LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσορισμα :-)
Πρώτες εντυπώσεις εννοείται καλές δεν είχα τίποτα ιδιαίτερο μία 37αρα samsung lcd.
Στα απλα κανάλια της nova έμεινα ευχαριστημένος δεν περίμενα να δείχνει τόσο καλά,τα HD σαφώς πολύ καλύτερα όταν άνοιξα το ps4 και έβαλα το gta5 εκεί η διαφορά ήταν τεράστια.

Για να βλέπει κανείς από cosmote tv αθλητικά αλλά και τα κανονικά τηλεοπτικά κανάλια είναι οκ;
Προορίζεται για σύνδεση μέσω του διαδικτύου, όχι δορυφόρου - αν παίζει αυτό ρόλο.

Συμφορουμίτες καλησπέρα!

Κάτοχος κιεγώ την εν λόγω τηλεορασάρας, έχω μείνει έκπληκτος από την εικόνα της!!!! Μόλις γράψει και καμιά 200αριά ώρες πάμε για calibration...!!!!
Στα 1199 ευρώ συν πενταετή εγγύηση για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!!!

Έχετε παρατηρήσει και εσείς ειδικά σε υλικό fhd, πολύ εντονες κουκίδες (θόρυβος?) στην εικόνα ή φταίει κάτι στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης ή του player?
Όσο πιιο κοντά τόσο πιο έντονο το φαινόμενο, αλλά και από την κανονική θέση θέασης που είναι στα 2,70 είναι αρκετά έντονο εως ενοχλητικό σε κάποιες σκηνές.
Σαν ρυθμίσεις έχω περασμένες αυτές που προτείνονται παραπάνω.

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Και μια ακόμη απορία...
Σε θέαση ποδοσφαίρου μέσω nova το trumotion απενεργοποιημένο ή σε άλλη θέση;;;;

Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τηλεοραση 3 ετιας και μαλιστα fhd, 1200 ; (εκτος του οτι ειναι η πρωτη oled που βγηκε με ολα τα προβληματα στη κινηση, burn in, input lag, κτλ) ουτε με σφαιρες...

Καταρχάς δεν είναι η πρώτη oled που βγήκε, και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ 2 ετών καθώς κυκλοφόρησε άνοιξη του ´15.
Τα προβλήματα στην κίνηση, και το burn in τα έχεις δει με τα μάτια σου ή απλά κάπου τα άκουσες????

Re: Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καταρχάς δεν είναι η πρώτη oled που βγήκε, και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ 2 ετών καθώς κυκλοφόρησε άνοιξη του ´15.

Για την ακρίβεια, είναι το 3ο και τελευταίο μοντέλο FHD και κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του '15...

Φαντάσου 2 χρονών τηλεόραση και οταν βλεπεις την εικόνα που βγαζει σου πέφτει το σαγόνι. ναι 1200 ειναι πολυ καλη Τιμή και ας ειναι full hd.

Τα προβληματα στη κίνηση καθώς και το banding το επιβεβαιώνω και εγώ ως κάτοχος την εν λόγω "τηλεόρασης"...

banding ακόμα δεν εχω δει....
Θέμα με την κίνηση προς το παρων εχω παρατηρησει μονο σε ενα σημειο ενός εργου και πάλι δεν ξερω αν ειναι θεμα ρυθμισεων.
Μικρη ανομοιομορφία στο πάνελ η οποια φαινεται σε συγκεκριμένες σκουρες αποχρωσεις του γκρι, μπορει να υπαρχουν.
Ομως απο τις 5 τηλεοράσεις που εχω αλλαξει τα τελευταια 7 χρονια (και samsung plasma μεσα σε αυτες) εχει μακράν την καλυτερη εικόνα!!!! και παιζει με ρυθμίσεις out of the box.....

Επιβεβαιώνω πως θέμα με την κίνηση ΔΕΝ υπάρχει. Με το tru motion απενεργοποιημένο είναι οκ.
Το πρόβλημα που υπάρχει είναι με την επεξεργασία του σήματος το οποίο δημιουργεί κολληματάκια και γυαλάδες σε ίσια αντικείμενα όπως κάγκελα, στόρια παραθύρων κτλ.

Και έρχομαι να αναιρέσω τον ίδιο μου τον εαυτό.....
Βλέπω πρόβλημα στην κίνηση και μάλιστα ΣΟΒΑΡΟ!!!!!
Όσο πιο πολλές ταινίες βλέπω τόσο πιο πολύ το παρατηρώ. Σε σκηνές όπου υπάρχει αργή-ομαλή κίνηση της κάμερας με μακρινό πλάνο, κάνει πολλά κολληματάκια-σκαλοπατάκια (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω). Με το trumotion στο απαλό ή στο απαλοιφή, το φαινόμενο αυτό εξαλείφετε τελείως, αλλά ξεκινάνε άλλα προβλήματα. Οι υπότιτλοι αρχίσουν να έχουν παραμορφώσεις και σε πολύ γρήγορες σκηνές αρχίζουν να εμφανίζονται είδωλα και ουρές.
Χρησιμοποίησα και δεύτερο player καθώς μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά για το δικό μου, αλλά καμία διαφορά.

Για όσουν θέλον να το δουν με τα μάτια τους αλλά και για όσους μπορούν να προτείνουν ρύθμιση (π.χ. το trumotion στο χρήστης και σε τί επιλογή) ας βάλουν το avatar στα πρώτα λεπτά. Στα πρώτα κιόλλας δευτερόλεπτα εκεί που το πλάνο περνάει από τα δέντρα γρήγορα, δείτε διαφορά με το trumotion απενεργοποιημένο και στο απαλό.
Λίγα μόλις λεπτά μετά, εκεί που δείχνει τα διαστημόπλοια και τους δορυφόρους να περνάνε με φόντο τον μαύρο ουρανό με τα αστέρια, και τη γη από μακριά όπου η κίνηση της κάμερας είναι ομαλή, δοκιμάστε το ίδιο πλάνο να το δείτε χωρίς και με το trumotion. Ιδανικά θα καταλάβετε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά με το εναλλάσετε το trumotion από απενεργοποιημενο σε ομαλό κατά τη διάρκεια της σκηνής και όχι μία με, και μία χωρίς.

Στην προηγούμενη τηλεόρασή μου (SONY 46HX850) ή έδειχνε ομαλότατα, ή επειδή ήταν μικρότερη στην ίδια απόσταση, δε το είχα δει ποτέ. Αν και έχει την ίδια σε 55άρα, φίλος μου και μπορώ να πάω να το δω και ο ίδιος.

Ελπίζω στην επιλογή χρήστης του trumotion με αρκετό ψάξιμο να υπάρχει κάποια επιλογή η οποία θα εξαλείφει το πρόβλημα της κίνησης, αν όχι 100% τουλάχιστον σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Γιατί εκεί που με κάποια επιλογή εκτός του απενεργοποιημένο φτιάχνεις την κίνηση, χαλάει κάτι άλλο εμφανίζοντας παραμορφώσεις.

Ότι και να δοκιμάσω δεν....
Ίσως τελικά αυτή είναι η φυσιολογική κίνηση στα 24p την οποία απλά μέχρι τώρα δεν είχα παρατηρήσει γιατί έβλεπα στις 46 ίντσες και στις 51 σε μία plasma samsung πριν από αυτή.

Θα κάνω και μία δοκιμή και σε 2 55άρες sony (μία 850 και μία 905) σε σπίτια φίλων και θα επανέλθω με εντυπώσεις.
Ελπίζω να μην απογοητευτώ......

Trumotion OFF kai Real Cinema ON.
ΚΛΕΊΣΕ ΌΤΙ ΆΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΣΤΑ 24p μην περιμένεις τέλεια κίνηση.
Η τηλεόραση δεν έχει κανένα θέμα.

Όλα αυτά για ταινίες μόνο.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Trumotion OFF kai Real Cinema ON.
ΚΛΕΊΣΕ ΌΤΙ ΆΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΣΤΑ 24p μην περιμένεις τέλεια κίνηση.
Η τηλεόραση δεν έχει κανένα θέμα.

Όλα αυτά για ταινίες μόνο.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Έτσι τα έχω. Απότι φαίνεται επειδή μέχρι τώρα δεν είχα τόσο μεγάλη tv στην ίδια απόσταση, απλά δεν έβλεπα τόσες λεπτομέρειες.
Είσαι ο τρίτος που μου λέει για τα 24p και την όχι τέλεια κίνηση σε αυτά οπότε μάλλον μένει να το συνηθίσω...

Σε τηλεοπτικό ή σε δορυφορικό (nova, cosmote tv) προτείνεις κάποιες ρυθμίσεις (εικόνας - κίνησης - βελτιωτικά) διαφορετικές;;;