LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν εχω καμια εμπειρια απο επαγγελματικό καλιμπραρισμα..βλεπεις οντως διαφορα που δεν μπορεις να πετυχεις ο ιδιος οσο και να προσπαθεις στην εικονα της tv?
Αξιζει στην cx να βαλουμε την επιλογη calibration της αλυσιδας που την πηραμε;

Re: Απάντηση: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν εχω καμια εμπειρια απο επαγγελματικό καλιμπραρισμα..βλεπεις οντως διαφορα που δεν μπορεις να πετυχεις ο ιδιος οσο και να προσπαθεις στην εικονα της tv?
Αξιζει στην cx να βαλουμε την επιλογη calibration της αλυσιδας που την πηραμε;

Η διαφορά είναι ορατή.
Της αλυσίδας που την πήρες... δεν ξέρω τι κάνει και ποιός το κάνει.
Να είναι κάποιος αξιόλογος συνάδελφος το βλέπω χλωμό... οπότε αν το δοκιμάσεις... ( τι τιμή το έχουν ? ) και φωνάζεις μετά κανονικό επαγγελματία... να δούμε και τι έχει κάνει ο υπάλληλος της αλυσίδας :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μετα απο περιπου ποσες λειτουργιας ειναι το ιδανικο να γινει calibration;
Επισης αν μετα απο 2,3,5 μηνες βγαλει η LG ενα update που πειραζει φωτεινοτητες, σταθμες μαυρων κλπ, το calibration παει περιπατο να φανταστω, σωστα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μετα απο περιπου ποσες λειτουργιας ειναι το ιδανικο να γινει calibration;
Επισης αν μετα απο 2,3,5 μηνες βγαλει η LG ενα update που πειραζει φωτεινοτητες, σταθμες μαυρων κλπ, το calibration παει περιπατο να φανταστω, σωστα;

Για το τυπικό της υπόθεσης ( γιατί στην πράξη δεν... ) συνιστούμε 50-100 ώρες "στρώσιμο".

Στα firmware updates σπάνια εως σχεδόν ποτέ δεν πειράζουν τα settings οι κατασκευαστές.
Φυσικά κρατάμε τις ρυθμίσεις, ώστε να μπορούμε να τις περάσουμε πάλι αν γίνει οτιδήποτε ( π.χ. πατήσει κάποιος κανένα reset καταλάθως, ή βγεί όντως firmware που κάνει ας πούμε reset τις ρυθμίσεις καταλάθως ή ηθελημένα )

Σχετικά με το στρώσιμο.. Είναι κάτι που πρέπει να αποφύγει κάνεις κατά το στρώσιμο.?

Με την c7 είχα burn in.. Δεν είχα στατικές εικόνες αλλά είχα μονίμως ζωηρόχρωμο και φως λύχνιας oled 100%..

Τώρα είμαι στο 80%..στην καινούργια Να το κατεβάσω και άλλο?

Και κάθε πότε πρέπει να κάνω φουλ ανανεώση ρυθμού pixel? Φουλ κύκλο..

Ευχαριστώ

Βασικά το... στρώσιμο μιας OLED/LED TV είναι τουλάχιστον... αμφισβητούμενα.
Όπως και να 'χει, επειδή κάποτε κάποιοι κατασκευαστές "συνιστούσαν" κάτι τέτοιο, το έχουμε "υοθετήσει".
Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν που θα είχε σοβαρό νόημα κάτι τέτοιο, θα την έστρωνα με το OLED Light στο 40, και με υλικό δίχως το παραμικρό στατικό σήμα.
Καθαρά video 16:9 που να μην έχει λογότυπα, μπάρες, κλπ και να αλλάζει συνεχώς το περιεχόμενο σε όλη την οθόνη.

Κάθε 4 ώρες κλείσιμο για 10-15 λεπτά για να κάνει refresh.

Το Λυχνια LED και το contrast οκ το μετριαζουμε.Το ρυθμιστικο φωτεινοτητας επηρεαζει εξισου το πανελ η καθολου?

Απάντηση: Re: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ πολύ.. Γιατί το έχω 80..το πήγα 40.. Τουλάχιστον για κάνα μήνα στην τηλεόραση...

Τώρα για μια ταινία δεν νομίζω στο 60-80 να έχω θέμα για μια στο τόσο..

Re: Απάντηση: Re: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ πολύ.. Γιατί το έχω 80..το πήγα 40.. Τουλάχιστον για κάνα μήνα στην τηλεόραση...

Τώρα για μια ταινία δεν νομίζω στο 60-80 να έχω θέμα για μια στο τόσο..

Δεν χρειάζεται να πάει στο 60-80 αν δεν βλέπεις με τον ήλιο κόντρα στην TV.
Σε SDR πάνω από 40 δύσκολο εώς αδύνατο να χρειαστείς ( ειδικά αν λέμε για χαμηλό ή καθόλου φωτισμό ).
Σε HDR και 150 αν είχε θα το ήθελες :p

Καλησπέρα ως απλός χρήστης βλέποντας ότι οι περισοτεροι, Netflix - degia- PS4- ένα tv box με αθλητικά έχω χαθεί στις ρυθμίσεις. Νομίζω ότι οι αρκετοί απο αυτοί που διαβάζουν αισθάνονται το ίδιο. Χρησιμοποιώ καθημερινά όλα τα μέσα τεχνολογίας ,αλλά θεωρώ ( με αυτά που διαβάζω εδώ )ότι ειναι πολύ δύσκολο να ρυθμίσω μια απλή τηλεόραση. Μπορείτε με κάποιο τρόπο να βοηθήσετε εμάς τους αδαείς μαζεύοντας τις ρυθμίσεις σε ένα post ?

Το έχουμε ήδη κάνει όσο πιο απλό γίνεται στο παρακάτω post => https://avclub.gr/forum/showthread....Σχόλια?p=1058580881&viewfull=1#post1058580881
[ τα patterns είναι εδώ: https://drive.google.com/file/d/0B9FgjTtNzSy0dTZwZ3p1eGVnTG8/edit?usp=sharing ]

Αν και πάλι δεν, καλείτε ειδικό και καθαρίσατε.
Αγαπητέ ευχαριστώ πολύ !! Ακριβώς αυτό Εννουσα, απλά ήταν σε νήμα για την c9 φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο και για την cx;;

Καλησπέρα παιδιά!
Σε αναμονή κι εγώ της cx 65,ψαχνομαι λίγο σχετικά με τον ήχο και dts.
Υπάρχει κάπου οδηγός για το τι κάνουμε με το dts?
Είδα ότι η τηλεόραση δεν υποστηρίζει. Τι επιλογές έχω;
Έχω μια soundbar jbl 5.1 earc, με την οποία απ ότι κατάλαβα δεν υπάρχει τρόπος να περάσω μεσω αυτής ταινία με dts, σωστά?
Μέσω TV box ισχύει το ίδιο ή με αυτό θα κάνω δουλειά;
Γενικά αν κάποιος έχει τον χρόνο να να γράψει κάποιες λύσεις ώστε να βοηθηθούμε οι πιο αρχάριοι για το dts θα βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα παιδιά!
Σε αναμονή κι εγώ της cx 65,ψαχνομαι λίγο σχετικά με τον ήχο και dts.
Υπάρχει κάπου οδηγός για το τι κάνουμε με το dts?
Είδα ότι η τηλεόραση δεν υποστηρίζει. Τι επιλογές έχω;
Έχω μια soundbar jbl 5.1 earc, με την οποία απ ότι κατάλαβα δεν υπάρχει τρόπος να περάσω μεσω αυτής ταινία με dts, σωστά?
Μέσω TV box ισχύει το ίδιο ή με αυτό θα κάνω δουλειά;
Γενικά αν κάποιος έχει τον χρόνο να να γράψει κάποιες λύσεις ώστε να βοηθηθούμε οι πιο αρχάριοι για το dts θα βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ.
TV box στο hdmi in της soundbar ή κονσόλα

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Και μου δίνει κανονικά 5.1?
Οποτε πάω για αγορά TV box?

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Και μου δίνει κανονικά 5.1?
Οποτε πάω για αγορά TV box?
TV BOX που να υποστηρίζει DTS:X όμως..

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk