LG LA620S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πως μπορω ασυρματα οτι βλεπω στο λαπτοπ να το βλεπω και στην τηλεοραση; Πχ την επιφανεια εργασιας ας πουμε. Με dlna server γινεται κι αυτο;

Πως μπορω ασυρματα οτι βλεπω στο λαπτοπ να το βλεπω και στην τηλεοραση; Πχ την επιφανεια εργασιας ας πουμε. Με dlna server γινεται κι αυτο;

Με το dlna μπορείς να μοιράζεσαι τα αρχεία πολυμέσων που έχεις στο λάπτοπ με την τηλεόραση

Για να βλέπεις ότι δείχνει η οθόνη του λάπτοπ στην τηλεόραση είτε θα το συνδέσεις με καλώδιο hdmi στην τηλεόραση είτε ο επεξεργαστής που έχει το λάπτοπ θα πρέπει να υποστηρίζει την λειτουργία widi.
Μόνο με την λειτουργία widi συνδέεται ασύρματα το λάπτοπ στην τηλεόραση και βλέπεις ότι και στην οθόνη του λάπτοπ.
Είπαμε όμως ότι αυτή την λειτουργία την υποστηρίζουν συγκεκριμένοι επεξεργαστές για λάπτοπ.
Οπότε ψάξε στο google εάν υποστηρίζεται η λειτουργία από τον επεξεργαστή που έχει ο λάπτοπ σου.
Αν δεν υποστηρίζεται και θέλεις να έχεις τον λάπτοπ στο τραπεζάκι μπροστά σου σώνει και καλά πάρε ένα μακρύ hdmi καλώδιο και σύνδεσε λάπτοπ και τηλεόραση.

Μερικές ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει για την LA620s

1) Το Magic Remote θέλει και το Wi-Fi Module της LG για να λειτουργήσει? Δέχεται οποιοδήποτε WiFi USB ή μόνο της LG.

2) Κάπου διάβασα για εγγραφή απο την TV σε USB/HDD ισχύει για την 620s ή μόνο για τα άλλα 6XXs μοντέλα?

3) Αν και είναι δύσκολο και περίεργο, έχω ένα monitor για το PC της LG που είναι και TV. Θα έχω την τηλεόραση στο ίδιο δωμάτιο οπότε θα υπάρχει πρόβλημα με το Remote Control γιατί θα ελέγχει και τις δυο ταυτόχρονα. Υπάρχει τρόπος (όχι μαύρη ταινία στο μάτι) να απενεργοποιήσω την μια συσκευή ή να ρυθμίσω τα τηλεκοντρόλ να δουλεύουν το καθένα στην συσκευή του.

Ευχαριστώ

@civil78
1. Η LA620s έχει ενσωματωμένο wifi γιατί να χρειάζεται και wifi module?
2. Σε όλα τα μοντέλα που υποστηρίζουν pvr φαντάζομαι περιλαμβανομενου και της LA620s
3. Αν έχεις Magic remote κάνει pairing με μια tv οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το LG tv remote από το iphone οπότε το magic remote μου φαίνεται άχρηστο, αλλά γούστα είναι αυτά.

Επίσης δεν το έχω δει πουθενά να αναφέρεται στο φόρουμ αλλά έπεσα πάνω σε ένα προγραμματακι για LG που φέρνει το dlna σε άλλο επίπεδο.
Ειναι στην ουσια ενας πολυ καλος client για PLEX, κατι που λειπει απο τις LG κατα την αποψη μου.Ειναι ακομα σε beta αλλα δουλευει αψογα και ο δημιουργος του πιθανον να το θεσει προς πωληση οταν βγει στο store της LG.
μπορειτε να το κατεβασετε και να το δοκιμασετε απο εδω: http://plex.h3consulting.net/index.html εκει θα βρειτε και οδηγιες για την εγκατασταση. Φυσικα πρεπει να τρεχει και ο plex server στο pc με τις ταινιες.

Last edited:
Εχω την 42 la 620 και αγορασα ξεχωριστα το magic remote (απιστευτα βολικο)και θελω να ρωτησω αν το τηλεχειριστηριο αυτο μπορω να το λειτουργησω στην samsung f8000 55 που εχω. Επισης τι προτείνετε(usb η σκληρο) για την εγγραφη τηλεοπτικων προγραμμάτων με link αν μπορείτε. Ευχαριστω

@civil78
1. Η LA620s έχει ενσωματωμένο wifi γιατί να χρειάζεται και wifi module?
2. Σε όλα τα μοντέλα που υποστηρίζουν pvr φαντάζομαι περιλαμβανομενου και της LA620s
3. Αν έχεις Magic remote κάνει pairing με μια tv οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το LG tv remote από το iphone οπότε το magic remote μου φαίνεται άχρηστο, αλλά γούστα είναι αυτά.

Επίσης δεν το έχω δει πουθενά να αναφέρεται στο φόρουμ αλλά έπεσα πάνω σε ένα προγραμματακι για LG που φέρνει το dlna σε άλλο επίπεδο.
Ειναι στην ουσια ενας πολυ καλος client για PLEX, κατι που λειπει απο τις LG κατα την αποψη μου.Ειναι ακομα σε beta αλλα δουλευει αψογα και ο δημιουργος του πιθανον να το θεσει προς πωληση οταν βγει στο store της LG.
μπορειτε να το κατεβασετε και να το δοκιμασετε απο εδω: http://plex.h3consulting.net/index.html εκει θα βρειτε και οδηγιες για την εγκατασταση. Φυσικα πρεπει να τρεχει και ο plex server στο pc με τις ταινιες.

Είχα την εντύπωση ότι δεν είχε WiFi, με μπέρδεψε το manual. Καλό αυτό με το PVR. Όσο για το Remote, δεν θα έπαιρνα το Magic (έχω wireless mini-keyboard που λογικά θα δουλέυει μια χαρά) αλλά ίσως αυτό λύσει εν μέρη το πρόβλημα μου με το PC Monitor.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου, θα την χτυπίσω την Τετάρτη, μεγιά μου :)

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη αλλά ο ήχος της είναι απαράδεκτος. Υπάρχει κάποια πρόταση για φτηνά εξωτερικά ηχεία?

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη αλλά ο ήχος της είναι απαράδεκτος. Υπάρχει κάποια πρόταση για φτηνά εξωτερικά ηχεία?

Εγω φιλε μου την εχω κρεμασμενη στο τοιχο τη tv με βαση που παει μπρος πισω και εφτιαξα με κατι λαμακια βασεις τα οποια βιδωσα στη tv για να μου κραταει απο κατω της το soundbar(samsung 550) με ασυρματο subwoofer. Αριστο αποτελεσμα αισθητικα και ηχητικά σκοτωνει

Εχω συνδεσει την tv με το home cinema με hdmi και οπτικη ινα. Εχω ενεργοποιημενο το simplink ετσι ωστε μολις διαλεγω να στειλει τον ηχο στο home cinema να τον χειριζομαι τον ηχο με το κομπιουτερ της τηλεορασης. Το περιεργο ειναι οτι την ωρα που διαλεγω ηχο απο το home και ουσιαστικα ανοιγει το home μου ριχνει το σημα της τηλεορασης και συνηθως χανεται τελειως με αποτελεσμα να χαιρομαι ηχο απο home μονο αν βλεπω καποια ταινια απο στικακι ή αν παιζω xbox. Αν θελω να δω απλα τηλεοραση με ηχο απο home απλα δε γινεται γιατι χανεται το σημα. Γιατι συμβαινει αυτο;

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει. Πάτα το πλήκτρο input από το τηλεκοντρόλ την ώρα που βλέπεις TV.
Κάτω από το pip που δείχνει το τρέχον κανάλι(στη μέση της οθόνης) έχει επιλογές για <<ηχεία TV >> και δεξιά, αριστερά το αλλάζεις σε οπτική έξοδο και hdmi .
Το hdmi νομίζω δεν είναι απαραίτητο αφού έχεις οπτική. Εκτός αν είναι απαραίτητο για τον χειρισμό από το ίδιο κοντρόλ . Αν το καταφέρεις ενημέρωσε μας.

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει. Πάτα το πλήκτρο input από το τηλεκοντρόλ την ώρα που βλέπεις TV.
Κάτω από το pip που δείχνει το τρέχον κανάλι(στη μέση της οθόνης) έχει επιλογές για <<ηχεία TV >> και δεξιά, αριστερά το αλλάζεις σε οπτική έξοδο και hdmi .
Το hdmi νομίζω δεν είναι απαραίτητο αφού έχεις οπτική. Εκτός αν είναι απαραίτητο για τον χειρισμό από το ίδιο κοντρόλ . Αν το καταφέρεις ενημέρωσε μας.

Μα το εχω καταφερει. Αυτο αναφερω απο πανω. Απλα μολις στειλω τον ηχο στο home cinema πεφτει υπερβολικα το σημα της τηλεορασης(digea). Αυτο δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει.....

Και βασικα πριν λιγο παρατηρησα οτι και τον ηχο να μην στειλω στο home cinema,αλλα απλα να το ανοιξω το home cinema μου ριχνει το σημα της τηλεορασης! Καμια λυση?

Εχει παρατηρησει κανεις σε ταινιες μεσω DLNA να χανεται ο συγχρονισμος video/audio?
Μου το κανει σε διαφορες ταινιες αλλα οχι παντα. Στρωνει για λιγη ωρα με fastforward η pause.

Απάντηση: Re: LG LA620S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να ρωτήσω κάτι αν και βλέπω να έχει πέσει νέκρα και είναι όλοι αποροφημένοι να απολαμβάνουν την τηλεόραση.
Υπάρχει καμιά πατέντα να δουλεύει όπως ο ad blocker στον browser της τηλεόρασης να κόβει τις τσοντέ διαφημίσεις σε κάποιες ιστοσελίδες πριν την Online παρακολούθηση έργων ;
τίποτε κανείς, το ίδιο ψάχνω κ γω. ποιον browser φοράει, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη

Χαιρετώ σας, καλώς σας βρίσκω.

Σας παρακολουθώ καιρό, σήμερα γράφτηκα, από χτες (ευτυχής) κάτοχος της εν λόγω...

3-4 ώρες έχω προλάβει να ασχοληθώ, ακόμα πειραματίζομαι.

Στα πλαίσια τoυ streaming από τον υπολογιστή (ασύρματα) έπεσα πάνω σε αυτό το προγραμματάκι, το οποίο μου επέτρεψε γρήγορα και απροβλημάτιστα να "μοιραστώ" το περιεχόμενό μου.

Σίγουρα δεν είναι το πλέον "ουάου", αλλά αυτό που με βόλεψε είναι πως αυτόματα στέλνει και τους υπότιτλους, χωρίς οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση.

Ελπίζω να βοηθήσει κάποιους, αν δημιουργώ θέμα στους κανόνες του forum, επαναφέρετέ με στην τάξη.

Φιλικά, Πέτρος

Ενω 5 μηνες επαιζε ολα τα αρχεια βιντεο (απο στικακι) απροβληματιστα, ξαφνικα αποφασισε απο μονη της η τηλεοραση να μην παιζει τα mkv. Δεν εχω κανει καμια αλλαγη! Δοκιμασα το καινουριο hobbit και σε εκδοση 720p και 1080p αλλα δεν παιζει κανενα. Μενει καποια δευτερολεπτα στην φαση "φορτωση" με το κοκκινο κυκλακι μετα αλλοτε δεν βγαζει τιποτα και κολλαει η τηλεοραση και μονο αν την κλεισω ξεκολλαει,και αλλοτε ξεκιναει την ταινια αλλα χωρις υποτιτλους και αν πατησω το ΟΚ που βγαζει την μπαρα με τον χρονο, τερμα δεξια λεει UNKNOWN και δεν μετακινειται η μπαρα. Τι μπορει να συμβαινει??? Τα φωτα σας συνανθρωποι!!!

Απάντηση: Re: LG LA620S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορεί το στικάκι να τα έφτυσε φίλε! Δοκίμασε τ' αρχεία που λες με κάποιο άλλο στικάκι ή εξωτερικό δίσκο και δες ...
Να ελπίζεις να είναι αυτό, αλλιώς αν συνεχιστεί το ίδιο πρόβλημα, πρέπει να επικοινωνήσεις με την LG για έλεγχο!
Επίσης να ξέρεις πως υπάρχουν εκατοντάδες κωδικοποιήσεις αρχείων στην πιάτσα και μπορεί και εκεί να είναι το πρόβλημα!
Χθες και γω κατέβασα ένα 1080p έργο και δεν έπαιζε καθόλου..., βρήκα ακριβώς το ίδιο από άλλο group που τα διανέμουν και έπαιξε τέλεια! Βρες το έργο από άλλους διανομείς που μπορεί να σου παίξει... :-)
Πάντως ένα είναι το σίγουρο και αυτό είναι πως οι LG (...προσωπική γνώμη) έχουν τον καλύτερο media player από όλες τις εταιρείες!!!:a0210:

Last edited:
Μου εχει τυχει ελαχιστες φορες να μην παιζει αρχειο η να μην παιζει τον ηχο σε αρχειο, σχεδον παντα σε mkv. Το ξεπερναω με αυτο το προγραμματακι http://plex.h3consulting.net/index.html (plex client) το οποιο μπορεις να το βαλεις να χρησιμοποιησει αλλο player απο το intergrated.

εμένα με βολεύει πάρα πολύ ο ενσωματωμένος δορυφορικός δέκτης ο οποίος σε θέματα ευαισθησίας είναι καταπληκτικός!

το μόνο πρόβλημα είναι ότι καμμιά φορά δεν συνεργάζεται με τον διακόπτη DIsceq και ακόμα χειρότερα μου διαγράφει τα κανάλια στα οποία δεν έχει λάβει σήμα!!!

μήπως υπάρχει κάποια βελτίωση;