LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιάννη έχεις επιλογή player? Υπάρχει άλλη επιλογή εκτος από αυτό είναι ήδη εγκατεστημένο στην TV? :blush:

Μπορεί να έχεις εξωτερικό player. O ενσωματωμένος δεν υποστηρίζει σωστή κίνηση με υλικό 24p...

Μπορεί να έχεις εξωτερικό player. O ενσωματωμένος δεν υποστηρίζει σωστή κίνηση με υλικό 24p...
Αυτό που η TV υποστηρίζει 24p κίνηση αλλά ο ενσωματωμένος player όχι σωστή κίνηση πολύ με τρελαίνει. Πως γίνεται αυτό; Αν και στη δική μου (LED) δεν έχω δει αυτό το κόψιμο στα 40κάτι δευτερόλεπτα ποτέ.

Μιλάμε για 23.976fps [24000/1001] (US) ή 24fps (Euro) ή και τα 2?

Και τα δύο. Υλικό 24p (23,976Hz & 24Hz) αποδίδεται στα 59,94/60Hz με 3:2 pulldown, όταν το TruMotion είναι στο Off.

Αυτό που η TV υποστηρίζει 24p κίνηση αλλά ο ενσωματωμένος player όχι σωστή κίνηση πολύ με τρελαίνει. Πως γίνεται αυτό; Αν και στη δική μου (LED) δεν έχω δει αυτό το κόψιμο στα 40κάτι δευτερόλεπτα ποτέ.

Καμμία τηλεόραση δεν υποστηρίζει σωστή κίνηση 24p από τον ενσωματωμένο player της. Σκάλωμα/κόψιμο κάθε ~42" δεν θα δεις, γιατί δεν πρόκειται για θέμα 23,976/24, αλλά παίζουν με 3:2 pulldown στα 60...

Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οταν ακουγεται ακαριαια το τσακ, σημαινει πως η τηλεοραση οντως εκλεισε και δεν εκτελει compensation cycle.
Οταν το ακουσεις υστερα απο 8-10 λεπτα περιπου, αυτο σημαινει πως οταν την εκλεισες, εκλεισε μεν το πανελ, αλλα η Tv ξεκινησε compensation cycle. Μετα απο 8-10 λεπτα, τελειωνει το CC και τοτε ακους το τσακ οπου η Tv κλεινει.
Η τηλεοραση κανει αυτοματα compensation cycle μετα το κλεισιμο ή πρεπει να την ρυθμισουμε εμεις να το κανει?Και ποσο συχνα πρεπει να το κανει αυτο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η τηλεοραση κανει αυτοματα compensation cycle μετα το κλεισιμο ή πρεπει να την ρυθμισουμε εμεις να το κανει?Και ποσο συχνα πρεπει να το κανει αυτο?
Οταν συμπληρωσει 4 ωρες λειτουργιας, θα κανει cc οταν την κλεισεις.
Νομιζω οτι η b7 εχει και χειροκινητη μεθοδο να κανεις οποτε θες. (Εχω την απλη 1080p που εχει μονο αυτοματη μεθοδο ανα 4 ωρες)

Μιας και αναμένω την παραλαβή της να ρωτήσω στους ήδη κατόχους
Για θέαση Netflix 4K θέλει υποχρεωτικά vdsl? Έχω μεν σύνδεση 25αρα ονομαστική με σταθερό χρονισμό 14αρι και η απορία μου είναι αν χρειάζεται αναβαθμιση η γραμμή για 4κ ή μπορεί να κάνει buffering ή να κατεβάζει και ταινίες κτλ οπως κάνει η ταμπλέτα
Ευχαριστω

Μαγεία...
97a8a40320040761f23c46e31762af78.jpg

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οταν συμπληρωσει 4 ωρες λειτουργιας, θα κανει cc οταν την κλεισεις.
Νομιζω οτι η b7 εχει και χειροκινητη μεθοδο να κανεις οποτε θες. (Εχω την απλη 1080p που εχει μονο αυτοματη μεθοδο ανα 4 ωρες)
δλδ μετα την ενδειξη που μου πεταει ανα τακτα χρονικα διαστηματα,θα πρεπει να την κλεινω?και για ποση ωρα?

Δεν ξερω σε ποια ενδειξη αναφερεσαι.
Μπορεις να την κλεισεις ή μπορεις να συνεχισεις να παρακολουθεις.

Ομως οσον αφορα το burn in, το καλυτερο για την tv θα ηταν να κανει ενα cc καθε 4 ωρες. Αν παρακολουθεις κατι που δεν θες να το διακοψεις, κλείστη στις 5 ωρες ή οποτε θες.
Ομως οσο πιο συντομα εκτελειται το CC τοσο λιγοτερο ειναι επιφοβο να συμβει burn in.

O χρονος που χρειαζεται να εκτελεστει το compensation cycle δεν εχει γνωστοποιηθει ακριβως.
Προσφατως διαπιστωσαμε μετρωντας, πως το μοντελο 1080p χρειαζεται 2 λεπτα.
Αρα η 4Κ με την ιδια λογικη χρειαζεται 8 λεπτα αφου εχει τον 4πλασιο αριθμο πιξελς.
Δεν ειναι επιβεβαιωμενο ομως. Οποτε για σιγουρια θα ελεγα 20 λεπτα για να εισαι μεσα.

Re: Απάντηση: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξερω σε ποια ενδειξη αναφερεσαι.
Μπορεις να την κλεισεις ή μπορεις να συνεχισεις να παρακολουθεις.

Ομως οσον αφορα το burn in, το καλυτερο για την tv θα ηταν να κανει ενα cc καθε 4 ωρες. Αν παρακολουθεις κατι που δεν θες να το διακοψεις, κλείστη στις 5 ωρες ή οποτε θες.
Ομως οσο πιο συντομα εκτελειται το CC τοσο λιγοτερο ειναι επιφοβο να συμβει burn in.

O χρονος που χρειαζεται να εκτελεστει το compensation cycle δεν εχει γνωστοποιηθει ακριβως.
Προσφατως διαπιστωσαμε μετρωντας, πως το μοντελο 1080p χρειαζεται 2 λεπτα.
Αρα η 4Κ με την ιδια λογικη χρειαζεται 8 λεπτα αφου εχει τον 4πλασιο αριθμο πιξελς.
Δεν ειναι επιβεβαιωμενο ομως. Οποτε για σιγουρια θα ελεγα 20 λεπτα για να εισαι μεσα.
Μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας μου πεταει μια ενδειξη οτι "η τηλεοραση θα απενεργοποιηθει σε ενα λεπτο,πατηστε το ταδε κουμπι για να ακυρωσετε".Το cc το κανει αυτοματα η τηλεοραση μολις κλεινει ή υπαρχει καποια ρυθμιση που πρεπει να κανουμε εμεις στι ρυθμισεις για να την κανει οταν κλεινει?

Re: Απάντηση: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας μου πεταει μια ενδειξη οτι "η τηλεοραση θα απενεργοποιηθει σε ενα λεπτο,πατηστε το ταδε κουμπι για να ακυρωσετε".Το cc το κανει αυτοματα η τηλεοραση μολις κλεινει ή υπαρχει καποια ρυθμιση που πρεπει να κανουμε εμεις στι ρυθμισεις για να την κανει οταν κλεινει?

απενεργοποιησε τις ρυθμισεις αδρανοποιησης.

Οπως ειπωθηκε παραπανω αυτο το μηνυμα αφορα τη αυτοματη λειτουργια κλεισιματος της tv για λογους οικονομιας.
Αν θυμαμαι εξ ορισμου ειναι ενεργοποιημενη να κλεινει την tv σε 4 ωρες.
Καλο ειναι να το αφησεις ετσι αν δεν ενοχλει το μηνυμα, ωστε σε περιπτωση που αποκοιμηθεις, φυγεις κλπ η tv να κλεισει.

Για το compensation cycle δεν χρειαζεται να επιλεξεις κατι σε καποιο μενου.
Οταν η tv συμπληρωσει 4 ωρες λειτουργιας ανοιχτη, οταν την κλεισεις θα εκτελεσει το cc,. Αν την ξανα ανοιξεις πριν αυτο ολοκληρωθει (π.χ. σε 5 λεπτα) τοτε το cc θα εκτελεστει την επομενη φορα που θα την κλεισεις.