LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To oled light να ειναι χαμηλα ακομα κ οταν βλεπεις hdr κ full hd στο netflix??
Αν δεν έχεις στατικά λογότυπα μπορείς να ανέβεις σε oled light και contrast δίχως φόβο..

Ειδικά σε Hdr-Dolby Vision

-Δεν θα βγάζεις ποτέ την tv από την μπρίζα για να πραγματοποιούνται τα Compensation Circles ανά 4 ώρες

-Δεν θα τρέχεις χειροκίνητα pixel refresher

- Τηλεοπτικό oled Light κάτω από 30 και contrast έως 75

Logo Luminance στο LOW..τα υπόλοιπα όπως σου τα είπε ο Βασίλης

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν βλέπεις HDR πρέπει δυστυχώς να το έχεις ψηλά ειδάλλως θα έχεις ακόμα χειρότερη απόδοση HDR...
Mα σε αυτο το '' δυστυχως'' εγκειται η ερωτηση... Γιατι να υπαρχει προβλημα με burn in οταν κανεις βλεπει πχ netflix που δεν εχει logo η κατι αλλο σταθερο;

Φιλε lobo εχω ακολουθήσει κατα γραμμα τις υποδειξεις σου κ σας ευχαριστω κ τους 2 για το χρονο σας. Η χρηση της tv ειναι 75 % netflix αρκετες ωρες αλλα ποτε πανω απο 2 συνεχομενες οπου το oled light ειναι 80 κ το αντιθεση 85 κ φωτεινοτητα 50 και 25% digea 29 ολεd light αντίθεση 74 φωτεινότητα 50

Mα σε αυτο το '' δυστυχως'' εγκειται η ερωτηση... Γιατι να υπαρχει προβλημα με burn in οταν κανεις βλεπει πχ netflix που δεν εχει logo η κατι αλλο σταθερο;

Φιλε lobo εχω ακολουθήσει κατα γραμμα τις υποδειξεις σου κ σας ευχαριστω κ τους 2 για το χρονο σας. Η χρηση της tv ειναι 75 % netflix αρκετες ωρες αλλα ποτε πανω απο 2 συνεχομενες οπου το oled light ειναι 80 κ το αντιθεση 85 κ φωτεινοτητα 50 και 25% digea 29 ολεd light αντίθεση 74 φωτεινότητα 50

Ναι μεν δεν έχεις στατικά φωτεινά σημεία ( αν το αφήσεις στο pause όμως γίνεται :D ), αλλά προκαλείς φθορά στο πάνελ ( μακροχρόνια )

Για τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω μπορεί να το λέει ο Βασίλης και έχει δίκιο ότι θέλει λίγο προσοχή..

Σταμάτη με λένε ..

Για τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω μπορεί να το λέει ο Βασίλης και έχει δίκιο ότι θέλει λίγο προσοχή..

Σταμάτη με λένε ..

Πειραζουν κ οι μαυρες μπαρες πανω κατω?Ειχα την εντυπωση οτι μονο η φωτεινοτητα γερναει τα pixel

επισης εχει βρει καποιος καποιο τροπο για τους υποτιτλους στο Netflix να μην ειναι τοσο εντονοι?Μιλαμε φωτιζουν το δωματιο σα πορτατιφ.Στον ενσωματωμενο player η αλλαγη σε γκρι χρωμα ειναι οκ.

Οποτε τι προτείνετε για παρακολουθηση netflix?? Να χαμηλωσω τις τιμες κ αν ναι που; ή να κανω κατι αλλο σε σχεση με αυτο που λεει ο σταματης δηλαδή να μην κανουν μακροχρονια κακο οι 2 γραμμες;

Πειραζουν κ οι μαυρες μπαρες πανω κατω?Ειχα την εντυπωση οτι μονο η φωτεινοτητα γερναει τα pixel

επισης εχει βρει καποιος καποιο τροπο για τους υποτιτλους στο Netflix να μην ειναι τοσο εντονοι?Μιλαμε φωτιζουν το δωματιο σα πορτατιφ.Στον ενσωματωμενο player η αλλαγη σε γκρι χρωμα ειναι οκ.
Είναι στατικά κομμάτια στο panel..

Τώρα γινόμαστε λίγο υπερβολικοί βέβαια..

Βασικά το πρόβλημα είναι οι τερματισμένες ρυθμίσεις σε τηλεοπτικό και gaming, δίχως να αφήνουμε να κάνει η tv τα CC..

Για τους υπότιτλους ότι σε βολεύει στο μάτι,κατέβασε λίγο Oled Light και Contrast..

Θεωρητικά τουλ. από μηχανολογικής άποψης τα μαύρα πλαίσιο δεν είναι θέμα (εφόσον είναι 100% Black).
Το υψηλό OLED Light όμως είναι θέμα, γερνάνε τα "pixels" ( και γερνάνε και με διαφορετικό ρυθμό δυστυχώς ) και σε αυτό το θέμα είναι κύριος παράγοντας το OLED Light ( σκεφθείτε το σαν την λάμπα ενός προβολέα, στο economy κρατάει περισσότερες ώρες από ότι στο high ).

Είτε βάλεις 50, είτε 70 είτε 80 είτε 100 φθορά στο πάνελ γίνεται.
Αν δεν έχεις σκοπό να την κρατήσεις 5ετία, βάλε το και στο 100 όταν βλέπεις HDR.

Το σωστό ? Να έπιαναν τα σωστά luminance levels οι τηλεοράσεις για το HDR. Το καλύτερο ? Σωστό Dynamic Tone Mapping ( που σημαίνει PC ως media player είτε εξωτερικό player + madVR Envy ή Lumagen ) [ το πρώτο έρχεται ανάλογα τις απαιτήσεις του καθενός από τα 400-450 μέχρι 1200 ... τα άλλα 2 ξεκινάνε από τα 5-6 χιλιάρικα :p ]

Καταλαβαινω πολυ καλα οτι η απαντηση σε μια τετοια ερωτηση εχει πολλα layers τα οποια εξαρτώνται απο τα επιπεδα γνωσης του καθενα... Οποτε καλα κανεις κ απαντας στο επιπεδο που εσυ καταλαναινεις ως σωστο κ ως βελτιστο μιας κ εισαι γνωστης του αντικειμενου. Εμενα βεβαια δεν ειναι αυτος ο τομεας της ειδικευσης μου, εχω σκοπο να κρατησω αλλα κ να χαρω την τιβι καμια πενταετια (τουλαχιστον δλδ οσο διαρκεί η εγγυηση) οποτε θα βαλω το oled light (σε hdr) καμια 70ρια την φωτεινότητα στο 60 και θα δούμε πως θα παει κ αν θα μας αρεσει το αποτέλεσμα. Να σαι καλα για την βοήθεια!!! 👍👍

Είτε βάλεις 50, είτε 70 είτε 80 είτε 100 φθορά στο πάνελ γίνεται.
Αν δεν έχεις σκοπό να την κρατήσεις 5ετία, βάλε το και στο 100 όταν βλέπεις HDR.

Το σωστό ? Να έπιαναν τα σωστά luminance levels οι τηλεοράσεις για το HDR. Το καλύτερο ? Σωστό Dynamic Tone Mapping ( που σημαίνει PC ως media player είτε εξωτερικό player + madVR Envy ή Lumagen ) [ το πρώτο έρχεται ανάλογα τις απαιτήσεις του καθενός από τα 400-450 μέχρι 1200 ... τα άλλα 2 ξεκινάνε από τα 5-6 χιλιάρικα ]
Όλα είναι συνήθεια Βασίλη.. εγώ στραβώνομαι σε απόλυτο σκοτάδι με oled light πάνω από 85 σε HDR-DOLBY VISION mode και dynamic tone mapping και μέγιστη φωτεινότητα ενεργά..

Η τεσσάρων ετών εμπειρία μου με oled τηλεοράσεις ως οικιακός χρήστης, αυτό μου έχει δείξει..

Είναι αρκετά τα nits που παράγουν τα oled panel για τα δικά μου γούστα..

Υπάρχουν και οι GZ ή HZ2000 της Panasonic που είναι 20% πιο φωτεινές και με μεγαλύτερη προστασία από burn in με την μεταλλική πλάκα πίσω από το oled panel, αλλά είναι πιο ακριβές και δεν έχουν gaming features ακόμα..

Καταλαβαινω πολυ καλα οτι η απαντηση σε μια τετοια ερωτηση εχει πολλα layers τα οποια εξαρτώνται απο τα επιπεδα γνωσης του καθενα... Οποτε καλα κανεις κ απαντας στο επιπεδο που εσυ καταλαναινεις ως σωστο κ ως βελτιστο μιας κ εισαι γνωστης του αντικειμενου. Εμενα βεβαια δεν ειναι αυτος ο τομεας της ειδικευσης μου, εχω σκοπο να κρατησω αλλα κ να χαρω την τιβι καμια πενταετια (τουλαχιστον δλδ οσο διαρκεί η εγγυηση) οποτε θα βαλω το oled light (σε hdr) καμια 70ρια την φωτεινότητα στο 60 και θα δούμε πως θα παει κ αν θα μας αρεσει το αποτέλεσμα. Να σαι καλα για την βοήθεια!!!
Φωτεινότητα μην πειράξεις καθόλου,δεν προσφέρει κάτι στην εικόνα.. Μόνιμα στο 50..

Contrast και Oled Light μπορείς να ανεβάσεις σε hdr mode..

Να σαι καλα σταματη. Παντως μιας κ εχεις κ συ την jbl 9.1 προσθετει πολυ στην εμπειρια κ στα 699 που την ειχαν ειναι μια πολυ καλη ηχομπαρα. Αυτη κ η samsung hw 950r

Να σαι καλα σταματη. Παντως μιας κ εχεις κ συ την jbl 9.1 προσθετει πολυ στην εμπειρια κ στα 699 που την ειχαν ειναι μια πολυ καλη ηχομπαρα. Αυτη κ η samsung hw 950r
Για 300 ευρώ κάτω, η jbl είναι καλύτερη φυσικά..

Συμφωνω βεβαια κ η samsung επεσε στο 1000 δεν την εχω ακουσει ομως για να εκφερω γνώμη

Συμφωνω βεβαια κ η samsung επεσε στο 1000 δεν την εχω ακουσει ομως για να εκφερω γνώμη
300 ευρω κάτω η jbl σε σχέση με τη q950 λέω.. Θα σου ανεβάσω ένα συγκριτικό στο νήμα της jbl 9.1

Είμαστε στο νήμα της CX..

Όλα είναι συνήθεια Βασίλη.. εγώ στραβώνομαι σε απόλυτο σκοτάδι με oled light πάνω από 85 σε HDR-DOLBY VISION mode και dynamic tone mapping και μέγιστη φωτεινότητα ενεργά..

Η τεσσάρων ετών εμπειρία μου με oled τηλεοράσεις ως οικιακός χρήστης, αυτό μου έχει δείξει..

Είναι αρκετά τα nits που παράγουν τα oled panel για τα δικά μου γούστα..

Υπάρχουν και οι GZ ή HZ2000 της Panasonic που είναι 20% πιο φωτεινές και με μεγαλύτερη προστασία από burn in με την μεταλλική πλάκα πίσω από το oled panel, αλλά είναι πιο ακριβές και δεν έχουν gaming features ακόμα..

Συμφωνούμε στο ότι είναι πολύ το φως ακόμα και στο 70 OLED Light. Σε απόλυτο σκοτάδι ο περισσότερος κόσμος όταν φάει ας πούμε 15% στην οθόνη κάτι που είναι λευκό ή κίτρινο στα 600-700nits κλείνει μάτια :D
Οι Dolby και το consortium που έχουν άλλη άποψε για το τι είναι αρκετό φως στο HDR είναι το θέμα...

Προτιμώ μια λύση με μεγαλύτερη χρωματική γκάμα και φωτεινότητες λίγο πάνω από το SDR παρά αυτό το χάλι που είναι το HDR ( που και στις περισσότερες ταινίες το έχουνε παρακάνει με το color saturation που δείχνει τόσο unrealistic )

Συμφωνούμε στο ότι είναι πολύ το φως ακόμα και στο 70 OLED Light. Σε απόλυτο σκοτάδι ο περισσότερος κόσμος όταν φάει ας πούμε 15% στην οθόνη κάτι που είναι λευκό ή κίτρινο στα 600-700nits κλείνει μάτια :D
Οι Dolby και το consortium που έχουν άλλη άποψε για το τι είναι αρκετό φως στο HDR είναι το θέμα...

Προτιμώ μια λύση με μεγαλύτερη χρωματική γκάμα και φωτεινότητες λίγο πάνω από το SDR παρά αυτό το χάλι που είναι το HDR ( που και στις περισσότερες ταινίες το έχουνε παρακάνει με το color saturation που δείχνει τόσο unrealistic )
Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε.. Στο dolby Vision γίνεται καλύτερη δουλειά πάντως..

Καλά τα targets του Vision και αν είναι παράλογα :D ( μέχρι και 10.000 nits επιτρέπει, αυτό δεν θα ήταν TV, φακός για να δούμε την... σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού θα ήταν :D ).

Απλά το Vision λόγω των δυναμικών metadata που έχει προσαρμώζεται καλύτερα στο τι μπορεί να δώσει η εκάστοτε τηλεόραση/οθόνη.