εγω εχω την 55LW5500 και εχω να πω οτι η εικονα της ειναι καταπληκτικη και σε 2D και σε 3D...
To μονο που θα ηθελα να ρωτησω για οποιον ξερει ειναι πως γινεται να λειτουργησει το pvr απο την usb της TV.
Αν LCD και LED είναι ίδιες τότε γιατί ακόμη και το μάτι ενός άσχετου βλέπει καλύτερη εικόνα σε μια LED τηλεόραση?
Έκανα και εγώ χθες την αναβάθμιση. Το μονο που παρατήρησα είναι πως απο τα app που είχε η τηλεόραση και συγκεκριμένα το 3d zone δεν παίζει πλέον. Συμβαίνει και σε κανέναν άλλον αυτό μετά την αναβάθμιση?
Το "καλύτερη εικόνα" είναι σχετικό.
Σε μετρήσιμα μεγέθη (αντίθεση , χρωματικό εύρος , χρωματική ακρίβεια κτλ) μια edge LED LCD δεν είναι σε τίποτα καλύτερη από μια LCD. Ίσα ίσα έχουν και χειρότερη ομοιομορφία.
Και οι τηλεορασεις LED και αυτες LCD ειναι μην το ξεχναμε αυτο. Το ότι άλλαξαν τα λαμπάκια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τα ίδια θετικά και αρνητικά.
το 3d zone που το βρισκω??
Συμφωνοι,αλλα οι μετρησεις ειναι για τα τεστ,το ανθρωπινο ματι που ειναι ο καλυτερος κριτης βλεπει μια led tv πιο "ευπεπτα" απο μια lcd,πιο ανεκτη,αν με καταλαβαινεις.
Καλησπέρα παιδιά.
Σκέφτομαι να αγοράσω μια LG 47LW5500 3D LED, κυρίως λόγω passive 3D. Αλλά σήμερα που πήγα στον Κοτσόβολο εδώ στα Χανιά, απογοητεύτικα εντελώς από το 3D που είδα. Κάθε φορά που το αντικείμενο ερχόταν προς τα έξω έβλεπα διπλό είδωλο, σαν να μην φορούσα τα γυαλιά (Απόσταση θέασης περίπου στο 1,5 μέτρα).
Αυτό ισχύει πραγματικά, ή στο συγκεκριμένο κατάστημα απλά δεν θέλανε να πουλήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο και οι ρυθμίσεις της TV ήταν χάλια?
Σε άλλες τηλεοράσεις (sony και samsung- δεν θυμαμαί μοντέλα, αλλά και πάλι 46" με 47") το 3D ήταν άψογο, με κορυφαίο αυτό στην sony.
Αλλα το ότι έιναι active 3D με απωθεί. Δεν θέλω κάτι να "δουλεύει" (ανοιγοκλείνει) μπροστά στα μάτια μου επί 100+ λεπτά.
Πέρα από το ότι σε ηλικίες κάτω των 6 ετών, καλό είναι η θέαση στερεοσκοπικού 3D να αποφεύγεται εντελώς, δεν υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος που να αφορά τον γενικό πληθυσμό...
Ένας καλός κανόνας είναι, μόλις νιώσει κανείς ότι η θέαση έχει αρχίσει να τον κουράζει, να βγάζει τα γυαλιά και να κάνει ένα διάλειμμα μέχρι να ηρεμήσει...
Επίσης, το passive 3D είναι και αυτό κουραστικό, απλά ελαφρώς λιγότερο από το active. Μην αφήνετε το marketing να σας ξεγελάσει, απολύτως ξεκούραστη στερεοσκοπία, δεν υφίσταται...
Στον φυσικό κόσμο, ο εγκέφαλος μας χρησιμοποιεί 2 αντικειμενικούς μηχανισμούς για να υπολογίσει τις αποστάσεις: ο ένας, είναι μέσω της σύγκλισης ή απόκλισης των ματιών μας και ο δεύτερος μέσω του σημείου που εστιάζουν κάθε φορά οι φακοί των ματιών μας, το οποίο είναι άμεσα εξαρτώμενο από τη θέση σύγκλισης/απόκλισης των ματιών. Η στερεοσκοπία, εκμεταλλεύεται μόνο τον πρώτο μηχανισμό, καθώς η εστίαση παραμένει πάντα σταθερή στο ίδιο επίπεδο, που ορίζεται από την θέση της οθόνης. Αυτό όμως έρχεται σε σύγκρουση με τον τρόπο που έχουν μάθει να βλέπουν τρισδιάστατα ο εγκέφαλος και τα μάτια μας στον πραγματικό κόσμο και αποτελεί την βασική πηγή από την οποία προέρχονται η κούραση, οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες...
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση JL_?
Μου φάνηκε υπερβολικά παράξενο, ότι η εικόνα που έβλεπα, το μόνο που δεν την έλεγες ήταν 3d.
Λέγοντας ότι "Δεν θέλω κάτι να "δουλεύει" (ανοιγοκλείνει) μπροστά στα μάτια μου επί 100+ λεπτά.", εννοω, ότι τα γυαλιά ανοιγοκλείνουν και σου διακόπτουν την ορατότητα 100%, ενώ όταν "ανοιγοκλείνει η τηλεόραση (χωρίς γυαλιά), ότι γίνεται ...γίνεται μόνο στα όρια της τηλεόρασης, το υπόλοιπο πεδίο της όρασης (π.χ. το δωμάτιο γύρω πό την τηλεόραση) είναι νορμάλ.
Μάλλον θα την πάρω ή αυτήν ή την LG 47LW650S![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.