LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

την βρηκες στα ιδια επιπεδα φωτεινοτητας και δεν ειδες πουθενα Burn in..

Κάπως έτσι...

20180516_002900.jpg

Η τηλεόραση, στο default expert mode, με 4240 ώρες στην πλάτη, μέτρησε ως εξής:

GS_DEF.jpg

COL_DEF.jpg

SAT_DEF.jpg

Μέση απόκλιση dE 4,4 στην κλίμακα του γκρι και κάτω από 2 στα χρώματα. Είναι η απολύτως μικρότερη απόκλιση που έχω μετρήσει ποτέ σε οποιοδήποτε μέσο πρόβολης με τόσες ώρες λειτουργίας...

Ενδεικτικά, μια LED-LCD με 4500 ώρες λειτουργίας:

GS_ISF_DEF.jpg

COL_ISF_DEF.jpg

και μία Plasma με 2500 ώρες λειτουργίας:

GS_TRUECINEMA_DEF.jpg

COL_TRUECINEMA_DEF.jpg

Η μέγιστη φωτεινότητα στο mode ζωηρόχρωμο, μετρήθηκε στα 355,14 cd/m2 σε παράθυρο, 183 cd/m2 σε σκακιέρα και 92,8 cd/m2 σε full field. Στο mode Expert, η σκακιέρα έδωσε 122,2 cd/m2 και το full field 61,3 cd/m2. Οι τιμές αυτές, είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες της δικιάς μου στις 987 ώρες, αλλά αυτό μπορεί να σχετίζεται με διαφορά από κομμάτι σε κομμάτι, διαφορετική συχνότητα των compensation cycles ή/και την επίδραση του recalibration των τρανζίστορ οδήγησης που επισυμβαίνει κάθε 2000 ώρες...

Παρότι ο κάτοχος της εν λόγω τηλεόρασης παρατηρεί image retention μετά από πολύωρη θέαση τηλεοπτικού καναλιού, ορατό μόνο στις καρτέλες ελέγχου, αυτό καθαρίζει μετά τo cc και η συσκευή είναι ελεύθερη burn-in μέχρι στιγμής. Όσον αφορά το πάνελ uniformity στα πολύ χαμηλά IRE, συγκριτικά με την δικιά μου, το βρήκα βελτιωμένο, όσον αφορά τα dark patches, αλλά ελαφρώς χειρότερο όσον αφορά το vertical banding (σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της συσκευής, η χειροτέρευση συνέβη λίγες ώρες πριν μετρήσουμε :chinscratch:).

Ακολούθως, παίξαμε λίγο με τα ρυθμιστικά του greyscale, χωρίς να πειράξουμε καθόλου το cms και την αφήσαμε ως εξής:

GS_CΓŽβ€˜L.jpg

COL_CAL.jpg

SAT_CAL.jpg

Προκειται για τη δικη μου tv η οποια τωρα κλεινει χρονο. ( ναι της εχω πιει το αιμα) :D

Γιάννηδες, γιατί δεν πειράξατε και λίγο τα χρώματα? Όχι ότι θα γινόταν κάτι τρομερό, απλά, έτσι για την μέτρηση.

Μια χαρά είναι η τηλεόραση.

Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιάννηδες, γιατί δεν πειράξατε και λίγο τα χρώματα? Όχι ότι θα γινόταν κάτι τρομερό, απλά, έτσι για την μέτρηση.

Μια χαρά είναι η τηλεόραση.

Όποτε έχω πειράξει CMS σε LG, το μετάνιωσα... :p

Υποτίθεται ότι από την περσινή σειρά το έχουν φτιάξει, αλλά δεν έτυχε να σχηματίσω ιδία άποψη...

Στα του compensation cycle των oled και στο οτι ο χρονος οπου επιτελειται ενας κυκλος ειναι περιπου 20 λεπτα, ισως εχουμε νεοτερα.
Μαλλον ο χρονος ειναι αρκετα λιγοτερος, ειδικα για τα μοντελα 1080p.

Αναμεινατε τα συμπερασματα του JL_? απο τα τεστ που πραγματοποιησε. :smile:

Σιγα καλε, κατα ξοδευτηκες στο γραψιμο.
Δεν χρειαζοταν να βαλεις και αποσιωπητικα στο τελος της προτασης, αρκουσε μια τελεια.

Last edited:
Κατεβασε μολις το 04.06 firmware, δεν βλεπω κατι διαφορετικο, ψαχνω για καποιο changelog αν υπαρχει καπου..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κατεβασε μολις το 04.06 firmware, δεν βλεπω κατι διαφορετικο, ψαχνω για καποιο changelog αν υπαρχει καπου..

Sent from my iPhone using Tapatalk

[04.06.00]
1. Fix that volume is changed to be zero by Peel Remote App during watching TV

Έχει τύχει σε κανέναν σας να φύγει είσοδος HDMI μέσα στο σασί;
Εμένα μου έφυγε η HDMI 1, πιο πολύ μου έκανε σα να ξεκούμπωσε από τη πλακέτα παρά να ξεκόλλησε. Έχει κανείς σας εμπειρία επ' αυτού; Δοκίμασα να δω αν υπάρχει εύκολη πρόσβαση αλλά δυστυχώς πρέπει να αφαιρεθεί όλο το καπάκι της TV.

Το ίδιο έγινε και σε εμένα πριν λίγες μέρες.
Εννοείται είμαι εκτός εγγύησης εδώ και 10 μήνες.
Τώρα σκέφτομαι για καμιά LG 65 OLED.
Αν και το βλέπω πολύ χλωμό, λέτε να υπάρχει περίπτωση να παίξει στα 2 χιλιάρικα λόγω των ημερών;

1800 παίζει στο Γερμανικό Saturn η 65B7, οπότε θεωρητικά θα μπορούσε. Είναι και η ρημάδα η εσωτερική υποτίμηση...

Καλά, με πλαστελίνη είναι στερεωμένα τα HDMI;

Η τηλεοραση εχει αλλαξει συμπεριφορα σε σχεση με τις αρχικες ωρες οσον αφορα τον χρονο που χειαζεται για να επιτελεσει compensation cycle.
Στις αρχες το εκτελουσε καθε 4 ωρες. Σημερα τυχαια το παρακολουθησα και το CC ξεκινησε στις 2 ωρες και 30 λεπτα. Για καποιο λογο αναπροσαρμοσε τους χρονους. Πιθανολογω οτι ισως το ιδιο θα ισχυει και στα νεοτερα μοντελα.

Lg επεκταση εγγυησης

Εστειλα email στην lg για επεκταση της εγγυησης, και μου απαντησε οτι δεν δινουν επεκταση για oled tv. Εχω την 910v.
Υσχυει η μου ειπαν μπαρουφες;