LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

@nspeed Τελικά τι έγινε με την τηλεόρασή σου; Έγραψες ότι θα σου την επιστρέφανε την Παρασκευή. Όλα εντάξει με τις ρυθμίσεις και τον καθαρισμό φίλτρων (ούτε πλυντήριο να ήταν);

Παιδια πηγα απο εκει στο service να διαπιστωσω απο κοντα οτι οντως ηταν ενταξει η τηλεοραση οπως μου ειπαν αρχικα στο τηλεφωνο (δεν φαινεται καποια γραμμη οποτε σας την επιστρεφουμε μου ειχαν πει)...Μολις την βαλανε στο εργαστηριο και βαλαμε ασπρο τελειως φοντο...τσουπ νατην η γραμμη....καμμενα πιξελ δεν ηταν οπως μου ειπων βαση οπτικου ελεγχου με εναν μεγεθυντικο φακο (που το ειδα και ο ιδιος).Αφου το αΎ½αΎ½μελεταγαμεαΎ½αΎ½ παρεα ποση ωρα το ολο θεμα, κατεληξε ο τεχνικος στο συμπερασμα οτι ειναι κακη χρηση...(κατι αφησα λεει να παιζει που αφησε σταμπα)...εντωμεταξυ προσωπικα ουδεποτε την εχω χρησιμοποιησει σαν monitor pc ,ουτε εχω παιχνιδομηχανη να παιζω παιχνιδια με οτι αυτο συνεπαγεται...Σπανιως παιζουν καναλια...μονο ταινιες σε bluray μορφη ειτε απο τον ενσωματωμενο player ειτε απο το lg bluray που εχω....και τελος youtube....αυτα...Τι παει να πει κακη χρηση δηλαδη;;;;; Και η γραμμη εμφανιστηκε μονο στο κατω μερος...Με λιγο πιεση απο μεριας μου εντελει δεν την παρελαβα και μου ειπαν θα περασει και ανθρωπος απο την lg να το αΎ½αΎ½δουνεαΎ½αΎ½....Περιμενω τηλεφωνο...

Last edited:

Αμφιβαλω αν αυτοι εννοουσαν το burn in διοτι θα αποδεχοντουσαν (οταν τους ειπα οτι την πηγα την τηλεοραση για συγκεκριμενο θεμα και οχι για burn in ή image retention ή dse) και θα αναφερανε εξ αρχης οτι ναι ειναι burn in....Επισημαινω ξανα οτι στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν ειδαν κατι στην τηλεοραση, την γραμμη δηλαδη που ανεφερα και οτι την στελνουν πισω ενω στο εργαστηριο οταν την συνδεσανε και τους ειπα να βαλουν συγκεκριμενο φοντο background να δειχνει (white pattern) ειδαμε την γραμμη....Τα συμπερασματα δικα σας με οτι αυτο συνεπαγεται...

Μα τι να αποδεχτουν. ? Στην αρχη ειπαν οτι δεν εβλεπαν τιποτα.
Εσυ που το εχεις δει το προβλημα πως σου φαινεται. ? Καποια αχνη γραμμη σαν σταμπα που εμεινε απο κατι. ?
Ποσο παχος εχει. ? το δειχνει παντα και παντου σε ολα τα φοντα. ?
Εγω δεν εχω καταλαβει τι τελικα απεικονιζεται στο πανελ. Εκανες λογο για καμενα πιξελ αρχικα. Αν ηταν καμενα, δεν θα αναβαν και θα ηταν μαυρο. Ουτε κολλημενα αφου την κοιταξατε με μεγενθυντικο φακο.
Οποτε τι ειναι. ?
Καποιο αχνο αποτυπομα, ή καποια γραμμη που φωτιζει περισσοτερο ή λιγοτερο απο το υπολοιπο φοντο. ? Αλλαζει χρωμα αυτη η γραμμη. ? Μια φωτο θα ειχε βοηθησει. (να καταλαβουμε τι ειδες, οχι για να κανουμε διαγνωση)

Να φανταστεις με ρωτησαν αν εχω κανει ποτε καθαρισμο οθονης (προφανως θα εννοουσαν το compensation cycle λογικα) ....Αφου αυτο το κανει η τηλεοραση ετσι κι αλλιως μετα απο καποιες ωρες συνεχους προβολης (4 αν δεν κανω λαθος) ετσι κι αλλιως..Λοιπον...Φαινεται μια αχνη γραμμη, συνεχομενη απο ακρη σε ακρη, στο κατω μερος της οθονης (μονο στο κατω μερος και οχι στο υψος της μαυρης μπαρας π.χ. απο 16:9 format).Το παχος ειναι ισα με ενα pixel.Το δειχνει οταν εχει ασπρο φοντο ή πολυ ανοιχτο γκρι. Το καμμενα πιξελ το το ανεφερα σαν παραδειγμα και οχι σαν ορισμο...Ισως ηταν λαθος η εκφραση μου..Η γραμμη δεν αλλαζει χρωμα...Φαινεται σαν μια μαυρη αχνη γραμμη οπως προειπα...Η αληθεια ειναι χωρις φωτο δεν μπορειτε ᾽᾽εσεις᾽᾽ να καταλαβετε ακριβως....Δεν ξερω αν αποκαλειται αποτυπωμα αυτο γιατι ειναι απο ακρη σε ακρη συνεχομενο ....γι αυτο και το αναφερω σαν γραμμη...Δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω..

Επισης δεν μπορω να καταλαβω κατα τα λεγομενα τους τι σημαινει κακη χρηση;;;;; Τελικα το Burn in (αν ειναι οντως αυτο) θεωρειται απο κακη χρηση ή ειναι ᾽᾽κουσουρι᾽᾽ των Oled Tv's; Ειμαι περιεργος να δω τι θα αποφανθει η επισημη lg....

Ας περιμενουμε να ακουσουμε τι θα πουν οι τεχνικοι. Ενημερωνεις οταν εχεις νεοτερα.

Εγω παλι πιστευω πως ειναι και λιγο λαχειο η ολη φαση, την δικη μου την δουλευω 90% ως μονιτορ και το υπολοιπο ως tv.
Ουτε πιξελάκι δεν εχω καμμενο, με τις ωρες browsing και σταθερες εικονες.
Ελπιζω να συνεχισουμε ετσι, ως τοσο η lg μου θυμιζει την Apple που για ολα φταιει η χρήστης....

Τέλος καλό όλα καλά που λένε...Με πήρανε τηλέφωνο από την LG και με ενημερώσανε ότι είτε θα γίνει αντικατάσταση της τηλεόρασης με νέο μοντέλο (συγκεκριμένα 55b7v) κλειστή στο κουτί και ετοιμοπαράδοτη, είτε θα κοπεί πιστωτικό στο ποσό που αγοράστηκε η τηλεόραση από το μαγαζί που αγοράστηκε για να πάρω ότι προιόν επιθυμώ.....Αίσιο τέλος... Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε στην ᾽ἀτυχία᾽᾽μου...

Τέλος καλό όλα καλά που λένε...Με πήρανε τηλέφωνο από την LG και με ενημερώσανε ότι είτε θα γίνει αντικατάσταση της τηλεόρασης με νέο μοντέλο (συγκεκριμένα 55b7v) κλειστή στο κουτί και ετοιμοπαράδοτη, είτε θα κοπεί πιστωτικό στο ποσό που αγοράστηκε η τηλεόραση από το μαγαζί που αγοράστηκε για να πάρω ότι προιόν επιθυμώ.....Αίσιο τέλος... Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε στην ᾽ἀτυχία᾽᾽μου...

Μπράβο στην LG, ταλαιπωρήθηκες λίγο αλλά σε καλό σου βγήκε τελικά!
Καλορίζικη.

Παιδιά όσοι είχατε πρόβλημα με την τβ πόσο καιρό την είχατε? Η δικιά μου είναι 8 μηνών και κάνω κανα σταυρό μπας και μου χαλάσει να πάρω καμιά b7 . Σκέφτομου να την πουλήσω για να πάρω την b7 άλλα διαβάζοντας εδώ είδα πως πολλοί είχατε πρόβλημα και σας έκανε αντικατασταση με b7.

Ρε για δές, που έχουμε αρχίσει όλοι οι κάτοχοι να παρακαλάμε να μας χαλάσει η tv....!!!!!!😄

Εγώ πάλι έκανα τον Δεκέμβρη την επέκταση εγγύησης στην 5ετία, 2 μέρες πριν λήξει η κανονική, αλλά ελπίζω να μην χρειαστεί να την χρησιμοποιήσω...

Ε ναι.
Φτου κι απ'την αρχη να καλιμπραρεις τη B7?
Ταλαιπωρια! :p

Κοίτα, στην απόσταση που την έχω, από το 4Κ που δεν θα δω, προτιμώ να έχω το option του 3D (που εξαιρετικά σπάνια βλέπω :flipout: ).

Άλλωστε, σκοπεύω πριν λήξει η εγγύησή της, να έχω αποκτήσει και μια 77άρα, που θα είναι ούτως ή άλλως 4Κ και σε αυτή τη διάσταση θα και έχει νόημα...

Μακαρι να πεσουν οντως οι τιμες οσο ελπιζουμε την προσεχη 3ετια
και με το καλο να την παρεις!

Εσείς παρακαλάτε να σας χαλάσει, υπάρχουμε και μεις που σκεφτόμαστε να την αγοράσουμε στα 1150 ευρώ που έχει τώρα. :p
Τόσο πολύ σας χαλάει ρε παιδιά, δεν αξίζει λέτε να την πάρει κάποιος τώρα?
Βασικά ψάχνω για μια 3d oled αν και να σας πω την αλήθεια ήθελα μια 3δ oled 4κ, αλλά δεν παίζει τόσο χρήμα.
Να ρωτήσω για την συγκεκριμένη μιας και βλέπω πως έχει HEVC codec (2Κ), έχει δοκιμάσει κάποιος να του βάλει 4κ αρχείο?
Θα το παίξει? (εννοώ θα το κάνει downscale στο 2κ ή θα πει μη υποστηριζόμενο αρχείο?)
Γενικά τα ψηφιακά κανάλια τα δείχνει καλά?

Y.g. Η Lg δέχεται επέκταση εγγύησης σε μοντέλα που πλέον έχει καταργήσει? Όπως σε αυτό πχ.

Όχι, δεν παίζει 4Κ αρχεία, μόνο μέχρι 1080p.

Εγώ την επέκταση εγγύησης πριν 1,5 μήνα την έκανα, 2 μέρες πριν λήξει η 2ετία... Για τον φόβο των Ιουδαίων περισσότερο, μιας και αγοράστηκε στα 1999, όχι από ελπίδα για αλλαγή. Τουναντίον, θα ήθελα να μην βγάλει κάποιο πρόβλημα και να την έχω για πολλά χρόνια ακόμα...

Με την Β7 να έχει παίξει μέχρι και 1360, δεν θα έλεγα ότι τα 1150 είναι καλή τιμή για την 910, αν και πολύ αμφιβάλλω αν θα υπάρχει διαθεσιμότητα, πλην εκθεσιακών, πλέον...

Εσείς παρακαλάτε να σας χαλάσει, υπάρχουμε και μεις που σκεφτόμαστε να την αγοράσουμε στα 1150 ευρώ που έχει τώρα.
Τόσο πολύ σας χαλάει ρε παιδιά, δεν αξίζει λέτε να την πάρει κάποιος τώρα?
Βασικά ψάχνω για μια 3d oled αν και να σας πω την αλήθεια ήθελα μια 3δ oled 4κ, αλλά δεν παίζει τόσο χρήμα.
Να ρωτήσω για την συγκεκριμένη μιας και βλέπω πως έχει HEVC codec (2Κ), έχει δοκιμάσει κάποιος να του βάλει 4κ αρχείο?
Θα το παίξει? (εννοώ θα το κάνει downscale στο 2κ ή θα πει μη υποστηριζόμενο αρχείο?)
Γενικά τα ψηφιακά κανάλια τα δείχνει καλά?

Y.g. Η Lg δέχεται επέκταση εγγύησης σε μοντέλα που πλέον έχει καταργήσει? Όπως σε αυτό πχ.
η τηλεόραση ειναι φοβερη. Εικόνα πολυ καλύτερη απο οποιαδήποτε led σε αυτα τα χρηματα. 3d ξεκούραστο και πολυ καλο. hevc παιζει 1080p 10bit. Οχι αρχεία 4k δεν τα παιζει καθόλου. Απλα οταν ακους οτι κάποιοι ειχαν προβλημα και μετα τους εδωσαν b7 ε οπως και να το κάνεις ειναι καλη φαση.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk