LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έβαλα να δω τα στρουμφακια 3Δ και παρατηρησα οτι κατι δεν πηγαινε καλα. και μετα απο λιγες δοκιμες το καταλαβα. το εβαλα να παιζει ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τα ειδα ολα μπλε πια.
Την εχει δει αλλος την ταινια; ειναι οντως αναποδο το 3Δ σε αυτη;

Και κατι αλλο που προσεξα. οταν η ταινια ειναι δεξια-αριστερα στο 3dsubtitler να βαζεται στο βαθος (depth) αρνητικη τιμη γιατι αλλιως ο υποτιτλος μπαινει προς τα μεσα.
Δηλαδη -4 ή -6 κατα τα προτυπα του σουμπουτεου

Τα πρότυπα του Σουμπουτεου? χααχαχαχα καραλολ... Ναι φίλε τόλις νομίζω οτι το είχα αναφέρει και εγώ καπου σε προηγουμενες σελίδες.... Στις σπάνιες πλέον ταινίες που ειναι "Δεξι/Αριστερο" τα υπότιτλα του 3dsubtitle πρέπει να τα κωδικοποιησουμε με αρνητικές τιμές. -4 ή -6

Χθες μου ετυχε το εξής : μου φορτωνε την ταινια ( mkv) απο το usb αρχικά και μετα με πεταγε εξω στο αρχικό μενου
δοκιμασα και με το bd670 player τα ιδια ακριβώς ! η ταινια ( fargo 1996 1080p) με υποτιτλους srt στον ιδιο φακελο ,επαιζε κανονικα στο Pc me to vlc
εννοειται ότι παιζουν όλα μια χαρα μεχρι στιγμης.. Τα φωτα σας ..

Μήπως η ταινία έχει ήχο dts; Οι τηλεοράσεις της LG δεν αποκωδικοποιούν το dts και σε γυρίζουν στο αρχικό μενού.

μου κανει το ιδιο και οταν παιζει απο το LG BD670 player που παιζει DTS ,κάτι παιζει με τη δομή του mkv ...παντως στο vlc όλα αψογα υπότιτλοι,ηχος κτλ

Υ.Γ η Lg tv πάντως στις περισσότερες των περιπτώσεων DTS ήχου παιζουν τη ταινια κανονικα ,αλλά χωρίς ήχο..

Υ.Γ η Lg tv πάντως στις περισσότερες των περιπτώσεων DTS ήχου παιζουν τη ταινια κανονικά ,αλλά χωρίς ήχο..

Δεν υπάρχει κάποια λύση στο προβλημα αυτό; Οι περισσότερες ταινίες που κατεβάζω υποστιρίζουν μονο DTS
υπάρχει κάποιο πρόγραμα που να μετατρέπει τον ήχο;

Το δοκήμασα και ειναι ΟΚ όμως βλέπω πως σιρικνώνεται αρκετά το αρχικό μέγεθος της ταινίας απο 8GB σε 2.70GB

κάτι λάθος θα έκανες. Εγώ με αυτό το πρόγραμμα έχω μετατρέψει πάρα πολά mkv και κανένα δεν βγήκε τόσο μικρό. Βγαίνουν περίπου 500 mb λιγότερο. Με το xvid4psp μετατρέπω τον ήχο και μετά με το mkvmerge GUI τον βάζω στο mkv ξανά βγάζοντας τον dts ήχο και βάζοντας τον ac 3.

Φιλε goudzo καλησπερα.. και γω αυτο έκανα αλλα μετα το mkv merge η ταινια δεν επαιζε... Εκανε παρα πολλες διακοπες και δεν υπηρχε ροη...
Συγνωμη κιολας γιατι ειμαι εκτος θεματος αλλα θα ηθελα μια λυση.. Ευχαριστω πολυ!!

Ανοίγω το xvid4psp και κάνω ότι λέει στο video (http://hobbyfreetime.info/kb.php?a=52.)
Το αρχείο πού Βγαίνει είναι ο ήχος σε ac 3. Μετά ανοίγω το mkvmerge GUI 2.4.1. Κάνω add και Βάζω το mkv και ξανά add και βάζω το αρχείο με το ac 3. Δεν επιλέγω τον dts ήχο. Μετά πατάω start muxing και σε λίγη ώρα είναι έτοιμο το mkv με ήχο ac 3.

Παιδιά χρησιμοποιεί κανείς το mkvmerge? Αν περάσω 3d αρχείο από το προγραμμα, δε μπορεί να το διαβάσει ο ενσωματωμενος player. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση; Το χρησιμοποιώ κυρίως για να αλλάξω το aspect σε 1.85.1 και να βγάλω τις μαύρες μπάρες που με ενοχλούν σε 3d απεικονση.Ξέρετε άλλον τροπο; Πάντως ακόμα κι αν δεν κάνω καποια αλλαγή, το αρχειο που προκύπτει απ το mkvmerge δεν διαβάζεται από τον player. Δεν ισχύει το ίδιο για τις 2d ταινίες.

Παιδιά χρησιμοποιεί κανείς το mkvmerge? Αν περάσω 3d αρχείο από το προγραμμα, δε μπορεί να το διαβάσει ο ενσωματωμενος player. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση; Το χρησιμοποιώ κυρίως για να αλλάξω το aspect σε 1.85.1 και να βγάλω τις μαύρες μπάρες που με ενοχλούν σε 3d απεικονση.Ξέρετε άλλον τροπο; Πάντως ακόμα κι αν δεν κάνω καποια αλλαγή, το αρχειο που προκύπτει απ το mkvmerge δεν διαβάζεται από τον player. Δεν ισχύει το ίδιο για τις 2d ταινίες.

Αν και είναι τεχνικά δυνατό να πειράξεις 3d SBS ταινία με ASPECT RATIO πχ 2.35:1 και να την κάνεις 1.85:1 δυστυχως το παραγόμενο αρχειο δεν είναι πλέον σωστό SBS αρχειο και το 3d effect είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος

Τούτο διότι ΔΕΝ αρκεί να 'κόψεις' λίγο απο αριστερά - λίγο από δεξια για να το 'φερεις' στο 1.85:1 . Καταλαβαίνεις ελπίζω, γιατί λέω αυτό που λέω. Μετά το 'κλασσικό σφάξιμο' τα δύο 'παράθυρα του SBS' ΔΕΝ είναι πλεον ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ. Γιατί ; Διότι στο ένα θα λείπει 'κομμάτι' απο αριστερά ΑΛΛΑ στο άλλο απο 'δεξια' . ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

Θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος να κοπεί για παράδειγμα "ακόμα-πιο-λίγο απο αριστερά" - "ακόμα-πιο-λίγο από δεξια" ΚΑΙ στο ΔΕΞΙ 'ΠΑΡΑΘΥΡΟ' ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ 'ΠΑΡΑΘΥΡΟ'.
Αυτόν τον τρόπο , εύκολα τουλάχιστο, δεν τον έχω βρει ακόμα έτσι και εγώ, όπως και εσύ ανέχομαι το ενοχλητικό πράγματι 3d-με-μαυρες-μπάρες

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους,
Άλλος 1 υποψήφιος αγοραστής της LG 42LW4500. Εικόνα και χαρακτηριστικά(+,-) της συγκεκριμένης tv τα γνωριζω, απλά θα ήθελα να μου πει κάποιος που ήδη τη γλεντά ή ξέρει, αν το input lag είναι ανεκτό σε game mode (για να παίζουμε και κανα Pro) και κατά πόσο μπορεί να ισχύει το ότι μετονομάζοντας 1 θύρα HDMI σε "PC" μειώνει δραστικά το όποιο input lag εμφανίζει αυτή. (Ακραίο!)

Να μαι και εγω λοιπον κατοχος μιας 47'' πριν απο καμια εβδομαδα....

μεχρι στιγμης ολα οκ, και καλη ποιοτητα στο 2D κ.λ.π.

εχω ομως ενα προβλημα το οποίο δεν το ειδα πουθενα να αναφερεται απο την αρχη αυτου του thread.

οταν ανοιγω την τηλεοραση τοτε ανοιγει στην εισοδο που ηταν οταν την εκλεισα την τελευταια φορα. (ολα καλα μεχρι εδω)

αν παω λοιπον και βαλω "κεραια" τοτε μου πηγαινει στην AV1 (scart) που εχω κοτσαρει τον δορυφορικο δεκτη. μετα θα πρεπει να ξαναπαω στην "κεραια" και τοτε μονο γυρναει στα ψηφιακα της digea.

σημειωνω οτι την AV1 την εχω χαρακτηρισει "δορυφορικη". το ιδιο κανει βεβαια και αν βγαλω το label αυτο.

εχει παρατηρησει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα?

Να μαι και εγω λοιπον κατοχος μιας 47'' πριν απο καμια εβδομαδα....

μεχρι στιγμης ολα οκ, και καλη ποιοτητα στο 2D κ.λ.π.

εχω ομως ενα προβλημα το οποίο δεν το ειδα πουθενα να αναφερεται απο την αρχη αυτου του thread.

οταν ανοιγω την τηλεοραση τοτε ανοιγει στην εισοδο που ηταν οταν την εκλεισα την τελευταια φορα. (ολα καλα μεχρι εδω)

αν παω λοιπον και βαλω "κεραια" τοτε μου πηγαινει στην AV1 (scart) που εχω κοτσαρει τον δορυφορικο δεκτη. μετα θα πρεπει να ξαναπαω στην "κεραια" και τοτε μονο γυρναει στα ψηφιακα της digea.

σημειωνω οτι την AV1 την εχω χαρακτηρισει "δορυφορικη". το ιδιο κανει βεβαια και αν βγαλω το label αυτο.

εχει παρατηρησει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα?

Ναι ΕΙΧΑ το ίδιο πρόβλημα εγω στο AV1 έχω βάλει το Wii μου. To έλυσα ρυθμίζοντας το Wii από το μενού να είναι σε full-poweroff και ΟΧΙ σε standby. Απλά όταν το ανοίγω κάνει μερικα δευτερόλεπτα παραπάνω....

Φιλε Ftiter tα ερωτήματα σου έχουν απαντηθεί ξανα και ξανά και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανά και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα στo παρόν νήμα. Προτείνω να το διαβάσεις όλο πριν ρωτήσεις. Τα ωραία σου λεφτά θα δώσεις. Ενημερώσου.

ευχαριστω subuteo! αρα μαλλον ειναι θεμα κατασκευαστικο και δεν εχει προβλημα μονο η δικη μου!.

αν παρακαλω εχει καποιος αλλος αντιμετωπίσει αλλιως το ίδιο πρόβλημα παρακαλω ας το πει γιατι μου ειναι λιγο σπαστικο καθε φορα να κλεινω και να ανοιγω τον δορυφορο...ασε που αργει αρκετη ωρα αν γινεται αυτο!!

Φίλε subuteo 3 τα τινά:
1. Το τι ελεύθερο χρόνο διαθέτει ο καθένας από εμάς εδώ μέσα ποικίλλει φίλε μου. Προφανώς απαιτεί αρκετό χρόνο να διαβάσει κάποιος όλα τα threads για όλες τις tv που μπορεί να τον ενδιαφέρουν, όταν μάλιστα αυτά είναι δεκάδων σελίδων.
2. Στόχος μιας ερώτησης είναι συνήθως η ενημέρωση. Θεώρησα σωστότερο να πάω από 1 μεγάλο κατάστημα και να συγκρίνω την εικόνα του hd υλικού που κουβαλούσα μεταξύ των υποψήφιων tv. PS3 ωστόσο δεν κουβάλησα μαζί μου, γι'αυτό και ρωτάω κάτι τόσο συγκεκριμένο. Για τα υπόλοιπα ευχαριστώ για την προτροπή αλλά ενημερώθηκαν τα μάτια μου.
3. Μία εύστοχη απάντηση στην ερώτησή μου θα απαιτούσε 2-3 λέξεις. Προτίμησες να γράψεις 2 γραμμές τσάμπα.. απλά αυτό δε ταιριάζει στη δική μου λογική!

Φίλε subuteo 3 τα τινά:
1. Το τι ελεύθερο χρόνο διαθέτει ο καθένας από εμάς εδώ μέσα ποικίλλει φίλε μου. Προφανώς απαιτεί αρκετό χρόνο να διαβάσει κάποιος όλα τα threads για όλες τις tv που μπορεί να τον ενδιαφέρουν, όταν μάλιστα αυτά είναι δεκάδων σελίδων.
2. Στόχος μιας ερώτησης είναι συνήθως η ενημέρωση. Θεώρησα σωστότερο να πάω από 1 μεγάλο κατάστημα και να συγκρίνω την εικόνα του hd υλικού που κουβαλούσα μεταξύ των υποψήφιων tv. PS3 ωστόσο δεν κουβάλησα μαζί μου, γι'αυτό και ρωτάω κάτι τόσο συγκεκριμένο. Για τα υπόλοιπα ευχαριστώ για την προτροπή αλλά ενημερώθηκαν τα μάτια μου.
3. Μία εύστοχη απάντηση στην ερώτησή μου θα απαιτούσε 2-3 λέξεις. Προτίμησες να γράψεις 2 γραμμές τσάμπα.. απλά αυτό δε ταιριάζει στη δική μου λογική!

Φίλε friter,

Οταν δεν μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ THREAD που αφορά την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ είναι σαν να μην σέβεσαι εσύ τον χρόνο όλων εμάς που έχουμε περάσει πολλές ώρες για να απαντήσουμε σε απορίες συναδέλφων κατόχων πολλές φορές. Εάν η απορία σου δεν είχε απαντηθεί τουλάχιστον 3 φορές θα την απαντούσα μετά χαρας. Στην διάθεση σου για να απαντήσω οποιοδήποτε ερώτημα δεν έχει απαντηθεί ήδη. Το ερώτημα σου το έχω απαντήσει εγώ συγκεκριμένα 3 φορές στο παρελθόν , την μια φορά μάλιστα με ένα post 4-5 παραγράφων.

Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σου
SUBUTEO