LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όσες τηλεοράσεις LCD είναι κοντά στο 5000:1 αντίθεση δεν έχουν τέτοιο θέμα όμως. έχουν καλό μάυρο. οχι oled τυπου, αλλά καλό.
Παραπανω βλεπεις λιγο clouding, λιγο bleeding και ενα γενικο πεπλο. Ολα αυτα οφειλονται στον οπισθιο φωτισμο .
Αν πας στην τηλεοραση σου και ριξεις τον οπισθιο πολυ χαμηλα σαφως και θα μειωθουν, αλλα θα εξακολουθουν να υπαρχουν. Βεβαια ανεφερα ηδη οτι η lcd ηταν μονιτορ. Και ηταν ips με contrast 1300:1.
Ειχα και φωτο απο την tv ( va panel 4000:1) αλλα εκει τα πραγματα ηταν μαλλον χειροτερα λογω προβληματος του πανελ μιας και το ειχα ζουληξει στο παρελθον και τα πραγματα δεν θα ηταν δικαια για αυτην) Αλλα οριστε και η tv. (με ανεβασμενο ομως τον οπισθιο παραπανω απο οσο θα επρεπε λογω του προβληματος χαμηλης φωτεινοτητας)

addf1eecfa354f8c85bfe8b6ca56d081.jpg

Last edited:
Να συμπληρωσω πως η αντιπαραθεση δεν ειναι σωστη.
Απλα ειναι κοντα σε αυτο που εβλεπαν τα ματια μου.
Επρεπε να ρυθμισω τις tv στην ιδια φωτεινοτητα και να τις τραβηξω στο ιδιο πλανο ή με καμερα και manual ρυθμισεις να κλειδωσω καποιες παραμετρους ωστε να τις βγαλω σε διαφορετικο πλανο.
Αλλα κι ετσι μια γενικη ιδεα παιρνεις για το πως εγω εβλεπα με τα δικα μου μεσα προβολης σε σχεση με την oled.

Η μεγαλυτερη αντιθεση της oled απο την αλλη, δινει στην εικονα μια καλυτερη αισθηση βαθους και αναγλυφου.
Δεν μιλαμε δηλαδη μονο για το μαυρο backround που ειναι καταμαυρο σε μια σκηνη π.χ. διαστηματος.

Η διαφορά είναι μεγαλη αν έχεις δει και τις 2 τεχνολογίες , εγώ σε σκοτεινές σκηνές σε σκοτεινό δωμάτιο , στην LCD έβγαινε ακόμα κάποιο φως φωτίζοντας κάπως τον χώρο , εδώ μαύρη μαυρίλα , πίσσα σκότος

επειδη εχω και γω lcd va panel, η εικονα στο σκοταδι δεν εχει καμια μα καμια σχεση με αυτη την φωτο. καλο ειναι να συγκρινουμε τεχνολογιες. φυσικα οι oled εχουν καλυτερο μαυρο, αλλα οι παραπανω εικονες νομίζω ειναι παραπλανητικες.

επειδη εχω και γω lcd va panel, η εικονα στο σκοταδι δεν εχει καμια μα καμια σχεση με αυτη την φωτο. ...

Οντως. Καμια σχεση.
Οι περισσοτερες που εχω δει εγω, ειχαν σαφως περισσοτερο clouding.
Επισης δε βλεπω κατι παραπλανητικο, αφου το εγραψε καθαρα ο (λυκ)ανθρωπος οτι ειχε ανεβασμενο τον οπισθιο φωτισμο.

Καλησπερα, αν μπορει καποιος ψαγμενος που βλεπει αρκετη μπαλα σε ote tv θα ηθελα να μου πει τις ρυθμισεις που εχει, αν γινεται αναλυτικα ή με φωτο.
Εχω δοκιμασει διαφορα και εχω μπερδευτει χωρις να εχω καταφερει να βρω κατι που να με ικανοποιει.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ξεχασα να πω πως η τηλεοραση δεν αγαπαει τον θορυβο στην εικονα.
Σε υλικο χαμηλοτερης αναλυσης και συμπιεσμενο αρκετα, χρησιμοποιω και την μειωση θορυβου στο αυτοματο.

Σωστα, δε "συγχωρει" κακη συμπιεση. Θα δοκιμασω τη μειωση θορυβου που λες, δεν το ειχα πειραξει. :a0210:

Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω μάλλον κάτι αυτονόητο αλλά δέν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα.η συγκεκριμένη tv 'εχει bluetooth?.Άν ναί πού πρέπει να μπω για να κάνει ανίχνευση συσκευής?θέλω να αγοράσω ασύρματα ακουστικά κάποια στιγμή ώστε να μήν βλέπω βουβή ταινία(με μαλώνει η γυναίκα επειδή κοιμούνται οι υιοί).

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω μάλλον κάτι αυτονόητο αλλά δέν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα.η συγκεκριμένη tv 'εχει bluetooth?.Άν ναί πού πρέπει να μπω για να κάνει ανίχνευση συσκευής?θέλω να αγοράσω ασύρματα ακουστικά κάποια στιγμή ώστε να μήν βλέπω βουβή ταινία(με μαλώνει η γυναίκα επειδή κοιμούνται οι υιοί).

Μηπως εχεις AV ενισχυτη με hdmi arc να δοκιμασεις να παρεις απο τον ενισχυτη αν γινεται. ?
Επισης η τηλεοραση εχει και οπτικη εξοδο που και παλι θα μπορουσες να την οδηγησεις στον ενισχυτη και υστερα να παρεις απο την εξοδο ακουστικων του ενισχυτη.

Δεν ξερω αν πρεπει να παιζει ο player της tv για να στειλει το σημα απο την arc και optical, δεν τα εχω δοκιμασει ακομη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μηπως εχεις AV ενισχυτη με hdmi arc να δοκιμασεις να παρεις απο τον ενισχυτη αν γινεται. ?
Επισης η τηλεοραση εχει και οπτικη εξοδο που και παλι θα μπορουσες να την οδηγησεις στον ενισχυτη και υστερα να παρεις απο την εξοδο ακουστικων του ενισχυτη.

Δεν ξερω αν πρεπει να παιζει ο player της tv για να στειλει το σημα απο την arc και optical, δεν τα εχω δοκιμασει ακομη.

Έχω έναν yamaha RX-V630RDS ο οποίος είναι παλιάς κοπής και δέν έχει hdmi .Έχω συνδέσει βέβαια με οπτική την τηλεόραση και είμαι οκ απο θέμα ήχου.Αναγκαστικά θα πάρω απο το jack του ενισχυτή αλλά fail να μήν έχει bluetooth η TV,πόλλώ δέ μάλλον να μήν έχει ούτε καρφί.Ελεγα μπάς και γλιτώσω τα καλώδια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δέν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό να βάλω ένα usb που να έχει πομπό και δέκτη bluetooth (μήπως μπορεί να πάρει απο εκεί)

No bluetooth
Και μάλιστα ούτε είσοδο (καρφί) για ακουστικά

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η LG στο site της, φαίνεται να υποστηρίζει:

http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55EG910V

Media Share - Bluetooth wireless headphone connection and control Yes

Θα δοκιμάσω το βράδυ που θα επιστρέψω με ένα ηχείο bluetooth που έχω, να δω τί κάνει...

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η LG στο site της, φαίνεται να υποστηρίζει:

http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55EG910V

Θα δοκιμάσω το βράδυ που θα επιστρέψω με ένα ηχείο bluetooth που έχω, να δω τί κάνει...
αναμένουμε οπότε ευχαριστούμε

Νομιζω πως κανει γενικη αναφορα στα μοντελα της, γιατι καποια υποστηριζουν.
Απο usb μαλλον δεν γινεται μιας και ειναι μονο usb reader.
Υπαρχουν παντως και ασυρματα ακουστικα σετακι με πομπο. Θα βαλεις τον το jack του πομπου στον ενισχυτη και θα γινει η δουλεια αν θες wireless.

Καλησπερα, αν μπορει καποιος ψαγμενος που βλεπει αρκετη μπαλα σε ote tv θα ηθελα να μου πει τις ρυθμισεις που εχει, αν γινεται αναλυτικα ή με φωτο.
Εχω δοκιμασει διαφορα και εχω μπερδευτει χωρις να εχω καταφερει να βρω κατι που να με ικανοποιει.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

δεν βλέπει κανείς ποδόσφαιρο σε αυτήν την τηλεόραση να μας δώσει τα φώτα του? έλα και έχει και τσουλού σήμερα :cool:

Έχω βάλει ήδη τις ρυθμίσεις που μου είπε ο JL (Trumotion χρήστης: De-judder -> 0, De-blur-> 10) αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο που να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα.

το Media Share - Bluetooth wireless headphone connection and control Yes , λεει οτι πρεπει να ειναι συμβατο με LG Sound link ,
σε ξενα φορα χρηστες ειπαν οτι εκαναν pair με ακουστικα αλλοι οχι
εγω δοκιμασα με ενα bluεtooth ηχειο (marshall acton) αλλα τιποτα

δεν βλέπει κανείς ποδόσφαιρο σε αυτήν την τηλεόραση να μας δώσει τα φώτα του? έλα και έχει και τσουλού σήμερα :cool:

Έχω βάλει ήδη τις ρυθμίσεις που μου είπε ο JL (Trumotion χρήστης: De-judder -> 0, De-blur-> 10) αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο που να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα.

Δοκιμασε κατα τη θεαση στο ποδοσφαιρο να αυξανεις προοδευτικα και το de-judder.

Εγω οσον αφορα και την καθαροτητα της εικονας στο τηλεοπτικο (αναλογα και το καναλι) εγω ενεργοποιησει και την υψηλη αναλυση.
Επισης γενικα στα τηλεοπτικα, δεν μου αρεσει το χρωμα στο 50 εξ ορισμου, το εχω μειωσει στο 45.

Last edited: