Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

link παίζει πουθενά?

O N 3730/2008 το λέει, άρθρο 2 § 1 : απαγορεύεται "η κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού, καθώς και το ηλεκτρονικό τσιγάρο με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου". Η § 2 μιλά για προηγούμενη έγκριση από το υπουργείο οποιουδήποτε προϊόντος διατίθεται για την υποβοήθηση της διακοπής του καπνίσματος. Μόνο έτσι μπορεί να κυκλοφορήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τάσο θυμάμαι πριν καιρό, που είχε παρουσιαστεί στην εκπομπή της Τσαπανίδου στη ΝΕΤ το συγκεκριμένο τσιγάρο και, τότε έλεγαν ότι είχε ήδη πάρει την έγκριση από το υπουργείο. Αλλά ο νόμος είναι ασαφής κατά τη γνώμη μου. Και το κομπολόι άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως προϊόν που υποβοηθάει την διακοπή του καπνίσματος. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα με έγκρισή του από κανένα υπουργείο.

απόκομμα από την Athens Voice τεύχος 267 σελίδα 25
http://www.athensvoice.gr/data/pdf/AV_267.pdf

attachment.php

Attachments

• smoke.jpg
    smoke.jpg
    134.8 KB · Views: 154
Περιμένω να τελειώσει η υπόθεση με τη μεγάλη πυρκαγιά για να ρωτήσω τους καπνιστές αν και ποιά και σε ποιό βαθμό είδαν αλλαγή στη ζωή τους με τα αντικαπνιστικά μέτρα τώρα το καλοκαίρι.

Περιμένω να τελειώσει η υπόθεση με τη μεγάλη πυρκαγιά για να ρωτήσω τους καπνιστές αν και ποιά και σε ποιό βαθμό είδαν αλλαγή στη ζωή τους με τα αντικαπνιστικά μέτρα τώρα το καλοκαίρι.

Ακομα τα μετρα δεν εχουν συνεπειες, το χειμωνα θα δειξει τι θα γινει...

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Ακομα τα μετρα δεν εχουν συνεπειες, το χειμωνα θα δειξει τι θα γινει...

Ακριβώς ! ...
Στην εργασία μου, μέσα σε ένα οχτάωρο, βγαίνω από τον χώρο περίπου 9-10 φορές.
Παρόλο που το αντικείμενο της δουλειάς μου είναι άσχετο από αυτό των συναδέλφων μου, τα καρφάκια και οι στραβές ματιές είναι συνεχείς...
Τους έχω δηλώσει πως τον χρόνο που δεν βρίσκομαι στο πόστο μου (που δεν έχει σχέση με εξυπηρέτηση πελατών), με μεγάλη ευχαρίστηση θα τον αναπλήρωνα μετά την λήξη του ωραρίου. Αλλά δεν τους νοιάζει καθόλου η απόδοση ή η ποιότητα του παραγόμενου έργου, τους "χαλάει" που υπάρχω ανάμεσά τους. Δείχνουν, μάλιστα, σαφώς μεγαλύτερη συμπάθεια σε άλλους που καπνίζουν "στη ζούλα" εντός του χώρου κι ας βρίσκονται δίπλα τους!
Φαντάζομαι, θα επικαλεστούν μέχρι και αντιπυρική ζώνη αν κάποια στιγμή γεμίσω το περβάζι με γλάστρες καπνού :BDGBGDB55:

Kανεις δεν θα την πληρωσει.

Σιγα σιγα θα συνηθισουμε τα νεα δεδομενα και θα αλλαξουν αυτα που θεωρουνται αυτονοητα.

Κάπνισμα τέλος από την 1η Σεπτεμβρίου σε όλους τους δημόσιους χώρους

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=28817&catid=3

Αν και κόψαμε εντελώς τις εξόδους είναι καλό μέτρο ! :ADFADF1:

Χαρη μας κανουν. Εκει που εχουν παει τα τσιγαρα οι ανθρωποι απλα βοηθουν να το κοψετε.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Kανεις δεν θα την πληρωσει.

Σιγα σιγα θα συνηθισουμε τα νεα δεδομενα και θα αλλαξουν αυτα που θεωρουνται αυτονοητα.

Καλά, ρώτα κάποιον που έχει μικρό μαγαζί (μπαράκι, καφέ) να σου πει και μετά γράφεις την άποψη σου.
Όλα για τους μεγάλους γίνονται

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Καλά, ρώτα κάποιον που έχει μικρό μαγαζί (μπαράκι, καφέ) να σου πει και μετά γράφεις την άποψη σου.
Όλα για τους μεγάλους γίνονται

Και για μένα και τα παιδιά μου, που ως οικογένεια δεν πήγαμε πουθενά, από τότε που άρχισε ξανά το κάπνισμα, διότι παντού κάπνιζαν. Ίσως τώρα μπορέσουμε να πάμε κι εμείς σε κάποιο κλειστό χώρο και να αισθανόμαστε ξανά άνθρωποι κι όχι παρίες...

Και θέλουν να πιστέψουμε ότι θα εφαρμοστεί κιόλας;
Μήπως ήταν κι αυτό στο μνημόνιο;
Αν δεν δω δεν πιστεύω!

Χαρη μας κανουν. Εκει που εχουν παει τα τσιγαρα οι ανθρωποι απλα βοηθουν να το κοψετε.
Πες το ψεματα, μεγαλη χαρη δεν λες τιποτα.