Και έρχομαι να αναιρέσω τον ίδιο μου τον εαυτό.....
Βλέπω πρόβλημα στην κίνηση και μάλιστα ΣΟΒΑΡΟ!!!!!
Όσο πιο πολλές ταινίες βλέπω τόσο πιο πολύ το παρατηρώ. Σε σκηνές όπου υπάρχει αργή-ομαλή κίνηση της κάμερας με μακρινό πλάνο, κάνει πολλά κολληματάκια-σκαλοπατάκια (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω). Με το trumotion στο απαλό ή στο απαλοιφή, το φαινόμενο αυτό εξαλείφετε τελείως, αλλά ξεκινάνε άλλα προβλήματα. Οι υπότιτλοι αρχίσουν να έχουν παραμορφώσεις και σε πολύ γρήγορες σκηνές αρχίζουν να εμφανίζονται είδωλα και ουρές.
Χρησιμοποίησα και δεύτερο player καθώς μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά για το δικό μου, αλλά καμία διαφορά.
Για όσουν θέλον να το δουν με τα μάτια τους αλλά και για όσους μπορούν να προτείνουν ρύθμιση (π.χ. το trumotion στο χρήστης και σε τί επιλογή) ας βάλουν το avatar στα πρώτα λεπτά. Στα πρώτα κιόλλας δευτερόλεπτα εκεί που το πλάνο περνάει από τα δέντρα γρήγορα, δείτε διαφορά με το trumotion απενεργοποιημένο και στο απαλό.
Λίγα μόλις λεπτά μετά, εκεί που δείχνει τα διαστημόπλοια και τους δορυφόρους να περνάνε με φόντο τον μαύρο ουρανό με τα αστέρια, και τη γη από μακριά όπου η κίνηση της κάμερας είναι ομαλή, δοκιμάστε το ίδιο πλάνο να το δείτε χωρίς και με το trumotion. Ιδανικά θα καταλάβετε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά με το εναλλάσετε το trumotion από απενεργοποιημενο σε ομαλό κατά τη διάρκεια της σκηνής και όχι μία με, και μία χωρίς.
Στην προηγούμενη τηλεόρασή μου (SONY 46HX850) ή έδειχνε ομαλότατα, ή επειδή ήταν μικρότερη στην ίδια απόσταση, δε το είχα δει ποτέ. Αν και έχει την ίδια σε 55άρα, φίλος μου και μπορώ να πάω να το δω και ο ίδιος.
Ελπίζω στην επιλογή χρήστης του trumotion με αρκετό ψάξιμο να υπάρχει κάποια επιλογή η οποία θα εξαλείφει το πρόβλημα της κίνησης, αν όχι 100% τουλάχιστον σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Γιατί εκεί που με κάποια επιλογή εκτός του απενεργοποιημένο φτιάχνεις την κίνηση, χαλάει κάτι άλλο εμφανίζοντας παραμορφώσεις.