Μερικές παρατηρήσεις μετά από σχεδόν μια εβδομάδα:
1) Σε ποιοτικό/προσεγμένο 4Κ υλικό δεν υπάρχει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο μη OLED. Είναι ο τομέας που, αν δεν αλλάξουν ριζικά οι τεχνολογίες στα επόμενα 3-5 χρόνια, θα με δυσκολέψει πολύ να φύγω από OLED πιστεύω. Ένα παράδειγμα: η εισαγωγική σκηνή του επεισοδίου "From Deserts to Grasslands" από το "Our Planet" στο Netflix που περνά από τον νυχτερινό ουρανό στην αυγή, (αν και ολόκληρη η σειρά γενικώς είναι σαν να έχει φτιαχτεί για promo των OLED να πω την αλήθεια

σε αρκετά πλάνα/λήψεις είναι δύσκολο να πιστέψεις αυτό που βλέπεις), ακόμα και με το trailer του καινούριου Top Gun 2021 στο Υoutube τρίβεις τα μάτια σου.
Στις σκηνές των "θανατηφόρων" κοντράστ (όχι απαραίτητα μόνο στα "σβηστά" μαύρα αλλά και όπου υπάρχουν πολύ έντονες χρωματικές αντιθέσεις - αυτά τα χρώματα... :drool

δίνει μια απίστευτα τρισδιάστατη εντύπωση των αντικειμένων και μία έννοια του βάθους που φέρνει πάρα πολύ στην προ-προηγούμενη LG 3D TV που είχα το 2012 όταν βλέπαμε 3D. Απλά αυτό είναι και μερικές δεκάδες φορές καθαρότερο!
2) Σε ποιοτικό/προσεγμένο HD υλικό εντοπίζω και εκεί βελτίωση ως προς την πρώην X900F, αυτό δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, έπιασα τον εαυτό μου σε 2-3 περιπτώσεις να τσεκάρει αν είναι όντως απλό HD και όχι 4Κ... Το ίδιο παρατήρησε αμέσως και φίλος (με την Χ900F και αυτός!) που ήρθε για τεστ. Πολύ θετικό γιατί ουσιαστικά κερδίζεις σε εύρος χρήσης για τα χρήματα που δαπάνησες απολαμβάνοντας ανώτερη ποιότητα σε αρκετά περισσότερο περιεχόμενο από αυτό που νόμιζες αρχικά. Απλά στο HD συνήθως θα υπάρξουν και πλάνα που θα μαρτυρήσουν την κατώτερη ποιότητα του υλικού.
3) Πολύ καλός ήχος, μιλώντας πάντα για ενσωματωμένο σύστημα βέβαια. ΣΑΦΗΣ ηχητική αναβάθμιση από την Sony X900F με πιο πλούσια μεσαία αλλά και μπάσο, έχω ξεχάσει την ηχόμπαρα εντελώς που πέρναγε από το μυαλό μου πριν. Βέβαια, με την υπόλοιπη οικογένεια να κοιμάται νωρίς, δε θα μπορούσα ποτέ να βλέπω με 2.1/5.1 και αυξημένη ένταση το βράδυ και καθώς τυχαίνει να έχω ένα εξαιρετικό σετ ασύρματων με τα οποία πραγματικά απολαμβάνω ήχο επιτέλους, χωρίς να ενοχλω, δεν ήταν έτσι κι αλλιώς τοπ προτεραιότητα μου. Πάντως το καλό "σκορ" της στον ήχο επιβεβαιώθηκε και από φίλους και οικογένεια σε ομοφωνία.
Πριν 2 μέρες έκανα και την στήριξη (φιξαρισμένη, χωρίς περιστροφή) στον τοίχο μαζί με μια ελαφριά ανύψωση του μέσου της τηλεόρασης 10 περίπου πόντων σε σχέση με το ύψος των ματιών όντας καθιστοί σε ελαφριά ανάκλιση (δεν μπορώ καθόλου τις υπερβολικά υπερυψωμένες τοποθετήσεις). Εκτός από την πολύ πιο άρτια ενσωμάτωση της με το χώρο, έιναι σαν να κέρδισε μερικές ίντσες ακόμα, το προτείνω ανεπιφύλακτα:
[/IMG]
Το μόνο αρνητικό που μπορώ να αναφέρω είναι ότι σε non-4K υλικό, σε ορισμένα σκοτεινά πλάνα/πλάνα εσωτερικών χώρων με μερικό φωτισμό εντοπίζω "κόκκο" και με ενοχλεί σε ένα βαθμό. Δεν ξέρω αν τον εντοπίζω επειδή έχω πάει από 55" σε 65", αν είναι θέμα ρυθμίσεων ή απλά μία από τις ελάχιστες αδυναμίες της τηλεόρασης, είναι κάτι που θέλω να το ψάξω στις γιορτές πιο ήρεμα γιατί κυρίως παίζω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με ελαφρώς κατεβασμένες φωτεινότητες. Το είχα ακούσει όμως σαν αρνητικό σε ένα βίντεο στο ΥΤ και το εντόπισα και εγώ.
Κατά τα άλλα, είναι λόγος να περάσεις την σχέση σου με τον... καναπέ σου σε άλλο επίπεδο!