LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μα ότι και να βάλω παει μόνο του στο vivid αυτό είναι το πρόβλημα μου!
Επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις..
8073994e6e3dea565ac34f238ea3a37c.jpg

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό σκέφτηκα και εγώ....!!!! Μακάρι να είναι μόνο αυτό...!!!!

Μερικές παρατηρήσεις μετά από σχεδόν μια εβδομάδα:

1) Σε ποιοτικό/προσεγμένο 4Κ υλικό δεν υπάρχει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο μη OLED. Είναι ο τομέας που, αν δεν αλλάξουν ριζικά οι τεχνολογίες στα επόμενα 3-5 χρόνια, θα με δυσκολέψει πολύ να φύγω από OLED πιστεύω. Ένα παράδειγμα: η εισαγωγική σκηνή του επεισοδίου "From Deserts to Grasslands" από το "Our Planet" στο Netflix που περνά από τον νυχτερινό ουρανό στην αυγή, (αν και ολόκληρη η σειρά γενικώς είναι σαν να έχει φτιαχτεί για promo των OLED να πω την αλήθεια :laugh: σε αρκετά πλάνα/λήψεις είναι δύσκολο να πιστέψεις αυτό που βλέπεις), ακόμα και με το trailer του καινούριου Top Gun 2021 στο Υoutube τρίβεις τα μάτια σου.
Στις σκηνές των "θανατηφόρων" κοντράστ (όχι απαραίτητα μόνο στα "σβηστά" μαύρα αλλά και όπου υπάρχουν πολύ έντονες χρωματικές αντιθέσεις - αυτά τα χρώματα... :drool:) δίνει μια απίστευτα τρισδιάστατη εντύπωση των αντικειμένων και μία έννοια του βάθους που φέρνει πάρα πολύ στην προ-προηγούμενη LG 3D TV που είχα το 2012 όταν βλέπαμε 3D. Απλά αυτό είναι και μερικές δεκάδες φορές καθαρότερο!

2) Σε ποιοτικό/προσεγμένο HD υλικό εντοπίζω και εκεί βελτίωση ως προς την πρώην X900F, αυτό δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, έπιασα τον εαυτό μου σε 2-3 περιπτώσεις να τσεκάρει αν είναι όντως απλό HD και όχι 4Κ... Το ίδιο παρατήρησε αμέσως και φίλος (με την Χ900F και αυτός!) που ήρθε για τεστ. Πολύ θετικό γιατί ουσιαστικά κερδίζεις σε εύρος χρήσης για τα χρήματα που δαπάνησες απολαμβάνοντας ανώτερη ποιότητα σε αρκετά περισσότερο περιεχόμενο από αυτό που νόμιζες αρχικά. Απλά στο HD συνήθως θα υπάρξουν και πλάνα που θα μαρτυρήσουν την κατώτερη ποιότητα του υλικού.

3) Πολύ καλός ήχος, μιλώντας πάντα για ενσωματωμένο σύστημα βέβαια. ΣΑΦΗΣ ηχητική αναβάθμιση από την Sony X900F με πιο πλούσια μεσαία αλλά και μπάσο, έχω ξεχάσει την ηχόμπαρα εντελώς που πέρναγε από το μυαλό μου πριν. Βέβαια, με την υπόλοιπη οικογένεια να κοιμάται νωρίς, δε θα μπορούσα ποτέ να βλέπω με 2.1/5.1 και αυξημένη ένταση το βράδυ και καθώς τυχαίνει να έχω ένα εξαιρετικό σετ ασύρματων με τα οποία πραγματικά απολαμβάνω ήχο επιτέλους, χωρίς να ενοχλω, δεν ήταν έτσι κι αλλιώς τοπ προτεραιότητα μου. Πάντως το καλό "σκορ" της στον ήχο επιβεβαιώθηκε και από φίλους και οικογένεια σε ομοφωνία.

Πριν 2 μέρες έκανα και την στήριξη (φιξαρισμένη, χωρίς περιστροφή) στον τοίχο μαζί με μια ελαφριά ανύψωση του μέσου της τηλεόρασης 10 περίπου πόντων σε σχέση με το ύψος των ματιών όντας καθιστοί σε ελαφριά ανάκλιση (δεν μπορώ καθόλου τις υπερβολικά υπερυψωμένες τοποθετήσεις). Εκτός από την πολύ πιο άρτια ενσωμάτωση της με το χώρο, έιναι σαν να κέρδισε μερικές ίντσες ακόμα, το προτείνω ανεπιφύλακτα:

n1Uzt4o.jpg
[/IMG]
n1Uzt4o

Το μόνο αρνητικό που μπορώ να αναφέρω είναι ότι σε non-4K υλικό, σε ορισμένα σκοτεινά πλάνα/πλάνα εσωτερικών χώρων με μερικό φωτισμό εντοπίζω "κόκκο" και με ενοχλεί σε ένα βαθμό. Δεν ξέρω αν τον εντοπίζω επειδή έχω πάει από 55" σε 65", αν είναι θέμα ρυθμίσεων ή απλά μία από τις ελάχιστες αδυναμίες της τηλεόρασης, είναι κάτι που θέλω να το ψάξω στις γιορτές πιο ήρεμα γιατί κυρίως παίζω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με ελαφρώς κατεβασμένες φωτεινότητες. Το είχα ακούσει όμως σαν αρνητικό σε ένα βίντεο στο ΥΤ και το εντόπισα και εγώ.

Κατά τα άλλα, είναι λόγος να περάσεις την σχέση σου με τον... καναπέ σου σε άλλο επίπεδο!

Οντως η εικονα της δεν υπαρχει.οσο ανωτερο ειναι το υλικο (κατι dolby vision hdr απο νετφλιξ) τοσο δε πιστευεις αυτο που βλεπεις.Μια απορια μονο,σας μυριζει κ σας καμμενο?Οσο παιζει κ οσο ειδικα η εικονα ειναι πιο φωτεινη διαχεεται στο χωρο μια οσμη πλαστικιλας μιξ ζορισμενου εξαρτηματος να το πω κατι τετοιο.Διαβαζα στο ιντερνετ για διαφορες αναφορες σχετικα..Φταινε οι γρυλιες που ειναι στο πανω μερος κ βγαινει πιο ευκολα η μυρωδια?Δε ξερω αλλα ειναι επιμονη σιγουρα.

Καλημέρα παιδιά ,μια ερώτηση μιας και προσανατολίζομαι να την αγοράσω ,αν βάλω ηχομπαρα θα μπορώ να παίξω ταινία με dts μέσω δικτύου;

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα παιδιά ,μια ερώτηση μιας και προσανατολίζομαι να την αγοράσω ,αν βάλω ηχομπαρα θα μπορώ να παίξω ταινία με dts μέσω δικτύου;

Όχι..μόνο μέσω media player..

Η CX δεν περνάει dts..

Ok αν βάλω το plex και το αρχείο είναι στο nas λογικά δεν θα έχω πρόβλημα ε;

Ούτε απικωδικοποιει ούτε pass through, μόνο ότι συνδεθεί πάνω σε ενισχυτή από media player θα πάρεις dts, και γω κοιτάω τώρα τον βέλτιστο media player που να μην παίζει Netflix αφού το χει τηλεόραση. Media με dolby vision κ hdr, κ μαλλον χωρίς προβλήματα μόνο to Nvidia shield βλέπω να κάνει γιατί αμαρτία τέτοια tv και ψαχνό άστε για εξωτερικές λύσεις λογω dts

Πολύ καλή τιμή γιά 65CX 3LA..

Τις καλύπτει η lg Hellas άραγε σε περίπτωση βλάβης; Πρέπει να ρωτήσει κάποιος..
204b88fa8563ced93a73fc6d80290aed.jpg

ισχύει κανονικά, ρώτησα

Οντως η εικονα της δεν υπαρχει.οσο ανωτερο ειναι το υλικο (κατι dolby vision hdr απο νετφλιξ) τοσο δε πιστευεις αυτο που βλεπεις.Μια απορια μονο,σας μυριζει κ σας καμμενο?Οσο παιζει κ οσο ειδικα η εικονα ειναι πιο φωτεινη διαχεεται στο χωρο μια οσμη πλαστικιλας μιξ ζορισμενου εξαρτηματος να το πω κατι τετοιο.Διαβαζα στο ιντερνετ για διαφορες αναφορες σχετικα..Φταινε οι γρυλιες που ειναι στο πανω μερος κ βγαινει πιο ευκολα η μυρωδια?Δε ξερω αλλα ειναι επιμονη σιγουρα.

Πάρε τηλέφωνο ή συνομίλησε με το κέντρο εξυπηρέτησης. Καμιά μυρωδιά δεν είναι φυσιολογική.

www.lg.com/gr/support/chat-email

www.lg.com/gr/support/repair-warranty/request-repair

Πάρε τηλέφωνο ή συνομίλησε με το κέντρο εξυπηρέτησης. Καμιά μυρωδιά δεν είναι φυσιολογική.

www.lg.com/gr/support/chat-email

www.lg.com/gr/support/repair-warranty/request-repair
Άμεσα επικοινωνία με κατάστημα και LG..Έχει και DOA ακόμα θεωρητικά..

Καμία μυρωδιά ούτε εδώ, και έχω πολύ ευαίσθητη μύτη και υποχονδρία γενικά με μυρωδιές και δη, χημικών! Αλλά δεν έχω αντιληφθεί τίποτα (σε 65άρα), και έχω ακόμα την πλαστική μεμβράνη του πίσω μέρους κολλημένη...

Ερώτηση: Στο κουτί δεν είχα το κλασσικό πλήρες και αναλυτικό εγχειρίδιο, παρά μόνο quick start οδηγούς, όρους εγγυήσεων κτλ. Σκέφτομαι οκ θα το κατεβάσω από το site κανένα πρόβλημα:

https://www.lg.com/gr/support/product/lg-OLED65CX6LA

Όμως στο site υπάρχει μόνο ένα link για online περιήγηση σε κάτι ΣΑΝ οδηγό το οποίο μου είναι άχρηστο (ήθελα να δω την διάταξη των εισόδων του back panel γιατί την εχω κρεμάσει και δεν το βρίσκω εκει),
ένα μικρό αρχείο 16 σελιδων Owner's Manual που κάθε άλλο παρά εγχειρίδιο είναι παρά κάτι σαν spec sheet
και τέλος ένα αρχείο 57MB το οποίο μοιάζει να είναι αυτό που ψάχνω αλλά στο ΖΙΡ που κατεβαίνει δεν υπάρχει PDF αλλά αρχεία HTML τα οποία δεν μπορώ να ανοίξω.

Πως ανοίγει το ZIP αυτό και που μπορούμε να βρούμε ένα ρημάδι κλασσικό ΠΛΗΡΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ σε PDF γνωρίζει κάποιος;

ΥΓ. Άκυρο, το ZIP είναι ουσιαστικά η offline έκδοση του οδηγού που έγραψα σαν online περιήγηση και ανοίγει σε οποιονδήποτε browser με διπλο κλικ στο HTML αρχείο. Εξακολουθώ να ψάχνω το PDF, υπάρχει; ή έστω μπορώ να δω κάπου την διάταξη εισόδων του back panel?

Καμία μυρωδιά ούτε εδώ, και έχω πολύ ευαίσθητη μύτη και υποχονδρία γενικά με μυρωδιές και δη, χημικών! Αλλά δεν έχω αντιληφθεί τίποτα (σε 65άρα), και έχω ακόμα την πλαστική μεμβράνη του πίσω μέρους κολλημένη...

Ερώτηση: Στο κουτί δεν είχα το κλασσικό πλήρες και αναλυτικό εγχειρίδιο, παρά μόνο quick start οδηγούς, όρους εγγυήσεων κτλ. Σκέφτομαι οκ θα το κατεβάσω από το site κανένα πρόβλημα:

https://www.lg.com/gr/support/product/lg-OLED65CX6LA

Όμως στο site υπάρχει μόνο ένα link για online περιήγηση σε κάτι ΣΑΝ οδηγό το οποίο μου είναι άχρηστο (ήθελα να δω την διάταξη των εισόδων του back panel γιατί την εχω κρεμάσει και δεν το βρίσκω εκει),
ένα μικρό αρχείο 16 σελιδων Owner's Manual που κάθε άλλο παρά εγχειρίδιο είναι παρά κάτι σαν spec sheet
και τέλος ένα αρχείο 57MB το οποίο μοιάζει να είναι αυτό που ψάχνω αλλά στο ΖΙΡ που κατεβαίνει δεν υπάρχει PDF αλλά αρχεία HTML τα οποία δεν μπορώ να ανοίξω.

Πως ανοίγει το ZIP αυτό και που μπορούμε να βρούμε ένα ρημάδι κλασσικό ΠΛΗΡΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ σε PDF γνωρίζει κάποιος;

ΥΓ. Άκυρο, το ZIP είναι ουσιαστικά η offline έκδοση του οδηγού που έγραψα σαν online περιήγηση και ανοίγει σε οποιονδήποτε browser με διπλο κλικ στο HTML αρχείο. Εξακολουθώ να ψάχνω το PDF, υπάρχει; ή έστω μπορώ να δω κάπου την διάταξη εισόδων του back panel?
Βγαλε την μεμβράνη από πίσω καλύτερα για να ψύχεται καλύτερα το panel..

Ειχα προσεξει τη μεμβρανη πισω..αλλα δεν ειχε κ κανα tab να τη βγαλεις αμμεσα και καλα..Επρεπε νασαι ψειρας να πας επι τουτου.Τεσπα βγηκε κ βλεπουμε..τη στρεσαρω σε dolby vision να δω αν θαλλαξει κατι..Οχι οτι ζεσταινοταν εξαρχης στο μεταλικο μερος που καλυπτει,αλλα στο τροφοδοτικο..θελω να πιστευω οτι ηταν καταλοιπα της παραγωγης (βερνικια κλπ) καθως φθινει αργα η μυρωδια με τις μερες (στην αρχη εμπαινες μεσα κ σεπιανε απτη μυτη!) αλλα κυριως απεχθανομαι τις διαδικασιες παρε δωσε μιλα για ψυλου πηδημα μιας κ το συγκεκριμενο πανελ φαινεται αρκετα καλο στο θεμα banding οποτε ρισκο τι θα κληρωσει η αλλαγη σε αλλη..κ να μετανιωνω μετα κατι που θα βλεπω συνεχεια..

Ειχα προσεξει τη μεμβρανη πισω..αλλα δεν ειχε κ κανα tab να τη βγαλεις αμμεσα και καλα..Επρεπε νασαι ψειρας να πας επι τουτου.Τεσπα βγηκε κ βλεπουμε..τη στρεσαρω σε dolby vision να δω αν θαλλαξει κατι..Οχι οτι ζεσταινοταν εξαρχης στο μεταλικο μερος που καλυπτει,αλλα στο τροφοδοτικο..θελω να πιστευω οτι ηταν καταλοιπα της παραγωγης (βερνικια κλπ) καθως φθινει αργα η μυρωδια με τις μερες (στην αρχη εμπαινες μεσα κ σεπιανε απτη μυτη!) αλλα κυριως απεχθανομαι τις διαδικασιες παρε δωσε μιλα για ψυλου πηδημα μιας κ το συγκεκριμενο πανελ φαινεται αρκετα καλο στο θεμα banding οποτε ρισκο τι θα κληρωσει η αλλαγη σε αλλη..κ να μετανιωνω μετα κατι που θα βλεπω συνεχεια..
DSE έχεις καθόλου;

Εν αναμονή 65cx και όντας άσχετος με τεχνικά θέματα θα μπορούσε κάποιος φίλος να με βοηθήσει με την ρύθμιση της ,για degia/ps5/Netflix και επίσης απλες συμβουλές για να μειώσουμε τις πιθανότητες για burn in; Ευχαριστώ ! Ελπίζω να έκανα καλη επιλογή τηλεόρασης

Παίδες αγόρασα την LG cx3LNA 65'' (OXI 6LNA) από το eshop το οποίο έκανε την εισαγωγή ,ανεξάρτητα της lg Hellas. Η διετής εγγύηση ισχύει κανονικά, ξερει όμως κάποιος αν μπορώ να κάνω επέκταση μιας και δεν είναι εισαγωγή της επίσημης αντιπροσωπίας; ευχαριστώ

Last edited by a moderator:
Re: Poll :Burn In σε Oled

Παίδες αγόρασα την LG cx3LNA 65'' (OXI 6LNA) από το eshop το οποίο έκανε την εισαγωγή ,ανεξάρτητα της lg Hellas. Η διετής εγγύηση ισχύει κανονικά, ξερει όμως κάποιος αν μπορώ να κάνω επέκταση μιας και δεν είναι εισαγωγή της επίσημης αντιπροσωπίας; ευχαριστώ
Καλοθέατη!

Μπορείς να πάρεις τηλ. στην εξυπηρέτηση πελατών της LG ή μέσω του site.. Από τη στιγμή που ισχύει η διετής θεωρώ πως δεν θα έχεις πρόβλημα.. Αξίζει γιατί καλύπτει το burn in..