LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ανδρέα αν ξέρεις
σε ένα sbs που το 3D παίζει καλά ανάποδα (δηλαδή ρυθμίσεις: δεξί-αριστερό) οι υπότιτλοι που έχω φτιάξει με το 3d subtitler με την συγκεκριμένη ρύθμιση δεν παίζουν καλά 3D (μόνο όταν η ρύθμιση είναι αριστερό-δεξί φαίνονται να βγαίνουν έξω απο την οθόνη).
Επειδή έτσι βλέπεις 3D ή ταινία ή υπότιτλους, υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτή η ρύθμιση είτε στους υπότιτλους είτε στην ταινία ώστε να συμβαδίζει το 3D?

Βάλε την αντίθετη ρύθμιση στο depth του 3d subtitler

Δηλαδή αν είχες βάλει πχ 5 βάλε -5

To προβλημα ομως παραμενει στον υπολογιστη, και με το ΤΜΤ 5 και με το powerdvd 11 , ξεκινανε και παιζουν τα blueray αλλα οχι σε 3D. ενεργοποιω το 3D απο τα προγραμματα και παλι η εικονα δεν ειναι 3D αλλα της βαζει σαν κοκκινο περιγραμμα γυρω γυρω, σαν το παλιο 3D με τα γυαλια πρασινο-κοκκινο. Επισης δοκιμαζω και παταω το κουμπι 3D απο την tv και διαλεγω την τελευταια επιλογη δεξια αλλα και παλι τιποτα.
Να πω οτι εχω περασμενους τους τελεταιους drivers της ΑΤΙ.

σε αυτα ρε παιδια ποιος μπορει να βοηθησει? δεν υπαρχει καποιος που βλεπει απο htpc να μου πει ποιες ρυθμισεις κανει σε tv και προγραμμα για να βλεπει 3D?

Στο νήμα έχετε πολλές χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του 3D στις LG και τις διάφορες ρυθμίσεις του ανάλογα με το υλικό κλπ. Το κακό είναι ότι όσο το νήμα μεγαλώνει τα μεμονωμένα μηνύματα με τις πληροφορίες θα "θάβονται" και πιθανόν να πρέπει να απαντηθούν πάλι ερωτήσεις που υπάρχουν ήδη εδώ μέσα.

Αν κάποιος έχει χρόνο και όρεξη (για ποιον subuteo χτυπά η καμπάνα ;)), ας μαζέψει τις πληροφορίες σε ένα μήνυμα και να ζητήσετε από τους συντονιστές της κατηγορίας να βάλουν παραπομπή στο πρώτο ποστ.

Και πάλι μπράβο για την βοήθεια μεταξύ σας παίδες :2thumb22sup:

Στο νήμα έχετε πολλές χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του 3D στις LG και τις διάφορες ρυθμίσεις του ανάλογα με το υλικό κλπ. Το κακό είναι ότι όσο το νήμα μεγαλώνει τα μεμονωμένα μηνύματα με τις πληροφορίες θα "θάβονται" και πιθανόν να πρέπει να απαντηθούν πάλι ερωτήσεις που υπάρχουν ήδη εδώ μέσα.

Αν κάποιος έχει χρόνο και όρεξη (για ποιον subuteo χτυπά η καμπάνα ;)), ας μαζέψει τις πληροφορίες σε ένα μήνυμα και να ζητήσετε από τους συντονιστές της κατηγορίας να βάλουν παραπομπή στο πρώτο ποστ.

Και πάλι μπράβο για την βοήθεια μεταξύ σας παίδες :2thumb22sup:

Θα το κάνω , αλλά δώστε μου λίγες ημέρες - φευγώ για διακοπές , μετά από 2 χρόνια non-stop εργασίας....

σε αυτα ρε παιδια ποιος μπορει να βοηθησει? δεν υπαρχει καποιος που βλεπει απο htpc να μου πει ποιες ρυθμισεις κανει σε tv και προγραμμα για να βλεπει 3D?

Tο powerdvd 11 είναι certified ότι παίζει bluray 3d , το καλώδιο σου είναι αυτό που λέμε HDMI "1.4" άρα το πρόβλημα είναι στους drivers της κάρτας γραφικών... Αυτό που λές ότι βγάζει μπλε και κόκκινα με κάνουν να πιστεύω ότι είναι κάποια ρύθμιση στο control panel της κάρτας γραφικών

Κάπου πρέπει να έχεις αφήσει κάποια ρύθμιση στο Anaglyph 3d. Δεν πρέπει να είναι στο Anaglyph!!!

Βγάλτην από το Anaglyph 3d και βάλτην σε κάποια άλλη επιλογή και κάνε δοκιμές

προς τους guru του 3D μια ερωτηση.... επειδη αυτες τις μερες δοκιμαζω ταινιες στην LG LW5500 . το 3D half-sbs ειναι υποδιεστερο απο το 3D που εχει ενα blueray δισκακι? και το ρωταω αυτο γιατι κατεβασα το avatar την εκδοση 3d sbs αλλα και σε εκδοση blueray rip iso , και δεν εντοποισα διαφορες. πχ στα σημεμεια που ηταν προβολικη η σκηνη στο ενα ηταν και στο αλλο το ιδιο. ετσι συμβαινει γενικα? η απλα ετυχε στο συγκεκριμενο

δηλαδή έκαψες το iso σε br δισκάκι και το είδες?
τα half sbs ουσιαστικά έχουν χωρισμένη την οθόνη σε 2 μέρη - αριστερά δεξιά υπάρχει η ίδια εικόνα με μία ελαφριά μετατόπιση - κάθε εικόνα έχει ανάλυση 1080/2 δηλαδή 540 πίξελ και η τηλεόραση αυτό που κάνει είναι να επικαλύπτει τις δύο εικόνες μεταξύ τους στρετσάροντάς τες σε όλα το πλάτος της οθόνης και λόγω της μετατόπισης που υπάρχει μεταξύ τους, αν δεν φοράς τα γυαλάκια τις βλέπεις με λίγο θολούρα.
βάζοντας μετά τα πολωτικά γυαλιά φιλτράρεται η εικόνα και βγάζει το 3D

Εγώ τουλάχιστον κάπως έτσι το έχω καταλάβει

Δηλαδή με αυτόν τον τροπο οποιαδήποτε ταινία μπορεί να γίνει 3d με την μέθοδο sbs? η πρέπει να είναι γυρισμένη σε 3d?

Για τους υπότιτλους για ταινίες 3d, αν και είναι άκυρο το σημείο να το γράψω (επειδή όμως πολλοί ψάχνονται και για να βοηθήσω) μια καλή λύση που βρήκα μετά απο αρκετό ψάξιμο είναι η εξής:
Έστω ότι έχουμε κάποιον player που μπορεί να ορισθεί φίλτρο για υπότιτλους (πχ vobsub σε mpc ή mediaportal όπως έχω εγώ με τσεκαρισμένη την επιλογή να δείχνει υπότιτλους). Έχοντας τώρα ffdshow για codecs στο video decoder configuration μπορούμε καταρχήν να τσεκάρουμε να δέχεται keystrikes και επίσης να τα δέχεται και όταν το ffdshow (σαν codec) είναι out of focus. Έτσι με αυτό τον τρόπο με ctrl - alt - s μπορούμε να ενεργοποιούμε και τους υπότιτλους απο το ffdshow (εγώ έχω βάλει αυτό το shortcut σε κουμπί στο harmony). Στην επιλογή για τους υπότιτλους στο ffdshow υπάρχει σε υποεπιλογή ένα check box για stereoscopic μετατροπή των υποτίτλων (τους χωρίζει σε sbs) και μια μπάρα για να ρυθμίσουμε το βάθος-προβολικότητα (εγώ έχω δώσει λίγη προβολικότητα μιας και είναι αρκετά πιο ξεκούραστοι.
Έχωντας λοιπόν ένα shortcut να ενεργοποιούμε-απενεργοποιούμε τους υπότιτλους απ τον player (που παίζουν πάντα νορμαλ) και άλλο ένα για να ενεργοποιούμε-απενεργοποιούμε τους υπότιτλους απ το ffdshow (ρυθμισμένοι να παίζουν πάντα για sbs) καταλαβαίνει ο καθένας ότι μπορούμε κατά βούληση να φορτώνουμε τους υπότιτλους είτε κανονικά είτε σαν sbs ;)

Προσωπικά έχω mediaportal με τσεκαρισμένη την επιλογή να διαχειρίζεται υπότιτλους απο μόνο του και το ffdshow όπως έγραψα παραπάνω.. επίσης έχω ορίσει 2 κουμπιά στο harmony, ένα για τους υπότιτλους στο mediaportal και ένα για τους υπότιτλους στο ffdshow (που απλά στέλνει ctrl-alt-S) οπότε με 2 πλήκτρα γίνεται η δουλειά γρήγορα και απλά για εναλλαγή απο απλούς σε sbs υπότιτλους... δυστυχώς δεν βρήκα γρηγορότερο και ευκολότερο τρόπο :/

Δηλαδή με αυτόν τον τροπο οποιαδήποτε ταινία μπορεί να γίνει 3d με την μέθοδο sbs? η πρέπει να είναι γυρισμένη σε 3d?

Πρέπει να είναι γυρισμένη σε 3d. Το κάθε "παραθυρο" του SBS δείχνει την εικόνα από την αντίστοιχη στερεοσκοπικη καμερα με την οποία εγινε η ληψη. Τα 3d γυρίσματα γίνονται με δυο κάμερες διπλα διπλα των οποίων οι φακοί έχουν απόσταση περίπου 4-5 εκατοστά όσο δηλαδή απόσταση έχουν τα ανθρώπινα μάτια μεταξύ τους.

Το SBS είναι απλά μια μέθοδος του να μεταδοθουν αυτές οι εικόνες στο "χωρο" που καταλαμβάνει μια συμβατική 2d ταινία , αλλά αυτό σε βάρος της οριζόντιας ανάλυσης.

Δηλαδή, πράγματι , το avatar σες SBS έχει μειωμένη ανάλυση σε σχεση με το bluray 3d στην πράξη ομως η διαφορά οπως ειδατε ειναι σχεδον αορατη...

Τα 3d effects είναι ίδια ακριβώς και στις δύο περιπτώσεις. Καμία απολύτως διαφορά.

Γιά όποιον γνωρίζει....

1 - Δουλεύει στην 4500 το pvr? αν ναί, πώς?(έχω φάει τα λυσιακά μου να την ψάχνω λέμε)

2 - Εξαφανίστηκε το κατέβασμα fw εή είναι ιδέα μου? ενώ το είχα κατεβάσει, πάω τώρα στο site και δεν βρίσκω την επιλογή !

παιδια υπαρχει καποιο θεμα συμβατοτητας με PS3? γιατι στην δικη μου tv αρνητε να λειτουργησει. το συνδεσα και στις 4 hdmi αλλα η εικονα δεν μπορει να κλειδωσει και αναβοσβηνει. επισης αλλαξα και 3 διαφορετικα καλωδεια hdmi. μια δυο φορες καταφερε και επαιαζε κανονικα η εικονα αλλα μετα απο κλεισιμο και ξανα ανοιγμα του ps3 παλι τα ιδια.

να πω οτι το ps3 δεν εχει κανενα προβλημα γιατι σε αλλες 2 tv samsung που εχω παιζει κανονικα.

παιδια θελω να με απαντησει καποιος που εχει δοκιμασει και τις 3 τηλεορασεις ποιες οι διαφορες αναμεσα σε lw4500 lw5500 και lw650s?
αν αρκει μια 42''αρα για 2-2,5μ η καλη ειναι η αποσταση για 47αρα η χρειαζεσε σιγουρα 47'' για καλο 3d.

σε 2d ολες ειναι το ιδιο?
player εχουν τον ιδιο?
υποτιτλους ελληνικους αναγνωριζουν?

ευχαριστω προκαταβολικα

όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο - εγώ με 47άρα απο τα 2,5μ μπορώ να πώ ότι θα ήθελα μεγαλύτερη (γούστα είναι αυτά)

σε 2D είναι όλες το ίδιο - χάλια!
υπότιτλους αναγνωρίζουν

οι 5500/650s έχουν ιντερνετ (smart tv) για να κατεβάζεις απο το ίντερνετ διάφορα και να τις χρησιμοποιείς και για σερφάρισμα-youtube κτλ
βέβαια και γώ με την 4500 μπορώ χάρη στο ps3/xtreamer και σκέφτομαι και την αγορά ενός bluray με τέτοιες δυνατότητες.

παιδια υπαρχει καποιο θεμα συμβατοτητας με PS3? γιατι στην δικη μου tv αρνητε να λειτουργησει. το συνδεσα και στις 4 hdmi αλλα η εικονα δεν μπορει να κλειδωσει και αναβοσβηνει. επισης αλλαξα και 3 διαφορετικα καλωδεια hdmi. μια δυο φορες καταφερε και επαιαζε κανονικα η εικονα αλλα μετα απο κλεισιμο και ξανα ανοιγμα του ps3 παλι τα ιδια.

να πω οτι το ps3 δεν εχει κανενα προβλημα γιατι σε αλλες 2 tv samsung που εχω παιζει κανονικα.

παιδια ειναι σοβαρο το προβλημα. το κανει μονο στο ps3 και το πσ3 μονο σε αυτην την tv. τα καλωδια ειναι hdmi 1.4. τι μπορει α συμβαινει?

παιδια αν δεν εχει διαφορα η lw4500 με τις αλλες στην εικονα θα προτιμησω αυτην δεν με ενδιαφερει το ιντερνετ και τα youtube απο την τηλεοραση.

τωρα το μοναδικο ερωτημα ειναι στο μεγεθος
42'' 764 ευρω αρχικη τιμη,
47'' 1098 ευρω διαφορα της ταξεως 300+ ευρω αξιζει?

θα παω να τις δοκιμασω αυριο απο κοντα και αν μου αρεσει θα ενημερωσω για τυχον αγορα!

corfu σε μένα το ps3 παίζει άψογα - για 3D με την 4500 μόνο στην πλαινή.
δοκίμασε να πειράξεις λίγο τις ρυθμίσεις εικόνας του ps3

kikonec κατ'εμέ το 300+ δεν αξίζουν για τις 5" - χίλιες φορές καλύτερα πάνε στην 55άρα να χορτάσει το μάτι σου εικόνα!
Υπ'όψιν ότι σου μιλάει άνθρωπος που έβλεπε 104" απο τα 3 μέτρα!

corfu σε μένα το ps3 παίζει άψογα - για 3D με την 4500 μόνο στην πλαινή.
δοκίμασε να πειράξεις λίγο τις ρυθμίσεις εικόνας του ps3

και εγω αυτο πιστευω οτι φταιει. καποια ρυθμιση για το 3D. μηπως μπορεις να βοηθησεις? ανοιξα το ps3 απο αλλη tv που δειχνει κανονικα εικονα αλλα δεν μπορεσα να βρω καποια ρυθμιση για 3D στα μενου