LG BD570 Blue Ray & Media Player (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

σκεφτομουν και γω την αγορα της συγκεκριμενης συσκευης αλλα με αυτα που διαβαζω εδω αλλα και αλλου προλαβα και το φρεναρα......
δηλαδη ειναι σοβαροι?να καθετε ο καθενας να κανει μοντιφιες(καλωδιο usb) γιατι η επισιμη εταιρια και σχεδιασε ελλατωματικο προιον και δεν κανει τιποτα για να το διορθωσει απλως αποποιητε της ευθηνης και το παιζει κινεζος....

Φιλε alfa3d σε ευχαριστω για τις οδηγιες!
Τελικα αυριο (επειτα απο 16 ημερες συνολικα) θα μου φερουν το καινουργιο BD570 (εκτος αν προλαβουν να μου απαντησουν θετικα στο αν εχουν διαθεσιμο καποιο BD390, πραγμα απιθανο) και μαλλον θα κανω την δουλιτσα που λες σε καποιο απο τα πολλα καλωδια που εχω μην τυχον ξεχαστω καποτε και την ξαναπατησω.
chocbhed και τι δεν θα εδινα να ειμαι στη θεση σου! Πριν το παραγγειλω ψαχνοντας λιγο εβρισκα μονο αναφορες για προβληματα στην αναπαραγωγη μεσω δικτυου ή καποιες ασυμβατοτητες με καποιους τυπους αρχειων που δεν με ενοιαζαν καθολου και τελικα βρηκα τωρα οτι μολις λιγες μερες πριν την αγορα μου ειχε γινει η 1η αναφορα στο avsforum για καμενο σκληρο...
Σε λιγακι θα ξεκινησω την συνταξη της καταγγελιας μου την οποια θα στηριξει και ο φιλος με τους 2 καμενους σκληρους για να δουμε τι θα γινει γιατι τουλαχιστον ο νομος ειναι ξεκαθαρος σε τετοιες περιπτωσεις.

Λοιπον, αφου παρελαβα πριν λιγο το νεο BD570 (δεν το ανοιξα ακομα, ισως το ανοιξω τραβωντας παραλληλα βιντεο ωστε να εχω αδιαμφισβητητα στοιχεια πλεον αν τυχον και αυτο προκαλεσει προβληματα) ετοιμασα και εστειλα σε LG, INKA, ΓΓΚ και Συνηγορο Καταναλωτη το συννημενο αρχειο...
Επειδη προφανως δεν θα το δει καμια υπηρεσια πριν την Δευτερα, οποιος θελει να στηριξει την καταγγελια και για δικο του σκοπο (υπαρχουν κι αλλοι με καμενους δισκους) μπορει να το αναφερει πιστευω τηλεφωνικα (απο Δευτερα).
Α, παρεμπιπτόντως αναγκάστηκα να παω εγω (παλι) στα γραφεια της Γενικης Ταχυδρομικης γιατι ενω απο χθες ειχε δηλωθει ωρα παραδοσης 13:00-15:00 αυτοι περασαν ΠΡΙΝ ΤΙΣ 12:00 απο το σπιτι μου...:SFGSFGSF:

Attachments

Καλησπέρα σε όλους. Ελπίζω να μην πάθω τα παραπάνω γιατί είχα 4 μήνες που ταλαιπωριόμουν με το bd370!!!!! Τον Ιούνιο και αφου μου επέστρεψαν τα χρήματά μου πηρά το 570 και έχω να πω τα εξής:
- Κανένα πρόβλημα με τον σκληρό.
- Εκνευριστικά μικρή γραμματοσειρά στους υπότιτλους.
- Αργή ανταπόκριση στις εντολές του τηλεχειριστηρίου.
- Κάποια φορά με τον σκληρό έφαγε κόλλημα. Ενώ έπαιζε μετά από κανά 45λεπτο κόλλαγε η αναπαραγωγή. Πήγε στο service όπου μου είπαν ότι δεν βρήκαν κάτι και έκτοτε δουλεύει κανονικά.

Καλα θα παθει μεγαλη πλακα η LG!
Το απογευμα παρελαβα οπως ειπα το νεο BD570 και τελικα εκανα πραξη τη σκεψη μου να τραβηξω βιντεο ολο το ξεπακεταρισμα και τα πρωτα τεστ!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ BUGGED προϊον που εχει βγει ποτε!!!
Εχω καποια θεματακια με τα windows 7 και την βιντεοκαμερα μου και μολις τα λυσω θα ανεβασω ενα βιντεο που θα τριβετε τα ματια σας (και αν ξαναπαρει κανεις LG μετα απο αυτο ας μας το πει).
Αυτο το τεμαχιο που μου εδωσαν σφραγισμενο και ολοκαινουργιο ειναι πολυ χειροτερο απο το προηγουμενο!
Οταν καταφερω να περασω το βιντεο στο PC σκεφτομαι να το στειλω πρωτα στην LG να δω ΜΗΠΩΣ και σοβαρευτουν επιτελους (περνανε κι αλλες σκεψεις απο το μυαλο μου οπως πχ να χαλαρωσω καποιες βιδες και να παω να το σπασω σε 1000 κομματια μπροστα στο service center κλπ... ας το κοψω εδω για την ωρα)...

- Εκνευριστικά μικρή γραμματοσειρά στους υπότιτλους.

Φίλε n.k.9, νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα πρόβλημα με την γραμματοσειρά.
Πήρα τηλ. 2 φορές στην εξυπ. πελατών γι' αυτό το πρόβλημα και την δεύτερη φορά ζήτησα να στείλουν αίτημα στην εταιρεία για αλλαγή της γραμματοσειράς σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση.
Μετά από μια βδομάδα τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο για αλλαγή της γραμματοσειράς επειδή είμαι ο μοναδικός που το ζήτησα.
Αν είναι αλήθεια θα παρακαλούσα όλους όσους έχουν αυτό το μηχάνημα (ή και όλη τη σειρά) να πάρουν τηλέφωνο και να ζητήσουν την αλλαγή της γραμματοσειράς.
Μπορούν επίσης να ζητήσουν ότι άλλο νομίζουν ότι πρέπει να διορθωθεί. Εγώ πχ. ζήτησα καλύτερη υποστήριξη κάποιον αρχείων .avi που δεν παίζουν, λόγο μην στάνταρ κωδικοποίησης καθώς αρχείων .mov .wmv, ζήτησα επίσης ελληνικό πληκτρολόγιο για το youtube (αφού σαν μηχάνημα υποστηρίζει και εμφανίζει ελληνικά video).

Πάρτε τηλέφωνο και ζητήστε (μάλλον απαιτήστε). Τους δίνουμε 200 ευρώ για ένα μηχάνημα που παίζει πιο λίγα αρχεία από κάποια που είναι στην μισή τιμή ή και πιο κάτω, με μια άθλια γραμματοσειρά και με συχνά κολλήματα και σπασίματα.

Μην κάθεστε!!! με την υπομονή και την αναμονή δεν γίνετε τίποτα!!!

Φίλε "giorginho", ρώτησα γνωστό μου που δουλεύει στο service LG και με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά εσωτερική ενημέρωση της εταιρίας προς τα κατά-τόπους service για τυχών πρόβλημα με την θύρα USB. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό αλλά υπάρχουν δυο πιθανές απαντήσεις. 1) είσαι ο πρώτος που εντόπισε το πρόβλημα σε μια συγκεκριμένη παρτίδα μηχανημάτων 2) οι δίσκοι σου ήταν ετοιμοθάνατοι και περίμενα κάποιο λόγο για να τα τινάξουν. Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για το 1ο και αργά η γρήγορα η LG θα παραδεχτεί το πρόβλημα (μαζί με όλα τα άλλα που έχει το μηχάνημα). Αλλά όπως είπα αν δεν πιέσουμε δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα.

Θεωρώ ότι η αγορά της Ελλάδας είναι μικρή για τα συγκεκριμένα προϊόντα της LG και γι αυτό δεν επενδύει σε πλήρη υποστήριξη των Ελληνικών (γραμματοσειρά, πληκτρολόγιο, youtube) καθώς και επίλυση άλλων προβλημάτων.

Last edited:
alfa3d ειμαι 99.999% σιγουρος οτι εποκλειεται να εισαι ο μονος που ζητησε αλλαγη γραμματοσειρας! Δεν υπαρχει περιπτωση!

Πώς να υπαρξει ενημερωση "εσωτερικα" της εταιριας οταν στο SERVICE CENTER που τους πηγα τον δισκο δεν πηραν ΚΑΝ μετρησεις ... της τροφοδοσιας USB ωστε να δουν ΤΙ ΣΟΪ ρευμα στελνει η USB σε δισκους/θηκες??!!!
Δεν παιζει να ηταν "στα τελευταια τους" οι δισκοι μου και ακομα κι αν ενας εξ αυτων εβγαζε πού και πού καποιο μηνυμα τυπου "scan 'n' fix" (στα windows) εντουτοις λειτουργουσε αψογα οπου κι αν τον εβαζα. Οι αλλοι δυο ηταν μερικων εβδομαδων και με ελαχιστη χρηση κατα την οποια ηταν 100% αψογοι (και γενικα εχω σε μονιμη λειτουργια 1-2 προγραμματα "παρακολουθησης" σκληρων δισκων και δεν ειχαν βγαλει κανενα προβλημα).
Παντως πιστευω να με παρουν στα σοβαρα πλεον μετα και την δημοσιευση του ακολουθου βιντεο!
Ζητω συγνωμη που ουτε εγω.... υποστηριζω ελληνικο ηχο απλα επειδη ειχε μεγαλη απηχηση σε ξενο φορουμ το θεμα, αρχικα εκανα voice over με αγγλικο σχολιασμο. Συντομα θα το ανεβασω στο youtube και αν θελετε το γυριζω και σε ... ελληνικο σχολιο.
Για την ωρα μπορειτε να το κατεβασετε απο τους παρακατω συνδεσμους και καλο... τριψιμο! (των ματιων σας)

Code:
[url]http://www.megaupload.com/?d=INPTYQGW[/url]  part1
[url]http://www.megaupload.com/?d=5TQAP1R4[/url]  part2
[url]http://www.megaupload.com/?d=EXOVWGXT[/url]  part3
[url]http://www.megaupload.com/?d=5KH8WYUJ[/url]  part4

Last edited:
Up και στο youtube!

(part1)
http://www.youtube.com/watch?v=O5t3m_CetWM (part2)
http://www.youtube.com/watch?v=q6fLu4oyxU4 (part3)
http://www.youtube.com/watch?v=prSddqpAsjA

Aν πατε και δειτε το βιντεο στο youtube (και οχι ενσωματωμενο εδω) εχει και μια "πειραματικη" εφαρμογη του google translate (σε εμενα εμφανιζεται στο 2ο και 3ο μερος) για να μεταφραζει τον... ηχο σε... υποτιτλους (ακομα και ελληνικα!) αλλα φυσικα ειναι λιγακι... αστειο στην πραξη!!!

Last edited:
Το πρόβλημα με τους υπότιτλους το ανέφερα με e-mail και περιμένω απάντηση. Ρίξτε μια ματιά πάντως στο topic για το bd370. Θα κάνω post τις δύο επιστολές που είχα στείλει (μία στην lg hellas και μία στην lg europe) σχετικά με το πρόβλημα που είχα με το (πρώην) player μου.

Δεν βρίσκω τις επιστολές!!! Με την πρώτη ευκαιρία, θα σας γράψω σύντομα την ιστορία...

Τα .flv αρχεία τα βλέπει αν αλλάξεις την κατάληξη σε οτιδήποτε άλλο εκτός από .flv (π.χ. .avi, mp4) και τα παίζει αν έχουν κωδικοποιηθεί με έναν από τους codec που υποστηρίζει. H κατάληξη .flv από μόνη της δεν λέει τίποτα ως προς την αρχική κωδικοποίηση που έχει γίνει και "κουβαλά" μαζί του το συγκεκριμένο video. Γι' αυτό και υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά στην ποιότητα στα .flv που υπάρχουν στο YouTube. Εννοείται ότι τα βλέπει από τον browser (browser σε blu-ray..;;!!) απευθείας.

Για τις γραμματοσειρές από blu-ray μερικές φορές έχω παρατηρήσει και εγώ ότι είναι μικρές (ταινίες από Hitech) αλλά από 2 ταινίες που έχω δει (video-club) είναι κανονικές. Ίσως να οφείλεται και στο αρχικό authoring...who knows!

Ελπίζω να μην μου εμφανίσει και μένα παρόμοια προβλήματα. Κυρίως το χρησιμοποιώ για θέαση "μπλε" δίσκων και λιγότερο για media-player.
Επαναλαμβάνω ότι σίγουρα το ιδανικότερο θα ήταν να συνδυάζονταν άψογα αυτά τα δύο, αλλά ποτέ (μα ποτέ) δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσουν τα εξειδικευμένα media-player με τα φανταστικά τσιπάκια (silicon καθώς κ.α.)

Το θέμα του service είναι ένα θέμα και μακάρι να αναδεικνύονται συνεχώς τέτοια προβλήματα όχι μόνο εδώ αλλά και αλλού.

Υ.Γ. Έχω συνδέσει και "δυομισάρι" εξωτερικό για να δω αν φταίει η τροφοδοσία και δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

Λοιπον σημερα μιλησα στο chat της LG με εναν εκπροσωπο και μου ανεφερε τα παρακατω μεταξυ αλλων:
"
γνωρίζω την υπόθεσή σας. έχει ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας που αφορά το μοντέλο κ εσάς.
ακόμα δεν έχουμε καποια απάντηση απο το εργοστάσιο για το πως θα πρέπει να κινηθούμε σαν αντιπροσωπεία.
το θέμα όπως καταλαβένετε έχει κινήσει διαφορετικές διεργασίες πλεον.
"

Βεβαια, μεχρι πριν 3 μερες δεν μου ειχε πει κανεις απο τα τηλεφωνα το παραμικρο περι "εργοστασιων" κλπ και γι'αυτο ζητησα να μου επιβεβαιωσει οτι οντως το θεμα εχει φτασει εκει αλλα δεν πηρα την επιβεβαιωση (οποτε μπορει απλα να "εξεφρασε" με λιγο διαφορετικο τροπο το "δεν εχουμε καμια απαντηση στο αιτημα σας" που μου ελεγαν μεχρι προτινος.
Μακαρι παντως να το εχουν παρει στα σοβαρα.
Του ανεφερα τα προβληματα του νεου BD570 που μου εδωσαν αλλα δεν μου ειπε προς το παρον τιποτα του στυλ "να το πατε κι αυτο στο service" κλπ.

Παντως στην τελικη δεν καταλαβαινω γιατι τοσο... ζορι! Η Toyota εβγαλε εκατομμυρια αυτοκινητα στην Αμερικη με καποιο ελαττωμα στα φρενα απο οτι θυμαμαι και αναγκαστηκε και τα πηρε ολα πισω! Αυτοι δε μπορουν να δεχθουν ως προβληματικο και να φτιαξουν ενα bluray player??!!

@n.k.9 το 370 ουτε κι εγω ηξερα οτι παιζει mkv. Μαλλον για να πω την αληθεια αυτο που ηξερα ειναι οτι απο αυτη τη γενια μονο το BD390 διαβαζει σκληρους δισκους ntfs και παιζει τα mkv τους, οποτε ειτε εβλεπες "μικρα" mkv μεσω fat32 usb stick ειτε... εγιναν πολλα λαθος reviews! Καλα για το service τους και λιγα ειπες. Ελπιζω η καταγγελια μου να τους ταρακουνησει να συνελθουν γιατι απο οτι φαινεται ειναι παρα πολλοι αυτοι που μονο ετσι στρωνουν!
@pagourenko εχω εναν ψηφιακο δεκτη DVB-T των 45 ευρω με εξοδο HDMI και coaxial και παιζει mkv's 1080p!!! Με 45 ευρω και χωρις να υπαρχει στις προδιαγραφες!!! Αλλο ομως ενα τετοιο μηχανακι σε συγκριση με media players των 100-200 ευρω και αλλο το BD570 των 119-για-μενα-229-για-τον-n.k.9 ευρω που ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ τη συγκεκριμενη λειτουργια! Για να μην αναφερω και το γεγονος οτι ενω ειναι bluray player δεν αναγνωριζει την δομη ενος δισκου bluray απο σκληρο δισκο ή network (παρα μονο παιζει το m2ts αρχειο). Εχω την απορια παντως ποια σε ποια ακριβως media players αναφερεσαι γιατι βλεπω χαρακτηρισμους "φανταστικα τσιπακια" κλπ, γιατι νομιζα οτι μιλας για τυπου WD HD TV media player, egreat κλπ.

Το κακο με την LG ειναι, οτι ενω γενικα,βγαζει αρκετα καλα μηχανηματα για τα λεφτα τους,οταν για καποιο εχει γραφτει προβληματικο firmware, σπανια διορθωνεται (π.χ μια σειρα τηλεορασεων νομιζω η 7000).Εγω, εχω ενα dvd recorder της lg το οποιο οταν γεμιζε το 80-90% του δισκου στα τεσσερα λεπτα εγγραφης σταματουσε στα καλα καθουμενα.Ημουν τυχερος γιατι το μοντελο ηταν παλιοτερο της Philips που το εβγαλε η LG την επομενη χρονια σε αλλο "κουτι" και ΜΟΝΟ η LG Δανιας (μακραν η καλυτερη αντιπροσωπια της LG στην ευρωπη) ανεβασε το τροποποιημενο firmware της Philips που ελυνε το προβλημα.

Αποδειξη οτι το σερβις της LG μας δουλευει ολους ψιλο γαζι: Σημερα εστειλαν κουριερ σπιτι μου να παραλαβει για λογαριασμο του service center Θεσσαλονικης τους δυο (2) σκληρους μου δισκους (μαζι με τις θηκες τους, καλωδια κλπ) τους οποιους ειχα ο ιδιος δωσει στο service την πρωτη φορα που τους παρεδωσα το 1ο BD570! Προφανως αφου ειδαν τις "απειλιτικες" μου διαθεσεις και τα δημοσιευμενα βιντεο με τα ρεζιλικια τους, εσφιξαν λιγο τα λουρια και ειπαν να ασχοληθουν λιγο σοβαρα. Εξακολουθω μετα τα οσα ειδα εκει (στο service center) να τους θεωρω παντελως ανικανους να μπορεσουν να διαπιστωσουν τα ακριβη αιτια που το BD570 κατεστρεψε τοσους σκληρους δισκους, αλλα θα κανω μερικες μερες υπομονη πρωτον γιατι δεν αξιζει να χαλαω τα νευρα μου και δευτερον απο περιεργεια να δω τι θα ανακαλυψουν τωρα που δεν ανακαλυψαν την αλλη φορα (εκει θα πεσει το πολυ γελιο).

Άσχετο, αλλά το 370 έπαιζε κανονικά mkv απο usb stick. Επειδή όμως τα stick είναι fat 32, τα αρχεία mkv έπρεπε να είναι το πολύ 4 gb. Δίσκους ntfs δεν υποστήριζε...

Άσχετο, αλλά το 370 έπαιζε κανονικά mkv απο usb stick. Επειδή όμως τα stick είναι fat 32, τα αρχεία mkv έπρεπε να είναι το πολύ 4 gb. Δίσκους ntfs δεν υποστήριζε...

Και κάτι ακόμα... Το service αγνοούσε τί εστί αρχείο mkv, ενώ η κεντρική αντιπροσωπεία αγνοούσε ότι η συσκευή τους υποστήριζε mkv αρχεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο πελάτης μπορεί να αγνοεί και το πιο απλό, η εταιρία όμως πρέπει να γνωρίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια...

Σημερα ενημερωθηκα οτι εχει επιληφθει του θεματος καποιος απο το Συνηγορο του Καταναλωτη...
Λιγη ωρα αργοτερα και ως δια μαγειας μετα απο 3 εβδομαδες σιωπης, με καλεσαν απο την LG για να με διαβεβαιωσουν οτι οι δισκοι μου ειναι καθ' οδον προς επιστροφη σε εμενα και οτι εχει γινει εκτενης ελεγχος στο Service στην Αθηνα (ελπιζω να υπαρχουν αληθινοι τεχνικοι καπου εκει και οχι σαν τουτους εδω) και οτι το "πορισμα" (το οποιο δεν ηξεραν να μου πουν τι λεει) εχει σταλει στο εργοστασιο (προφανως εννοουν του εξωτερικου) και περιμενουμε απαντηση την οποια οταν λαβουμε θα ξερουμε και τι λεει το "πορισμα".

ΥΓ. Απο πμ εδω εχω ενημερωθει οτι κι αλλο μελος εχει προβληματα...

και εγω μαζι σου φιλε το προιον απλα αθλιο κολαει στο blu ray playback καθε τρεις και λιγο