρι πολλοί από εμάς τους καπνιστές να το κόψουμε, όμως πιστεύω ότι τα μέτρα είναι υποκριτικά...
Γνώμη μου είναι ότι ή το απαγορεύεις εντελώς ως ναρκωτικό και βοηθάς στην αποτοξίνωση του καπνιστή ή δέχεσαι ότι απλά θα μειώσεις τους καρκίνους, τόσο ώστε τα νοσήλια που πληρώνει το κράτος να είναι πλέον μικρότερα από την είσπραξη φόρων από την πώληση των τσιγάρων...
Και μια μελέτη που άκουσα στο ραδιόφωνο πριν δύο-τρία χρόνια...
Μέτρησαν (στην Αμερική) τις συνέπειες του καπνίσματος σε σχέση με αυτές της ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Μέτρησαν λοιπόν την ανάπτυξη των πνευμόνων μικρών παιδιών από 6 -10 ετών.
Τα μισά ζούσαν σε οικογένειες καπνιστών και τα άλλα μισά σε σπίτια επί αυτοκινητόδρομων μεγάλης κυκλοφορίας.
Τα αποτελέσματα?
Οι πνεύμονες των παιδιών που ζούσαν στους αυτοκινητόδρομους αναπτύχθηκαν 30% λιγότερο από αυτούς των παιδιών που ζούσαν με γονείς καπνιστές.
Μην παρεξηγηθώ με αυτά (είμαι από αυτούς που σιχαίνομαι που είμαι καπνιστής), αλλά για τους ρύπους των αυτοκινήτων έχουν πάρει αντίστοιχα μέτρα? Γιατί δεν απαγορεύουν για παράδειγμα τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από τις μεγαλουπόλεις ή έστω από το κέντρο των πόλεων? Κοστίζει πολύ έτσι?
Επιμένω ότι είναι μεγάλη υποκρισία ...
1) ... τα αυτοκίνητα εκπέμπουν πολύ λιγότερα καυσαέρια σε σχέση με το παρελθόν, και τα πετρελαιοκίνητα ακόμη λιγότερο.
2) ... η ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς έχει επιφέρει σημαντική αλλαγή στις συνήθειές μας.
Τώρα πως φτάνουμε να πληρώνουμε την βανζίνη κοντα στο 1Ε (ειδικά όταν η τιμή του βαρελιού είναι εκεί που είναι...) είναι άλλη ίστορία ακόμα πιο πολύ εκτός θέματος...
Και σίγουρα δεν πρόκειται για εισπρακτικό μέτρο, αφού μέχρι σήμερα δεν απέδωσε ούτε ένα ευρώ.
Βλάση συμφωνούμε, απλά επισημένω στα παραπάνω τα εξείςfftopic::
1) Θα άφηνες το παιδί σου να κάθήσει για πάνω από δύο λεπτά κοντά σε εξάτμιση αυτοκινήτου νέας τεχνολογίας?
2) Έχει μειωθεί ή κίνηση στις κεντρικές αρτηρίες που εξυπηρετούνται από το μετρό σε σχέση με πρίν από είκοσι χρόνια? Προσωπικά πήγαινα Πειραιά από το 1995 έως το 2007 και τα πράγματα χειροτερεύουν μήνα με το μήνα πλέον.
Δεν χρειάζεται απλή απόσυρση. Χρειάζεται αντικατάσταση του συστήματος προώθησης. Ηλεκρικά αυτοκίνητα και ας πηγαίνουν με 50 Km/Hr...
Και φυσικά βελτίωση των ΜΜΜ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.