LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Lg επεκταση εγγυησης

Εστειλα email στην lg για επεκταση της εγγυησης, και μου απαντησε οτι δεν δινουν επεκταση για oled tv. Εχω την 910v.
Υσχυει η μου ειπαν μπαρουφες;
Ισχυει. Τη σταματησαν. Αλλα να θυμασαι πως και να μην ειχε σταματησει, αν ειχε ληξει η αρχικη διετιας δεν μπορουσες να κανεις.

Τωρα, ετσι κι αλλιως, η επεκταση που σου εκανε ηταν ετσι κι αλλιως θυγατρικης ιδιωτικης εταιριας. Δεν εχει δικη της ασφαλιστικη.

Απλα η καθε ασφαλιστικη εχει τους δικους της ορους.
Π.χ. σου λεει οτι σε καλυπτει για οτι θα σε καλυπτε η διετια της αρχικης και αν χρειαστει αντικατασταση σε καλυπτει κατα Χ% της αρχικης αξιας αγορας κλπ κλπ.

Τωρα, το θεμα σου δεν ειναι ποια ασφαλιστικη θα βρεις να επιλεξεις. Το θεμα ειναι αν μπορεις να κανεις επεκταση ασφαλειας απο το μαγαζι που την αγορασες.
Γιατι συνηθως εδιναν και εναν χρονικο οριζοντα απο την ημερα αγορας για να την κανεις.

Θα πρεπει να ρωτησεις αρχικα στο καταστημα αγορας και εν συνεχεια να γκουγκλαρεις αν ιδιωτικες ασφαλισεις διαφορων εταιριων κανουν για tv και ποσο χρεωνει η καθε μια.

Κι αν βρεις παραπανω απο μια, αν μπορεις ζητας να διαβασεις και τους ορους της ασφαλειας για το τι καλυπτουν γραπτως οχι προφορικως.

Τουλάχιστον από το firmware 04.06.25, υποστηρίζεται πλέον ορθή αναπαραγωγή υλικού 24p και από τον ενσωματωμένο player.

Λογικά, θα ισχύει και για τις υπόλοιπες LG με in-house επεξεργασία, μιας και το επιβεβαίωσα και στην 50UH635V με το τελευταίο firmware.

Mετρήσαμε χθες την 55EG910V του Werewolf, η οποία έχει φτάσει αισίως τις 9640 ώρες λειτουργίας...

Το τελευταίο calibration της και σετ μετρήσεων, είχε γίνει πριν 5400 ώρες...

Τί λέτε να είδαμε όσον αφορά πτώσεις φωτεινότητας και μεταβολή του calibration;

Επειδη θα σας σκασει μεχρι να πει (σασπενς) να σας δωσω μια ενδειξη πως ολα στη ζωη γερνανε...

Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επειδη θα σας σκασει μεχρι να πει (σασπενς) να σας δωσω μια ενδειξη πως ολα στη ζωη γερνανε...

επειδη το μηνυμα σου ειναι αινιγματικο,πιστευω οτι θα συμπληρωσεις "ολα στην ζωη γερνανε,εκτος απο τις oled....."...:grandpa:

Mετρήσαμε χθες την 55EG910V του Werewolf, η οποία έχει φτάσει αισίως τις 9640 ώρες λειτουργίας...

Το τελευταίο calibration της και σετ μετρήσεων, είχε γίνει πριν 5400 ώρες...

Τί λέτε να είδαμε όσον αφορά πτώσεις φωτεινότητας και μεταβολή του calibration;

Αγαπητέ φίλε Γιάννη,

Στην τηλεόραση του φίλου μας Werewolf, έχει γίνει επαγγελματικό isf calibration με εξειδικευμένα όργανα, ή αναφέρεστε σε ρυθμίσεις που είχαν γίνει "με το χέρι" ?
Επίσης για να μαθαίνουμε και εμείς οι νεώτεροι: Όταν σε μια τηλεόραση γίνει επαγγελματικό isf calibration,τότε μετά από κάποιο (φαντάζομαι μεγάλο) αριθμό ωρών λειτουργίας που γράψει η τηλεόραση, το calibration μεταβάλλεται,δηλαδή χαλάει και πρέπει να γίνει ξανά καινούργιο calibration ?

Εγώ χωρίς να είμαι γνώστης σε αυτά τα εξειδικευμένα θέματα,θα έλεγα ότι το calibration θα πρέπει να παραμένει ΟΚ.Τώρα για την πτώση φωτεινότητας φαντάζομαι αναφέρεστε στο αν υπάρχει πτώση στη συνολική μέγιστη φωτεινότητα που μπορεί να δώσει η τηλεόραση.Στις OLED έχετε αναφέρει ότι κάθε 2000 ώρες κάνουν αυτόματα μόνες τους το "μεγάλο compensation cycle" που κρατάει καμμιά ώρα και κάνει recalibration στην οδήγηση των pixels.Αυτή η διαδικασία έχετε αναφέρει ότι μετά από κάποιο διάστημα μεταβάλει τη συνολική φωτεινότητα του πάνελ γι αυτό και συστήνεται να μην την κάνει κάποιος χειροκίνητα παρά μόνο αν δει εμφανή σημάδια από burn in που δεν έχουν φύγει με τα κλασσικά μικρά CC που γίνονται περίπου κάθε 4 ώρες αθροιστικής θέασης.Αν είναι όντως έτσι τα πράγματα η τηλεόραση του Werewolf,με 9640 ώρες λειτουργίας συνολικά θα πρέπει λογικά να έχει κάνει ήδη 4 μεγάλα CC και στις 10000 ώρες λειτουργίας πάει για το 5ο μεγάλο CC.Χωρίς και πάλι να είμαι γνώστης απλά θα έλεγα ότι πιστεύω πως δεν θα πρέπει να υπάρχει σημαντική πτώση της μέγιστης φωτεινότητας που μπορεί να δώσει η τηλεόραση!

Μένει να μάθουμε τα αποτελέσματα της μέτρησης,να δούμε αν προβλέψαμε σωστά ή όχι! Φαίνεται πως καθυστερεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για να υπάρχει suspense στην υπόθεση! Αγαπητέ φίλε JL_? (Γιάννη),αν πέσω μέσα στις προβλέψεις τι θα κερδίσω ?! Μήπως μια εκπτωσούλα για special calibration της OLED μου από εσένα και τα μαγικά σου μηχανήματα?:award:

Ναι η τηλεοραση ειχε καλιμπραριστει με σπεκτρομετρο.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως η φωτεινοτητα λευκου και χρωματων επρεπε να μενει απαραλλαχτη.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι για τον ιδιο λογο του CC που επεμβαινει για να κραταει τις ισορροπιες, οτι ενδεχομενως να κρατουσε σωστο το RGB.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι θεωρητικα θα κρατουσε σε παρομοια επιπεδα και τον κορεσμο και αποχρωση χρωματων.

Ε λοιπον....η τηλεοραση ειναι η καταστροφη του calibrator.
(Λογια του JL_? οχι δικα μου.)

Η μέγιστη φωτεινότητα στο mode ζωηρόχρωμο, μετρήθηκε στα 355,14 cd/m2 σε παράθυρο, 183 cd/m2 σε σκακιέρα και 92,8 cd/m2 σε full field. Στο mode Expert, η σκακιέρα έδωσε 122,2 cd/m2 και το full field 61,3 cd/m2. Οι τιμές αυτές, είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες της δικιάς μου στις 987 ώρες, αλλά αυτό μπορεί να σχετίζεται με διαφορά από κομμάτι σε κομμάτι, διαφορετική συχνότητα των compensation cycles ή/και την επίδραση του recalibration των τρανζίστορ οδήγησης που επισυμβαίνει κάθε 2000 ώρες...

Παρότι ο κάτοχος της εν λόγω τηλεόρασης παρατηρεί image retention μετά από πολύωρη θέαση τηλεοπτικού καναλιού, ορατό μόνο στις καρτέλες ελέγχου, αυτό καθαρίζει μετά τo cc και η συσκευή είναι ελεύθερη burn-in μέχρι στιγμής. Όσον αφορά το πάνελ uniformity στα πολύ χαμηλά IRE, συγκριτικά με την δικιά μου, το βρήκα βελτιωμένο, όσον αφορά τα dark patches, αλλά ελαφρώς χειρότερο όσον αφορά το vertical banding (σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της συσκευής, η χειροτέρευση συνέβη λίγες ώρες πριν μετρήσουμε :chinscratch:).

Ακολούθως, παίξαμε λίγο με τα ρυθμιστικά του greyscale, χωρίς να πειράξουμε καθόλου το cms και την αφήσαμε ως εξής:

View attachment 152080

View attachment 152081

View attachment 152082

5400 ώρες μετά λοιπόν (σύνολο: 9640 ώρες λειτουργίας), μετρήσαμε το preset που είχαμε φτιάξει τότε και πήραμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

GS_OLD.jpg

COL_OLD.jpg

SAT_OLD.jpg

Η μέγιστη φωτεινότητα στο mode ζωηρόχρωμο, μετρήθηκε στα 375,22 cd/m2 σε παράθυρο, 196,63 cd/m2 σε σκακιέρα και 99,43 cd/m2 σε full field. Στο mode Expert, η σκακιέρα έδωσε 152,6 cd/m2 και το full field 76,5 cd/m2.

Αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του γκρι 10%, που παρουσίασε μία ορατή μεν, όχι ενοχλητική δε, μεταβολή προς το ψυχρό/πράσινο, το υπόλοιπο ντριφτάρισμα της στάθμισης είναι πρακτικά αμελητέο, ενώ η ικανότητα φωτεινής εκπομπής όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε ελαφρά.

Προσωπικά, είναι το πιο σταθερό μέσο προβολής στη διάρκεια του χρόνου που έχω πετύχει ποτέ.

Εδώ και εδώ μπορείτε να διαβάσετε για το πώς μεταβλήθηκε με το χρόνο η συμπεριφορά δύο διαφορετικών γενεών Plasma, εδώ μιας LED-LCD κι εδώ ενός DLP προβολέα με UHP φωτεινή πηγή...

Κατά τ' άλλα, στα φόρα, όλος ο κόσμος ανησυχεί για τη διάρκεια ζωής και τις "παιδικές" ασθένειες των OLED... :laugh:

Βασικα δεν (ξανα) καλιμπραραμε τιποτα.

Τρεις σελιδες πισω μπορειτε να βρειτε την προηγουμενη μετρηση που ειχε γινει. Οχι μονο διατηρησε τη φωτεινοτητα και την αυξησε και λιγο, αλλα η τηλεοραση παρεμεινε σταθερη με αμελητεες αποκλισεις στο καλιμπραρισμα. Μιας και ημασταν λιγο πριν το πεμπτο μεγαλο CC οπου θα ανεβαζε την ταση/φωτεινοτητα στο πανελ, προσωπικα περιμενα πως ηταν η χειροτερη στιγμη για μετρηση και ξανα καλιμπραρισμα.

Θεωρητικα θα επρεπε να περιμεναμε να παει στις 10001 ωρες για να της ξανα ανεβει η φωτεινοτητα ωστε να μην εχει αποκλιση απο τις προηγουμενες ωρες προς τα κατω.
Φανταστειτε την εκπληξη μας οταν αντι να την βρουμε εστω και ελαφρως προς τα κατω (αφου τις τελευταιες 2000 ωρες εριχνε την φωτεινοτητα) την βρηκαμε με μεγαλυτερη φωτεινοτητα απο οση ειχε πριν απο 5400 ωρες.
Λογικα στις 10001 ωρες, η φωτεινοτητα θα ανεβει ισως λιγο ακομη.

Γινεται μεν ενα Burn in test οπου εχει συμπληρωσει καπου 10.000 ωρες, αλλα κανενας δεν μετραει την συμπεριφορα της στο φως, rgb, cms.
Οντως απο θεμα σταθεροτητας των παραπανω, ειναι οτι πιο σταθερο εχω δει κι εγω απο τη δικη μου εμπειρια.

Αγαπητέ φίλε Γιάννη,

Στην τηλεόραση του φίλου μας Werewolf, έχει γίνει επαγγελματικό isf calibration με εξειδικευμένα όργανα,

Έχει γίνει ερασιτεχνικό calibration με εξειδικευμένα όργανα. Δεν είμαστε επαγγελματίες...

Επίσης για να μαθαίνουμε και εμείς οι νεώτεροι: Όταν σε μια τηλεόραση γίνει επαγγελματικό isf calibration,τότε μετά από κάποιο (φαντάζομαι μεγάλο) αριθμό ωρών λειτουργίας που γράψει η τηλεόραση, το calibration μεταβάλλεται,δηλαδή χαλάει και πρέπει να γίνει ξανά καινούργιο calibration ?

Όλα τα μέσα προβολής μεταβάλλουν τη συμπεριφορά τους με την πάροδο του χρόνου, είτε λόγω αλλαγής της φασματικής εκπομπής της φωτεινής πηγής, είτε λόγω πτώσης της φωτεινότητάς της. Τυπικά, για τις απαιτήσεις της οικιακής προβολής, η πείρα έχει δείξει ότι οι προβολείς χρειάζονται επανάληψη κάθε 300-500 ώρες και οι τηλεοράσεις CRT/Plasma/LCD κάθε 1000-2000 ώρες, αν δεν θέλεις η απόκλιση να καταστεί σημαντική. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στους συνδέσμους στο προηγούμενο post μου...

Οι OLED απ' ό,τι φαίνεται, αποτελούν εντελώς διαφορετικά φρούτα...

Μήπως μια εκπτωσούλα για special calibration της OLED μου από εσένα και τα μαγικά σου μηχανήματα?:award:

Βλέπε την 1η απάντηση... :p

Eχτες η tv ειχε γενεθλια.
Εκλεισε 10.000 ωρες ζωης και συνεχιζει ακαθεκτη.

b4e304ac4e29710bd5b32b755fb6e78b.jpg

Ακολουθει η τηλεοραση του JL_? απο κοντα.
Αστειευομαι, η δικη του θα χρειαστει ακομη 17.5 χρονια ακομη για να πιασει αυτες τις ωρες.

2μιση χρόνια συμβίωσης με την εν λόγω tv και ακόμα ΤΑ ΣΠΑΕΙ !!!!
ΚΑΝΕΝΑ ίχνος burn in, ΦΟΒΕΡΗ εικόνα!!! Με χρήση καθημερινή σε σαλόνι και μικρό παιδί, πεθερά, σύζυγο....
Είχε καλιμπραριστεί και από τον Μανώλη και η εικόνα της είναι όλα τα λεφτά!!!

Θυμήστε μου πως βλέπω τις ώρες λειτουργίας της.

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ μη τη ματιάσω !!!

Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θυμήστε μου πως βλέπω τις ώρες λειτουργίας της.

ttps://avclub.gr/forum/showthread.php/164219-LG-C8-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1058344497&viewfull=1#post1058344497

Θα χρειαστεις smartphone που να εχει υπερυθρες. Θα κατεβασεις την εφαρμογη Any Mote απο το play store και θα ακολουθησεις τις οδηγιες στο post στο παραπανω λινκ. Την εφαρμογη την κατεβαζεις απο εδω.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy4&hl=el

Οταν η τηλεοραση σου ζητησει τον κωδικο για να μπει στο service menu , θα πληκτρολογησεις απο το τηλεκοντρολ της τηλεορασης τον κωδικο 0413. Θα κοιταξεις τι γραφει στο μενου στην ενδειξη UTT και τελος, θα πατησεις exit απο το τηλεκοντρολ της tv για να βγεις απο το σερβις μενου.

Και τα τηλεκοντρόλ Logitech Harmony έχουν στις native εντολές τους (για LG) τα in-start, in-stop και service menu...

Re: Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ!
Έχει γράψει 2.810 ώρες λειτουργίας.
Πότε πρόλαβε να γράψει 10.000 ώρες η δικιά σου;;;;;; 😮

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ!
Έχει γράψει 2.810 ώρες λειτουργίας.
Πότε πρόλαβε να γράψει 10.000 ώρες η δικιά σου;;;;;; 😮

Την εχω 2 χρονια και 5 μηνες. Εκτελει χρεη λιγο τηλεοπτικου, πολλες ταινιες και σειρες, καθως και πολυ σερφαρισμα/youtube και περιστασιακα παιχνιδια.

Υπαρχουν κι αλλοι που την εχουν σχεδον 4 χρονια και δεν εχουν κλεισει ΟΥΤΕ 1900 ωρες και περιμενουν το πρωτο μεγαλο CC.
(ονοματα δεν λεμε) :flipout:

Μετά από 4 χρόνια και με ελάχιστη χρήση, μιας και δεν μένουμε μόνιμα πλέον Ελλάδα, παρατήρησα οτι στη πάνω δεξιά γωνία εγώ burn in το σήμα του καναλιού MAD, μαζί με το περίγραμμα του. Φαίνεται ιδιαίτερα στο κόκκινο χρωμα και λιγότερο στο κίτρινο.

Το MAD πλέον αφαιρέθηκε από τη λίστα καναλιών.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μετά από 4 χρόνια και με ελάχιστη χρήση, μιας και δεν μένουμε μόνιμα πλέον Ελλάδα, παρατήρησα οτι στη πάνω δεξιά γωνία εγώ burn in το σήμα του καναλιού MAD, μαζί με το περίγραμμα του. Φαίνεται ιδιαίτερα στο κόκκινο χρωμα και λιγότερο στο κίτρινο.

Το MAD πλέον αφαιρέθηκε από τη λίστα καναλιών.

Sent from my iPad using Tapatalk
Μπορεις να μπεις στο σερβις μενου να κοιταξεις ποσες ωρες λειτουργιας εχει κανει. ?

Καθε ποσες ωρες την εκλεινες για cc. ?

Ποση ωρα καθε φορα επαιζε mad. ?

Σε ποια σταθμη ειχες το oled light και το contrast. ?

Θα ηταν πολυ χρησιμο να εδινες καποιο feedback για οσα απο τα παραπανω μπορεις.