LG LD750 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά εγώ έχω την 550. Αν βάλω κάρτα για να συνδεθεί στο ίντερνετ (έχει στο πλαι μια υποδοχή) μπορώ να δώ netcast; Υπ' όψιν ότι μπορώ να μπω στο κρυφό μενού.

Μήπως εννοείς την υποδοχή του Common Interface ??? είναι σε μέγεθος σαν πιστωτική κάρτα, αυτή είναι για άλλου είδους κάρτες
η LG έχει wireless usb stick αλλά δεν ξέρω αν η tv σου το υποστηρίζει

Καλημερα σε ολους!
Αγορασα αυτην την TV πριν κανα μηνα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Εχω ομως 2 θεματακια κ θα ηθελα καποιες διευκρινίσεις!

1ον. Εχω στο PC oy 5+1 hxeia, και για αυτο θελω να βλεπω mkv αρχεια (blue ray) απο το PC στην TV. Ετσι πηρα ενα DVI to HDMI καλωδιο της ClickTronic (μαρκα δλδ, οχι κινεζικο) το οποιο ομως ειναι 5μετρα αφου εχει αρκετη αποσταστη ο υπολογιστης απο την τηλεοραση. Στην κινηση εχω δυστυχως καποια κολληματα, μπορω να κανω τπτ για να γλυτωσω απο αυτα. Διαβαζοντας καταλαβα οτι φταει το 5μετρο καλωδιο, αλλα ακομα και αυτο που πηρα και ειναι μαρκας, δεν μπορει να λυσει το προβλημα;

2ον Διαβασα απο καποια παιδια πιο πριν οτι χρησιμοποιουν το xvid4psp για να μετατρεψουν τον ηχο απο dts σε ac3 ή να το προσθεσουν. Πως γινεται αυτο ρε παιδες και σας παιρνει μονο 5 λεπτα; Εγω που πηγα να κανω ενα encoding μου πηρε παρα πολυ ωρα ενω το PC μου φυσαει! :)

Καλημερα σε ολους!
Αγορασα αυτην την TV πριν κανα μηνα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Εχω ομως 2 θεματακια κ θα ηθελα καποιες διευκρινίσεις!

1ον. Εχω στο PC oy 5+1 hxeia, και για αυτο θελω να βλεπω mkv αρχεια (blue ray) απο το PC στην TV. Ετσι πηρα ενα DVI to HDMI καλωδιο της ClickTronic (μαρκα δλδ, οχι κινεζικο) το οποιο ομως ειναι 5μετρα αφου εχει αρκετη αποσταστη ο υπολογιστης απο την τηλεοραση. Στην κινηση εχω δυστυχως καποια κολληματα, μπορω να κανω τπτ για να γλυτωσω απο αυτα. Διαβαζοντας καταλαβα οτι φταει το 5μετρο καλωδιο, αλλα ακομα και αυτο που πηρα και ειναι μαρκας, δεν μπορει να λυσει το προβλημα;

2ον Διαβασα απο καποια παιδια πιο πριν οτι χρησιμοποιουν το xvid4psp για να μετατρεψουν τον ηχο απο dts σε ac3 ή να το προσθεσουν. Πως γινεται αυτο ρε παιδες και σας παιρνει μονο 5 λεπτα; Εγω που πηγα να κανω ενα encoding μου πηρε παρα πολυ ωρα ενω το PC μου φυσαει! :)

Καλημερα. Αν ενεργοποιείς το trumotion οταν βλεπεπεις ταινια από το pc πχ απο vlc και η ταινια ειναι 24fps τοτε παρουσάζονται σπασιματα λόγο συγχρονισμού...αν καταφερεις να κανεις την ταινια να παιζει στα 25 με ffdshow και MPC ή reclock και βάλεις την tv στα 50hz refreshrate τότε το Interpolation γινεται τέλεια...

Φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση!
Δεν καταλαβα ομως αρκετα πραγματα!
Καταρχην, προτεινεις δλδ να απενεργοποιησω το TrueMotion? Γιατι ως τωρα το εχω full.

Παρακατω, εχω δει τα περισσοτερα video που θελω να παιξω ειναι 24 fps, αρα κατι πρεπει να κανω!
Πως γινεται να το αλλαξω με το ffdshow (το εχω ηδη εγκατεστημενο) και το MPC? (το εχω και αυτο!)
Το reclock τι ειναι;
Πως γινεται να κανω την τηλεοραση να παει 50hz ??

λοιπον παιδια κατοχος και εγω εν μηνα περιπου της 47 ld 750
νομιζω πολυ καλη tv για τα λεφτα της-870 την αγορασα εγω τελευταιο κομματι-
βαβαια εχω ενα θεμα με τον ηχο απο usb που δεν μου τον βγαζει στον ενισχυτη παρ ολο που ειναι συνδεδεμενος με scart se rca και βγαζει κανονικα ηχο απο τα καναλια της tv.αληθεια γνωριζει κανεις πως μπορω να τοπετυχω αυτο? μεσω οπτικης ινας ισως αλλα ο ενισχυτης μου δεν εχει οπτικη ινα.
μηπως υπαρχει καλωδιο οπτικης ινας σε rca ισως?
και βεβαια μιλαμε για ηχο ac3 οχι dts που ουτως η αλλως δεν βγαινει.
anyway η tv γενικα πασχει σε εξοδους
κατα τα αλλα ειναι καταπλικτικη σε 720ρ γιατι σε 1080 δεν μπορω να την δοκιμασω μιας και οι πηγες μου ειναι φτωχεσ σε καρτα γραφικων και μου αποδιδουν σπασμενο τον ηχο σε 1080 ρ.
αυτα κι απο μενα και αν υπαρχει καμια ιδεα για το usb παρακαλω να δοθει
γιατι φανταζομαι οτι θα εχω το ιδιο προβλημα και με τον σκληρο αμα τον συνδεσω αρα ειναι θεμα να μην εχω ηχο surround απο τον ενισχυτη

ευχαριστω

αθανατη LG!χθες συνδεσα το κινητο μου(samsung omnia pro)μεσω USB.σαν αποθηκευτικο χωρο δεν το ειδε,μαλιστα κολλαει η tv,αλλα φορτιζει ναι κυριες και κυριοι ακομα και με κλειστη την tv μπορειτε να φορτισετε τις συσκευες σας.

Και γιατί να το δει δλδ ?? εννοείται οτι θα φορτίζει αφου δίνει ρεύμα στις USB
Σύνδεσε το σε ενα Linux Box, πιστευείς οτι θα το δεί ? TV είναι οχι Η/Υ

Απάντηση: Re: LG LD750 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αθανατη LG!χθες συνδεσα το κινητο μου(samsung omnia pro)μεσω USB.σαν αποθηκευτικο χωρο δεν το ειδε,μαλιστα κολλαει η tv,αλλα φορτιζει ναι κυριες και κυριοι ακομα και με κλειστη την tv μπορειτε να φορτισετε τις συσκευες σας.
δλδ, τι απ'όλα σε εξεπληξε εσενα ?
οτι η tv δεν ειδε το κινητο ?...καλα εκανε.
οτι φορτιζε ?....υπαρχει τιποτε καλυτερο απο το να εχεις off την tv και να εκμεταλλευεσαι τα 5v του usb ?

Φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση!
Δεν καταλαβα ομως αρκετα πραγματα!
Καταρχην, προτεινεις δλδ να απενεργοποιησω το TrueMotion? Γιατι ως τωρα το εχω full.

Παρακατω, εχω δει τα περισσοτερα video που θελω να παιξω ειναι 24 fps, αρα κατι πρεπει να κανω!
Πως γινεται να το αλλαξω με το ffdshow (το εχω ηδη εγκατεστημενο) και το MPC? (το εχω και αυτο!)
Το reclock τι ειναι;
Πως γινεται να κανω την τηλεοραση να παει 50hz ??

Το τι πρέπει να κανεις με FFDShow και avisynh αναλύεται εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=62490
απλα οτι λεει για 60fps εσυ θα το κανεις για 25...
θέλει λιγο κόπο αλλα το αποτέλεσμα αξίζει...
το tumotion το εχεις ενεργοποιημενο φυσικα...και την tv Τη βαζεις να είναι στα 50hz επιλεγοντας απο τις ρυθμισεις οθόνης του pc...ειναι πολυ πιθανο να γινεται και με 60hz Και 30fps απο το FFdshow αλλα δεν το εχω δει για να ειμαι 100%σιγουρος...

Φιλε ευχαριστω για την απαντηση, αλλα δυστυχως δεν εβγαλα ακρη με το να αλλαξω τα frame rates! Την tv την κατεβασα στο 50 hz αλλα δεν ειδα βελτιωση!
Με δυσκολεψε πολυ ο τροπος, εκανα οτι λεει στις δυο πρωτες σελιδες, με το script κλπ αλλα και παλι δεν δουλεψε!

Φιλε ευχαριστω για την απαντηση, αλλα δυστυχως δεν εβγαλα ακρη με το να αλλαξω τα frame rates! Την tv την κατεβασα στο 50 hz αλλα δεν ειδα βελτιωση!
Με δυσκολεψε πολυ ο τροπος, εκανα οτι λεει στις δυο πρωτες σελιδες, με το script κλπ αλλα και παλι δεν δουλεψε!
Μόνο τα 50hz δε θα δεις διαφορα...θελει λιγο περισσοτερο διαβασμα...διαβασε και τις επόμενες...τι να πω...αλλιως βαλε τις ταινιες σε φλασακι και δες τες απο το usb της tv...το κακο είναι οτι δεν κανεις zoom και θα έχεις μαύρες μπάρες σε κάποιες ταινιες που δεν ειναι 16/9 και υπαρχει και προβλημα με dts ηχο...
πάντως βάλε το παρακάτω script...για 50hz στην tv
SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=25, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Γεια σας παίδες... όπως είχα γράψει σε παλιότερα μηνύματα είχα πάρει την 47LD750 και λόγω δύο bug που είχα δει την είχα επιστρέψει.
Εδώ και 10 μέρες περίπου έχω την 47LD650. Η τηλεόραση είναι σχεδόν ίδια με την 750 και δεν μπορώ να πω πως βλέπω διαφορά εικόνας σε αυτές τις δύο.
Μόνο αν τις είχα πλάι πλάι θα μπορούσα να πω σίγουρα αν έχουν διαφορές στην εικόνα.

Τα σχόλια μου για την τηλεόραση, είναι ακριβώς τα ίδια με ότι είχα πει για την 750.
Από τα δύο bug που είχα δει στην 750, αυτή έχει το ένα, αλλά δεν με απασχολεί, έχω βρει λύση και όλα ΟΚ. Χαίρομαι που την πήρα και είμαι ευχαριστημένος.
Με όλα αυτά που έχω δει και έχω τραβήξει και τραβάω με ένα κατάστημα, ομολογώ πως κακώς είχα επιστρέψει την 750 παρόλο τα δύο bug της.

Θα παραδεχτώ πως στην περίπτωση μου που πήρα την 47", είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο "εξυπηρέτησης" του Κωτσόβολου.
Παρόλο όλα αυτά που ξέρουμε πως κάνει με τις τιμές και τις δήθεν προσφορές -τάδε %, στην περίπτωσή μου τον παραδέχομαι.
Από 1000 ευρώ που την έχει κανονικά, την έβγαλε σε προσφορά στα 800.
Την παρήγγειλα, περίμενα 3 εβδομάδες περίπου και μου ήρθε κανονικά στην ώρα της.
Επειδή με ενδιέφερε πάρα πολύ η επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια, πήγα από ένα κατάστημα πριν την αγοράσω.
Εκεί με διαβεβαίωναν πως για την τάδε τηλεόραση θα πληρώσετε 300 ευρώ.
Το έψαξα και στο ίντερνετ και στην ίδια τηλεόραση φαινόταν σαν 140 ευρώ. Φαινόταν όμως σαν να ήταν για άλλο πιο φθηνό μοντέλο.

Καλώ την εξυπηρέτηση πελατών και δεν ήξεραν τι είναι το σωστό. Δεν το έψαξα παραπάνω.
Έβαλα και την επέκταση στο καλάθι και αν είχαν κάνει λάθος και με ενημέρωναν πως υπάρχει λάθος, θα ακύρωνα την αγορά της επέκτασης.
Τελικά όντως ήταν 140 ευρώ, το γράφει και η απόδειξη αγοράς πως η τιμή είναι από έκπτωση προσφοράς.
Και σε αυτήν την περίπτωση, δίνω ένα μπράβο στον Κώτσο! Αν όμως την έπαιρνα από το κατάστημα θα με χρέωναν +160 ευρώ!

Εν συντομία... πήρα την 47LD650 στα 950 ευρώ με επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια, από 1300 που ζητούσαν κανονικά.
Είμαι ευχαριστημένος και ναι, αν ξαναγόραζα τηλεόραση θα την ξαναέπαιρνα την 650 ή την 750. :firstprize:

ΥΓ. Αν μπορεί να γίνει αλλαγή στην αρχική σελίδα για τα σχόλια κατόχων πως πλέον έχω την 650
και πως τα bug για την εικόνα τα είχε σε συγκεκριμένο δορυφορικό δέκτη και σε ένα DV Video, και όχι σε κάποιον player.

Ευχαριστώ!

Last edited:
Ξέχασα ακόμα...
Η 650 έχει το ίδιο bug με τον δορυφορικό δέκτη, αλλά δεν έχει το bug της αστάθειας που είχα με το DV Video.

Ευχαριστώ ξανά!

Παιδιά, όλα καλά με την ψηφιακή έξοδο ήχου?
Περνάει σωστά και ο ήχος από το Youtube και από τα αρχεία βίντεο που αναπαράγει η τηλεόραση?
Υπάρχει κανένα πρόβλημα καθυστέρησης ή και εδώ όλα ΟΚ?

Θα πάρω μετατροπέα από ψηφιακό ήχο σε Stereo (καθώς το Scart βγάζει ήχο μόνο από τα κανάλια) και θέλω να μην βρεθώ προ εκπλήξεων. :a0210:

Υπάρχει νέο FW για την LD650 με version 03.20.14 Το βρήκε μόνο όταν άλλαξα χώρα, βγάζοντας την Ελλάδα και έβαλα Γερμανία.:ernaehrung004:
Επίσης... μετά από αυτό "έπαιξα" με όλες τις χώρες. Ανάλογα την χώρα που βάζουμε, έχουμε και 1-2-3 apps παραπάνω... ή και λιγότερα!
Το έβαλα (και το άφησα) στην Ολλανδία και έχω επιπλέον Google Map, Videoland (pay per view για Oλλανδία),
και ένα app RTL με πάρα πολλές εκπομπές των Ολλανδικών RTL4, RTL5, RTL7, RTL8 με λίστα 7 ημερών! Η εικόνα τους είναι πολύ καλή.:2thumb22sup:

Το δε καλύτερο... αν κάποιος βάλει σαν χώρα UK και καταφέρει να ξεπεράσει τον περιορισμό που η TV αναγνωρίζει πως είμαστε από Ελλάδα.........
θα γa-μπιμπ στο να βλέπει HD εκπομπές όλων των καναλιών του BBC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:award::music-smiley-005::fahne90::worshippy::Banane0:

ΥΓ1. Λογικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την LD750.
ΥΓ2. Με το που αλλάξουμε χώρα, διαγράφονται αυτόματα όλα τα κανάλια και οι ρυθμίσεις εικόνας για επίγεια και αναλογική λήψη.

Last edited:
Re: Απάντηση: LG LD750 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχει νέο FW για την LD650 με version 03.20.14 Το βρήκε μόνο όταν άλλαξα χώρα, βγάζοντας την Ελλάδα και έβαλα Γερμανία.:ernaehrung004:
Επίσης... μετά από αυτό "έπαιξα" με όλες τις χώρες. Ανάλογα την χώρα που βάζουμε, έχουμε και 1-2-3 apps παραπάνω... ή και λιγότερα!
Το έβαλα (και το άφησα) στην Ολλανδία και έχω επιπλέον Google Map, Videoland (pay per view για Oλλανδία),
και ένα app RTL με πάρα πολλές εκπομπές των Ολλανδικών RTL4, RTL5, RTL7, RTL8 με λίστα 7 ημερών! Η εικόνα τους είναι πολύ καλή.:2thumb22sup:

Το δε καλύτερο... αν κάποιος βάλει σαν χώρα UK και καταφέρει να ξεπεράσει τον περιορισμό που η TV αναγνωρίζει πως είμαστε από Ελλάδα.........
θα γa-μπιμπ στο να βλέπει HD εκπομπές όλων των καναλιών του BBC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:award::music-smiley-005::fahne90::worshippy::Banane0:

ΥΓ1. Λογικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την LD750.
ΥΓ2. Με το που αλλάξουμε χώρα, διαγράφονται αυτόματα όλα τα κανάλια και οι ρυθμίσεις εικόνας για επίγεια και αναλογική λήψη.
Μπράβο ρε φίλε