LG 50PG6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

πηγα σημερα στην ηλεκτρονικη αθηνων εδω στα γιαννενα και ημουν προετοιμασμενος οτι δεν θα την εχουν στην εκθεση αλλα το γεγονος οτι δεν την ειχαν καν στους καταλογους για να μου δωσουν μια τιμη πραγματικα με εξεπληξε.Στα expert μου ειπαν 1800Ε.μηπως ξερει κανεις να μου πει,αν εχει ψαξει, καποιο αλλο μαγαζι.ευχαριστω εκ των προτερων.

Διευκρινήσεις για οικιακές συσκευές μεγάλου βάρους και όγκου :

Είδη με μεγάλο όγκο και βάρος άνω των 5 κιλών (συνήθως: τηλεοράσεις, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια, κ.α.) το perfectshop θα σας ενημερώσει για το αν ισχύει η δωρεάν παράδοση - ανάλογα με την αντιπροσωπεία που έχετε επιλέξει - ή για το αν θα υπάρξει χρέωση με μεταφορική εταιρεία. (ενδεικτικά κοστολόγια με πρακτορεία μεταφορών για οικιακές συσκευές κυμαίνονται από 10 έως 30 ή κατόπιν συνεννόησης ανάλογα με το βάρος-όγκο και την περιοχή παράδοσης)

http://www.perfectshop.gr/pub/el/information/DispatchMethods.aspx

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?16601

γιατι να δωσεις 300 παραπανω

Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Kάτι χρήσιμο που διαπίστωσα είναι πως η ρύθμιση gamma βγάζει το καλύτερο μαύρο στο υψηλό.

τα ειχα υποψη μου τα μαγαζια που μου προτεινετε αλλα επειδη πλεον οι τηλεορασεις ειναι ''ψιλοευαισθητες'', για την πιθανοτητα που θα μου καθοτανε καμια στραβη ελεγα να την παρω απο τοπικο εμπορο.Ετσι σε περιπτωση ελαττωματος να ειχα καλυτερη επικοινωνια.παντως σιγουρα δεν θα την επαιρνα 300 ευρω παραπανω ακομα και 200.Αν ητανε στο 100ρικο το συζηταγα.

Καλησπέρα,

Ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα που είχα με την LG 42PG6000:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=504609&postcount=473

Στις 19/5 το απογευμα στελνω email σε LG Hellas και στο ΠΛΑΙΣΙΟ για το πρόβλημα.

Στις 20/5 μου απαντα η LG Hellas οτι θα με πάρει τηλ το service τους για να έρθουν να την δουν/πάρουν.

Στις 20/5 μου απαντα επίσης και το ΠΛΑΙΣΙΟ οτι δεν ειναι αρμοδιοτητα τους κι οτι θα το λυσει το προβλημα η LG Hellas, και με επαναδιαβεβαίωσαν οτι έχω επισημη εγγύηση αντιπροσωπίας.

Μεχρι τις 22/5 δεν με παιρνει κανεις τηλεφωνο, αναγκαζομαι να τους παρω εγω. Τελικα έρχονται 23/5 (Παρασκευη) και την παίρνουν για service.

Στις 28/5 (Τετάρτη) βγάζουν το συμπέρασμα οτι το panel έχει παραδώσει πνεύμα στα συγκεκριμένα σημεία και ΔΕΝ επισκευάζεται. Με ενημερώνει η LG Hellas οτι θα αντικαταστήσουν την τηλεόραση με μία άλλη. Μετά απο μια ώρα όμως με ξαναπαίρνει τηλέφωνο η LG Hellas και μου λέει οτι "το ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΕΝ έχει εισάγει την τηλεόραση μέσω αντιπροσωπίας, και συνεπώς η LG Hellas δεν δύναται να την αντικαταστήσει αλλά μόνο το ΠΛΑΙΣΙΟ"!

Στις 29/5 (Πέμπτη) η LG Hellas παραδίδει την τηλεόραση στο σπίτι μου (ενω έχει ενημερώσει το ΠΛΑΙΣΙΟ οτι φέρει την ευθυνη για την αντικαταστασή της).

Τηλεφωνώ στο ΠΛΑΙΣΙΟ άμεσα για να την παραλάβει από το σπίτι μου. Θα με ενημερώσουν λένε. Περνά άλλο ενα Σαββατοκύριακο.

Στις 3/6 (Τρίτη) έρχονται (κατόπιν ενημέρωσης τη Δευτέρα) και παίρνουν τη χαλασμένη τηλεόραση πίσω.

Αύριο πρέπει να τηλεφωνήσω για να πιστωθεί το ποσό της αγοράς (€999) στον λογαριασμό μου που θα κάνει 2 ημέρες. Δηλαδή στις 6/6 (Παρασκευή) ίσως να μπορέσω να αγοράσω άλλη τηλεόραση από το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Συμπεράσματα:

1. Αν και θα μπορούσα να ξαναπάρω την ίδια τηλεόραση (LG 42PG6000) δεν τολμώ πλέον να το κάνω, και σίγουρα όχι απο το ΠΛΑΙΣΙΟ το οποίο κάνει παραεισαγωγή τις LG απ'ότι φαίνεται.

2. Η όλη διαδικασία πήρε από 19/5 εώς 6/6 (αν ολα πανε καλα με το πιστωτικό).

3. Πρέπει να διαλέξω άλλη τηλεόραση. Υποθέτω οτι η άμεσα συγκρίσιμη είναι η PX80?

Απάντηση: Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Αφου σε επιασε απο την αρχη γκαντεμια με τα πανελ ισως θα πρεπει να πας για LCD. Tην LG 42LG6000 για παραδειγμα.

Απάντηση: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Ναι η PX80 είναι άμεσα συγκρίσιμη και ελπίζω ότι κι αν επιλέξεις να παίζει απροβλημάτιστα.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που το Πλαίσιο δεν φέρνει μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας και τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο αν έχεις απάντηση ίσως ενδιαφέρει αρκετούς.

Αν ήταν θέμα επισκευής, η αντιπροσωπεία θα δεχόταν να την αναλάβει ?

Και γω είχα πάρει Panny και μου έβγαλε πράσινη γραμμή, αυτό δεν σημαίνει όμως πως όλες οι Panasonic έχουνε πρόβλημα.

Αγόρασα και εγώ προχθές από το πλαίσιο ένα dinovo πληκτρολόγιο/mouse της Logitech σε απίστευτα χαμηλή τιμή, για το οποίο έμαθα στη πορεία πως είναι εισαγωγή του Πλαισίου. Το ποντίκι δεν στηρίζεται σωστά, πήγα να το αντικαταστήσω και το άλλο που μου φέραν είχε το ίδιο πρόβλημα

Πριν κάμποσο καιρό είχα αγοράσει την Panasonic PX7E, η οποία στη πρώτη μόλις εβδομάδα μου έβγαλε τη «γνωστή» πράσινη γραμμή και είχε πρόβλημα στην έναρξη της. Σε αντίθεση με άλλους, τα άτομα του service εμένα με εξυπηρέτησαν άψογα (αν και κάπως αργοπορημένα) διορθώνοντας τα δυο της προβλήματα. Παρ όλα αυτά ζήτησα από το κατάστημα να μου την κάνει αλλαγή φοβούμενος μην ξανά αντιμετωπίσω κι άλλα προβλήματα. Η προϋπόθεση που μου έθεσαν όμως, ήταν να προβώ σε αλλαγή σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε επιλογές είχα μόνο δύο σε 50’ plasma PG6000 και PX8E (απόσταση θέασης 4 μέτρα). Μετά από ατελείωτες ώρες παρακολούθησης του φόρουμ και αφού ευχαριστήσω όλο τον κόσμο (ιδιαιτέρως το Κωνσταντίνο και τον Γιάννη) που μοιράζεται τις εμπειρίες του με μας τους αδαείς, προχώρησα στην αγορά της LG την οποία δεν την είχα δει live (μια που ούτε υπήρχε πουθενά, αλλά και λόγω περιορισμένου χρόνου). Οι όποιες συγκρίσεις γίνουν λοιπόν θα αφορούν μόνο την παλιά Panny, της οποίας με την ευκαιρία να πω, πως τα χρώματα της ήτανε πάρα πολύ καλά, λες και έβλεπες CRT 100ΗΖ.

Από τις διαφημίσεις της και μόνο η εταιρεία σε έχει βάλει στο κλίμα για το τι σε περιμένει. Η LG είναι με δυο λέξεις μία κομψή & απέριττη κυρία. Η μπροστινή της όψη ένα τεράστιο ομοιόμορφο πάνελ (κλειστή δεν ξεχωρίζεις την οθόνη από το πλαίσιο), χωρίς ηχεία κουμπιά σήματα φωτάκια (πλην του κεντρικού, το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί σαν power off παρά μόνο σαν standby) και άλλα στοιχεία. Μία σειρά ρυθμιστικών πλήκτρων υπάρχει καλά κρυμμένη στη κάτω μεριά του πάνελ. Λόγω του γυαλιστερού της επιφάνειας της, οι αντανακλάσεις δεν είναι λίγες αλλά όχι τόσες ώστε να γίνουν πολύ ενοχλητικές. Ευτυχώς σε μένα δεν υπάρχει εστία φωτός απέναντι της οπότε δε μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Η βάση της εξίσου κομψή στα χνάρια της Sammy θα έλεγα. Το πάνελ είναι αρκετά λεπτό, αρκετά λεπτότερο από το Μ.Ο. της αγοράς, σίγουρα όχι όμως τόσο λεπτή όπως θέλει να την παρουσιάσει η LG σε κάποιες φωτο που είδα κατά καιρούς στο internet. Στο πίσω της μέρος δεσπόζουν η 3HDMI η οπτική έξοδος ήχου και οι λοιπές συνδέσεις. Προσέχοντας συνέχεια την λεπτομέρεια η LG έχει 2 μικρά πλαστικά μέρη τα οποία βοηθούν πολύ το συμμάζεμα των καλωδίων. Στο πλάι κι άλλη HDMI και USB θύρα. Στη συσκευασία υπήρχε manual/cd rom στα ελληνικά, δεν θα με πείραζε πάντως να το είχα και εκτυπωμένο.

Ανοίγοντας την θα εκπλαγείτε από τα πεντακάθαρα, έγχρωμα, λεπτομερή και όμορφα τακτοποιημένα ελληνικά menu της. Θεωρώ πως μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα για τα πάντα πχ ισοσταθμιστής ήχου και εικόνας, τι ώρα να ανοίγει και να κλείνει και κάθε πότε, ρυθμίσεις για κάθε κανάλι ξεχωριστά, favorites, εκτεταμένο και πλήρες πρόγραμμα εκπομπών για τα ψηφιακά, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μου λείπει όμως το auto aspect της Panny.

To remote είναι απλό λεπτό και πρακτικό με αρκετές πρακτικές συντομεύσεις. Το πλαστικό του κάνει νερά δέρματος και έχει και πλήκτρο κλειδώματος, αν ήτανε και φωτιζόμενο…

Ο ήχος που βγαίνει από τα «ανύπαρκτα» ηχεία της είναι καλός και γεμίζει το σαλόνι μας, αυτό μου αρκεί. Οι διάλογοι είναι καθαροί, υπάρχει και ειδικό πλήκτρο στο menu για να τους κάνει ακόμα πιο ευκρινείς, καθώς επίσης και διαχείριση dolby digital ήχου από ψηφιακά κανάλια και παραμύθια SRS TruSurround. Buzzing και ανεμιστήρες? ανύπαρκτα και τα δύο, η lg είναι απλά αθόρυβη.

Η usb θύρα μπορεί να παίξει απροβλημάτιστα εικόνες με autoplay επιλογή στην οποία πάλι έχει διάφορες ρυθμίσεις και mp3 στα οποία κατά την αναπαραγωγή σου εμφανίζει και visualizations. Αρχεία video δεν έχω δοκιμάσει αλλά απ ότι έχω διαβάσει δεν παίζει.

Μέσα στο forum έμαθα για το ir, όταν η Panny είχε φτάσει τις 170 ώρες, στην οποία ποτέ δεν είδα το παραμικρό. Εδώ τα πράγματα (στις 60 ώρες) είναι λίγο διαφορετικά και είδα για πρώτη φορά τι είναι το ir. Επιβεβαιώνω όλα τα test που διαβάσαμε κατά καιρούς, η κυρία θέλει λίγο τη προσοχή μας. Θα το διαπιστώσετε εύκολα όταν απότομα οποιαδήποτε εικόνα σε κατάμαυρο καρέ, εκεί θα δείτε αμέσως ίχνη. Το καλό είναι πως αμέσως μόλις πέσει η επόμενη εικόνα εξαφανίζονται και δεν αφήνουν πίσω τους συντρίμμια… Δεν ξέρω τι θα γίνει αν μείνουν για πολλά λεπτά ή αν η ευαισθησία της αυτή είναι η ίδια και στις 200 ώρες.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω βρισκόμαστε στη διαδικασία του στρωσίματος και οι στάθμες όλες είναι στο 30%. Να μιλήσω για εικόνα είναι λίγο σικέ. Ωστόσο μπορώ να με ασφάλεια πως εγώ δεν πρόσεξα «ουρές» σε γρήγορες σκηνές. Τα χρώματα της είναι πολύ όμορφα και πλούσια. Το μαύρο της δεν είναι αυτοκρατορικό και είναι στα επίπεδα της Panny. Αυτό που έχω παρατηρήσει αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου είναι πως η εικόνα είναι λίγο «σκληρή». Όπως και να έχει στις 150-200 ώρες τα ξαναλέμε.

Ένα θερμό ευχαριστώ ξανά σε όλους εδώ μέσα που μας προσφέρουν γνώση και εμπειρία σε αυτό το διαβολεμένο πράγμα που λέγετε home cinema.

Κωνσταντίνος

Last edited:

Nα την χαιρεσαι.

Δεν ειναι τυχαιο που η LG ειναι Νο1 στις πωλησεις πλασμα παγκοσμιως.

Καλορίζικη Κωνσταντίνε και καλές θεάσεις. Περίμενες λίγο παραπάνω, αλλά νομίζω πως άξιζε τον κόπο.

Άλλαξε το πρώτο PX8 σε PX7 -bye-

Last edited:

Έτσι για να μη μας κατηγορήσουν οι δίπλα για χτυπήματα κάτω από την ζώνη :flipout:

Καλές θεάσεις και πάλι για την Euro 2008 επιλογή μου -bye-

Δεν νομίζω να έχουνε παράπονα, τους τίμησα δεόντως, πάντως Γιώργο στην εικόνα οι διαφορές τους είναι σχεδόν ανύπαρκτες, σε design όμως και στο συνολικό πακέτο η LG είναι ξεκάθαρα πιο μπροστά στα δικά μου μάτια τουλάχιστον

Last edited:

Μου κάνει εντύπωση πάντως που το Πλαίσιο δεν φέρνει μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας και τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο αν έχεις απάντηση ίσως ενδιαφέρει αρκετούς.

Αν ήταν θέμα επισκευής, η αντιπροσωπεία θα δεχόταν να την αναλάβει ?

Χμμμμ.....:chinscratch:........:popcorn:

καλημερα Χρηστο

για να δουμε τι εχει να μας πει ο Γιωργος( Psixakias - ΠΛΑΙΣΙΟ) αν θελει βεβαια

Μάλλον τελικά ύποπτος ο λόγος που δεν φέρνει το Plaisio την 50αρα LG όπως φαίνεται...

Πάντως πραγματικά δεν καταλαβαίνω τα μεγάλα καταστήματα... έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν τρελά το συγκεκριμένο μοντέλο με κατάλληλη προώθηση και δεν υπάρχει πουθενά... Μάλλον η LG δεν τους αφήνει περιθώρια κέρδους και το έχουν αφήσει...