LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Tα OLED Light/αντίθεση σε τί τιμή τα έχεις; Ποιό player χρησιμοποιείς;

Το OLED light 90-95 και η αντιθεση 95 οταν βλεπω απο external HDD & Netflix απο την tv και εξοικονομηση ενεργειας οταν παιζει τηλεοπτικο προγραμμα.

Εχει παρατηρησει κανεις αλλος ενα "κοψιμο" στους υποτιτλους των ταινιων ιδιαιτερα στο Νετφλιξ ; Σε αρκετες περιπτωσεις φαινεται οτι τελειωνουν προωρα και ο επομενος διαλογος αρχιζει λιγο αποτομα.

Επισης πολλες φορες τα γραμματα στο κατω μερος της οθονης ή οταν μεταφερουν γραπτως δηλωσεις καποιου,απο τηλεοπτικες εκπομπες ή ειδησεις,φαινονται θολα (οχι απο HD καναλια παντως),ειναι θεμα σηματος ή ενδεχεται να εχει καποιο προβλημα η τβ ;

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τη βοηθεια που δινετε ολοι σας !

Εγώ κάθε φορά που την κλείνω βάζω να κάνει Ρυθμό ανανέωσης των pixel , κάνω σωστά?
Είναι ίδιο με το cc

Αν οπως αναφερθει ριχνει την φωτινοτητα των πιο φωτεινών πιξελ, θα ελεγα να μην το κανεις.

Αν δεις καποιο θεμα καντο τοτε. Γιατί να το "ζοριζεις" ;

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ κάθε φορά που την κλείνω βάζω να κάνει Ρυθμό ανανέωσης των pixel , κάνω σωστά?
Είναι ίδιο με το cc
Ναι ειναι το compensation cycle για το οποιο μιλαμε.
Αν οπως αναφερθει ριχνει την φωτινοτητα των πιο φωτεινών πιξελ, θα ελεγα να μην το κανεις.

Αν δεις καποιο θεμα καντο τοτε. Γιατί να το "ζοριζεις" ;

Το compensation cycle οντως θα ριξει την φωτεινοτητα των πιξελς που δουλεψαν λιγοτερο. Και αυτο πρεπει, ωστε να μην παθεις Burn in.

To burn in αν εχετε καταλαβει, δεν ειναι τιποτε αλλο απο τη διαφορα φωτεινοτητας ενος πιξελ που δουλεψε περισσοτερο και επεσε το φως του. Καθε φορα που εκτελειται CC, υπολογιζεται ποια πιξελ δουλεψαν πιο πολυ (π.χ. το στατικο logo) και αναπροσαρμοζεται η ταση στα υπολοιπα πιξελ, ωστε να εχουν την ιδια ενταση φωτος.

Προσοχη ομως, το CC ΔΕΝ μπορει να αυξομοιωσει την ταση οσο θελει, υπαρχει ενα οριο. Για αυτο και πρεπει συχνα να τρεχει το CC ωστε να εκτελει συχνα τα μικρα βηματα ρυθμισης της τασης.
Αν την εχει καποιος ανοιχτη π.χ. 10 ωρες σερι, ισως το CC επειτα, να κοψει μεν λιγη ταση απο τα υπολοιπα πιξελ, αλλα οχι τοσο ωστε να επελθει ισορροπια. Και το αποτελεσμα αυτης της ανισορροπιας....burn in.

Παντως χειροκινητα δεν ειναι αναγκη να πλακωνεστε καθε λιγο και λιγακι σε CC. Καθε 4 ωρες στην καλυτερη (που θα γινει και αυτοματα), ειναι αρκετες για να μην εχετε ποτε προβλημα. Δεν χρειαζεται να κανετε και καθε μιση ωρα.

Αν τωρα καποιος την ειχε ανοιχτη 3:50 και δεν προλαβε να κλεισει 4ωρο...ε, ας τρεξει ενα χειροκινητο αν θελει, αν ξερει πως οταν την ξανα ανοιξει η Tv θα γραψει αρκετες ωρες, ωστε να μην συσωρρευτουν.

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πως γινεται χειροκινητο cc?

Συμβουλευσου το manual. αλλα να εχεις υπ'οψιν πως το χειροκινητο CC αν δεν κανω λαθος πρεπει να κραταει μια ωρα για να ολοκληρωθει.

Συμβουλευσου το manual. αλλα να εχεις υπ'οψιν πως το χειροκινητο CC αν δεν κανω λαθος πρεπει να κραταει μια ωρα για να ολοκληρωθει.

Επιβεβαιωνω, manual CC το απογευμα γυρω στα 45-50 λεπτα μου πηρε.

Re: Απάντηση: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το OLED light 90-95 και η αντιθεση 95 οταν βλεπω απο external HDD & Netflix απο την tv και εξοικονομηση ενεργειας οταν παιζει τηλεοπτικο προγραμμα.

Εχει παρατηρησει κανεις αλλος ενα "κοψιμο" στους υποτιτλους των ταινιων ιδιαιτερα στο Νετφλιξ ; Σε αρκετες περιπτωσεις φαινεται οτι τελειωνουν προωρα και ο επομενος διαλογος αρχιζει λιγο αποτομα.

Επισης πολλες φορες τα γραμματα στο κατω μερος της οθονης ή οταν μεταφερουν γραπτως δηλωσεις καποιου,απο τηλεοπτικες εκπομπες ή ειδησεις,φαινονται θολα (οχι απο HD καναλια παντως),ειναι θεμα σηματος ή ενδεχεται να εχει καποιο προβλημα η τβ ;

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τη βοηθεια που δινετε ολοι σας !

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο ενσωματωμένος player για αναπαραγωγή από external HDD δεν υποστηρίζει σωστή κίνηση 24p. Επίσης, αν μιλάμε για υλικό SDR, με αυτές τις τιμές OLED light και αντίθεσης, η τηλεόραση θα αποδίδει πάνω από 300 nits, τιμή υπερβολική για θέαση υλικού 24p, ακόμα και σε σωστή αναπαραγωγή (όσο περισσότερο ανεβαίνουμε από τα 100-120 nits, τόσο πιο έντονο φαίνεται το judder των 24 καρέ).

Επιβεβαιωνω, manual CC το απογευμα γυρω στα 45-50 λεπτα μου πηρε.

Η επιλογή "Ανανέωση ρυθμού pixel" δεν πραγματοποιεί CC, αλλά recalibration των τρανζίστορ οδήγησης. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείται αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανομοιομορφίας του πάνελ.

Τυπικά, στον αυτόματο, το CC είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιείται κάθε 4 ώρες (εφόσον είναι δυνατόν) και το recalibration των τρανζίστορ οδήγησης, κάθε 2000 ώρες.

Στο CC, η τηλεόραση μειώνει σταδιακά το φως στα pixel που έχουν δουλέψει κανονικά, ώστε η φωτεινότητα τους να συμβαδίζει με αυτά που έχουν υποστεί "κακομεταχείριση" λόγω στατικών εικόνων. Στο recalibration των τρανζίστορ οδήγησης, ανεβαίνει το φως συνολικά, ώστε να ανακτηθεί η χαμένη φωτεινότητα από τα διαδοχικά CC...

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο ενσωματωμένος player για αναπαραγωγή από external HDD δεν υποστηρίζει σωστή κίνηση 24p. Επίσης, αν μιλάμε για υλικό SDR, με αυτές τις τιμές OLED light και αντίθεσης, η τηλεόραση θα αποδίδει πάνω από 300 nits, τιμή υπερβολική για θέαση υλικού 24p, ακόμα και σε σωστή αναπαραγωγή (όσο περισσότερο ανεβαίνουμε από τα 100-120 nits, τόσο πιο έντονο φαίνεται το judder των 24 καρέ).

Η επιλογή "Ανανέωση ρυθμού pixel" δεν πραγματοποιεί CC, αλλά recalibration των τρανζίστορ οδήγησης. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείται αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανομοιομορφίας του πάνελ.

Τυπικά, στον αυτόματο, το CC είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιείται κάθε 4 ώρες (εφόσον είναι δυνατόν) και το recalibration των τρανζίστορ οδήγησης, κάθε 2000 ώρες.

Στο CC, η τηλεόραση μειώνει σταδιακά το φως στα pixel που έχουν δουλέψει κανονικά, ώστε η φωτεινότητα τους να συμβαδίζει με αυτά που έχουν υποστεί "κακομεταχείριση" λόγω στατικών εικόνων. Στο recalibration των τρανζίστορ οδήγησης, ανεβαίνει το φως συνολικά, ώστε να ανακτηθεί η χαμένη φωτεινότητα από τα διαδοχικά CC...

Ωχ, καταλαβα. Υποθετω να μην "ανησυχω" που εχω κανει αχρειαστα το manual cc ετσι; Μια φορα το εχω κανει μονο.

Επειδη εγω σπανιως θα δω κατι στην τβ,την εχω 95+% σε εξοικονομηση ενεργειας γιατι οσοι βλεπουν δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις και διαβασα οτι οσο πιο ανεβασμενη ειναι η φωτεινοτητα και το OLED light,τοσο μεγαλυτερος ο κινδυνος για BI & IR (διορθωσε με αν κανω λαθος).Το εχω ας πουμε στο προτυπο και εξοικονομηση ενεργειας,και αν βγαλω την εξοικονομηση,το Oled light απο αυτοματο πηγαινει στο 95,για αυτο ανεφερα το 95 πριν.Οταν βγαζω την εξοικονομηση,να χαμηλωνω το oled light και την αντιθεση manually ; Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Καποια modes εχουν ανεβασμενη αντιθεση, φωτεινοτητα, sharpness.
Ειτε επιλεγεις να παιξεις σε αλλο mode πιο ηπιο, ειτε αλλαζεις τις παραπανω τιμες στα mode που σε ενδιαφερουν.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο ενσωματωμένος player για αναπαραγωγή από external HDD δεν υποστηρίζει σωστή κίνηση 24p.

Το ίδιο και αν έχεις media server που σερβίρει την ταινία ?

Καμμία τηλεόραση δεν υποστηρίζει σωστή κίνηση 24p από τον ενσωματωμένο player της. Σκάλωμα/κόψιμο κάθε ~42" δεν θα δεις, γιατί δεν πρόκειται για θέμα 23,976/24, αλλά παίζουν με 3:2 pulldown στα 60...

Πάντως ένα 50λεπτο video που είδα σήμερα το μεσημέρι, μου φάνηκε πολύ ομαλότερη η κίνηση από media player/NUC αν κ μερικές φορές η εικόνα έκανε κάτι περίεργα. Να υποθέσω ότι ήταν τα καρέ που παρεμβάλλονταν; Σε μία σκηνή με γέφυρα επίσης την έβλεπα με σπασίματα (αριστερά προς δεξιά).

Ότι έχω δει σε 24p παίζει άψογα πάντως, πολύ ομαλότερη από πολλά Player.
Προσωπικά δεν έχω λόγο να πάω σε καποιο media player, μου αρκεί ο ενσωματωμένος.
Δοκίμασα και το zidoo x9s και ήταν σαφώς χειρότερη η κίνηση και η εικόνα.

Στο παρελθον ο JL_? ειχε αναφερει οτι η αν κατεβαζες στην tv την εφαρμογη plex εδινε κανονικα 24p

Ουφ, τελείωσα την μελέτη, είμαι 1 βήμα πριν την αποplasmaτωση !!!

Δεν έχω ερώτημα ( :) ), απλά ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες (εδώ και σε όλα τα άλλα που διαβάζω).

Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου, που λεει και το άσμα, ειναι η oled ;)

Πρέπει να είμαι απο τους τελευταίους αλλά ακόμα είναι σαν καινούργια η πλάσμα.
Με τέτοιες τιμές όμως στις περσινές oled, δεν έχω πλέον αντιστάσεις.

4:4:4 gaming σου έρχομαι :D :D :D

Παιδιά καλησπέρα...ξέρω ότι μάλλον δεν είναι στο σωστό τμήμα η ερώτηση μου αλλά δεν βρήκα thread για LG SJ9 Soundbar αντίστοιχα...όποις γνωρίζει ας απαντήσει...Σύνδεσα σήμερα την νέα μου ηχομπάρα (sj9) στην τηλεόραση...Ο τρόπος συνδεσμολογίας είναι ο εξής:
SJ9 HDMI OUT ARC (καλώδιο crystal audio hdmi 2.0 premium series) > 55B7V HDMI IN ARC...Από το netflix με περιεχόμενο dolby atmos (π.χ. Stanger Things) ανάβει στην sj9 η ένδειξη atmos αν και δεν γνωρίζω αν είναι dolby truehd ή dolby digital plus 5.1...Παίζοντας ταινία π.χ. Black Panther 4k με dolby atmos true hd 7.1 ήχο από σκληρό δίσκο (usb tv) δεν υποστηρίζει το atmos και φυσικά δεν ανάβει η ένδειξη στην sj9. Να φταίει το καλώδιο; Μπορεί να γίνει όντως αναπαραγωγή του dolby atmos 7.1 lossless από την τηλεόραση (δηλαδή μέσω usb); Υποτίθεται ότι με το update firmware που έδωσε η lg θα πέρναγε μέσω arc dolby atmos....Γι αυτό τον λόγο σύνδεσα την ηχομπάρα μέσω hdmi arc και όχι με optical....Μπερδεμένος και εν μέρει δυσαρεστημένος για την επιλογή μόνο για το θέμα dolby atmos που βασικά αυτό ήταν το κριτήριο για την αγορά...:huh2: