LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχω καταφερει και εχω μπει στο service mode. Ανοιξα μια μια τις επιλογες για να δω αν αναφερει καπου operating hours ή κατι αντιστοιχο αλλα δεν ειδα κατι

Εχω καταφερει και εχω μπει στο service mode. Ανοιξα μια μια τις επιλογες για να δω αν αναφερει καπου operating hours ή κατι αντιστοιχο αλλα δεν ειδα κατι

Στην αρχική οθόνη, κάτω αριστερά. UTT είναι οι ώρες και OLED Compensation Count οι φορές που έγινε (αυτόματος) "καθαρισμός" του πάνελ...

Μπαινω στο ez adjust. Εκει εχει 14 υπομενου με τα πρωτα 9 να ονομαζονται tool option 1-9. Τα ανοιξα ενα ενα αλλα τιποτα. Ειναι αυτο το service menu ή εχω μπει καπου αλλου?

Last edited:
Με ποιόν τρόπο μπήκες σε αυτό το μενού; Η εισαγωγική οθόνη του γενικού service menu είναι αυτής της μορφής:

IN_START_menu.jpg

Με app σε android κινητο που λεγεται anymote smart remote. Αφου επιλεξεις τηλεορασεις lg σου βγαζει επιλογες ez adjust, in-start k in-stop. Στο πρωτο ειναι αυτα που σου εγραψα νωριτερα. Στο in-start που πατησα μου εκανε reset την τηλεοραση στην αρχικη μορφη και μετα απο αυτο φοβαμαι να πατησω το in-stop. 😜

Με app σε android κινητο που λεγεται anymote smart remote. Αφου επιλεξεις τηλεορασεις lg σου βγαζει επιλογες ez adjust, in-start k in-stop. Στο πρωτο ειναι αυτα που σου εγραψα νωριτερα. Στο in-start που πατησα μου εκανε reset την τηλεοραση στην αρχικη μορφη και μετα απο αυτο φοβαμαι να πατησω το in-stop. 😜

Το app που ανέφερα σε προηγούμενο post, δουλεύει κανονικά πάντως...

Την πήρα και εγώ, άν και δέν είχα σκοπό να αλλάξω τηλεόραση δέν μπόρεσα νά αντίσταθώ στην τιμή που έχει πέσει.
Η τηλεόραση είναι άλλη κλάση και στην τιμή πού έχει πέσει είναι μεγάλη ευκαιρία.
Με σωστή ρύθμιση βελτιώνεται πολύ η εικόνα της.

Εχω διαβασει αρκετα το thread για να βρω καποιες ρυθμισεις για την εικονα της τηλεορασης αλλα δεν εχει παρει το ματι μου κατι για την περιπτωση θεασης ποδοσφαιρου.

Βλεπω απο ote tv και προς το παρον βαζω την προεπιλογη που εχει για αθλητικα αλλα δεν μπορω να πω οτι με ικανοποιει. Η πλακα ειναι οτι με ρωταει εχθες η γυναικα μου πως την βλεπω την τηλεοραση και της λεω οτι γενικα μου αρεσει αλλα στην μπαλα δεν με τρελαινει. Και μου λεει ναι και εγω που την βλεπω τωρα εχει καποιο θεμα, μαλλον με την ευκρινεια της. Εμεινα λιγο λαλακας γιατι δεν το πολυεχει με την τεχνολογια αλλα πραγματικα υπαρχει θεμα.

Απλα πριν χωρις να εχω κατι φοβερο απο tv (μια samsung 46D6530 μοντελο του 2010) ειχα πολυ καθαροτερη εικονα και κινηση. Υπαρχει καποιος που να ειναι της μπαλας να μου δωσει λιγο τα φωτα του?

Το app που ανέφερα σε προηγούμενο post, δουλεύει κανονικά πάντως...

Δοκιμασα παλι την εφαρμογη που εγραψα εχθες, η οποια ειναι και δωρεαν, και πατησα παλι την επιλογη in-start και μπηκα στο service mode οπως ειναι αυτο που μου εβαλες φωτο.

UTT : 3
OLED Compensation Count : 1

Οποτε φανταζομαι ειναι του κουτιου η tv.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου εδωσες.

Η εφαρμογη σε περιπτωση που καποιος θελει να τσεκαρει το ιδιο ειναι η παρακατω:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy4&hl=el

Καλησπέρα.
Είμαι σε φάση αγοράς της LG.
Τη δοκιμάσα με βίντεο 1080p/24 με de-judder και de-blur στο full και μου φανηκε να κανει σπασίματα στην κίνηση.
Σε μια Panasonic TX-40CS630 LED που εχω είναι απόλυτα ομαλό.
Φταιει καμια ρύθμιση η το πολύ γρήγορο Panel της Oled poy δεν blurιαζει η ο αλγόριθμος εξομάλυνσης?
Επίσης μου φάνηκε να βγάζει θόρυβο η εικονα σε 1080p, ίσως να ήταν στο μέγιστο η οξύτητα της εικόνας.

Την πρωτη μερα ειπα...ουαου.
Τη δευτερη μερα ειπα...οκ ειναι.
Την τριτη μερα παω να δω στo lcd monitor....το μαυρο του το χαλι.
Συνηθιζει το ματι στην oled και μετα ο οποιοσδηποτε οπισθιος φωτισμος και clouding σου φαινεται χειροτερος απο πριν.

Οι φωτος παρακατω ειναι απο κινητο.
Freeze frame στο σκοταδι απο την oled και την lcd

5671ede8f977e6867e039bbbb779f216.jpg
7fda7076164b1dd5150eb78de4dfee19.jpg

Και 2-3 ακομη freeze frames για το....ταπεινο 1080 πανελ.

1c37d7320da32071eb0397be02282ee0.jpg

e52f3e33fa33249306e3ddc27e38a777.jpg

616527056e0feece01a204cf46461d2d.jpg

Στο καταστημα επαιζε οτε tv, την εβλεπες και ηταν χαλια με το κακοσυμπιεσμενο σημα. Κατι παρομοιο με στριμαρισμα απο kodi.
Αν της δωσεις καλη ποιοτητα θα σε ανταμειψει.

Οι ρυθμισεις που κατεληξα τελικα εγω ως καλυτερες στο ματι μου μεχρι να καλιμπραριστει, ειναι στο εργοστασιακο expert mode1 με gamma 2.4.
Ρυθμισα μονο την φωτεινοτητα με το black clipping pattern, εβαλα και de-blur 10 και de-judder 3 και τελος.

Απο το pc, παιζω με level 0-255 απο τον madvr και την καρτα γραφικων και το black της lg στο υψηλο.

Last edited:
Ξεχασα να πω πως η τηλεοραση δεν αγαπαει τον θορυβο στην εικονα.
Σε υλικο χαμηλοτερης αναλυσης και συμπιεσμενο αρκετα, χρησιμοποιω και την μειωση θορυβου στο αυτοματο.

Γεια χαρα.
Την πηρα τελικα.
Τελεια εικονα και καλο το truemotion της τελικα.
Το μονο προβλημα ειναι το τηλεκοντρολ που κινει τον κερσορα αναποδα απο τη φορα που το γυριζω.
Εχει τυχει σε καποιον αλλο?
Ειναι θεμα τηλεορασης η χαλασμενου τηλεχειριστηριου?
Ευχαριστω

Καλά εντάξει... η διαφορα σε μαύρο / αντίθεση ΣΚΟΤΩΝΕΙ :P Έτσι φαίνεται και όλη η λεπτομέρεια της εικόνας

Την πρωτη μερα ειπα...ουαου.
Τη δευτερη μερα ειπα...οκ ειναι.
Την τριτη μερα παω να δω στo lcd monitor....το μαυρο του το χαλι.
Συνηθιζει το ματι στην oled και μετα ο οποιοσδηποτε οπισθιος φωτισμος και clouding σου φαινεται χειροτερος απο πριν.

Οι φωτος παρακατω ειναι απο κινητο.
Freeze frame στο σκοταδι απο την oled και την lcd

5671ede8f977e6867e039bbbb779f216.jpg
7fda7076164b1dd5150eb78de4dfee19.jpg

Δεν βλέπω διαφορές!!:BDGBGDB55:

Ολα στο μυαλό είναι.

Στάλθηκε από το ASUS_Z00AD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όσες τηλεοράσεις LCD είναι κοντά στο 5000:1 αντίθεση δεν έχουν τέτοιο θέμα όμως. έχουν καλό μάυρο. οχι oled τυπου, αλλά καλό.