LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω δε βρηκα καμμενο πιξελ :award:
Παντως σε καποια σημεια νομιζα οτι ειχα καμμενο πιξελ, αλλα τελικα ηταν καποιο σκουπιδι. Για προσεξτε το και εσεις.

Μ έτρωγε κι έμενα και τσέκαρα τα βιντεάκια...2 μπλε, 1 πράσινο, 2 κόκκινα ο απολογισμός, σε διαφορετικά σημεία. το ερώτημα είναι τα συγκεκριμένα υποπίξελ είναι επίφοβα να καούν τελείως, δηλαδή να μείνουν μόνιμα σβηστά και όχι μόνο στα χρώματα που έχουν τώρα θέμα; γιατί όσο κι αν προσπάθησα, ακόμα και μπροστά ακριβώς στο πάνελ, δεν μπόρεσα να τα ξεχωρίσω σε θέαση βίντεο εκτός εάν υπήρχε σχεδόν καθαρό κάποιο από τα προβληματικά χρώματα.

επίσης δεν μπορώ βρώ πουθενά τι λέει η εγγύηση της LG γι αυτό, έχει κανένας κάποιο λίνκ; και ειδικά για τα subpixel, αφού δεν είναι κανένα από αυτά καμμένο εντελώς

σημειωτέον ότι το 14ήμερο λήγει την Δευτέρα

Προφανως και δεν μπορεις να το ξεχωρισεις σε βιντεο γιατί σε ενα τυχαιο βιντεο μπορει το συγκεκριμένο υποpixel να ειναι σκοτεινό στο ίδιο το βίντεο η τα γειτονικα pixel να μην βοηθούν να το δείς με γυμνο μάτι.
Και μάλιστα στην περίπτωση μου, ένας που φοραγε το t-shirt της LG στο κατάστημα που την επέστρεψα που παρεμπιπτώντος ισχυριζόταν οτι το καμένο pixel φαίνεται ως φωτεινό στις OLED (η ασχετοσύνη από καποιους που θελουν να λεγονται ειδικοι με ξεπερναει και ειδικότερα αν ο συγκεκριμένος ήταν από την ίδια την αντιπροσωπεία.. μου αρεσει που έλεγε όταν ήταν να την πάρω ότι οι OLED διακρίνονται από τις LED γιατι είναι αυτόφωτες αλλά μάλλον παπαγαλια το λεγε το ποιηματάκι χωρίς τεχνικό υπόβαθρο), μου έδειξε ένα τυχαίο βιντεο και τη δοκιμη εικόνας απο το μενού της τηλεόρασης για να μου πει οτι δεν εχω προβλημα αλλα μολις έβαλα τις εικόνες με τις οποίες είναι πιο ευκολο με γυμνό μάτι να ξεχωρίσεις με τα ξεχωριστα χρώματα τα καμμένα καταπιε τη γώσσα του..

Ένα link ενδεικτικό γενικότερα για την LG το οποίο ίσως να μην ισχυει τώρα.
http://www.lg.com/za/products/documents/LG-LCD-Monitor-Pixel-Policy.pdf

Πάντως σε επικοινωνια με email με την επίσημη LG μου απαντησαν οτι πανω από 3 κανουν τεχνικο έλέγχο και στο plaisio μου ειπε ενας πωλητης ότι απο 5 και πανω τα καλύπτει η εγγυηση.
Αν εισαι στις 14 μερες και εχεις 5 καμμενα pixel, παρόλη την ταλαιπωρία που μπορεί να έχεις, νομιζω ότι καλο ειναι να την πας πίσω και να διεκδικησεις ότι μπορεις.

Εγω δεν προκειται να δεχτω το ίδιο μοντελο πίσω, ειδικα μετά τα καταγεγγραμένα 5 καμένα pixel και τις δεκάδες δακτυλιες στην οθόνη που έγιναν παρουσία μου και την όποια επιπλέον μεταχειριση της εχουν κάνει, και θα ζητήσω αντικάτάσταση ή πιστωτικό αν έχει εξαντληθεί. Τωρα ελπίζω αν πάρω νεα τελικά μην μου βγάλει πάλι καμμένα pixels.

Last edited:
Εγω δε βρηκα καμμενο πιξελ :award:
Παντως σε καποια σημεια νομιζα οτι ειχα καμμενο πιξελ, αλλα τελικα ηταν καποιο σκουπιδι. Για προσεξτε το και εσεις.

Και σε άλλη μία OLED που δοκίμασα στο κατάστημα δεν είχε.
Ναι αυτό με το σκουπίδι μπορεί να συμβεί.
Παντως εγώ επιστράτευσα μεχρι και macro focus στην καμερα όπου φαίνεται ξεκάθαρα :D

PDV7RYMl.jpg

Kαι σε εμενα κατα την αγορα της απο την γνωστη αλυσιδα με την δωροεπιταγη, οταν ρωτησα τους πωλητες στα ποσα πιξελ γινεται αντικατασταση, μου απαντησαν απο 5 και πανω. Σε συνεχεια της ερωτησης μου αν αφορα καμενα ή κολλημενα, ξανα απαντησαν, 5 και για τις δυο περιπτωσεις.
Δεν μπορω να πω οτι ειμαι και εντελως σιγουρος για την απαντηση τους, μιας και φευγοντας με την tv στο καροτσακι για τα ταμεια, πεταχτηκε ενας και μου ειπε....μια φορα το μηνα να την βγαζετε απο την πριζα για να κανει αυτοκαθαρισμο. :p
Οποτε εκεινη τη στιγμη καταλαβα πως για να ειμαι 100% σιγουρος για την εγγυηση περι πιξελς, θα επρεπε να ρωτησω την επισημη LG.
Καπου ειχε παρει το ματι μου σε καποιο ξενο φορουμ (που δυστυχως δεν ξερω αν ισχυει) πως η lg εδινε εγγυηση για 3 καμενα ή 1 κολλημενο.
Επειδη το θεμα εγγυησης πιξελ απο την LG μπορει να αλλαζει απο καιρο σε καιρο, καλυτερα καποια επικοινωνια με την ιδια την LG και να ζητηθει αποσαφηνιση στην οποια απαντηση της αν διαφερει ο αριθμος για καμενα και κολλημενα.

Μ έτρωγε κι έμενα και τσέκαρα τα βιντεάκια...2 μπλε, 1 πράσινο, 2 κόκκινα ο απολογισμός, σε διαφορετικά σημεία. το ερώτημα είναι τα συγκεκριμένα υποπίξελ είναι επίφοβα να καούν τελείως, δηλαδή να μείνουν μόνιμα σβηστά και όχι μόνο στα χρώματα που έχουν τώρα θέμα; γιατί όσο κι αν προσπάθησα, ακόμα και μπροστά ακριβώς στο πάνελ, δεν μπόρεσα να τα ξεχωρίσω σε θέαση βίντεο εκτός εάν υπήρχε σχεδόν καθαρό κάποιο από τα προβληματικά χρώματα.

επίσης δεν μπορώ βρώ πουθενά τι λέει η εγγύηση της LG γι αυτό, έχει κανένας κάποιο λίνκ; και ειδικά για τα subpixel, αφού δεν είναι κανένα από αυτά καμμένο εντελώς

σημειωτέον ότι το 14ήμερο λήγει την Δευτέρα

Τελικά τα προβληματικά υποπίξελ ήταν 8, τα παραπάνω συν 3 λευκά. Την ξαναπήγα στο κατάστημα, την έλεγξαν επί τόπου όπως και την καινούργια σφραγισμένη που μου έφεραν, η οποία είχε κι αυτή όμως 1 πράσινο καμμένο! Τελικά η τρίτη (και τελευταία διαθέσιμη) αποδείχθηκε εντάξει, αλλά 2 στα 3 κομμάτια με πρόβλημα δεν το λες και καλό σημάδι. Πάλι καλά που είχα μαζί στικάκι με screenshots RGBW...

Όσοι παιζουν παιχνιδια στο PC , έχουν NVIDIA κάρτα γραφικών και θέλουν να παίζουν σε 3D στα 1080/60Ηz βρήκα το ακόλουθο(To 3D play της nvidia περιοριζεται στα 1080p/24Ηz ή 720p/60hz).
Στα Windows 10 θα χρειαστει να κάνετε disable driver signature enforcement.

http://afriendlyfox.com/2013/02/04/...dia-3d-vision-on-passive-3dtvs-edid-override/

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα στην LG αλλά σε άλλη τηλεόραση που το έκανε πέρναγε σωστά το σήμα αλλά δεν είχα την LG ώστε να γινονται polarized οι γραμμες.
Με βάση αυτό που είδα σε 3D blu-ray ταινια, νομιζω το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

δεν είναι τοσο εντυπωσιακό. το ειχα κάνει και γω με το pc μου αλλα δεν τρελάθηκα και μετα απο λιγο ηταν κουραστικό

Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίο deal να πάει κάποιος και να τους παζαρέψει σε αυτά τα χρήματα και την 5ετή εγγύηση, αν θέλει να πάρει το ρίσκο της εκθεσιακής.

Απο μόνη η tv έκανε εγκατάσταση το 04.05.56, διαφορές με την πρώτη ματιά δεν εντόπισα.

Release History
[03.03.57]
1. TV Booting Fail (LG Logo display and stop) (Rarely)
2. Magic Remocon Error (when “Enter” key press repeatedly)(Rarely)

[04.00.15]
1. TV auto power on by WOL Error Improve.

[04.00.30]
1. WOL function eliminate (Spec-out)

[04.00.90]
1. Improve the OLED compensation error

[04.05.01]
1. Improve video stop issue in Live Contents of Premium Online.(Italy)
2. Improve the MHP’s no working with HbbTV & MHP stream.
3. Improve the Tricolor satellite channel missing issue. (Russia)
4. Improve the Digiturk (Turksat) fast scan’s no working.(Turkey)
5. Improve the Filbox fast scan’s no working. (Turkey)
6. Improve the Canal Digital EPG’s no working.
7. Apply the VHF 7Mhz and 8Mhz frequency table
8. Change the VHF 8Mhz -> 7Mhz (France)
9. Extend the DVB-C frequency table

[04.05.30]
1. Change the OTAU SO satellite (Intelsat904 to Kazsat3) - Kazakhstan

[04.05.45]
1. Enable the HEVC codec

[04.05.56]
1. To improve issue that the number of the user-modified HEVC channel is automatically recovered to the original number

Σε αντίθεση με τον ενσωματωμένο player, o plex υποστηρίζει σωστή αναπαραγωγή του 24p υλικού. :2thumb22sup:

Όσοι δεν χρησιμοποιείτε εξωτερικό player, δοκιμάστε τον...

Απάντηση: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τις προάλλες βρέθηκα στο μαγουλομωρό και παίξαμε λίγο με την τηλεόραση. Ήρθε αρκετά καλά. Τα γραφήματα παρακάτω:

pre rgb.jpg

after rgb.jpg

colors pre.jpg

colors after.jpg

Ένα κακό θέμα που μας προέκυψε ήταν ότι η επιλογή για μικρορρύθμιση του RGB (των 20 σημείων) τα έκανε όλα μαντάρα συν του ότι τα ρυθμιστικά μετά τα 50IRE αποφάσισαν να μουλαρώσουν και να μην ακούν τίποτα πια μετά από κάποια ώρα. Ωστόσο, μικρό το κακό...αντιθέτως αυτά του χρώματος άκουγαν θαύμα.

Να συμπληρωσω και εγω τα παρακατω.

Παρ'ολο που τα reviews αναφερουν πως το mode expert1 ειναι οτι πιο καλο out of the box, χρειαστηκε επεμβαση και στο rgb αλλα και στην αποχρωση χρωματων στο cms. Φωτεινοτητα και κορεσμος οχι τοσο.

Οντως, στη ρυθμιση 20 βηματων στο rgb ειχαμε απροσδοκητα αποτελεσματα στο grayscale, καθως επισης παρατηρησαμε πως απο τα 50 ire και πανω τα ρυθμιστικα δεν αλλαζαν τιποτε στο rgb. (πιθανο bug) ? Οποτε παραμειναμε στη ρυθμιση rgb 2 σημειων.

Και μια σημειωση/παροτρυνση των κατοχων οπου την εχουν συνδεμενη επανω και σε pc.
Δοκιμαστε να βαλετε ολα τα levels (madvr, gpu, tv) στο 0-255.
Θα παρατηρησετε πως σε σχεση με το 16-235 η φωτεινοτητα της tv ειναι μεγαλυτερη, τα αντικειμενα πιο τρισδιαστατα.
Δεν ξερω να αιτιολογησω πως επιδρα ολο αυτο σε σχεση με το above white που δεν υπαρχει στο 0-255, αλλα η επιλογη 0-255 φαινεται να αλληλεπιδρα καλυτερα με τους κοφτες abl της tv ή οτιδηποτε αλλο συμβαινει. Ας μην το αναλυσουμε προς ωρας (θελει ψαξιμο) απλα καντε μια δοκιμη και ποσταρετε αποτελεσματα.
Στα δικα μου ματια υπαρχει διαφορά ως προς την φωτεινοτητα. (Με τις ιδιες ρυθμισεις σε oled light και contrast εννοειται)
Για να ειμαι πιο ακριβης, μοιαζει να επηρρεαζεται και να αυξανει η φωτεινοτητα λευκου, εχω την αισθηση πως η φωτεινοτητα χρωματων δεν αυξανεται, αλλα θα πρεπει να ξανα παρθουν μετρησεις. Ισως, επιδρα διαφορετικα το abl στο λευκο μεσα σε ταινια (ή παραθυρο) με rgb 0-255.

Έχετε παρατηρήσει εδώ και κάποιες μέρες, 15 ίσως και παραπάνω, σπασίματα-κολλήματα στη θέαση digea????
Ξαφνικά το κάνει συνέχεια και νομίζω πως το κάνει και σε θέαση αθλητικών από νόβα. Δε το έκανε καθόλου, ίσως να έχει γίνει από την τελευταία αναβάθμιση που έκανε μόνη της πριν περίπου ένα μήνα. tru motion στο off όπως ήταν από την αρχή.
Σας ευχαριστώ!

όχι και βλέπω digea συνέχεια, τα μόνα σπασίματα που έχω δει ποτέ είναι μερικές φορές στους υπότιτλους από kodi, αλλά ακόμα την έχω κουτατι την tv δεν έχω πειράξει τίποτα από ρυθμίσεις.