Πλεον και εγω εχω μια C8 μετα από αρκετα χρονια εφυγα από Samsung VA panels και LG IPS και ειπα να παω σε OLED , Ειχα να πω την αληθεια αρκετο φοβο μιας και δεν εχω δει ποτε τελειο πανελ .
Ητε θα ειχαν ghost , ητε θα ειχαν light bleed, ητε καμενα η κολλιμενα πιξελς , γενικα σε όλα τα ακριβα μοντελα ειχα παντα προβλήματα. Μονο σε κατι TV πολύ οικονομικες δεν ειχα προβλήματα.
Πειρα βαθια ανασα και την πειρα λοιπον με 5 χρονια εγγυηση . Οι πρωτες μου εντυπώσεις είναι απολυτα θετικες είναι αρκετα γλήγορη , ο player παιζει τα παντα . Ποιοτητα κατασκευης του σασι είναι από τα καλυτερα που εχω δει πολύ στιβαρο , η επιστροση του πανελ είναι πολύ ευκολη σε καθαρισμο και δεν μου κανει αντανακλάσεις ευκολα.
4K , HDR κτλ κτλ τα δοκιμασα και βιντεο φωτος για να την calibraro όπως εγω θελω . Τελικα αυτό που μου αρεσε είναι το Technicolor profiler τοσο στα SD και HDR . στα SDR όμως ανεβασα το πισω OLED φωτισμο στο 80 μιας και εχω αρκετο φως στο σαλονι .
Ένα πραγμα με ξενερωσε απίστευτα για TV 2018 , ο αισθητήρας φωτος ειναι απαράδεκτος , για αρχη δεν υπαρχει επιλογή minimum oled backlight πχ να το βαλω 50 . Ακομα και μετα το calibration όταν το βαζω 100 τερμα δλδ , ειναι τοσο επιθετικος ο αισθητήρας που ριχνει στο 10 ακομα και σε σχετικα φωτισμενο δωματιο .
Εφόσον λοιπον δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε ποσο πολύ θα χαμηλωνει το backlight oled , δεν μπορουσαν να βαλουν επιλογή minimum ?
Τωρα αναγκαστικα λογο του ότι ο αισθητήρας κανει τα δικα του, εχω κανει 2 προφιλ ένα με oled 80 και ένα με 40 για βραδυ .