LG GGW-H20L Super Multi blue (Retail)

Το πήρα, δεν άντεξα, ήθελα να παίζω και hd-dvd στο pc, μια χαρά παίζει, είχε και ένα δισκάκι rewritable, αύριο θα ψάξω bd-r να κάνω τη πρώτη εγγραφή, ο δίσκος έχει φρακάρει.
Πολύ καλή πρώτη εντύπωση μια χαρά διαβάζει τις ταινίες που έχω σε blue ray και έπαιξε και άψογα και ένα δισκάκι που έχω σε hd-dvd. Μένει το κομμάτι της εγγραφής για να ολοκληρωθούν οι εντυπώσεις.

Εγω μολις πηρα το ggr-20j (player) αλλα δεν μπορω να παιξω τιποτα...
Μολις βαζω το powerdvd μου λεει να κανω αναβαθμιση στο προγραμμα, αλλα φοβαμαι μηπως μετα δεν παιζει τα ριπαρισμενα bluray-hddvd...
Εσεις με ποια εκδοση παιζετε ?

Το έχω και εγώ, αλλά τώρα που αγόρασα ένα TDK BD-RE 50GB δε το αναγνωρίζει. Του έκανα και αναβάθμιση firmware, αλλά και πάλι τίποτα. Μήπως δεν υποστηρίζει επανεγγράψιμα 50GB; Δοκίμασε κανείς απλά εγγράψιμα 50GB;

Το έχω και εγώ, αλλά τώρα που αγόρασα ένα TDK BD-RE 50GB δε το αναγνωρίζει. Του έκανα και αναβάθμιση firmware, αλλά και πάλι τίποτα. Μήπως δεν υποστηρίζει επανεγγράψιμα 50GB; Δοκίμασε κανείς απλά εγγράψιμα 50GB;
Κι εγώ προχθες πήρα το 1ο TDK 50 RE αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ακόμα.

Θα το κοιτάξω το βραδάκι.

Δοκίμασες με το τελευταίο Nero (8.3.2.1) ;

Re: LG GGW-H20L Super Multi blue - Το απέκτησα κι εγώ

Είναι αλήθεια πως στην ελληνική αγορά το mgmanager.gr είχε (ακόμα έχει) μια από τις πιο φτηνές τιμές στα 278.33 Ευρώ. Ως εκ τούτου τους προτιμήσαμε, μιας και ήταν οι πιο εύκολα προσβάσιμοι εντός λεκανοπεδίου.

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=13254

Φαντάζομαι όμως πως σε λίγο θα ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Ήδη πωλείται σε αυτή την τιμή +/- 1 Ευρώ στα:
- HardShop
- Syncom
- Zero1

Από κει και μετά ακολουθούν κι άλλοι πιο ακριβοί. Με ένα skroutz-άρισμα το εντοπίζεις εύκολα.

Υπάρχει βεβαίως και το πιο φτηνό GGC-H20L, το ποίο είναι πάλι Multi Blue αλλά μόνο ROM. Δεν είναι δηλαδή αντιγραφέας, ούτε καν DVD-R. Στα 208 Ευρώ. Το link:

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=13255

Να πώ πως το συνοδευτικό PowerDVD είναι όντως φτηνή έκδοση και πως για να το αναβαθμίσεις χρειάζεται να επισκεφτείς το site της Cyberlink, όπου η χρέωση πρέπει να είναι κάμποσα ευρουδάκια (50 με 70 φαντάζομαι).

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το μηχάνημα στο αμερικάνικο avsforum.com., σε πολλά threads. Ένα από αυτά είναι και το επίσημο thread για τη συσκευή.

Όποιος το δοκιμάσει, ας ρίξει μια πενιά.

Υπάρχει βεβαίως και το πιο φτηνό GGC-H20L, το ποίο είναι πάλι Multi Blue αλλά μόνο ROM. Δεν είναι δηλαδή αντιγραφέας, ούτε καν DVD-R. Στα 208 Ευρώ. Το link:

Παναγιώτη το εχω το ggc-h20l και γράφει dvd rom . :a0210:

Κι εγώ προχθες πήρα το 1ο TDK 50 RE αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ακόμα.

Θα το κοιτάξω το βραδάκι.

Δοκίμασες με το τελευταίο Nero (8.3.2.1) ;

Δοκίμασα με το 8.2.8.0 και δεν...
Για πες και εσύ με την 8.3.2.1, μήπως δουλέψει για να την περάσω.
Έχω την έκδοση firmware Y02 (η τελευταία).

Και εγώ το έχω αρκετό καιρό, αλλά το έχω δοκιμάσει μόνο σαν player. Δεν έχω γράψει ούτε καν dvd! Για δισκάκια δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Σε τί τιμή βρίσκονται; Ακόμα στα 20+ ευρώ το ένα; (Καλά, για επανεγράψιμα δεν το συζητάω!) Νομίζω είχε και κάτι δισκάκια μέσα στην συσκευασία, αλλά ούτε που θυμάμαι που τα έχω βάλει...

Δυστυχώς τα δισκάκια είναι πανάκριβα ακόμη (τα διπλής στρώσης τουλάχιστον), σε βαθμό να συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις τη ταινία. Κοστίζουν γύρω στα 40 το ένα (και 50 τα επανεγγράψιμα).

Για να ξεθάψω το θεματάκι αυτό μιας και τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά πιο φτηνά....:antlers:

166 πλέον το recorder της LG και με τα δισκάκια να έχουν πέσει αρκετά (κάτω από 5 ευρώ στο ebay για το 25άρι), θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που το έχει αγοράσει και το χρησιμοποιεί να βοηθήσει λίγο στην απόφαση...
Με ενδιαφέρουν τα εξης:

1. Ποια άδεια δισκάκια (μάρκα) κάνουν για εγγραφές
2. Έχει δοκιμάσει κανείς να γράψει ταινία (π.χ. με το tsmuxer) και να την παίξει σε standalone player?

Ευχαριστώ... -bye-

Θα με ενδιέφερε κι εμενα να παρω απαντησεις στις παραπανω ερωτησεις του Νεκτάριου, και επιπλέον σε άλλη μία ακόμη...
  • Εχει δοκιμασει καποιος να καψει σε Blu-Ray ριπαρισμένο image απο Blu-ray (κατεβασμενο απο γνωστα hd-trackers) και να το παιξει σε standalone player ??? :grandpa:

H διαδικασια του να φτιαξεις ενα αντιγραφο ασφαλειας μιας αυθεντικης bd ταινιας σε ενα 25αρι δισκακι (εστω και χωρις μενου) ειναι σχετικα ευκολη?Τυπου convertxtodvd? :afro:

Όντας κάτοχος του συγκεκριμένου recorder εδώ και λίγο καιρό, θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.
@nektar: Στο ερώτημα 1, το LG φαίνεται να προτιμά τα Verbatim δισκάκια με τα οποία έχει 100% συμβατότητα. Θα το δοκιμάσω σύντομα και με τα φτηνά traxdata. Στο 2, η ταινία παίζει σε standalone αν την γράψεις σωστά. Σωστός τρόπος είναι με χρήση του ImgBurn για την εγγραφή και του Tsmuxer για το authoring. Οι τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων αυτών φαίνεται να έχουν λύσει αρκετά προβλήματα ασυμβατότητας με standalone και πλέον τα αντίγραφα παίζουν σίγουρα σε PS3 αλλά και σε άλλα standalone.

@tromb1: Δεν έχω δοκιμάσει σε 50ρη δισκάκι, αλλά σε 25ρη (σε ταινία που χωρούσε φυσικά) έπαιξε κανονικά.

@vadergr: Αν χωράει απλώς κόβοντας τα HD audio tracks και τα extra, είναι σχετικά απλή. Αν όχι και χρειάζεται reencode το video, όχι δεν είναι απλή. Σύντομα αναμένεται λογισμικό από την Slysoft που θα αναλαμβάνει το convertion από BD-50 σε BD-25.

Και τώρα η δική μου ερώτηση στους κάτοχους. Το δισκάκι BD-RE που είχε μέσα η συσκευασία σας δούλεψε; Εμένα δε το αναγνωρίζει καν, ενώ αναγνωρίζει άλλα Verbatim.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! :a0210:

Δισκάκια Verbatim απο που αγοραζεις πιο φθηνα αν επιτρέπεται?

Σκεφτομαι να αγορασω το εν λογω recorder (τωρα που επεσαν και οι τιμες) και να παραγγειλω δισκακια απο e-bay...

Γραφει ΣΙΓΟΥΡΑ και 50αρια DL ε ? :grandpa:

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! :a0210:

Δισκάκια Verbatim απο που αγοραζεις πιο φθηνα αν επιτρέπεται?

Σκεφτομαι να αγορασω το εν λογω recorder (τωρα που επεσαν και οι τιμες) και να παραγγειλω δισκακια απο e-bay...

Γραφει ΣΙΓΟΥΡΑ και 50αρια DL ε ? :grandpa:

Δισκάκια έχω πάρει από ebay. 50ρη σίγουρα γράφει verbatim από αυτά που έχω διαβάσει σε φόρα. Προσωπικά δε το έχω δοκιμάσει (είναι πανάκριβο το 50ρη BD-RE δισκάκι).

Μία συμβουλή: ξεκινήστε πρώτα με BD-RE τις δοκιμές σας, γιατί κάθε λάθος κοστίζει με τα BD-R. Όταν είστε σίγουροι με τη μεθοδολογία σας, τότε γράφετε και σε BD-R.

Απάντηση: Re: LG GGW-H20L Super Multi blue (Retail)

Δισκάκια έχω πάρει από ebay. 50ρη σίγουρα γράφει verbatim από αυτά που έχω διαβάσει σε φόρα. Προσωπικά δε το έχω δοκιμάσει (είναι πανάκριβο το 50ρη BD-RE δισκάκι).

Μία συμβουλή: ξεκινήστε πρώτα με BD-RE τις δοκιμές σας, γιατί κάθε λάθος κοστίζει με τα BD-R. Όταν είστε σίγουροι με τη μεθοδολογία σας, τότε γράφετε και σε BD-R.

Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

Το θέμα είναι να μπορέσουμε να συλλέξουμε πληροφορίες για το ποια standalones ειναι συμβατά! Το PS3 είναι γνωστό ότι τα παίζει αλλά εμένα με ενδιαφέρει λύση εκτός PS3! π.χ. το panasonic 35 διαβάζω ότι δεν τα παίζει...

Το Panasonic BD35 τα παίζει μία χαρά!

Συμβατά δισκάκια είναι σχεδόν όλα όσα έχω δοκιμάσει (Verbatim, TDK, SONY, Panasonιc), 25-50GB.

Τυχόν οδηγοί (π.χ. Virtual Clone Drive), που ενδεχομένως να ζητήσουν απροσδόκητα πρόσβαση στο δίσκο κατά τη διάρκεια της εγγραφής, πρέπει να απεγκαθίστανται πριν ξεκινήσει η εγγραφή..

Ειδικά τα Verbatim 2Χ που φέρνει το Πλαίσιο γράφονται σε 6X θαυμάσια..

Το Panasonic, όπως και όλα τα standalone, δε θα παίξει (ακόμα) τα δισκάκια που γράφονται από remuxed isos με Dolby TrueHD soundtrack..

Απάντηση: Re: LG GGW-H20L Super Multi blue (Retail)

Το Panasonic BD35 τα παίζει μία χαρά!

Συμβατά δισκάκια είναι σχεδόν όλα όσα έχω δοκιμάσει (Verbatim, TDK, SONY, Panasonιc), 25-50GB.

Τυχόν οδηγοί (π.χ. Virtual Clone Drive), που ενδεχομένως να ζητήσουν απροσδόκητα πρόσβαση στο δίσκο κατά τη διάρκεια της εγγραφής, πρέπει να απεγκαθίστανται πριν ξεκινήσει η εγγραφή..

Ειδικά τα Verbatim 2Χ που φέρνει το Πλαίσιο γράφονται σε 6X θαυμάσια..

Το Panasonic, όπως και όλα τα standalone, δε θα παίξει (ακόμα) τα δισκάκια που γράφονται από remuxed isos με Dolby TrueHD soundtrack..

Εξηγείς λίγο αυτό το τελευταίο με το TrueHD? Φταίει το player ή το tsmuxer...?