LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το avatar απο τη πηγη το ειδες;
Το bluray δινει 1080p 24Hz ανω οριο.
Αλλα αν βλέπεις απο κατι αλλο η lg αυτη δεν υποστηρίζει judder free playback για σηματα 24p over 50p
οπότε γι αυτο άλλος ισως βλεπει προβληματα στην κινηση και αλλος οχι.

Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το avatar απο τη πηγη το ειδες;
Το bluray δινει 1080p 24Hz ανω οριο.
Αλλα αν βλέπεις απο κατι αλλο η lg αυτη δεν υποστηρίζει judder free playback για σηματα 24p over 50p
οπότε γι αυτο άλλος ισως βλεπει προβληματα στην κινηση και αλλος οχι.
Το είδα και από το pioneer και από panasonic 310. Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και με τα δύο player.

Δοκίμασε αν το bluray player απο τις ρυθμισεις μπορεί να δώσει naitive στην έξοδο του 24fps, και όχι να το πάρει να το κάνει 50fps και μετά να το δώσει στην έξοδο. Να το πάρει δηλαδή σίγουρα η τηλεόραση στα 24fps.
Αυτό που λες δεν ειναι φυσιολογικό να βλεπεις αλλιωσεις.

Δοκίμασα ότι επιλογή υπάρχει. surce direct, 1080/24p, 1080p, 1080i, auto.....
Παντού το ίδιο. ΠΡΟΣΟΧΗ δε βλέπω αλλιώσεις, αλλά σα να προχψράει η εικόνα με σπασίματα - κολλήματα. Μόλις βάλω το trumotion στο απαλό η κίνηση αλλάζει πάρα πολύ προς το καλύτερο. 'Οπως μου είπε και ο jl_? όμως, είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό καθώς τα 24 καρέ γίνονται 120. Αν δε χάλαγε όλα τα υπόλοιπα θα ήταν το ΤΕΛΕΙΟ αλλά απότι φαίνεται δε μπορούμε να τα έχουμε όλα...

δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο. δειχνει καπιο θεμα στον επεξεργαστη εικονας κατα τη γνωμη μου. στο πως εχει γινει ο προγραμματισμος να μετασχηματίζει τα 24fps σε 100 ή 120.
δεν υπαρχει σε ολες τις τηλεορασεις. οπως ειπες και μονος σου στην σονυ δε το βλεπεις.

Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την κίνηση των 24p στην EG910V. Η τηλεόραση αποδίδει την κίνηση των 24 καρέ όπως μια κινηματογραφική αίθουσα ή οποιοδήποτε άλλο μέσο προβολής που υποστηρίζει ορθή αναπαράσταση των 24 καρέ.

Εκτός κι αν το συγκεκριμένο κομμάτι του φίλου Χρήστου έχει κάποιο πρόβλημα (που δεν το νομίζω, αν και είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί αυτό, ξέρει αυτός :p), εικάζω ότι μάλλον έβλεπε μέχρι τώρα με κάποια ήπια επιλογή του Motionflow στη Sony και ήρθε πρώτη φορά αντιμέτωπος με το φυσιολογικό judder των 24 καρέ...

θα ελεγα να κανεις το πιο απλο..κανε τεστ σε τηλεοραση κανενος φιλου, δοκιμασε καμια αλλη μαρκα.sony, samsung, και πες μας.

Το απόγευμα θα πάω στον κουμπάρο μου που έχει την ίδια να τσεκάρω και ενημερώνω...

Λοιπόν κύριοι πήγα και είδα ακριβώς την ίδια κίνηση.

Και ερωτώ εγώ τώρα:
Όσοι έχετε στο αρχείο σας το transformers 3 δείτε στο πέμπτο chapter με το που αρχίζει δηλαδή στα λεπτά 28:50 έως 29:00 Την κίνηση και ειδικά στο πλάνο όπου η κάμερα περνάει μπροστά από ένα γραφείο με μία οθόνη υπολογιστή. Δείτε το με το true motion απενεργοποιημένο και μετά με απαλό. Διαφορά η μέρα με νύχτα!

Επίσης στο avatar στο δεύτερο chapter με το που ξεκινάει και περνάει το φορτηγό παρατηρήστε επάνω δεξιά την σιδερένιες άκρες του φορτηγού πάνω από την καμπίνα του οδηγού. Ξανακάντε το ίδιο και δείτε τη διαφορά.

Όλο αυτό θεωρείτε κανονική κίνηση;;;;;;
Θα κάτσω το βράδυ να παίξω λίγο με το trumotion χρήστης, μήπως και βρω κάποια χρυσή τομή ανάμεσα σε κίνηση και παραμορφώσεις.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία ότι και οι δύο ταινίες είναι από 3-D και παίζουν σε 2-D.
Θα δω κι άλλες ταινίες και θα ενημερώνω σχετικά.

Τα 24p είναι αυτό που υπάρχει εδώ και 100 χρόνια και βάλε.
Έγινε γιατί δεν μπορούσαν τότε να έχουν παραπάνω καρέ, λόγω κόστους και άλλων τεχνικών δυσκολιών.

Αυτο καθιερώθηκε και υπάρχει μέχρι σήμερα.
Η κίνηση λοιπόν που βλέπεις δεν είναι η καλύτερη, αλλά θεωρείται πιο κινηματογράφικη, επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει.

Τα βελτιωτικά προσπαθούν να ομαλοποιησουν αυτή τη κατάσταση, αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα καλά.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν, και γι αυτό τ απενεργοποιώ.
Για να δεις καλύτερη κίνηση, πρέπει να γυριστούν ταινίες σε 48 fps τουλάχιστον, αλλά μέχρι τώρα ελάχιστες ταινίες υπάρχουν, χωρις να υπαρχει μεγάλη αποδοχη.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Καλησπέρα ,μετά απο έρευνα σε ξένα φόρουμ και κυρίως στο δικό σας ,μία εβδομάδα πρίν αγόρασα και εγώ την εν λόγω τηλεόραση(1200 ευρώ) μετά απο μία samsung lcd σειρά 4..... . 10ετίας περίπου, αφού άρχισε να πνέει τα λοίσθια.Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές(υλικό ταινίες hd) ,δέν έχω πειράξει μεχρι στιγμής ρυθμίσεις κάνω υπομονή να γράψει λίγες ώρες ακόμη.Πρόβλημα στην κίνηση δέν διαπίστωσα (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) .Αυτό που παρατήρησα είναι γκρί φόντο αλλοιωμένο,σε κάποιες σκηνές.Δέν ξέρω αν έχει να κάνει με το στρώσιμο ,απλά επειδή διάβασα όλο το νήμα κάπου ξανα αναφέρθηκε αν θυμάμαι καλά.Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις καθώς δέν "σκαμπάζω" και πολλά απο tv.Καληνύχτα

Καλησπέρα ,μετά απο έρευνα σε ξένα φόρουμ και κυρίως στο δικό σας ,μία εβδομάδα πρίν αγόρασα και εγώ την εν λόγω τηλεόραση(1200 ευρώ) μετά απο μία samsung lcd σειρά 4..... . 10ετίας περίπου, αφού άρχισε να πνέει τα λοίσθια.Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές(υλικό ταινίες hd) ,δέν έχω πειράξει μεχρι στιγμής ρυθμίσεις κάνω υπομονή να γράψει λίγες ώρες ακόμη.Πρόβλημα στην κίνηση δέν διαπίστωσα (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) .Αυτό που παρατήρησα είναι γκρί φόντο αλλοιωμένο,σε κάποιες σκηνές.Δέν ξέρω αν έχει να κάνει με το στρώσιμο ,απλά επειδή διάβασα όλο το νήμα κάπου ξανα αναφέρθηκε αν θυμάμαι καλά.Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις καθώς δέν "σκαμπάζω" και πολλά απο tv.Καληνύχτα

Καλώς όρισες στην παρέα μας και καλορίζικη η καινούρια σου τηλεόραση !!! :ernaehrung004:

Η τηλεόραση εμφανίζει ανομοιομορφία επιφάνειας στις αποχρώσεις 1-5%, αυτό είναι φυσιολογικό σε αυτό το είδος πάνελ. Αν για κάποιο λόγο φαίνεται πιο έντονα ή συχνά στη δική σου, έλεγξε μήπως χρειάζεται μείωση 1-2 κλικ το ρυθμιστικό της φωτεινότητας...

Η τηλεόραση εμφανίζει ανομοιομορφία επιφάνειας στις αποχρώσεις 1-5%, αυτό είναι φυσιολογικό σε αυτό το είδος πάνελ....

Φυσιολογικο οπως λεμε το clouding στις lcd. ? :laugh:

Re: Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φυσιολογικο οπως λεμε το clouding στις lcd. ? :laugh:

Αν συνεχίσει να υφίσταται ως θέμα και μετά από 10-15 χρόνια παρουσίας της τεχνολογίας, σίγουρα... :p

Κατά τ' άλλα, κάνουμε λόγο για τις "παιδικές" ασθένειες των OLED... :flipout:

Aυτη η ασθενεια ενηλικιωθηκε ή απο τα συμφραζομενα να υποθεσω πως υπαρχει και στα πιο φρεσκα μοντελα. ?
Πως ακριβως μοιαζει. ? Σαν εκει που επρεπε να υπαρχει μαυρο ή σκοτεινο γκρι, εμφανιζεται καποιο τμημα πιο φωτεινου γκρι. ?
Συμβαινει συνεχεια ή σε τυχαια χρονικα διαστηματα. ?
Συμβαινει σε ορισμενα σημεια του πανελ ή και παλι σε τυχαια οπουδηποτε. ?
Βγαζει ματι ή το προσπερνας αδιαφορωντας. ?

Εγω ειχα διαβασει που αναφεροταν πως σε near black διαβαθμισεις, τις εξαφανιζε και δεν ειχες shadow detail.
Αν στο καπακι πεταει και γκριζες κουτσουλιες, δεν μας τα λεει καλα. :eek:

Last edited:
Είναι τέτοια η ανομοιομορφία που θα την δεις μόνο σε pattern με γκρι 5-10%. Σε θέαση δε νομίζω να το καταλάβεις ποτέ.

Μετά από κανένα δίωρο ψαξίματος και αφού έλιωσα το καημένο το pioneer στα rewind και play, κατέληξα στη ρύθμιση του trumotion στο "χρήστης" και το de-judder στο 4 και το de-blur στο 0.
Η ομαλότητα της κίνησης δε φτάνει στα επίπεδα του "απαλό" αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχουν οι έντονες παραμορφώσεις σε υπότιτλους και οι ουρές και τα είδωλα στις γρήγορες σκηνές.

Είναι τέτοια η ανομοιομορφία που θα την δεις μόνο σε pattern με γκρι 5-10%. Σε θέαση δε νομίζω να το καταλάβεις ποτέ.
.

Κι αν ειχαμε μια μικρη ελπιδα να βουτηξουμε την oled του JL με κανενα 300αρι βγαζοντας την παντελως αχρηστη, μας κατεστρεψες την ευκαιρια.

Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aυτη η ασθενεια ενηλικιωθηκε ή απο τα συμφραζομενα να υποθεσω πως υπαρχει και στα πιο φρεσκα μοντελα. ?
Πως ακριβως μοιαζει. ? Σαν εκει που επρεπε να υπαρχει μαυρο ή σκοτεινο γκρι, εμφανιζεται καποιο τμημα πιο φωτεινου γκρι. ?
Συμβαινει συνεχεια ή σε τυχαια χρονικα διαστηματα. ?
Συμβαινει σε ορισμενα σημεια του πανελ ή και παλι σε τυχαια οπουδηποτε. ?
Βγαζει ματι ή το προσπερνας αδιαφορωντας. ?

Εγω ειχα διαβασει που αναφεροταν πως σε near black διαβαθμισεις, τις εξαφανιζε και δεν ειχες shadow detail.
Αν στο καπακι πεταει και γκριζες κουτσουλιες, δεν μας τα λεει καλα. :eek:

H δικιά μου tv το εμφανίζει σαν γκρί σύννεφο/α να το πώ?Σε ορισμένα σημεία του πάνελ την ώρα που πάει να σβήσει η σκηνή(άν βοηθάει η περιγραφή μου).Το παρατήρησα ελάχιστες φορές(2) και προσωπικά δέν με ενοχλεί καθότι με αποζημιώνει γενικά η εικόνα του συγκεκριμένου μοντέλου για τα λεφτά που έδωσα.Να πώ επίσης οτι και τις 2 φορές το παρατήρησα σε κανάλια sd(ταινία και σειρά) και όχι σε ταινίες hd(έχω δεί περίπου 5-6 εώς τώρα ).Προσωπικά δέν με ενοχλεί, αλλά εξαρτάται απο το κατα πόσο απαιτητικός είναι ο καθένας,καθώς μιλάμε για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.